Bedste røremaskiner i test

Rangeringen er baseret på produktets funktioner, design, pris, anmeldelser samt eksterne tests.


Guide til køb af den bedste røremaskine

En røremaskine kan være en stor hjælp i køkkenet. Om du skal lave fars, bage brød, skrælle kartofler eller piske fløde, så kan det være til stor hjælp for dig.

Nedenfor kan du læse om de bedste røremaskiner i test, samt de som er mest populære blandt brugerne. I bunden kan du læse generelt om røremaskiner og hvorfor du bør eje en som en del af dit køkkenarsenal.

For en mad- og/eller bage-entusiast er en røremaskine uundværlig at have i sit køkken. Det er både en dekorativ maskine at have stående fremme, og signalerer også samtidig, at man har styr på madlavningen. Derudover er det en rigtig god følgesvend når man er glad for at lave alle former for madlavning og bagning. Man skal udelukkende putte madvarer og ingredienser i maskinens skål og vupti, så rører, ælter eller blander den det hele sammen for dig – alt imens du selv kan nyde et godt glas eller gå videre med noget andet i køkkenet.

Røremaskiner er multifunktionelle i den forstand, at det er muligt at udskifte dele alt efter, hvilken opgave man ønsker maskinen skal løfte. Der er som oftest en medfølgende dejkrog og spartel og et piskeris, så man allerede der er rigtig langt med de mest basale manøvre man ønsker hjælp til i køkkenet. Derudover er der flere forhandlere, som udbyder flere forskellige dele, der er mulige for brugeren at tilkøbe.

Har man først ejet en røremaskine, kan man ikke leve uden den. Den bliver en fast del af ens madlavning og gør altså bare processen lidt sjovere, hvad end man bager eller laver mad. Det er meningen at madlavning skal være sjovt, og det må man sige, at det bliver, når du ejer en røremaskine.

For at finde den bedste røremaskine, skal du altid gøre op med dig selv, hvad dine behov og præferencer er, først når du har fundet disse kan du starte med at researche. Vi har i denne guide samlet ni forskellige faktorer, som du bør overveje under købsprocessen.

1. Dine madlavningsbehov

Tænk over hvad du egentlig skal bruge en ny røremixer til, både hvad angår opskrifterne, men også den mængde af mad som du laver. Hvis du laver brød til alle dine venner hver måned, eller du laver store portioner cookies til arbejdet, så skal du gå efter en røremaskine, som har en stor blandingsskål, hvor der er plads til en masse dej på en gang.

En røremaskine kan bruges til meget mere end de typiske kager og desserter. Med de rigtige tilbehørsdele til maskinen, kan du også bruge den til at lave pasta, ravioli, kødboller, smør og alle mulige andre opskrifter, som måske har været for komplekse for dig, at lave manuelt tidligere.

Du skal derfor tænke over hvilken mad som du regelmæssigt laver på nuværende tidspunkt, hvad du i fremtiden vil forsøge at lave, og slutteligt hvilke mængder som du gerne vil lave. Dette vil helt klart hjælpe dig med at finde en ide om, hvilken type du skal gå efter, hvilken størrelse du skal vælge, og hvilke tilbehørsdele som du også skal bruge.

2. Prisniveau

Hvis du har besluttet dig for at købe en lille håndmixer i stedet for, så kan du finde mange produkter til inder 500-600 kr. Hvis du er klar til at investere i en røremaskine, så vil de fleste modeller koste et sted mellem 2000-3000 kr. Nogle professionelle modeller kan du hurtigt komme helt op og koste over 5000 kr., men heldigvis skal du kun bruge en maskine, så kan du lave store mængder af mad.

For langt de fleste hjemmebagere vil en billigere model dog helt klart være at foretrække, men de røremaskiner som ligger i den dyre ende, kan faktisk sagtens være et godt valg for dem som laver masser af opskrifter, som involverer meget tunge blandinger. Dem som ønsker en meget stor blandeskål til at lave meget store portioner af gangen og slutteligt til dem som ønsker mange forskellige indstillinger for præcision, når der skal fremstilles forskellige typer af mad.

3. Vægt

Hvis du vælger en håndmixer, så skal du holde dig til en model som er forholdsvis let, og nem at holde i hånden i længere tid af gangen. Husk at jo flere ting du skal blande, jo længere tid tager det. For mange mennesker vil den mindre håndmixer ikke være en mulighed, da det trodsalt stadig tager meget lang tid, at blande ingredienser sammen.

For en røremaskine vil du have lige præcis det modsatte, her skal maskinen gerne være så tung som muligt, da den dermed står endnu mere fast og er robust, når den skal blande. Så ved håndmixeren skal den være let, så du rent faktisk kan håndtere den i hånden, og ved røremaskinen skal vægten være så tung som muligt, så den står mest muligt fast under brug.

Hvis du placerer din røremaskine fast på køkkenbordet, så har du ikke noget imod den tunge vægt. Hvis du til gengæld pakker den ud af et skab hver gang den skal bruges, så skal du overveje at finde en model som ikke er meget tung, men en som du rent faktisk kan løfte når den skal bruges. Hvis du har et stor besvær med at løfte den hver eneste gang du skal bruge maskinen, så kommer du formentlig ikke til at bruge den så meget, og så får du svært ved at retfærdigøre den (forholdsvis) dyre investering overfor dig selv.

Som udgangspunkt så vil røremaskiner på mindst 10 kg. være dem som står mest stabilt, imens du blander en tyk dej. Med lettere modeller kan du hurtigt risikere at de hårde ryk kan rykke på selve røremaskinen, og så skal du stå og holde øje med dette.

4. Hastigheds indstillinger

Forskellige typer af mad, kræver forskellige blandingshastigheder. De fleste modeller af røremaskiner giver muligheden for at vælge imellem mange forskellige hastigheder. Som udgangspunkt så vil disse indstillinger for hastigheden ligge et sted mellem 5-12 forskellige muligheder. Alle røremaskiner har en ”langsom start” indstilling, hvilket gør det let at tilføje ingredienser som mel til blandingen uden at lave et stort rod.

De fleste modeller har også en indstilling som kan blande meget hurtigt, denne skal f.ek.s bruges når der skal laves marengs. Mange bagere kan lave langt de fleste opskrifter, hvis blot de har mindst tre forskellige hastighedsindstillinger, men hvis du er virkelig ambitiøs og vil bage med meget stor præcision, så skal du overveje en model som har mange indstillinger når det kommer til hastigheden.

5. Størrelsen

Der er to hovedspørgsmål når det kommer til størrelsen. Hvor meget plads har du til rådighed i dit køkken? Og hvor meget mad skal du kunne lave i din røremaskine? Forhåbentlig, så modarbejder de to ikke hinanden, hvilket betyder at du ikke opgive det ene for det andet.

På markedet findes der mange forskellige størrelser af røremaskiner, og som du måske allerede har gættet, så bliver de typisk dyrere jo større de bliver. Hvis du ofte bager til mange mennesker og har pladsen, så invester i en større røremaskine, da den vil gøre dit liv meget lettere, i det mindste nok til at gøre prisen umagen værd. Hvis du for det meste bare laver mad til din egen lille familie, så kan du sagtens nøjes med en af de mindre modeller.

6. Tilbehørsdele

Hvad du rent faktisk kan foretage dig med en røremaskine, er det (næsten) kun fantasien som sætter grænser for, når du begynder at købe forskellige tilbehørsdele til. Hvis du vil have inspiration til nye opskrifter, så kan du typisk læse disse i vejledningen som følger med røremaskinen, her kan du også få en forklaring på alle de forskellige dele som kan tilkøbes maskinen. De fleste røremaskiner leveres med de tre mest normale dele:

Dejkrog: Dette er den del som normal er formet som et c eller spiral, og den bruges til alt som kræver æltning eksempelvis brød og pizzadej.

Piskeris: Piskerisset behøver ikke nogen yderligere forklaringer. Det er det som bruges til at lave flødeskum, frosting og marengs.

Fladpisker: Fladpiskeren er den mest almindeligt anvendte del for de fleste bagere, da det er den som bruges til at lave kagedej og kartoffelmos.

Mange røremaskiner kommer også med en hældeskærm, som gør det utrolig let at tilføje nye ingredienser, imens du blander, helt uden noget som helst rod. For de mere ambitiøse bagere, kan du finde et utrolig bredt udvalg af tilbehør til røremaskinen. Du kan få tilbehør, så du eksempelvis kan lave pasta, ravioli, juice, is etc. – ja faktisk er det kun fantasien som sætter grænser. Hvis du derfor kunne være interesseret i at købe forskellige tilbehørsdele til din røremaskine, så være sikker på at den model du ender med at købe, har et koblingsled, som gør at delene passer til modellen.

7. Design

Du kan altid holde dig til en simpel røremaskine i hvid eller sort, eller også kan du købe en som passer ind til farverne i dit køkken. Uanset hvilken stil og præferencer du har når det kommer til design, så kommer de fleste røremaskiner i et utal af forskellige farver. Mange af de førende mærker tilbyder nogle meget farverige valg. KitchenAid har for eksempel nogle modeller tilgængelige i over 40 farver.

8. Nem rengøring

Når det kommer til rengøring så får håndmixere et ekstra point i dette punkt, da de er noget nemmere at rengøre end røremaskiner. Med røremaskinen så kan du have mange forskellige stykker som skal rengøres efter endt brug. Noget tilbehør kan komme i opvaskemaskinen, men andre skal selv vaskes op i hånden.

Afhængig af hvilken type mixer du køber, så skal du muligvis også selv vaske den store blandingsskål op i hånden. Husk også at tørre resten af maskinen af med en våd klud, så den bliver holdt helt ren.

Du skal forvente at næsten alle røremaskiner på markedet, er lige besværlige når det kommer til at rengøre dem. Selvfølgelig er der maskiner som er lidt nemmer end andre, men det er små ting. Du kan ofte få en fornemmelse af nemheden ved at rengøre røremaskinen, når du læser de anmeldelser som kunderne har givet af produktet.

9. Støjniveau

Røremaskiner larmer forholdsvis meget, uanset hvordan du vender eller drejer det. Manuelle mixere larmer selvfølgelig ikke særlig meget, men alle mixere som der er elektriske modeller gør. Nogle modeller er værre end andre, men hvis det er et must for dig, at røremaskinen er så stille som mulig, så er dette noget du bør kigge efter inden køb.

error: