Bedste Siemens støvsugere

I tabellen nedenfor ses et udvalg af de mest populære produkter indenfor kategorien.

 Model Navn Butik
1. Siemens
VSZ7530
Klik
2. Siemens
VSQ4G332
Klik

Læs mere om de bedste Siemens støvsugere

Det kommer måske som en overraskelse, men tyske Siemens er ganske populært i Danmark, hvor de faktisk står for godt over 10 % af markedet, og er derfor et af de mest populære mærker i Danmark. Dette er ikke helt uden grund, da Siemens generelt laver nogle glimrende støvsugere med gode specifikationer. Siemens støvsugere er lavet på traditionel vis, med indbygget ledning og en pose til at holde på støvet. I disse dage er det ellers også populært at producere poseløse støvsugere, som fangere de danske forbrugere i højere grad end tidligere.

 

Siemens VSZ7530 – Let støvsuger med lavt lydniveau

God sugeevne uden meget støj
Allergivenligt HEPA filter indbygget
Bedste sugeevne på hårdt gulv og tæppe
Ergonomisk håndtag 

Siemens støvsuger i god kvalitet

Denne Siemens støvsuger giver dig en høj sugeevne, og du vil med garanti kunne få fjernet meget støv fra gulvet. Støvsugeren fra Siemens har fået rigtig gode anmeldelser og kigger man på støvsugeren EU mærke, så ser det også rigtig godt ud.

Hvad angår rengøringsevne, kigger på på rengøringsevne på hårdt gulv, samt rengøringsevne på gulvtæpper. Til begge får denne Siemens støvsuger topkarakter, som er et A. Til støvsugeren følger et mundstykke til hårde gulve, som er specielt udviklet til grundig rengøring af fliser eller parket med sprækker og revner.

Ergonomisk håndtag og stor arbejdsradius

På denne Siemens VSZ7530 støvsuger sidder et ergonomisk håndtag, som gør det let og behageligt for dig at støvsuge. På teleskoprøret finder du en skydemanchet og click-funktion, så du kan tilpasse arbejdshøjden individuelt.

Aktionsradius på denne støvsuger er 12 meter, så du slipper for at skulle skifte stikkontakt så ofte. Modellen har automatisk ledningsoprul for øget komfort.

Derudover har modellen et vaskbart HEPA filter, som er perfekt for allergikere. Er du støv allergiker og leder efter en god støvsuger til formålet, kan du se alle allergivelige støvsugere her.

Siemens VSQ4G332 – Gammel testvinder fra 2015

Aktionsradius på hele 10 m.
Testvinder fra 2015
Lydniveau på 69 dB
Lavt årligt energiforbrug

En gammel testvinder

En stærk støvsuger som på papiret har ret gode specifikationer. Derudover så har modellen fået bedømmelsen “GODT KØB” i forbrugermagasinet TÆNK (Juli 2015). Vi gennemgår i nedenstående tekst, alt som du skal vide om støvsugeren.Siemens Q 4.0 VSQ4G332 har fået en A rating for rengøringsevne på hårdt gulv. A bedømmelsen er den bedst mulige rating, på en skala der går helt til G.

Med denne rating kan du derfor forvente en støvsuger, som har en rigtig god sugeevne på alle slags hårde overflader. Dette er klart den vigtigste egenskab for en støvsuger, at få en god bedømmelse i. Rengøringsevnen på gulvtæppe er ikke helt lige så god, i denne kategori scorer støvsugeren en c rating, som stadig er i den høje ende af skalaen. Om dette er vigtigt for dig eller ej, ved du kun selv. Hvis hele dit hjem er fyldt med tæpper, så bør du nok kigge efter en støvsuger, som har en A rating i denne kategori.

En anden meget væsentlig egenskab ved en støvsuger, er dens støjniveau. Der er næsten ikke noget værre end en støvsuger, som larmer så meget, så du slet ikke kan høre andet. Støvsugeren her et støjniveau på 69 dB, hvilket er bedre end langt de fleste andre støvsugere vi ser. Hvis du vil have en støvsuger, som begynder at være meget stille, så skal du under de 60 decibel.

Lavt strømforbrug

Nok har støvsugeren en god sugeevne, men hvor meget strøm skal den bruge på at opnå den gode sugeevne? Det korrekte svar er lige præcis 28 kWh (årligt estimeret brug). Dette er et meget lavt kilowatt tal og betyder at støvsugeren får bedømmelse A i energieffektivitet. Du kan derfor med god samvittighed tage en ekstra tur i huset eller lejligheden, uden at du skal tænke på din el regning.

Støvsugeren har en fodbetjent styring af ydeevnen. Her kan du tilpasse støvsugeren, alt efter hvilket overlag du støvsuger på. Dette sikrer en optimal opsamling af støvet, hvad enten der er tale om hårdt gulv eller gulvtæppe.

Modellen benytter sig af Siemens’ quattroPower teknologi, som er en teknologi, der baserer sig på den kraftige motor, det højtydende mundstykke samt de optimerede lufttætninger. Der er ikke tale om en egentlig teknologi, men det er det navn Siemens har valgt at give hele støvsugeren og dens dele som helhed. Vi er nået til den sidste kategori, og her scorer støvsugeren også en A rating. Den gode bedømmelse betyder at modellen er ekstrem effektiv til at filtrere støvet. Det gode resultat opnås bl.a. ved at støvsugeren bruger det et ultra HEPA filter, som er et af de bedste filtrer på markedet.

Filteret giver ren udblæsningsluft, luften som kommer ud fra støvsugeren er rent faktisk renere end den som allerede findes i rummet. Filteret er tilmed vaskbart, når du på et tidspunkt ikke føler at det er tid til dette. Hos den danske forhandler WhiteAway (nyt vindue) har støvsugeren fået hele 75 forskellige anmeldelser. Den samlede score for alle anmeldelserne er på 4.1 ud af 5, hvilket må siges at være rigtig højt.

Siemens støvsugere har et effektivt filter

Du forventer, at en god støvsuger skal gøre gulvet rent. Men mange Siemens modeller gør endnu mere – de renser også luften i løbet af støvsugningen.

Luftstrømningssystemet i de fleste Siemens støvsugere reducerer ukontrolleret udslip af luft, kombineret med et HEPA-filter – samme type som bruges i sterile rum til produktion af mikrochips – holder selv de mindste kondens- og tjærepartikler ude. Det gør udblæsningsluften meget renere end luften i rummet, så selv allergikere får bedre vejrtrækning.

Den rette støvsuger til dit behov?

Takket være den seneste teknologi har Siemens støvsugere ikke kun en imponerende sugeevne, de er også meget energieffektive og opfylder og overgår kravene i EUs nye energimærkning. Den øvre del af mærkningen indeholder information om energieffektivitetsklassen og det gennemsnitlige energiforbrug. Men når du skal vælge støvsuger er også den nedre del af mærkningen meget vigtig, da den indeholder information om vigtige komfortfaktorer.

Er ren luft vigtigt for dig? Så bør du vælge en støvsuger med klasse A i støvemission/partikeludslip. Klassen for støvoptagelse på tæpper og hårde gulve informerer dig om, hvor god støvsugerens sugeevne er. Når det gælder lydniveauer, bør du vælge en støvsuger med et støjniveau på under 80 dB(A) – ellers kan du hurtigt synes at din støvsuger er overdøvende og irriterende.