Bedste Støvsugere i Test

I tabellen nedenfor ses et udvalg af de mest populære produkter indenfor kategorien.

Model Navn Butik
1. Philips
FC8721/09
Klik
2. Electrolux
EUO9GREEN
Klik
3. Bosch
BGS5335
Klik
4. Miele
Complete C3
Klik
5. Electrolux
EUS8GREEN
Klik
6. Dyson
V6 AnimalPro+
Klik
7. Neato
Botvac D7
Klik

 

 

Læs mere om de bedste støvsugere i test

I følgende afsnit kan du læse mere om de mest populære støvsugere, der har vundet i støvsuger test, som er dem du finder i tabellen overfor. De mest populære modeller er endt på listen af flere forskellige årsager. Som oftest er det fordi at de leverer topresultater i både rengøringsevne, samt i de krav som stilles fra EU. Fælles for dem hver især er, at de opfylder de flestes behov til hvad en støvsuger skal kunne i privaten – nemlig at gøre en ende med støvet.

 

Philips FC8721/09 Performer Expert

Testvinder 2015 hos Forbrugerrådet Tænk
Topscorer hos svenske Råd & Rön
★★★★★ hos Skousen og Coop
God sugeevne og allergivenlig

 

Om produktet

Denne Philips Performer Expert er kåret som testvinder hos danske Forbrugerrådet Tænk, samt topscorer hos svenske Råd & Rön. Denne testvinder bliver blandt andet kåret som bedst i test grundet dens store posekapacitet, effektiv sugeevne samt en dens allergivenlige performance.

Som led i den udarbejdede støvsuger test, bliver denne smarte Philips støvsuger testet i alt fra støjniveau til holdbarhed og brugervenlighed. I Forbrugerrådet Tænk støvsuger test får denne Philips støvsuger en samlet bedømmelse på 71 % og bliver dermed kåret som bedst i test.

Hvor denne bedste støvsuger Philips FC8721 Performer expert særligt udskiller sig, er på støvemission og holdbarhed. I disse to kategorier modtager støvsuger bedst mulig score af Forbrugerrådet Tænk.

Funktioner

Denne Philips støvsuger er ikke blevet kåret som testvinder uden grund. Modellen leverer et flot stykke arbejde, når det både gælder støvopsamling, luftgennemstrømning og samt et række smarte funktioner.  Denne støvsuger har en rækkevidde på 11 meter, som gør at du sjældent behøver at skifte stikkontakt. Derudover har denne Philips Performer Expert et unikt 5 liter støvkammer, som gør at du ligeledes sjældent skal udskifte støvsugerposen.

En anden årsag til at det er en bedst i test støvsuger, skyldes den indbyggede filter. Der er tale om et HEPA 13 allergivenligt filter, som gør at man som allergiker med fordel kan købe denne støvsuger. Til modellen medfølger et smart 3-i-1 mundstykke, som maksimerer støvopsamlingen og optimerer ydeevnen.x

Anmeldelser

Denne Philips støvsuger, som er blevet kåret som bedst i test støvsuger, får rigtig gode anmeldelser med sig på vejen. Ved at tage et kig på danske Skousen.dk har denne testvinder fået +110 anmeldelser. Antallet er meget, men modellen har endda også fået en samlet score på 4,7 stjerner ud af 5. Dette er et rigtig flot resultat og tyder dermed på at det er blandt de bedste støvsugere på markedet.

Dette samme billede gør sig gældende på Coop Shopping. På denne side får modellen 4,6 stjerner ud af 5, som baserer sig på +70 anmeldelser. Igen, tyder det på at modellen ikke er kåret som bedst i test uden grund.

En køber af denne støvsuger skriver følgende:

“Jeg købte støvsugere pga den lave vægt og at den skulle larme mindre end så mange andre. Min søn med skoliose (skæv ryg) kan nu selv støvsuge trapperne pga støvsugerens lave vægt. Det lave støjniveau er også en fornøjelse. Den er effektiv også når man har hund. Rigtigt godt køb, og jeg vil klart anbefale den til andre.”

 

Electrolux EUO9GREEN UltraOne

Testvinder 2018 hos Forbrugerrådet Tænk
Energimærke A, A, A, A
★★★★ hos WhiteAway og Coop
Kraftig sugeevne og lavt støjniveau

 

Om produktet

Denne Electrolux EUO9GREEN klarer sig rigtig godt i støvsuger test. Modellen er blevet kåret som testvinder af Forbrugerrådet Tænk. Forbrugerrådet Tænk er meget kyndige hvad angår test og det må antages at denne model gør et godt stykke arbejde. Denne bedst i test støvsuger klarer dagens udfordringer ret godt, i sær hvis du ikke ønsker at lave larm. Modellen er nemlig yderst støjsvag og får karakteren “Meget god”, som er det bedst mulige i testen. Det lave lydniveau skyldes Silent Air Technology som er indbygget, som sikre et lydniveau på kun 65 dB.

Derudover får denne støvsuger karakteren “Meget god” i både støvemission og holdbarhed. Dette skyldes at støvsugeren har en godt filter indbygget – Allergy Plus filter, som er vaskbart. Modellen er lavet af 70 % genbrugsmateriale, så der er endda også en ekstra plus for at være skånsom overfor miljøet.

Denne støvsuger har desuden specifikationerne AAAA. Det betyder at den får A i energiklasse, A i støvemission samt A i både rengøringsevne på hårdt gulv og på gulvtæpper. Det er meget atypisk for støvsugere at få A i alle kategorier, men det er lykkedes Electrolux at lave det for denne bedste støvsuger.

Funktioner

I den udvalgt støvsuger test får denne model blandede anmeldelser for brugervenligheden. Hvad der anslås som værende dårligt er den medfølgende brugervejledning, brugervenlighed ved støvsugning på gulvtæpper og trapper samt opmagasinering. Dette er de eneste områder hvor modellen leverer under middel, hvor alt eller er middel, god eller meget god.

Electrolux UltraOne Green er en yderst lydsvag støvsuger, som er bygget i genbrugsplast. Den testvindende model har hele 12 meter lang aktionsradius, samt automatisk ledningsoprul. Dette er meget standard for en moderne støvsuger, og er derfor ikke “noget særligt”. Modellen har en XXL støvsugerpose på hele 5 liter, som er mere end man plejer. Dette giver en billig drift, da der går lang tid mellem hver udskiftning af pose.

Denne model får i sær ros for dens greb på teleskoprøret, som gør det nemt at komme rundt omkring med støvsugeren. Et sted hvor den ikke får ros, er opsugning af hår på gulvtæpper. På trods af dens A-rating, skriver Forbrugerrådet Tænk at modellen ikke klarer sig i top i deres udførte test. Har man derfor dyr i hjemmet kan man med fordel kigge på en af de nævnte støvsugere til dyrehår.

Anmeldelser

Denne støvsuger som er kåret til bedst i test, får generelt positive anmeldelser af de mange brugere. Ved at tage et kig på den danske Skousen.dk får modellen 4,4 stjerner baseret på +30 anmeldelser. En anmeldelser skriver følgende:

Super god støvsuger
“Jeg købte denne støvsuger for knapt en måned siden og den er klart den bedste støvsuger jeg nogensinde har ejet. Den suger rigtig godt og sugeevnen er nem at indstille. Den larmer virkelig ikke meget.

På den danske Coop.dk får den samme testvinder dog “kun” 3,8 stjerner ud af 5. Dette baserer sig dog også kun på +5 anmeldelser, og er måske derfor ikke 100 % retvisende. Størstedelen af de anmeldelser som har været, bliver støvsugeren rost til skyerne, mens en enkelt bruger har haft en anden oplevelse af modellen.

 

Bosch BGS5335

Bedste poseløse støvsuger i test
Særligt turbo mundstykke inkluderet
★★★★ hos WhiteAway og Coop
Yderst effektiv til dyrehår

 

Om produktet

Bosch Zoo’o ProAnimal BGS5335 er særligt velegnet til dyrehår, og er en af grundende til at modellen bliver kåret som bedste støvsuger i test. Denne poseløse model bliver topscorer både i støvsuger test hos både det danske forbrugerråd Tænk samt den svenkse pendant Råd & Rön. Blandt begge parter er der ikke stor tvivl om, at det her er en poseløs støvsuger i høj klasse.

Som det kan udledes fra navnet af modellen, er denne bedste poseløse støvsuger særlig effektiv til dyrehår af forskellige typer. Modellen får et A i støvoptag på hårdt gulv, hvor dyrehår i sær har svært ved at finde sig til rette. Modellen får et C hvad angår støvsugning på gulvtæpper, da det specialfremstillede mundstykke, som skal støvsuge hundehår op.

Denne effektive poseløse støvsuger er udstyret med et HEPA filter, som sikre en effektiv optag af støvpartikler. Filteret sikre at at miljøet bliver bedre samtidig med at antallet af støvpartikler bliver formindsket.

Har du dyr i hjemmet, kan denne model klart være en fordel for dig. Med ProAnimal turbomundstykket fjerner den de mange hår som dyr kan smide omkring i rummene. Med sin stærke sugekraft, sikre du dig et rent hjem, som er til fordel for dem som bor i hjemmet.

Funktioner

Denne bedst i test poseløse støvsuger fra Bosch er effektiv og smart. Med sit AirTurbo system, fjerner den hår som aldrig før. Derudover har denne Bosch BGS5335 Zoo’o ProAnimal et SelfClean system, som sikre at støvsugeren selv rengør filteret efter behov. Dette er en særlig funktion fra Bosch, som ikke mange andre støvsugere besidder.

Udover ovenstående har Bosch BGS5335 et vaskbart hygiejnisk HEPA filter. Fordelen ved et HEPA filter er, at det filterer alle partikler bord, samtidig med at det renser luften og giver en ren og dejlig udblæsningsluft. Hertil skal det nævnes, at det støvsugeren har en super simpel betjening ved udtagelse og tømning af støvbeholderen.

Støvbeholderen har en netto volume på 3 liter støv, et ergonomisk og behageligt håndtag, parkering og opbevaringsholder, automatisk ledningsoprulning samt en aktionsradius på 11 meter.

Anmeldelser

Denne Bosch poseløs støvsuger får naturligvis flotte anmeldelser af de personer, som har købt denne bedst i test støvsuger. På danske Skousen får denne poseløse Bosch BGS5335 4,3 stjerner ud af 5, baseret på +7 stjerner. Flere bruger nævner at de er rigtige glade for modellen hvor i sær turbomundstykket fremhæves. Desuden nævnes det at den er rigtig effektiv på gulvtæpper, til trods for at modellen “kun” får C ud fra EU-mærket.

En bruger skriver:

Fantastisk
“Denne støvsuger fungerer bare. Den er ekstremt støjsvag og ufattelig effektiv. Den får bare alle hunde hårene med, selv fra mine genstridige gulvtæpper! Tømning af støvbeholder kan ikke være nemmere, og der er ingen lugtgener under og efter støvsugning! Som allergiker er dette mit bedste køb nogensinde.

På den danske Coop Shopping side, får selv samme testvinder 4,4 stjerner ud af 5, som baserer sig på +10 anmeldelser. Her nævnes det at modellen er velfungernede, effektiv men kan have tendens til at være en smule klodset grundet størrelsen. Dette nævnes ligeledes i støvsuger testen, som er blevet udført.

 

Miele Complete C3 Powerline

Bedste klasse i støvoptag på hårdt gulv
12 meter aktionsradius
★★★★ hos Skousen og Coop
Høj kvalitet og lang holdbarhed

 

Om produktet

Miele Complete C3 Powerline er en yderst populær støvsuger i Danmark. Miele er kendt for sin høje kvalitet og er stort set altid blandt toppen når det gælder støvsuger test. Netop denne model er ikke blevet kåret som bedst i test, men selve modelserien, kaldet “Miele Comlete C3” er kåret som bedste køb flere steder.

Miele Complete C3 Powerline er en støvsuger i topklassen, når det blandt andet kommer til rengøringsevne på hårdt gulv, hvor modellen scorer et A. Til rengøring på gulvtæpper får den et C, som er en udemærket karakter.

I følge oplysning fra datablad har modellen en støjniveau på 80 dB hvilket er over gennemsnittet. Det skal dog nævnes at flere brugere anmelder støvsugeren som at være forholdsvis støjsvag. Det må betyde, at det ikke er så slemt.

Miele Complete C3 kan anbefales til alle, som ønsker en pålidelig og effektiv støvsuger, som kan holde i mange år. Miele har sans for kvalitet og er bedst i test hvad angår holdbarhed.

Funktioner

På selve modellen sidder en elektronisk regulering af sugestyrken ved hjælp a +/- taster. Derudover har støvsugeren en blid opstart, som skåner motoren på den lange bane. Dette er også med til at gøre, at denne smarte støvsuger holder i mange år.

I filteren sidden en SAC 30, som leveret et godt resultat. Hvad angår støvemission får modellen et B, som er det næstbedste. Til modellen medfølger en HyClean støvsuger med smart lukkesysten – støvsugeren volume er 4,5 liter, hvilket er en god størrelse.

Miele Complete C3 Powerline har en aktionsradius på 12 meter og sikre at du ikke behøver at skifte stikkontakt mellem rummene så ofte. I købet er der inkluderet 3 mundstykker, som passer til hhv. møbler, parketguld og til fuger. Derudover har modellen en komfort teleskoprør samt et ergonomisk griberør. Dette gør det nemt at støvsuge i hverdagen og du kommer ikke til at døje med rygproblemer at den grund.

Anmeldelser

Denne Miele Complete C3 Powerline får rigtig flotte anmeldelser ude hos de danske forhandlere. Af de sider som forhandler denne smarte støvsuger, får den lutter positive anmeldelser og bliver rost i brugernes støvsuger test.

Hos WhiteAway.dk får modellen fuld anmeldelser, altså 5 ud af 5 stjerner. Dette baserer sig på +7 anmeldelser. Det betyder således at i skrivende stund er der ingen som har givet denne støvsuger andet end topkarakter. Blandt de anmeldelser som forefindes nævnes blandt andet den høje kvalitet, samt dens evne til at suge støv op.

danske Coop Shopping er det samme historie. Den anmelderroste støvsuger får også 5 ud af 5 stjerner her. Dette baserer sig dog kun på +2 anmeldelser, men brugerne er glade.

 

Electrolux EUS8GREEN

Forbrugerrådet Tænk testvinder 2018
God og prisvenlig all-around støvsuger
★★★★ hos danske forhandlere
Bedste støvsuger med lavt støjniveau

 

Om produktet

Denne nye Electrolux UltraSilencer Zen EUS8GREEN er kåret som bedste støvsuger hos Forbrugerrådet Tænk i marts 2018. Støvsugeren er blevet bedst i test, da det er en støvsuger i god kvalitet, som er blandt de mest støjsvage støvsugere på markdet. Electrolux UltraSilencer Zen er generelt rigtig lave i lydniveau, ofte meget under gennemsnittet. Denne støvsuger har et støjniveau på kun 58 dB, og det er derfor muligt at føre en samtale, samtidig med at man støvsuger.

I Tænk testen er den samlede bedømmelse endt på 71 %, hvilket kårer den som bedst i test støvsuger. Testen kommer godt rundt om alle relevante emner, og giver et godt indblik i hvad støvsuger er rigtig god til, samt hvad den er mindre god til. Der hvor denne støjsvage Electrolux leverer rigtig godt, er på rengøringsevnen, støvemissionen, energiforbruget, holdbarheden og ikke mindst støjniveauet.

Modellen gør det rigtig godt blandt mange støvsuger tests og den får topkarakter i både rengøringsevne på hårdt gulv og støvemission. Derudover skal dt nævnes at modellen er indbegrebet af miljøvenlig støvsugning, da Electrolux UltraSilencer Zen EUS8GREEN er fremstillet af 55 % genbrugsplast.

Funktioner

Til denne Electrolux støvsuger medfølger et Silent Zen mundstykke, som sikre en endnu mere lydsvag og effektiv støvsuger end ellers. Denne bedst i test støvsuger har desuden et indbygget Motion Control Sustem, som sikre en blød og nem manøvredygtighed. De hjul som sidder på, giver stabile bevægelser, problemfri vendinger og et dynamisk trælt til flytning af støvsugeren fra rum til rum.

Der er indbygget parkeringsfunktion, hvor det både er muligt at parkere modellen både horisontalt og vertikalt. Af tilbehør medfølger et 3-i-1 tilbehørspakke, AeroPro. Her får du både et fugemundstykke, børste- og møbelmundstykke samt et Parketto Pro parketmundstykke.

Af støvsugerpose, medfølger en 3,5 liters s-bag støvsugerpose. Herudover får du et vaskbart hygiejnefilter, som blandt andet sikre en sund og frisk udblæsningsluft fra støvsugeren.

Anmeldelser

Denne lydløse støvsuger som er kåret som bedst i test hos Forbrugerrådet Tænk, får gode anmeldelser af brugerne. Selve forbrugermagasinet Tænk skriver at støvsugeren er ganske effektiv og lydsvag, mens brugerne kalder den “Alletiders” og “Vidunderlig”.

Hos forhandlerne får støvsugeren næsten kun fuld stjerner, og det fremhæves i sær at det er value-for-money, da modellen ligger i et meget venligt prisleje. Hertil nævnes det, at det er en fantastisk støvsuger, med en mega god sugeevne.

På danske Skousen.dk får støvsugeren hele 4,8 stjerner ud af 5, baseret på +30 anmeldelser. Her nævner brugerne også at den er ekstrem støjsvag, som på ingen måder går på kompromis med sugeevnen.

En bruger skriver:

Brugervenlig støvsuger
“Vi har nu haft vores støvsuger i 14 dage, og har støvsuget et utal af gange (livet med småbørn ;-)) – og det er bare en god oplevelse hver gang. Vi er meget overraskede over, hvor lydsvag den faktisk er, men den suger alligevel rigtig fint. Den er lækker i brug, teleskopstangen virker meget robust og håndtaget er rart, man kan med lethed støvsuge ergonomisk, altså bruge én arm og slippe for akavede stillinger, når man støvsuger.

 

Dyson V6 AnimalPro+

Forbrugerrådet Tænk testvinder 2018
Bedste ledningsfri støvsuger
★★★★ hos Skousen og WhiteAway
Høj ydeevne og særlig god til dyrehår

 

Om produktet

Her er der tale om den bedste ledningsfri støvsuger ifølge Forbrugerrådet Tænk. Denne Dyson AnimalPro+ er i sandhed en kraftfuld ledningsfri støvsuger, som suger godt på både hårdt gulv og gulvtæpper. I følge testen er det faktisk den Dyson model, som leverer det bedste resultat, og selve håndstøvsuger delen fungerer samtidig bedre end de andre modeller. Dette er nogle af de væsentlige årsager til at Dyson V6 AnimalPro+ er kåret som bedst i test ledningsfri støvsuger.

En af de klare fordele ved denne håndstøvsuger, er evnen til at suge alt op fra gulvet. Den klare fokus som har været ved denne Dyson støvsuger, er evnen til at suge hår og snavs op fra gulvet. Her får den bedst mulig karakter og rigtig gode anmeldelser.

Et område hvor den leverer knap så godt, er blandt andet evnen til at holde batteri over tid samt dens støjniveau. Batteriperformance på denne ledningsfri støvsuger er under middel, da selve motoren suger meget af energien på at få snavset op.

Hvad angår støjniveau er det samtidig en af dem som larmer mest at dem som har været med i støvsuger testen for ledningsfri støvsugere. Er du derfor på udkig efter en lydsvag støvsuger, så er det måske ikke den helt rette model for dig.

Funktioner

Motoren arbejder på højkraft og fjerner så godt som alt støv op fra gulvet eller tæppet. Denne bedst i test ledningsfri støvsuger fra Dyson har på til 20 minutters effektiv sugning. Har du den på fuld sugekraft er det dog ikke muligt at støvsuge i mere end 10-12 minutter. Hvad angår ladetiden, så er den estimeret til 200 minutter, hvilket er knap 3,5 time.

Denne smarte 2-i-1 støvsuger er særlig belejelig, hvis man lige skal suge støv fra bilen eller i sofaen. Det er den klare fordel ved en ledningsfri støvsuger, at det tager ingen tid at komme i gang.

Ved køb af denne Dyson V6 AnimalPro+ medfølger et ophæng, hvor modellen kan hænge og dermed fylde minimalt. Denne praktiske docking station oplader støvsugeren, samtidig med at der er plads til ekstra udstyr. Opladning og opbevaing i stationen betyder, at din ledningsfri støvsuger altid er klar til brug.

Til modellen medfølger en lang række udstyr og mundstykker som kan sættes på støvsugeren. 2 af disse er motoriseret og sikre en endnu mere effektiv støvsugning.

Anmeldelser

Først og fremmest skal det nævnes at denne Dyson V6 AnimalPro+ er testvinder i Forbrugerrådet Tænk test af ledningsfri støvsugere. Det er den bedste støvsuger med 68% lige over storebroren Dyson V8 Absolute ledningsfri støvsuger, som får 66%.

På Skousen.dk får støvsugeren topkarakter. Modellen får 5 ud af 5 stjerner og bliver rost for støvsugerens evne til at suge kattehår op. Dette går godt i spænd med denne ledningsfri støvsugers navn, AnimalPro+. Har du dyr i hjemmet kan du med fordel gøre brug af denne ledningsfri støvsuger, som har en ekstra høj rengøringsevne.

 

Neato Botvac D7 Connected

Forbrugerrådet Tænk testvinder 2017
Bedste robotstøvsuger
★★★★ hos TrustedReview og Skousen
Programmeres og styres via app

 

Om produktet

I en støvsuger test af robotstøvsugere foretaget af Forbrugerrådet Tænk, har denne Neato Botvac D7 Connected fundet vejen til toppen. Den findes i toppen sammen med Kobold VR200 robotstøvsuger, som begge har samme karaktertræk for både udseende og funktioner.

Er du træt af at skulle hive den gamle støvsuger frem fra skabet, skifte ledningen når du træder ind i et nyt rum? Ja, så kan en robotstøvsuger fra Neato være en god ide. Modellen er særlig effektiv på store områder, da den kører helt automatisk. Denne testvindende robotstøvsuger har mulighed for at blive styret via din smartphone, heraf navnet “Connected”. Med denne smarte Wi-Fi kontrollerede robotstøvsuger, kan du sende robot ind i det rum du ønsker rengjort, samt skemalægge støvsugningen.

Denne bedst i test robotstøvsuger har et højtydende filter og en ekstra stor støvbeholder, som gør at du sjældent skal tænke på at tømme den. Derudover er det meget nemt at fjerne og rense filteret, når det er nødvendigt.

Nok er Neato Botvac D7 Connected ikke den billigste robotstøvsuger, men det er altså en af de bedste robotstøvsugere. Det anvender en lasersystem til at identificere dens omgivelser og til navigation. Derudover kan du lave en masse smarte indstillinger inde i applikationen.

Funktioner

Denne robotstøvsuger har en lang række funktioner, som er med til at gøre den til den bedste robotstøvsuger på markedet. Modellen har et alsidigt børstesystem, som opfanger langt størstedelen af det støv den møder på vejen. Modellen er ideel til husstande med dyr og personer med allergi.

Da den har en firkantet udforming på dens front, har denne Neato robotstøvsuger mulighed for at komme helt ind i hjørnerne og ind langs kanten. Grundet dens smarte laserfunktion, kan Neato Botvac D7 Connected se i mørke. Det kan komme steder du ikke selv kan, som eksempelvis under sengen, skabet eller sofaen i stuen. Og endda uden problemer.

Modellens batteri er bygget på et lithium batteri med op til 2 timers driftstid. Modellen har ligeledes en turbofunktion, hvor batteri dog kun holder op til 90 minutter. Når Neato Botvac så er ved at være træt, kører den automatisk tilbage til ladestation får at få mere energi. Når det har tilpas meget energi til at færdiggøre arbejdet, vender den tilbage til det sted hvor den afbrød – og afslutter så arbejdet.

Anmeldelser

Denne robotstøvsuger fra Neato modtager gode anmeldelser fra overalt i verden. På den amerikanske TrustedReview.com er modellen kåret som den bedste robotstøvsuger i 2018. I blandt de positive noter, kan det blandt andet nævnes evnen til at støvsuge på hårde overflader, dens lavprofil og evne til at komme ind under møbler. Derudover er den særlig effektiv på dens batterilevetid, dens smartphone funktioner over neato appen samt dens lasersystem. Til den negative side, kan det nævnes at det nævnes, at den ikke er den bedste model på gulvtæpper.

Læs hele anmeldelsen fra TrustedReviews.com her.

Her på det danske marked får robotstøvsugeren også en masse rosende ord. Det danske forbrugermagasin Tænk har kåret Neato Botvac D7 Connected til den bedste robotstøvsuger i deres store støvsuger test.

Af de mange forhandlere af robotstøvsugeren, er der også en masse rosende ord. På danske WhiteAway.com får modellen 4,5 stjerner ud af 5, baseret på +8 anmeldelser. Her skrives det blandt andet at robotten kommer godt rundt i hjørnerne, samt at den er meget driftssikker og effektiv.

 

Hvad betyder en støvsugers energimærke?

På hver eneste støvsuger som bliver solgt, vil du se et energimærke. Energimærket fortæller om støvsugerens egenskaber indenfor forskellige områder som du kan læse mere om i nedenstående tekst. Der kan være stor forskel på støvsuger til støvsuger på disse egenskaber, så det er derfor meget vigtigt at du ser på dette inden et evt. køb. Ud fra ethvert energimærke vil du kunne læse om støvsugerens egenskaber indenfor disse områder:

Rengøringsklasse hårdt gulv: I denne kategori bliver støvsugeren vurderet på dens evne til at gøre rent på et hårdt gulv. Støvsugeren kan blive bedømt fra A-G, hvor A er det bedst mulige og G det ringeste. Hvis du derfor har et trægulv, klinker eller andet hårdt gulv, så skal du være opmærksom på hvilken rengøringsevne, den støvsuger du overvejer at købe har. De fleste nyere støvsugere har en rengøringsevne på A eller B i denne kategori, og det er også det vi anbefaler at du skal gå efter.

Rengøringsklasse gulvtæppe: Denne kategori er meget lig den ovenstående, men i stedet for at fokusere på det hårde gulv, så er det her tale om rengøringsevnen på gulvtæppe. Det er ikke alle som behøver at kigge på denne kategori, men der er nogle mennesker, som udelukkende har gulvtæpper på deres gulve, så for disse er det helt oplagt, at gå efter en støvsuger med A bedømmelse her.

Energiklasse: Du skal være opmærksom på hvilken energiklasse du køber din støvsuger med, hvis du ønsker et lavt årligt energiforbrug. Jo lavere årligt energiforbrug en støvsuger har, jo bedre bedømmelse får den. Igen er en A bedømmelse den bedst mulige. Det skal dog nævnes at det er meget få kWh, der adskiller støvsugeren fra at få et A eller et D i bedømmelse. Hvis du derfor finder den helt rigtige støvsuger, men den har ikke en A bedømmelse, så behøver dette ikke at være et helt no-go.

Støvemissionsklasse: I denne klasse bliver støvsugeren bedømt på dens evne til at holde på støvet, når det først er blevet suget ind i maskinen. Jo bedre et filter som sidder i støvsugeren, jo bedre bedømmelse får en støvsuger her. En A bedømmelse er den bedst mulige og noget du som altid skal gå efter. Når en støvsuger har et A i støvemissionsklasse, så holder den på mere end 99,9% af de støvpartikler, som bliver suget ind i støvsugeren. Find de bedste støvsugere til allergikere her.

Støj dB: I denne kategori bliver støvsugeren ikke bedømt ud fra en bestemt skala. Her kan du i stedet se hvor meget en støvsuger larmer målt på decibel niveau. Jo højere et tal, jo mere larmer støvsugeren. Det er meget forskelligt fra model til model, og fra type til type, hvor meget støvsugeren egentlig larmer.

 

Hvad skal du være opmærksom når du køber støvsuger?

Alle de ovenstående punkter er i virkeligheden ting som du skal være opmærksomme på, når du skal til at investere i en støvsuger. Men udover at kigge på selve støvsugerens energimærke, er der også andre ting, som er helt oplagte at du har med i dine overvejelser.

Når du læser om en støvsuger vil du næsten altid kunne læse om dens “aktionsradius”. Dette betyder i virkligheden hvor langt du kan begære dig med støvsugeren, før du skal skifte stikkontakt. I de fleste nye modeller bør dette ikke være noget problem, men der er bestemt også tilfælde hvor at du får en meget kort ledning, hvis der er tale om en lidt billigere model.

En anden ting som også er meget forskellig fra model til model, er hvilke mundstykker du får med til din støvsuger. Til de fleste støvsugere får du det normale parketmundstykke med, som er det du bruger når du støvsuger gulvet. Herudover er der typisk et mundstykke som giver et hårdere sug, men på en mindre overflade. Dette bruges typisk i sofaer, senge og på puder. Slutteligt er der et mundstykke som har bløde børstehård, og den kan dermed bruges på sarte overflader uden at ridse dem.

Udover ovenstående mundstykker kan der sagtens medfølge endnu flere til en støvsuger, men det er som nævnt meget indivudelt fra model til model. Vi anbefaler derfor, at dette også er noget, som du er opmærksom på, når du skal vælge din næste støvsuger.

 

Støvsuger test – kan man stole på testene?

At foretage en støvsuger test kræver, at man ved hvad man skal kigge efter. Mange testere har en rigtig god ide om netop hvilke kriterier som er relevante i en støvsuger test, og hvad en forbruger gerne vil blive gjort opmærksom på. Det danske forbrugermagasin Tænk har specialiseret sig i at teste produkter til fordel for forbrugere, som dermed undgår at købe produkter, som ikke er særlig gode.

Forbrugerrådet Tænk har lavet en stor støvsuger test, hvor de kommer ind på mange relevante ting i forhold til hvad man skal kigge på når man køber en støvsuger. Derudover har Tænk kåret en række bedst i test støvsugere, som de dermed angør til at være blandt de bedste støvsugere på markedet.

Forbrugerrådet Tænk er en meget troværdig kilde, og lever af at lave objektive og troværdige tests af blandt andet støvsuger. I deres støvsuger test kommer de blandt andet ind på støvsugeren evne til at støvsuge gulvtæpper og hårde gulve, evnen til at fjerne går fra gulvet samt skidt fra revner. Nedenfor kan du finde deres overordnene støvsuger test, samt deres test af ledningsfri støvsugere og deres test af robotstøvsugere (kræver abonnement).

Se Forbrugerrådet Tænks generelle støvsuger test her.
Se Forbrugerrådet Tænks robotstøvsuger test her.
Se Forbrugerrådet Tænks ledningsfri støvsuger test her.

 

Skal jeg købe en bedst i test støvsuger?

Det kan klart være en fordel at købe en bedst i test støvsuger. Der er oftest en klar årsag til at en støvsuger bliver kåret som bedst i test. En testvinder støvsuger er en model, som typisk klare til væsentlig bedre end dens konkurrenter, på en eller flere parametre. En støvsuger som er kåret som bedst i test, afhænger af hvad der præcist bliver testet i og hvad ens behov er. Der er eksempelvis en bedste støvsuger til gulvtæpper, en bedste støvsuger til hjem med dyr, en bedste støvsuger hvad angår støjniveau samt den bedste støvsuger til en god pris.

Som udgangspunkt er det en rigtig god ide at købe et produkt, som er kåret til bedst i test – og den bedste støvsuger en ingen undtagelse. Er den støvsuger som du er på udkig efter, kåret som testvinder, så skal det selvfølgelig ses som positivt.

 

Bedste støvsuger – hvordan bliver en støvsuger testvinder?

Som nævnt ovenfor, så bliver støvsugere testet på en lang række forskellige parametre. For at en støvsuger bliver testvinder, kræver det selvfølgelig at den er bedre end de andre. Blandt de mange områder som bliver gennemgået i tests er det blandt andet:

– Energiklasse
– Støjniveau
– Støvsugning på gulvtæpper
– Støvsugning på hårdt gulv
– Kapacitet før sugeevne nedsættes
– Bredde af støvsuget område
– Støvsugning mod væg
– Støvemission
– Holdbarhed
– Energiforbrug
– Brugervenlighed

Under hvert enkelt område, er der en lang række andre underområder som bliver testes og vurderet. Skal en støvsuger blive kåret som bedste støvsuger og dermed testvinder, skal den performe på størstedelen af alle parametre. I dag er der en generel høj kvalitet i støvsugere. Køber du derfor en ny støvsuger, hvad enten det er en robotstøvsuger, ledningsfri støvsuger eller lydsvag støvsuger, så er kvaliteten formodentlig høj. Men hold gerne øje med, om det er en støvsuger testvinder, for så behøver du overhovedet ikke at være i tvivl.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.