Bedste Soveposer i Test

I tabellen nedenfor ses et udvalg af de mest populære produkter indenfor kategorien.

 Model Navn Butik
1. Marmot
Micron 50
Klik
2. Marmot
Nanowave Kids 40
Klik
3. Marmot
Testles Elite 20
Klik
4. Fjällräven
Move in
Klik

Læs mere om de bedste soveposer

En sovepose kan være praktisk i mange forskellige henseender. Det kan være at du skal ud i naturen og overnatte eller, at du skal på telttur med familien, hvor der skal soves i telt. I stedet for at bringe egen dyne og pude, så er en sovepose et oplagt valg, da den ikke fylder nær så meget, og stadig kan give en utrolig varme.

 

Marmot Micron 50

Let og kompakt sovepose
Perfekt til bl.a. vandreture
Kun 520 gram.
Lynlås som går hele vejen rundt om foden

Udendørskomfort på højt plan

Hvis du er typen som skal have en meget let sovepose, som skal med på dine ture, så er denne sovepose fra Marmot et godt bud. Soveposen er utrolig let med sine blot 520 gram. Den lette vægt betyder at soveposen er meget nem at bære rundt på – hvis du derfor har en stor opbakning ifm. en vandretur, så er det i hvert fald ikke soveposen, som skal gøre din tur tungere. Selve soveposen er fyldt med 650 fillpower andedun, som er både varme, lette og gode til at temperaturregulerer. Specielt det sidste er enormt vigtigt, hvis man er på en tur, hvor soveposen skal bruges mange gange.

Hvis man har en dårlig nattesøvn, så er det noget som kan ødelægge en stor del af glæden ved turen. Dunene er desuden imprægneret med PFC-fri imprægnering, som betyder at de modstår fugt markant bedre. Du skal derfor ikke være bange for at udsætte soveposen for lidt at hvert. En anden fordel ved soveposen er at den har lynlås hele vejen rundt, hvilket gør at den kan bruges som et tæppe. Soveposen har en stor størrelse og vil passe til både mænd såvel som kvinder. Længden på soveposen er hele 198 cm. og 183 cm. i bredden når den er åbnet.

 

Marmot Kids Nanowave 40

Komforttemperatur ned til 4 grader
Vejer kun 680 gram
Passer børn op til 152 cm.
Syntetisk isolering

Sovepose til børn

Har din barn brug for en sovepose? Så er denne sovepose fra marmot et godt bud. Soveposen vejen 680 gram, og er perfekt til teltture eller til hytteture på lejrskoler. Soveposen er blevet testet i forskellige temperaturer og der bestod den diverse test, som gør at den egner sig at sove i ned til 4 grader. Den lave komforttemperatur ned til de 4 grader, gør at soveposen uden problemer kan bruges udenfor såvel som indendørs. Soveposen passer børn op til 152 cm. Såfremt du er interesseret i denne sovepose til børn, så kan du klikke dig ind hos den pågældende forhandler og læse mere.

 

Marmot Trestles Elite 20

Anatomisk fod- og hættedesign
Lomme til værdigenstande
Komforttemperatur ned til frysepunktet
Vægt på blot 1110 gram

soveposen der kan klare alt

Leder du efter en af de soveposer som bare kan klare alt, så kan det være at denne model er noget for dig. Soveposen har nogle yderst imponerende varme/vægt forhold, som gør at du kan benytte den i selv de mest ekstreme vejr. Soveposen er foret med Marmots egen fiberisolering, som kombinerer tre forskellige fibertyper, så det mest optimale varme/vægt forhold findes. Derudover så sikrer fiberisoleringen også en god komprimerbarhed samt en blød og behagelig fornemmelse.

Trestles Elite 20 er formet med et anatomisk fodområde samt en tætsiddende hætte, som sørger for maksimal varme og komfort. Derudover så vil du finde en lille med lynlås, hvor du kan holde styr på diverse værdigenstande (nøgler, ur mv.). En let og luftig konstruktion i overdelen af soveposen, er med til at give maksimal fylde og varme, mens en tyndere, men tættere konstruktion i underdelen er designet til at give optimal isolering, når man ligger på den. Trestles Elite soveposerne er blandet markedets mest lette og mest avancerede fibersoveposer.

 

Fjällräven Move In

Fuld længde 2-vejs lynlås
Kan indsnøres ved hætten
Komforttemperatur ned til frysepunktet
Vejer 730 gram

Dunsovepose med smarte detaljer

Mov in soveposen fra Fjällräven er designet til at være tæt på din krop når du sover. Dette betyder at du kan spare noget isolering på bagsiden af soveposen, da dit liggeunderlag vil isolere i den retning. I soveposen er isoleringen smart fordelt mellem torso og fødder, for at opnå den bedste balance mellem komfort og vægt. Selve oversiden af soveposen består af lette 700 fillpower dun, og bunden af lidt mindre lette, men derimod robuste 600 filpower dun. 

Dernæst er soveposen lavet med ekstra tætte kamre på torsoen for maksimal varme, og gennemsyede dunkamre omkring benene for lavere vægt og for at opnå en bedre åndbarhed. Alt i alt er denne sovepose fra Fjällräven en helt igennem god sovepose, hvor der er tænkt på alle detaljer. Soveposen er specielt lavet til dem, som har det med at bevæge sig når de sover, da soveposen her sidder tæt.

Det skal du være opmærksom på ved køb af sovepose

Inden du skal købe en sovepose, så er der forskellige punkter som du kan være opmærksom på, da det er meget forskelligt fra sovepose til sovepose. Den første ting som du skal være opmærksom på er:

Temperaturen: Hver eneste sovepose er blevet testet til hvilken temperatur de kan klare sig i. Hvis du derfor ved at du skal bruge soveposen i et meget koldt klima, så går det ikke at soveposen, kun er blevet testet til at kunne klare 10 grader.

Isolering: Når det kommer til isolering så kan du enten vælge en sovepose som består af dun eller et syntetisk stof – eller en kombination af de to. Hver type af isolering har både fordele og ulemper, som du kan læse mere om i nedenstående afsnit.

Vægt vs. plads: Når du skal backpacke, så vil man typisk godt have så lidt vægt med som muligt. For nogle er det vigtigere at have en lav vægt, og så mindre plads i sin sovepose. For nogle vil det være bedre med lidt ekstra vægt, hvis de så har god plads i deres sovepose.

Funktioner: Det er meget forskellige fra sovepose til sovepose hvilke funktioner de hver især kommer med. Nogle har ekstra rum til værdigenstande, andre kan åbnes og bruges som tæppe og nogle af indbyggede hovedpuder. Tænk derfor over hvad du har brug for når det kommer til ekstra funktioner.

 

Isoleringstyper i soveposer

Soveposeisolering eller fyld giver ikke noget varme alene, det virker ved at minimere den mængde af varme, som din krop taber mens du sover. Normal vis taler man om to forskellige typer, nemlig dun og syntetisk stof. Fordelene ved dun er at det vejer næsten ingenting, det er let at komprimere og det er godt i tørre og kolde vejrforhold. Fordelene ved syntetisk stof er at det tørrer meget hurtigt, det er isoleret mod våde forhold og det er ikke allergifremkaldende på nogen måde.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.