Gns. guide rating: 5

Bedste støvsugere i test

I tabellen nedenfor ses et udvalg af de mest populære produkter indenfor kategorien.

Model Navn Butik
1. Miele
C3 Diamond
Klik
2. Miele
C3 Comfort
Klik
3. Philips
FC8721/09
Klik
4. Electrolux
EUO9GREEN
Klik
5. Bosch
BGS5335
Klik
6. Miele
Complete C3
Klik
7. Electrolux
EUS8GREEN
Klik

 

 

 

Læs mere om de bedste støvsugere i test

I følgende afsnit kan du læse mere om de mest populære støvsugere, der har vundet i støvsuger test, som er dem du finder i tabellen overfor. De mest populære modeller er endt på listen af flere forskellige årsager. Som oftest er det fordi at de leverer topresultater i både rengøringsevne, samt i de krav som stilles fra EU. Fælles for dem hver især er, at de opfylder de flestes behov til hvad en støvsuger skal kunne i privaten – nemlig at gøre en ende med støvet.

 

Miele Complete C3 Diamond – Bedst i test

Kåret som testvinder hos Tænk
Ekstremt lavt energiforbrug
Op til hele 12 meter arbejdsradius
★★★★★ hos WhiteAway.com
★★★★★ hos Coop Shopping
★★★★★ hos Skousen

Sublim testvinder støvsuger til ethvert behov

Få støvsugere er lige så alsidige som dette eksemplar fra Miele. Støvsugeren er Mieles nyeste skud på stammen når det kommer til deres top serie C3. Modellen hedder C3 Ecoline Black Diamond og er allerede blevet kåret som en testvinder hos forbrugerrådet Tænk. Grunden til forbrugerrådets bedømmelse skal findes i den lange række af kriterier hvor støvsugeren blev bedømt – den klarede sig nemlig bedre end gennemsnittet i samtlige kategorier.

Helt konkret lyder Tænk’s bedømmelse af støvsugeren på at støvsugeren er utrolig nem at håndtere og at den suger meget kraftigt på trods at den energibesparende A+ motor. Støvsugeren klarer gulvtæpper rigtig godt med det medfølgende standard-mundstykke. Andre støvsugere skal typisk bruge et andet special-mundstykke til samme opgave. Det er langt fra første gang at Miele bliver kåret til testvinder. Mieles modeller er næsten altid med i toppen, da du er sikker på at deres støvsugere er af virkelig høj kvalitet.

Smarte funktioner hele vejen rundt

Støvsugerne er designet på en smart måde hele vejen rundt, og der er tænkt meget over selv de mindste detaljer. Et eksempel på dette kunne være ved støvsugerens automatiske ledningsoprul. Ledningen kan nemlig rulles op, helt uden at du behøver at bukke det. Det er blot at trykke på fodtasten på støvsugeren. En anden smart funktion er det meget praktiske låsesystem, som støvsugeren er udstyret med. I låsesystemet er gulvmundstykke, støvsugerør og håndtaget samlet og kan justeres blot ved at klikke og rykke i røret.

De smarte funktioner stopper bestemt ikke her. En anden smart funktion hos støvsugeren er dens indbyggede møbelbeskyttelse, som gør at du undgår skrammer på døre og møbler. Rundt om selve støvsugeren er indbygget en kunststofliste, som virker beskyttende såfremt, du skulle køre støvsugeren ind i noget. Af andre funktioner kan også nævnes Mieles funktion som sikrer mod overophedning i støvsugerens motor og griberøret som fungerer som lunafleder.

Forbrugerne bakker om bedst i test støvsugeren

At støvsugeren er blevet kåret til bedst i test, kan i høj grad også ses på de mange positive bedømmelser støvsugeren allerede har fået. Selvom støvsugeren er forholdsvis ny på markedet, så har den allerede hos Coop Shopping fået 18 anmeldelser. Den gennemsnitlige bedømmelse baseret på de 18 anmeldelser er hele 4.8 ud af 5 mulige! Dette er et ekstremt godt resultat, som virkelig vidner om at kunderne er tilfredse med deres køb.

 

Miele Complete C3 Comfort Ecoline HEPA – Brugerfavorit

Blid opstart og Boost funktion
Sugestyrkeregulering på grebet
12 m arbejdsradius og støjsvag
★★★★★ hos WhiteAway.com
★★★★★ hos Coop Shopping
Topmodel fra Miele – Brugerfavorit

Miele støvsuger – støvsugning med høj komfort

Denne smarte Miele støvsuger er blandt de bedste støvsugere på markedet. Miele Complete C3 Comfort Ecoline er en topmodel fra Miele, som gør støvsugning til en leg. Dette er en støvsuger som er spækket med lækre funktioner og er med til at du får en komfortabel støvsugning, uden at du skal bruge mange kræfter.

Med en rengøringsevne i top, skal Miele støvsugeren nok sørge for ikke at efterlade noget støv på gulvet. På hårdt gulv får støvsugeren topkarakter (A), mens Miele Complete C3 Comfort får karakter B for sin støvoptagelse på tæppe. Når lydniveauet er på sit højeste, leverer denne effektive Miele støvsuger et lydniveau på 72 dB(A), hvilket er gennemsnitligt.

Gør støvsugning til en leg med disse funktioner

Eftersom modellen her Miele Comfort, handler det i høj grad om at støvsugeren har indbygget en række funktioner, som gør det lettere for dig at støvsuge. Dette betyder at støvsugeren ikke kun har fodtaster til sugestyrkeregulering, men at det også er indbygget i grebet. Du kan derfor ubesværet skifte mellem sugestyrken når du bevæger dig rundt i huset. Det er kun de bedste støvsugere, som har denne funktion indbygget.

Derudover har det kvalitetsikrede teleskoprør en tilpasselige højde, så du kan vælge længden herpå. Skulle der være flere i husstanden som støvsuger, så er dette en rigtig anvendelig funktion. Skulle du sætte mundstykket fast på holderen som er placeret bagpå støvsugeren, slukker den automatisk i samme øjeblik. På den måde spare du strøm, og slipper for larmen med at støvsugeren er tændt. Tager du fat på støvsugeren for at genoptage støvsugningen, tænder den automatisk op.

Allergivenligt filter og stor pose

I denne topmodel fra Miele, Complete C3 Comfort, finder du et allergivenligt filter, så du sikre en renere luft end tidligere. Denne Ecoline model har et indbygget HEPA filter, som sørge for bedst mulig støvoptag og mindst mulig støvemission. Af den årsag har støvsugeren fået den bedste karakter inden for støvemission – nemlig A.

Med HyClean støvsuger poser med plads til 4,5 liter, motorbeskyttelsesfilter og et effektivt udblæsningsfilter, sikre støvsugeren af optage mere end 99,9% af finstøvet. Til det skal det nævnes, at modellen har en indikator som lyser, så snart det er tid til at udskifte den indbyggede filter.

Klar favorit blandt brugere

Tager man et kig på de anmeldelser som denne støvsuger modtager, så er der ikke tvivl om det er en af de absolut bedste støvsugere på markedet. På danske Coop Shopping får denne Miele C3 Comfort Ecoline 4.9 stjerner ud af 5 stjerner. Dette baserer sig på +15 anmeldelser, som tyder på en eftertragtet og populær model.
Ser man på danske WhiteAway.com, får modellen ligeledes topkarakter. Her har modellen fået +11 anmeldelser, hvor alle uden undtagelse har givet 5 ud af 5 stjerner.

Philips FC8721/09 Performer Expert

Testvinder hos Forbrugerrådet Tænk
Topscorer hos svenske Råd & Rön
★★★★★ hos Skousen og Coop
God sugeevne og allergivenlig

Bedst i test støvsuger fra Philips

Denne Philips Performer Expert er kåret som testvinder hos danske Forbrugerrådet Tænk, samt topscorer hos svenske Råd & Rön. Denne testvinder bliver blandt andet kåret som bedst i test grundet dens store posekapacitet, effektiv sugeevne samt en dens allergivenlige performance.

Som led i den udarbejdede støvsuger test, bliver denne smarte Philips støvsuger testet i alt fra støjniveau til holdbarhed og brugervenlighed. I Forbrugerrådet Tænk støvsuger test får denne Philips støvsuger en samlet bedømmelse på 71 % og bliver dermed kåret som bedst i test.

Hvor denne bedste støvsuger Philips FC8721 Performer expert særligt udskiller sig, er på støvemission og holdbarhed. I disse to kategorier modtager støvsuger bedst mulig score af Forbrugerrådet Tænk.

Smarte og brugervenlige funktioner

Denne Philips støvsuger er ikke blevet kåret som testvinder uden grund. Modellen leverer et flot stykke arbejde, når det både gælder støvopsamling, luftgennemstrømning og samt et række smarte funktioner.  Denne støvsuger har en rækkevidde på 11 meter, som gør at du sjældent behøver at skifte stikkontakt. Derudover har denne Philips Performer Expert et unikt 5 liter støvkammer, som gør at du ligeledes sjældent skal udskifte støvsugerposen.

En anden årsag til at det er en bedst i test støvsuger, skyldes den indbyggede filter. Der er tale om et HEPA 13 allergivenligt filter, som gør at man som allergiker med fordel kan købe denne støvsuger. Til modellen medfølger et smart 3-i-1 mundstykke, som maksimerer støvopsamlingen og optimerer ydeevnen.x

Hvad siger brugerne?

Denne Philips støvsuger, som er blevet kåret som bedst i test støvsuger, får rigtig gode anmeldelser med sig på vejen. Ved at tage et kig på danske Skousen.dk har denne testvinder fået +110 anmeldelser. Antallet er meget, men modellen har endda også fået en samlet score på 4,7 stjerner ud af 5. Dette er et rigtig flot resultat og tyder dermed på at det er blandt de bedste støvsugere på markedet.

Dette samme billede gør sig gældende på Coop Shopping. På denne side får modellen 4,6 stjerner ud af 5, som baserer sig på +70 anmeldelser. Igen, tyder det på at modellen ikke er kåret som bedst i test uden grund.

En køber af denne støvsuger skriver følgende:

“Jeg købte støvsugere pga den lave vægt og at den skulle larme mindre end så mange andre. Min søn med skoliose (skæv ryg) kan nu selv støvsuge trapperne pga støvsugerens lave vægt. Det lave støjniveau er også en fornøjelse. Den er effektiv også når man har hund. Rigtigt godt køb, og jeg vil klart anbefale den til andre.”

Electrolux EUO9GREEN UltraOne

Testvinder 2018 hos Forbrugerrådet Tænk
Energimærke A, A, A, A
★★★★ hos WhiteAway og Coop
Kraftig sugeevne og lavt støjniveau

Electrolux EUO9GREEN – Testvindende støvsuger

Denne Electrolux EUO9GREEN klarer sig rigtig godt i støvsuger test. Modellen er blevet kåret som testvinder af Forbrugerrådet Tænk. Forbrugerrådet Tænk er meget kyndige hvad angår test og det må antages at denne model gør et godt stykke arbejde. Denne bedst i test støvsuger klarer dagens udfordringer ret godt, i sær hvis du ikke ønsker at lave larm. Modellen er nemlig yderst støjsvag og får karakteren “Meget god”, som er det bedst mulige i testen. Det lave lydniveau skyldes Silent Air Technology som er indbygget, som sikre et lydniveau på kun 65 dB.

Derudover får denne støvsuger karakteren “Meget god” i både støvemission og holdbarhed. Dette skyldes at støvsugeren har en godt filter indbygget – Allergy Plus filter, som er vaskbart. Modellen er lavet af 70 % genbrugsmateriale, så der er endda også en ekstra plus for at være skånsom overfor miljøet.

Denne støvsuger har desuden specifikationerne AAAA. Det betyder at den får A i energiklasse, A i støvemission samt A i både rengøringsevne på hårdt gulv og på gulvtæpper. Det er meget atypisk for støvsugere at få A i alle kategorier, men det er lykkedes Electrolux at lave det for denne bedste støvsuger.

Godkendt i støvsuger test

I den udvalgt støvsuger test får denne model blandede anmeldelser for brugervenligheden. Hvad der anslås som værende dårligt er den medfølgende brugervejledning, brugervenlighed ved støvsugning på gulvtæpper og trapper samt opmagasinering. Dette er de eneste områder hvor modellen leverer under middel, hvor alt eller er middel, god eller meget god.

Electrolux UltraOne Green er en yderst lydsvag støvsuger, som er bygget i genbrugsplast. Den testvindende model har hele 12 meter lang aktionsradius, samt automatisk ledningsoprul. Dette er meget standard for en moderne støvsuger, og er derfor ikke “noget særligt”. Modellen har en XXL støvsugerpose på hele 5 liter, som er mere end man plejer. Dette giver en billig drift, da der går lang tid mellem hver udskiftning af pose.

Denne model får i sær ros for dens greb på teleskoprøret, som gør det nemt at komme rundt omkring med støvsugeren. Et sted hvor den ikke får ros, er opsugning af hår på gulvtæpper. På trods af dens A-rating, skriver Forbrugerrådet Tænk at modellen ikke klarer sig i top i deres udførte test. Har man derfor dyr i hjemmet kan man med fordel kigge på en af de nævnte støvsugere til dyrehår.

Gode anmeldelser fra brugere

Denne støvsuger som er kåret til bedst i test, får generelt positive anmeldelser af de mange brugere. Ved at tage et kig på den danske Skousen.dk får modellen 4,4 stjerner baseret på +30 anmeldelser. En anmeldelser skriver følgende:

Super god støvsuger
“Jeg købte denne støvsuger for knapt en måned siden og den er klart den bedste støvsuger jeg nogensinde har ejet. Den suger rigtig godt og sugeevnen er nem at indstille. Den larmer virkelig ikke meget.

På den danske Coop.dk får den samme testvinder dog “kun” 3,8 stjerner ud af 5. Dette baserer sig dog også kun på +5 anmeldelser, og er måske derfor ikke 100 % retvisende. Størstedelen af de anmeldelser som har været, bliver støvsugeren rost til skyerne, mens en enkelt bruger har haft en anden oplevelse af modellen.

Bosch BGS5335

Bedste poseløse støvsuger i test
Særligt turbo mundstykke inkluderet
★★★★ hos WhiteAway og Coop
Yderst effektiv til dyrehår

Om produktet

Bosch Zoo’o ProAnimal BGS5335 er særligt velegnet til dyrehår, og er en af grundende til at modellen bliver kåret som bedste støvsuger i test. Denne poseløse model bliver topscorer både i støvsuger test hos både det danske forbrugerråd Tænk samt den svenkse pendant Råd & Rön. Blandt begge parter er der ikke stor tvivl om, at det her er en poseløs støvsuger i høj klasse.

Som det kan udledes fra navnet af modellen, er denne bedste poseløse støvsuger særlig effektiv til dyrehår af forskellige typer. Modellen får et A i støvoptag på hårdt gulv, hvor dyrehår i sær har svært ved at finde sig til rette. Modellen får et C hvad angår støvsugning på gulvtæpper, da det specialfremstillede mundstykke, som skal støvsuge hundehår op.

Denne effektive poseløse støvsuger er udstyret med et HEPA filter, som sikre en effektiv optag af støvpartikler. Filteret sikre at at miljøet bliver bedre samtidig med at antallet af støvpartikler bliver formindsket.

Har du dyr i hjemmet, kan denne model klart være en fordel for dig. Med ProAnimal turbomundstykket fjerner den de mange hår som dyr kan smide omkring i rummene. Med sin stærke sugekraft, sikre du dig et rent hjem, som er til fordel for dem som bor i hjemmet.

Funktioner

Denne bedst i test poseløse støvsuger fra Bosch er effektiv og smart. Med sit AirTurbo system, fjerner den hår som aldrig før. Derudover har denne Bosch BGS5335 Zoo’o ProAnimal et SelfClean system, som sikre at støvsugeren selv rengør filteret efter behov. Dette er en særlig funktion fra Bosch, som ikke mange andre støvsugere besidder.

Udover ovenstående har Bosch BGS5335 et vaskbart hygiejnisk HEPA filter. Fordelen ved et HEPA filter er, at det filterer alle partikler bord, samtidig med at det renser luften og giver en ren og dejlig udblæsningsluft. Hertil skal det nævnes, at det støvsugeren har en super simpel betjening ved udtagelse og tømning af støvbeholderen.

Støvbeholderen har en netto volume på 3 liter støv, et ergonomisk og behageligt håndtag, parkering og opbevaringsholder, automatisk ledningsoprulning samt en aktionsradius på 11 meter.

Anmeldelser

Denne Bosch poseløs støvsuger får naturligvis flotte anmeldelser af de personer, som har købt denne bedst i test støvsuger. På danske Skousen får denne poseløse Bosch BGS5335 4,3 stjerner ud af 5, baseret på +7 stjerner. Flere bruger nævner at de er rigtige glade for modellen hvor i sær turbomundstykket fremhæves. Desuden nævnes det at den er rigtig effektiv på gulvtæpper, til trods for at modellen “kun” får C ud fra EU-mærket.

En bruger skriver:

Fantastisk
“Denne støvsuger fungerer bare. Den er ekstremt støjsvag og ufattelig effektiv. Den får bare alle hunde hårene med, selv fra mine genstridige gulvtæpper! Tømning af støvbeholder kan ikke være nemmere, og der er ingen lugtgener under og efter støvsugning! Som allergiker er dette mit bedste køb nogensinde.

På den danske Coop Shopping side, får selv samme testvinder 4,4 stjerner ud af 5, som baserer sig på +10 anmeldelser. Her nævnes det at modellen er velfungernede, effektiv men kan have tendens til at være en smule klodset grundet størrelsen. Dette nævnes ligeledes i støvsuger testen, som er blevet udført.

Miele Complete C3 Powerline

Bedste klasse i støvoptag på hårdt gulv
12 meter aktionsradius
★★★★ hos Skousen og Coop
Høj kvalitet og lang holdbarhed

Om produktet

Miele Complete C3 Powerline er en yderst populær støvsuger i Danmark. Miele er kendt for sin høje kvalitet og er stort set altid blandt toppen når det gælder støvsuger test. Netop denne model er ikke blevet kåret som bedst i test, men selve modelserien, kaldet “Miele Complete C3” er kåret som bedste køb flere steder.

Miele Complete C3 Powerline er en støvsuger i topklassen, når det blandt andet kommer til rengøringsevne på hårdt gulv, hvor modellen scorer et A. Til rengøring på gulvtæpper får den et C, som er en udemærket karakter.

I følge oplysning fra datablad har modellen en støjniveau på 80 dB hvilket er over gennemsnittet. Det skal dog nævnes at flere brugere anmelder støvsugeren som at være forholdsvis støjsvag. Det må betyde, at det ikke er så slemt.

Miele Complete C3 kan anbefales til alle, som ønsker en pålidelig og effektiv støvsuger, som kan holde i mange år. Miele har sans for kvalitet og er bedst i test hvad angår holdbarhed.

Funktioner

På selve modellen sidder en elektronisk regulering af sugestyrken ved hjælp a +/- taster. Derudover har støvsugeren en blid opstart, som skåner motoren på den lange bane. Dette er også med til at gøre, at denne smarte støvsuger holder i mange år.

I filteren sidden en SAC 30, som leveret et godt resultat. Hvad angår støvemission får modellen et B, som er det næstbedste. Til modellen medfølger en HyClean støvsuger med smart lukkesysten – støvsugeren volume er 4,5 liter, hvilket er en god størrelse.

Miele Complete C3 Powerline har en aktionsradius på 12 meter og sikre at du ikke behøver at skifte stikkontakt mellem rummene så ofte. I købet er der inkluderet 3 mundstykker, som passer til hhv. møbler, parketguld og til fuger. Derudover har modellen en komfort teleskoprør samt et ergonomisk griberør. Dette gør det nemt at støvsuge i hverdagen og du kommer ikke til at døje med rygproblemer at den grund.

Anmeldelser

Denne Miele Complete C3 Powerline får rigtig flotte anmeldelser ude hos de danske forhandlere. Af de sider som forhandler denne smarte støvsuger, får den lutter positive anmeldelser og bliver rost i brugernes støvsuger test.

Hos WhiteAway.dk får modellen fuld anmeldelser, altså 5 ud af 5 stjerner. Dette baserer sig på +7 anmeldelser. Det betyder således at i skrivende stund er der ingen som har givet denne støvsuger andet end topkarakter. Blandt de anmeldelser som forefindes nævnes blandt andet den høje kvalitet, samt dens evne til at suge støv op.

danske Coop Shopping er det samme historie. Den anmelderroste støvsuger får også 5 ud af 5 stjerner her. Dette baserer sig dog kun på +2 anmeldelser, men brugerne er glade.

Electrolux EUS8GREEN

Forbrugerrådet Tænk testvinder 2018
God og prisvenlig all-around støvsuger
★★★★ hos danske forhandlere
Bedste støvsuger med lavt støjniveau

Om produktet

Denne nye Electrolux UltraSilencer Zen EUS8GREEN er kåret som bedste støvsuger hos Forbrugerrådet Tænk i marts 2018. Støvsugeren er blevet bedst i test, da det er en støvsuger i god kvalitet, som er blandt de mest støjsvage støvsugere på markdet. Electrolux UltraSilencer Zen er generelt rigtig lave i lydniveau, ofte meget under gennemsnittet. Denne støvsuger har et støjniveau på kun 58 dB, og det er derfor muligt at føre en samtale, samtidig med at man støvsuger.

I Tænk testen er den samlede bedømmelse endt på 71 %, hvilket kårer den som bedst i test støvsuger. Testen kommer godt rundt om alle relevante emner, og giver et godt indblik i hvad støvsuger er rigtig god til, samt hvad den er mindre god til. Der hvor denne støjsvage Electrolux leverer rigtig godt, er på rengøringsevnen, støvemissionen, energiforbruget, holdbarheden og ikke mindst støjniveauet.

Modellen gør det rigtig godt blandt mange støvsuger tests og den får topkarakter i både rengøringsevne på hårdt gulv og støvemission. Derudover skal dt nævnes at modellen er indbegrebet af miljøvenlig støvsugning, da Electrolux UltraSilencer Zen EUS8GREEN er fremstillet af 55 % genbrugsplast.

Funktioner

Til denne Electrolux støvsuger medfølger et Silent Zen mundstykke, som sikre en endnu mere lydsvag og effektiv støvsuger end ellers. Denne bedst i test støvsuger har desuden et indbygget Motion Control Sustem, som sikre en blød og nem manøvredygtighed. De hjul som sidder på, giver stabile bevægelser, problemfri vendinger og et dynamisk trælt til flytning af støvsugeren fra rum til rum.

Der er indbygget parkeringsfunktion, hvor det både er muligt at parkere modellen både horisontalt og vertikalt. Af tilbehør medfølger et 3-i-1 tilbehørspakke, AeroPro. Her får du både et fugemundstykke, børste- og møbelmundstykke samt et Parketto Pro parketmundstykke.

Af støvsugerpose, medfølger en 3,5 liters s-bag støvsugerpose. Herudover får du et vaskbart hygiejnefilter, som blandt andet sikre en sund og frisk udblæsningsluft fra støvsugeren.

Anmeldelser

Denne lydløse støvsuger som er kåret som bedst i test hos Forbrugerrådet Tænk, får gode anmeldelser af brugerne. Selve forbrugermagasinet Tænk skriver at støvsugeren er ganske effektiv og lydsvag, mens brugerne kalder den “Alletiders” og “Vidunderlig”.

Hos forhandlerne får støvsugeren næsten kun fuld stjerner, og det fremhæves i sær at det er value-for-money, da modellen ligger i et meget venligt prisleje. Hertil nævnes det, at det er en fantastisk støvsuger, med en mega god sugeevne.

På danske Skousen.dk får støvsugeren hele 4,8 stjerner ud af 5, baseret på +30 anmeldelser. Her nævner brugerne også at den er ekstrem støjsvag, som på ingen måder går på kompromis med sugeevnen.

En bruger skriver:

Brugervenlig støvsuger
“Vi har nu haft vores støvsuger i 14 dage, og har støvsuget et utal af gange (livet med småbørn ;-)) – og det er bare en god oplevelse hver gang. Vi er meget overraskede over, hvor lydsvag den faktisk er, men den suger alligevel rigtig fint. Den er lækker i brug, teleskopstangen virker meget robust og håndtaget er rart, man kan med lethed støvsuge ergonomisk, altså bruge én arm og slippe for akavede stillinger, når man støvsuger.

Dyson V6 AnimalPro+

Forbrugerrådet Tænk testvinder 2018
Bedste ledningsfri støvsuger
★★★★ hos Skousen og WhiteAway
Høj ydeevne og særlig god til dyrehår

Om produktet

Her er der tale om den bedste ledningsfri støvsuger ifølge Forbrugerrådet Tænk. Denne Dyson AnimalPro+ er i sandhed en kraftfuld ledningsfri støvsuger, som suger godt på både hårdt gulv og gulvtæpper. I følge testen er det faktisk den Dyson model, som leverer det bedste resultat, og selve håndstøvsuger delen fungerer samtidig bedre end de andre modeller. Dette er nogle af de væsentlige årsager til at Dyson V6 AnimalPro+ er kåret som bedst i test ledningsfri støvsuger.

En af de klare fordele ved denne håndstøvsuger, er evnen til at suge alt op fra gulvet. Den klare fokus som har været ved denne Dyson støvsuger, er evnen til at suge hår og snavs op fra gulvet. Her får den bedst mulig karakter og rigtig gode anmeldelser.

Et område hvor den leverer knap så godt, er blandt andet evnen til at holde batteri over tid samt dens støjniveau. Batteri performance på denne ledningsfri støvsuger er under middel, da selve motoren suger meget af energien på at få snavset op.

Hvad angår støjniveau er det samtidig en af dem som larmer mest at dem som har været med i støvsuger testen for ledningsfri støvsugere. Er du derfor på udkig efter en lydsvag støvsuger, så er det måske ikke den helt rette model for dig.

Funktioner

Motoren arbejder på højkraft og fjerner så godt som alt støv op fra gulvet eller tæppet. Denne bedst i test ledningsfri støvsuger fra Dyson har på til 20 minutters effektiv sugning. Har du den på fuld sugekraft er det dog ikke muligt at støvsuge i mere end 10-12 minutter. Hvad angår ladetiden, så er den estimeret til 200 minutter, hvilket er knap 3,5 time.

Denne smarte 2-i-1 støvsuger er særlig belejlig, hvis man lige skal suge støv fra bilen eller i sofaen. Det er den klare fordel ved en ledningsfri støvsuger, at det tager ingen tid at komme i gang.

Ved køb af denne Dyson V6 AnimalPro+ medfølger et ophæng, hvor modellen kan hænge og dermed fylde minimalt. Denne praktiske docking station oplader støvsugeren, samtidig med at der er plads til ekstra udstyr. Opladning og opbevaring i stationen betyder, at din ledningsfri støvsuger altid er klar til brug.

Til modellen medfølger en lang række udstyr og mundstykker som kan sættes på støvsugeren. 2 af disse er motoriseret og sikre en endnu mere effektiv støvsugning.

Anmeldelser

Først og fremmest skal det nævnes at denne Dyson V6 AnimalPro+ er testvinder i Forbrugerrådet Tænk test af ledningsfri støvsugere. Det er den bedste støvsuger med 68% lige over storebroren Dyson V8 Absolute ledningsfri støvsuger, som får 66%.

På Skousen.dk får støvsugeren topkarakter. Modellen får 5 ud af 5 stjerner og bliver rost for støvsugerens evne til at suge kattehår op. Dette går godt i spænd med denne ledningsfri støvsugers navn, AnimalPro+. Har du dyr i hjemmet kan du med fordel gøre brug af denne ledningsfri støvsuger, som har en ekstra høj rengøringsevne.

Neato Botvac D7 Connected

Forbrugerrådet Tænk testvinder 2017
Bedste robotstøvsuger
★★★★ hos TrustedReview og Skousen
Programmeres og styres via app

Om produktet

I en støvsuger test af robotstøvsugere foretaget af Forbrugerrådet Tænk, har denne Neato Botvac D7 Connected fundet vejen til toppen. Den findes i toppen sammen med Kobold VR200 robotstøvsuger, som begge har samme karaktertræk for både udseende og funktioner.

Er du træt af at skulle hive den gamle støvsuger frem fra skabet, skifte ledningen når du træder ind i et nyt rum? Ja, så kan en robotstøvsuger fra Neato være en god ide. Modellen er særlig effektiv på store områder, da den kører helt automatisk. Denne testvindende robotstøvsuger har mulighed for at blive styret via din smartphone, heraf navnet “Connected”. Med denne smarte Wi-Fi kontrollerede robotstøvsuger, kan du sende robot ind i det rum du ønsker rengjort, samt skemalægge støvsugningen.

Denne bedst i test robotstøvsuger har et højtydende filter og en ekstra stor støvbeholder, som gør at du sjældent skal tænke på at tømme den. Derudover er det meget nemt at fjerne og rense filteret, når det er nødvendigt.

Nok er Neato Botvac D7 Connected ikke den billigste robotstøvsuger, men det er altså en af de bedste robotstøvsugere. Det anvender en lasersystem til at identificere dens omgivelser og til navigation. Derudover kan du lave en masse smarte indstillinger inde i applikationen.

Funktioner

Denne robotstøvsuger har en lang række funktioner, som er med til at gøre den til den bedste robotstøvsuger på markedet. Modellen har et alsidigt børstesystem, som opfanger langt størstedelen af det støv den møder på vejen. Modellen er ideel til husstande med dyr og personer med allergi.

Da den har en firkantet udforming på dens front, har denne Neato robotstøvsuger mulighed for at komme helt ind i hjørnerne og ind langs kanten. Grundet dens smarte laserfunktion, kan Neato Botvac D7 Connected se i mørke. Det kan komme steder du ikke selv kan, som eksempelvis under sengen, skabet eller sofaen i stuen. Og endda uden problemer.

Modellens batteri er bygget på et lithium batteri med op til 2 timers driftstid. Modellen har ligeledes en turbofunktion, hvor batteri dog kun holder op til 90 minutter. Når Neato Botvac så er ved at være træt, kører den automatisk tilbage til ladestation får at få mere energi. Når det har tilpas meget energi til at færdiggøre arbejdet, vender den tilbage til det sted hvor den afbrød – og afslutter så arbejdet.

Anmeldelser

Denne robotstøvsuger fra Neato modtager gode anmeldelser fra overalt i verden. På den amerikanske TrustedReview.com er modellen kåret som den bedste robotstøvsuger i 2018. I blandt de positive noter, kan det blandt andet nævnes evnen til at støvsuge på hårde overflader, dens lavprofil og evne til at komme ind under møbler. Derudover er den særlig effektiv på dens batterilevetid, dens smartphone funktioner over neato appen samt dens lasersystem. Til den negative side, kan det nævnes at det nævnes, at den ikke er den bedste model på gulvtæpper.

Læs hele anmeldelsen fra TrustedReviews.com her.

Her på det danske marked får robotstøvsugeren også en masse rosende ord. Det danske forbrugermagasin Tænk har kåret Neato Botvac D7 Connected til den bedste robotstøvsuger i deres store støvsuger test.

Af de mange forhandlere af robotstøvsugeren, er der også en masse rosende ord. På danske WhiteAway.com får modellen 4,5 stjerner ud af 5, baseret på +8 anmeldelser. Her skrives det blandt andet at robotten kommer godt rundt i hjørnerne, samt at den er meget driftssikker og effektiv.

Hvad betyder en støvsugers energimærke?

På hver eneste støvsuger som bliver solgt, vil du se et energimærke. Energimærket fortæller om støvsugerens egenskaber indenfor forskellige områder som du kan læse mere om i nedenstående tekst. Der kan være stor forskel på støvsuger til støvsuger på disse egenskaber, så det er derfor meget vigtigt at du ser på dette inden et evt. køb. Ud fra ethvert energimærke vil du kunne læse om støvsugerens egenskaber indenfor disse områder:

Rengøringsklasse hårdt gulv: I denne kategori bliver støvsugeren vurderet på dens evne til at gøre rent på et hårdt gulv. Støvsugeren kan blive bedømt fra A-G, hvor A er det bedst mulige og G det ringeste. Hvis du derfor har et trægulv, klinker eller andet hårdt gulv, så skal du være opmærksom på hvilken rengøringsevne, den støvsuger du overvejer at købe har. De fleste nyere støvsugere har en rengøringsevne på A eller B i denne kategori, og det er også det vi anbefaler at du skal gå efter.

Rengøringsklasse gulvtæppe: Denne kategori er meget lig den ovenstående, men i stedet for at fokusere på det hårde gulv, så er det her tale om rengøringsevnen på gulvtæppe. Det er ikke alle som behøver at kigge på denne kategori, men der er nogle mennesker, som udelukkende har gulvtæpper på deres gulve, så for disse er det helt oplagt, at gå efter en støvsuger med A bedømmelse her.

Energiklasse: Du skal være opmærksom på hvilken energiklasse du køber din støvsuger med, hvis du ønsker et lavt årligt energiforbrug. Jo lavere årligt energiforbrug en støvsuger har, jo bedre bedømmelse får den. Igen er en A bedømmelse den bedst mulige. Det skal dog nævnes at det er meget få kWh, der adskiller støvsugeren fra at få et A eller et D i bedømmelse. Hvis du derfor finder den helt rigtige støvsuger, men den har ikke en A bedømmelse, så behøver dette ikke at være et helt no-go.

Støvemissionsklasse: I denne klasse bliver støvsugeren bedømt på dens evne til at holde på støvet, når det først er blevet suget ind i maskinen. Jo bedre et filter som sidder i støvsugeren, jo bedre bedømmelse får en støvsuger her. En A bedømmelse er den bedst mulige og noget du som altid skal gå efter. Når en støvsuger har et A i støvemissionsklasse, så holder den på mere end 99,9% af de støvpartikler, som bliver suget ind i støvsugeren. Find de bedste støvsugere til allergikere her.

Støj dB: I denne kategori bliver støvsugeren ikke bedømt ud fra en bestemt skala. Her kan du i stedet se hvor meget en støvsuger larmer målt på decibel niveau. Jo højere et tal, jo mere larmer støvsugeren. Det er meget forskelligt fra model til model, og fra type til type, hvor meget støvsugeren egentlig larmer.

Hvad skal du være opmærksom når du køber støvsuger?

Alle de ovenstående punkter er i virkeligheden ting som du skal være opmærksomme på, når du skal til at investere i en støvsuger. Men udover at kigge på selve støvsugerens energimærke, er der også andre ting, som er helt oplagte at du har med i dine overvejelser.

Når du læser om en støvsuger vil du næsten altid kunne læse om dens “aktionsradius”. Dette betyder i virkligheden hvor langt du kan begære dig med støvsugeren, før du skal skifte stikkontakt. I de fleste nye modeller bør dette ikke være noget problem, men der er bestemt også tilfælde hvor at du får en meget kort ledning, hvis der er tale om en lidt billigere model.

En anden ting som også er meget forskellig fra model til model, er hvilke mundstykker du får med til din støvsuger. Til de fleste støvsugere får du det normale parketmundstykke med, som er det du bruger når du støvsuger gulvet. Herudover er der typisk et mundstykke som giver et hårdere sug, men på en mindre overflade. Dette bruges typisk i sofaer, senge og på puder. Slutteligt er der et mundstykke som har bløde børstehård, og den kan dermed bruges på sarte overflader uden at ridse dem.

Udover ovenstående mundstykker kan der sagtens medfølge endnu flere til en støvsuger, men det er som nævnt meget indivudelt fra model til model. Vi anbefaler derfor, at dette også er noget, som du er opmærksom på, når du skal vælge din næste støvsuger.

Hvilket støvsugermærke er mest populært i Danmark?

Pricesurf.dk har lavet en grundig markedsanalyse, som viser hvilke støvsugermærker der er mest populære i Danmark. Analysen er omfattende, og giver et meget retvisende billede over, hvordan støvsugermærke popularitet fordeler sig her i landet. På x-asken kan du se mærket på producenten og på y-asksen kan du se hvilken procentdel mærket har af det totale støvsuger markedet.

 

 

Det mest populære mærke i Danmark er Electrolux med en markedsandel på omkring en 1/5. Det kommer ikke som nogen overraskelse, da Electrolux har mange innovative modeller, som klarer sig godt i tests og som samtidig kan fås til en god pris i forhold til hvor gode de er. Electrolux nyder specielt godt af salget med deres UltraSilencer serie, som er den mest støjsvage husholdningsstøvsuger på markedet.

Hvem er der ellers? 

Det fjerde største mærke i Danmark er Nilfisk med en markedsandel på 10,5%. Nilfisk er især kendt for deres mange industristøvsugere, men har altså også vundet indtog i det private hjem, med deres mange prisvenlige modeller, som performer godt i diverse tests. Lige efter Nilfisk kommer Miele med en markedsandel på 10%. Miele er kendte for deres høje kvalitet og forholdsvis høje priser, og dette er formentlig også grunden til at de ikke har en større del af markedet.

Efter Miele kommer Dyson med en markedsandel på 9,4%. Dyson er et interessant mærke, da de udelukkende producerer poseløse støvsugere, og de benytter sig af en helt ny innovativ teknologi. Bosch har herefter en markedsandel på 5,7%, hvilket er lidt overraskende, da de også har mange gode modeller på markedet. De gør meget ud af branding, så de forsøger formentlig at lave om på dette i den nære fremtid.

De mindst populære mærker

I den sidste ende kommer OBH (4,8%) og Samsung (4,3%). Begge mærker er forholdsvis nye på markedet og har ikke mange modeller i deres sortiment. Begge producenter har nogle forholdsvis gode modeller på markedet, så det virker som om at disse også i fremtiden vil kæmpe om at øge deres markedsandel.

De resterende 11,4% af markedet er udgjort af mange men mindre producenter, herunder iRobot, AEG, LG, Volta, Panasonic, Neato osv.

Poseløs støvsuger vs. model med pose

Når du skal investere i en ny støvsuger, så er det vigtigt at den passer til lige præcis dit behov. I dette afsnit vil vi forsøge at afklare forskellen på de to forskellige modeller, så du er bedre rustet til at vurdere, hvilken der er den rigtige for dig. Begge typer støvsugere har nemlig hver sine fordele og ulemper.

Poseløs støvsuger

Denne form for støvsuger har ikke en traditionel støvsugerpose siddende inde i maskinen, som du ellers er vant til at der gør. I stedet for at støvet bliver suget ned i posen, så bliver det i stedet suget ind i en støvbeholder, som sidder oven på maskinen. Du kan se og finde en poseløs støvsuger her.

Poseløs støvsuger, hvor beholderen nemt kan klikkes af og tømmes.

Fordele: En af de store fordele ved en poseløs støvsuger er, at man kan følge med i hvor fyldt støvbeholderen er. Når man kan se at den er ved at være fyldt op kan beholderen nemt klikkes af, og støvet kan tømmes på et par sekunder ud over en skraldespand. Man vil på denne måde, slet ikke skulle røre ved noget støv når den skal tømmes.

En anden fordel er de udgifter der tidligere var til støvsugerposer, de er nu ikke mere til stede. Støvbeholderen kan bruges igen og igen, og kræver ikke at blive skiftet, ligesom det er tilfældet med en støvsugerpose. Du vil heller aldrig komme til at havne i den situation, hvor støvsugerposen er fyldt, og du har glemt at købe ny.

Den sidste fordel vi vil nævne er beholderens design. Beholderen er som oftest gennemsigtig, så dette gør det ekstremt let at finde evt. mistede ting da beholderen også kan åbnes. De fleste folk har sikkert prøvet at suge et smykke, en knap eller andet op i en støvsugerpose, og herefter skulle stå og tømme posen. Det efterlader et stort rod og er besværligt.

Ulemper: Der burde ikke være mange ulemper ved en poseløs støvsuger, eftersom det er en nyere teknologi som løbende bliver bedre og bedre. Men der er dog et par negative ting, som vi gerne vil fremhæve ved de poseløse støvsugere.

Da støvbeholderen sidder ude på støvsugeren, så har de poseløse støvsugere ofte en tendens til at larme mere end de støvsugere som har en pose. Producenterne har ikke mulighed for at tætne maskinen og centrere larmen nede i maskinen mere, eftersom støvet bliver suget ind i beholderen, som jo sidder ude på maskinen.

Det er dog kun et spørgsmål om tid, før dette bliver ændret. Mange af de sidste poseløse støvsugere vi har testet, har klaret sig lige så godt når det kommer til støj målt i decibel.

Når man støvsuger, er det rart at kunne støvsuge i lang tid og mange gange, før man skal tømme støvet. Med poseløse støvsugere er det som oftest ikke en særlig stor støvbeholder, disse er typisk på 1-2 liter, hvilket er i den lave ende hvad angår plads. De 1-2 liter skal sammenlignes med støvsugere som har en pose, her kan kapaciteten være på op til 5 liter.

Støvsuger med pose

Denne form for støvsuger en den helt traditionelle som du kender den. Man åbner et låg på maskinen, og herefter kan man se den støvsugerpose, hvor støvet bliver samlet i.

Traditionel støvsuger, hvor posen kan ses og skiftes, når låget åbnes.

Fordele: En af de store fordele ved en model med støvsugerpose, er at der er meget plads ned i posen. Producenterne kan ofte lave god plads til posen, da den sidder inde i selve maskinen. Vi har set støvsugere med poser op til 5 liter, så går der lang tid før den skal udskiftes.

En anden fordel, som nogle mennesker går op i, er selve designet på maskinen. En støvsuger med pose er ofte mere stilren og minimalistisk at se på, da støvsugerposen er gemt inde i selve maskinen, i forhold til en poseløs støvsuger, hvor støvbeholderen sidder ude på støvsugeren.

Ulemper: Når det kommer til ulemperne for støvsugeren med pose, så er der en del, og det er også derfor den poseløs støvusger er kommet frem på markedet. Først og fremmest så skal støvsugerposen skiftes regelmæssigt og dette koster penge. Ganske vidst koster støvsugerposer ikke kassen, men på den lange bane, så vil dette beløb kun blive større og større.

Det er ikke altid at man ved hvilken pose der sidder i maskinen, og om den kan fåes nede i det lokale supermarked. Hvis den ikke kan det, så skal man til at bestille over nettet, og så skal man vente i flere dage på at modtage poserne, også selvom du stod og skulle bruge dem her og nu.

En anden ulempe er hvis du nu har glemt at købe nye poser, og derfor ikke har nogle liggende derhjemme, når du skal til at støvsuge huset. Så er der ikke andet for end at tømme posen med hænderne over en skraldespand. Denne process er bestemt ikke særlig sjov, og kan ikke anbefales da det sviner rigtig meget.

Den sidste ulempe er sugeevnen. Desto mere støvsugerposen bliver fyldt op med støv, desto dårligere sugeevne vil du opleve. Dette sker pga. den process støvsugeren er opbygget i, luften skal filtres ud af posen igen, når støvet er inde i den, og jo mere fyldt posen er, jo sværere er det som sagt for støvsugeren at gøre dette.

Støvsuger test – kan man stole på testene?

At foretage en støvsuger test kræver, at man ved hvad man skal kigge efter. Mange testere har en rigtig god ide om netop hvilke kriterier som er relevante i en støvsuger test, og hvad en forbruger gerne vil blive gjort opmærksom på. Det danske forbrugermagasin Tænk har specialiseret sig i at teste produkter til fordel for forbrugere, som dermed undgår at købe produkter, som ikke er særlig gode.

Forbrugerrådet Tænk har lavet en stor støvsuger test, hvor de kommer ind på mange relevante ting i forhold til hvad man skal kigge på når man køber en støvsuger. Derudover har Tænk kåret en række bedst i test støvsugere, som de dermed angør til at være blandt de bedste støvsugere på markedet.

Forbrugerrådet Tænk er en meget troværdig kilde, og lever af at lave objektive og troværdige tests af blandt andet støvsuger. I deres støvsuger test kommer de blandt andet ind på støvsugeren evne til at støvsuge gulvtæpper og hårde gulve, evnen til at fjerne går fra gulvet samt skidt fra revner. Nedenfor kan du finde deres overordnede støvsuger test, samt deres test af ledningsfri støvsugere og deres test af robotstøvsugere (kræver abonnement).

Se Forbrugerrådet Tænks generelle støvsuger test her.
Se Forbrugerrådet Tænks robotstøvsuger test her.
Se Forbrugerrådet Tænks ledningsfri støvsuger test her.

Skal jeg købe en bedst i test støvsuger?

Det kan klart være en fordel at købe en bedst i test støvsuger. Der er oftest en klar årsag til at en støvsuger bliver kåret som bedst i test. En testvinder støvsuger er en model, som typisk klare til væsentlig bedre end dens konkurrenter, på en eller flere parametre. En støvsuger som er kåret som bedst i test, afhænger af hvad der præcist bliver testet i og hvad ens behov er. Der er eksempelvis en bedste støvsuger til gulvtæpper, en bedste støvsuger til hjem med dyr, en bedste støvsuger hvad angår støjniveau samt den bedste støvsuger til en god pris.

Som udgangspunkt er det en rigtig god ide at købe et produkt, som er kåret til bedst i test – og den bedste støvsuger en ingen undtagelse. Er den støvsuger som du er på udkig efter, kåret som testvinder, så skal det selvfølgelig ses som positivt.

Hvordan bliver en støvsuger testet?

Når en støvsuger bliver testet bliver den gennemgået og testet ud fra en lang række parametre. Det nytter eksempelvis ikke noget kun at kigge på hvordan støvsugerens sugeevne er, hvis den er ekstremt dårligt bygget og måske bruger exceptionelt meget strøm. Det giver derfor god mening at vurdere støvsugeren ud fra mange forskellige parametre, så den således får en samlet score. Hvis vi tager en virksomhed i Danmark som foretager flest støvsuger test, så vil det eksempelvis være det danske forbrugermagasin Tænk. Tænk tester jævnligt hvad den bedste støvsuger er, og præcis hvad de tester, når de skal finde den bedste støvsuger, kan du læse meget mere om i nedenstående afsnit.

Brugervenlighed

Det første parameter som der bliver kigget på er brugervenlighed. Brugervenlighed er et ekstremt vigtigt parametre, når den bedste støvsuger skal findes. En støvsuger kan være nok så kraftig i sin sugeevne, men hvis den er dårlig at manøvrere med, så kan dens sugeevne være nok så ligemeget. Under brugervenlighed kigges der eksempelvis på den brugervejledning som medfølger til støvsugeren. Er den letlæselig? Kan man nemt finde ud af hvad de forskellige knapper gør? etc.

Udover brugervejledningen bliver der også bedømt støvsugerens greb. Det er vigtigt at støvsuger har et godt greb. Når man støvsuger sit hjem bliver støvsugeren drejet mange gange, der bliver støvsuget under sofaen og sengen, i krogene og bag dørene. Alle disse steder kræver det at støvsugeren er nem at manøvrere med og dette starter med et godt greb.

Næste ting under brugervenlighed som der bliver set på er hvilke knapper og indikatorer, som der er tilgængelige på støvsugeren. Er de vigtigste knapper lettilgængelige? Er der gode tydelige indikatorer på støvsugeren ting? Det er eksempelvis vigtigt at vide hvornår støvsugerposen er ved at være fyldt, så man ikke støvsuger i for lang tid, med en ikke særlig effektiv sugeevne.

Brugervenligheden ved støvsugning på forskellige overflader er et andet vigtigt parameter. Hvor brugervenlig er støvsugeren eksempelvis, når man har støvsuget på hårdt gulv og pludselig skal skifte til at støvsuge på gulvtæppe. På de fleste støvsugere kan man skifte overflade via en pedal, så den bløde liste som beskytter trægulvet går væk og derved glider bedre på gulvtæppet.

Et andet vigtigt parameter er hvor nemt det er at vedligeholde støvsugeren, herunder skift af motorfilter og udblæsningfilter. Dette er ting som man sjældent gør, men når man endelig skal, så er det rart at vide at dette kan gøres nemt. Det sidste der bliver kigget på under brugervenlighed, når den bedste støvsuger skal findes, er hvor nemt det er at opmagasinere støvsugeren.

Støj

Når støvsugeren er blevet vurderet og testet i alle de forskellige punkter, går turen videre til støjniveauet. Hvor meget støvsugeren larmer er en anden vigtig ting, som kommer med i den samlede bedømmelse, når den bedste støvsuger skal findes. Under støj så bliver den hos Tænk først og fremmest vurderet subjektivt. Den bliver derudover også bedømt fra en afstand, som er tilsvarende med når man går og støvsuger. Udover den subjektive vurdering så bliver støjniveauet selvfølgelig også målt i decibel.

Grunden til at den subjektive vurdering bliver foretaget når støvsugeren bliver testet er, at en støvsuger godt kan larme lige meget målt i decibel, men de kan være designet anderledes, så larmen ikke opfanges på samme måde, når man står i en passe længde væk fra den og foretager sin støvsugning.

Energiforbrug

Når der skal findes den bedste støvsuger, bliver der selvfølgelig også kigget på energiforbruget i støvsuger testen. En støvsuger kan være nok så kraftig, men hvis den bruger unormalt meget strøm, så er der ikke meget ved det. I energiforbruger bliver støvsugeren målt på, hvor meget strøm den bruger for støvsugning på 10m2 hårdt gulv. Dernæst bliver støvsugeren endnu en gang målt på hvor meget strøm den bruger, men denne gang på gulvtæppe.

Grunden til at den bliver målt på de to forskellige overflader er, at nogle støvsugere kun er designet optimalt til at kunne støvsuge på en overflade. Derfor kan det være at en støvsuger er ekstremt god på hårdt gulv, men meget dårlig på blødt gulv og dermed bruger meget mere energi på dette. Det er trods alt vigtigt at vide, at man kan støvsuge i meget lang tid, uden at skulle tænke på at ens støvsuger bruger meget i strøm.

Holdbarhed

En støvsuger kan godt være rigtig god og blive bedst i test vinder, ved kun at være den bedste støvsuger indenfor nogle af områderne der bliver kigget på. Området holdbarhed er dog et af de punkter som vejer tungt ved bedømmelsen. Der er ingen som ønsker at investere i et produkt som er af dårlig kvalitet, også selvom specifikationer måske er rigtig gode. Under holdbarhed vil støvsugeren blive bedømt i kategorier som kvalitet på motoren og hvor godt ledningsoprul fungerer.

Støvsugning

Den sidste og måske aller vigtigste kategori som støvsugeren bliver testet i er, hvordan den helt generelt støvsuger. Eftersom dette selvfølgelig er det vigtigste for en støvsuger, så er der mange ting under støvsugning der bliver gennemgået med henblik på at finde den bedste støvsuger. Noget af det første der ses på er hvordan støvsugeren suger hår op fra et gulvtæppe – hvordan gør den det monteret det alm. mundstykke og hvordan gør den det, når når der monteret et specialmundstykke.

Ligeledes bliver der set på hvordan støvsugeren klarer sig når der skal støvsuges støv. Hvordan klarer støvsugeren sig, når der skal støvsuges støv med det alm. mundstykke og herefter samme test men med et specialmundstykke. Selvfølgelig bliver der også testet de samme ting, bare på hårdt gulv. På hårdt gulv er det ikke kun evnen til at suge støv og hår op som bliver bedømt. Her bliver der også i høj grad målt på hvor god støvsugeren er til at komme ned i revner, hvor god den er til at støvsuge mod en væg og hvor meget bredde støvsugerhovedet suger på.

Til sidst: Når forbrugermagasinet skal finde den bedste støvsuger, så bliver alle ovenstående punkter gennemgået og hver enkelt støvsuger bliver vurderet i alle kategorier. Den støvsuger som har det bedste samlede resultat, vil komme ud som værende den bedste støvsuger og dermed “vinderen” af støvsuger testen.

Skal jeg have en robotstøvsuger?

Der har efterhånden været robotstøvsugere på markedet i lang tid og du har nok ikke skænket det en særlig tanke. Men tænk lige over det – en robot og støvsugning? det betyder at du ikke selv skal bruge tid på at støvsuge længere. Dette henvender sig selvfølgelig til dig, som ikke bryder dig synderligt om at støvsuge i weekenden og mener at det måtte en anden gerne tage sig af. Og det er her en robotstøvsuger kommer ind i billedet.

5 fordele ved at købe en robotstøvsuger

En robotstøvsuger har udviklet sin teknologi siden sin indtræden på markedet i starten af 00’erne. I dag kan du styre robotstøvsugeren fra mobilen, sætte den til at kører på bestemte tidspunkter når du ikke er hjemme og meget mere. De kan spotte udenom selv de mindste forhindringer, kører over dørekamme og undgå at falde ned af trapper. Det hele afhænger selvfølgelig af hvilken model du køber og hvor meget du ønsker at betale for robotstøvsugeren. Her er 5 fordele ved at købe en robotstøvsuger, som måske kan give dig lyst til at tage springet.

 

   1. Den klarer støvsugningen automatisk og du sparer derfor en masse tid
   2. God til ejere af kæledyr, da det er en robot og kan støvsugere oftere
   3. Lavere energiforbrug end almindelig støvsuger
   4. Kan være i gang mens du ikke er hjemme
   5. Kan komme ind under sofa og borde, som ellers kan være besværligt
Her ses Miele’s svar på en robotstøvsuger. Vidste du forresten at ca. 7% af danskerne har en robotstøvsuger kørende i deres hjem?

Fremtidens støvsuger er en robotstøvsuger

Robotstøvsugeren er helt sikkert kommet for at blive. Takket være en revolutionerende og nytænkende robotteknologi er det slut med beskidte gulve og grundet en af fremtidens absolut bedste rengøringsløsninger. Når først robotstøvsugeren har fundet vej til dit hjem, bliver den på hurtigt en uundværlig del af det daglige eller ugentlige husholdningsarbejde. De innovative teknologier som findes i dag er nøglen bag succesen. De smarte robotter er programmeret på en særlig måde, så de automatisk kommer omkring i hele hjemmet og fjerner alt støv og skidt på sin vej. De bedste robotstøvsugere som findes på markedet er så grundige og effektive, at du selv helt slipper for at skulle støvsuge med en almindelig støvsuger igen. Det gør du ikke da de kan få støv ud af hjørner såvel tæpper, som tidligere har været et problem.

Vi har samlet de mest relevante og bedste robotstøvsugere for dig her, og du kan læse meget mere og de enkelte maskiner. Her vil være uddybende afsnit omkring rengøringsevne, batteri, funktionalitet, pris og design.

Husdyr i hjemmet?

Rigtig mange danskere elsker at have husdyr og det kan også være en fantastisk ide. Husdyr er med til at skabe glæde og godt humør i hjemmet. En væsentlig ulempe ved at have husdyr, om end det er en kat, hund eller noget helt tredje, er hårene. Hvis du er ejer af enten en hund eller kat, ved du garanteret at de kan fælde noget som grumt – nogen værre end andre selvfølgelig.

Dyr kan være særligt overfølsomme overfor støvsugere der larmer.

Her på Pricesurf.dk har vi samlet de bedste støvsugere til husdyr – både katte- og hundehår. Fælles for støvsugerene er, at der medfølger et turbo mundstykke, som bruger flere kræfter på at samle de mange dyrehår op. Hvis du er ejer af et eller flere husdyr så klik dig videre her til oversigten over støvsugere til hundehår eller kattehår. Ønsker du en robotstøvsuger til at klare arbejdet, skal du have en robotstøvsuger til hundehår.

En tanke om “Støvsuger

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.