Bedste røgalarmer i test

I tabellen nedenfor ses et udvalg af de mest populære produkter indenfor kategorien.

Model Navn Butik
1. E-Line
Bedst i test, Sep ’18
Klik
2. Housegard 5 stk
Bedst i test, Apr ’15
Klik
3. S-Home
Brand- og røgalarm
Klik
4. Elworks 5 stk
Røgalarm
Klik
5. JO-EL
Røgalarm
Klik
6. Cavius
Røgalarm
Klik

Læs mere om de bedste røgalarmer i test

Selvom en røgalarm er forholdsvis simpelt, så kan der være stor forskel på hver enkelt model. Læs mere om de populære modeller nedenfor.

 

E-Line røgalarm – 3 stk. – Bedst i test røgalarm

★★★★★ Hos Coop Shopping
Bedst i test 2018 – Forbrugerrådet Tænk
Med praktisk pausefunktion
Advarselstone ved batteriskift

 

Røgalarm testvinder fra E-Line

Denne testvindende røgalarm er din sikkerhed for at høre den farlige røg i tide. Hver enkelt røgalarm lyder med kraftigt LED-lys og giver et højlydt lydsignal ved registrering at røg. Denne røgalarm blev testvinder i september 2018, i en stor røgalarm test hos Forbrugerrådet Tænk. 

Denne røgalarm fra E-Line bliver rost i røgalarm testen, og vurderes som meget god i både alarmens lydniveau samt brugervenligheden. I testen skrives blandt andet: “E-lines røgalarm er Bedst i Test. En god, billig røgalarm, der varsler højt nok og i tide. Alarmen sælges uden batteri. Anvender du lithium-batterier til alarmen, som det også er gjort i testen, er batterilevetiden fornuftig, selv om du næppe kommer ud over at skulle skifte batteri i alarmens levetid.”

Optisk røgalarm med indbygget pausefunktion

Røgalarmen har en indbygget pausefunktion, som kan være ganske anvendelig. Med pauseknappen kan du manuelt frakoble alarmen kortvarigt, uden at batteriet behøver at blive taget ud. En sådan pauseknap kan være en fordel ved falsk alarm, som kan forårsaget af eksempelvis damp, madlavning eller noget tilsvarende.

Udover at være bedst i test røgalarm, er købere af produktet også glade for den. E-Line røgalarm får 5 ud af 5 stjerner på danske Coop Shopping, hvor det nævnes at de er brugervenlige og yderst nemme at sætte op.

Bemærk at modellen leveres uden batteri.

Housegard røgalarmer – 5 stk.

5 stk. med i pakken
Leveres med batteri
Kåret til Bedst i test røgalarm
Alarmsignal på 85 dB

 

Om produktet

5 lækre røgalarmer fra Housegard er kåret til at være bedst i test af Forbrugerrådet Tænk tilbage i april 2015. Forbrugerrådet Tænk skriver desuden følgende: “En god, simpel alarm, der registrere røgen som den skal, og som ikke kan monteres uden batteri, hvilket sikrer, at man ikke kan monterer den, uden at den virker”. Røgalarmerne er beregnet til private hjem og med 5 stk. kan du med fordel fordele disse rundt i huset således at du kan forvente langt mere sikkerhed.

Hvis røgalarmen registrerer røg fås et alarmsignal på 85 dB og dermed kan du roligt regne med, at du enten vågner eller finder ud af, at der er blevet registreret røg. Røgalarmerne kommer med et lithium batteri som vil holde i op til 1 år.  Det er altid vigtigt at sørge for at en røgalarm har batteri og derfor vil en indikator på røgalarmen vise når det er tid til at skifte batteri. Derudover kan du nemt foretage en test således at du ved om røgalarmen har batteri.

Anmeldelser

Den samlede bedømmelse af røgalarmen fra Housegard på Forbrugerrådet Tænks hjemmeside er at røgalarmen er god. En købere skriver bl.a.: “Nu kan det være svært at anmelde røgalarmer, da man først finder ud af om de virker, når det brænder – men en anbefaling fra Tænk trækker gevaldigt op. At røgalarmen er diskrete er et stort plus, når den ene også kommer op i stuen.”

S-Home brandalarm

Prisvenlig brand- og røgalarm
Registerer både varme og røgdannelse
LED lys og 85 dB bip lyd
Kan kobles med S-Home produkter

 

Om produktet

S-Home brandalarm registrerer ikke blot røg men også varme og dermed vil denne brandalarm give dig en bedre tryghedsfølelse i hjemmet. Brandalarmen vil begynde at hyle med en tone på 85 dB og samtidig lyse med LED lys, hvis den registrerer temperaturer på over 57 grader eller røgdannelse. Brandalarmen er trådløs og kan nemt kobles til dit S-Home wifi Deluxe system. Alarmen kommer med medfølgende batterier og vil altid give dig besked om, hvis den mangler strøm eller har en fejlmelding. Dette vil dog ikke forekomme særlig ofte, eftersom det medfølgende 9V batteri har en god levetid og samtidig er forbruget i brandalarmen utrolig lavt.

S-Home brandalarmen kan nemt kobles til andre produkter fra S-Home. Alarmen måler 41 mm i højden og har en diameter 128 mm. 

Anmeldelser

Købere af produktet er tilfredse med at brandalarmen ikke kun registrerer røg men samtidig også varme. Denne brandalarm får 5 ud af 5 stjerner på danske Coop Shopping. En køber skriver bl.a.: “Jeg købte en brandalarm til min datter, der var utryg efter at have oplevet en ildebrand i den gamle etageejendom, hvor hun bor. Coop-alarmen, der advarer ved både forhøjet varme og røg var helt rigtig, snild at sætte op og desuden rimelig billig”

Housegard røgalarm bedst i test

Om produktet

Røgalarmen fra Housegard er kåret til at være Bedst i Test af Forbrugerrådet Tænk i april 2015. Forbrugerrådet skriver følgende om produktet “En god, simpel alarm, der registrerer røgen som den skal, og som ikke kan monteres uden batteri, hvilket sikrer, at man ikke kan monterer den, uden at den virker.” Røgalarmen er optisk som er det mest almindelige for røgalarmer og vil derfor hurtigt registrere røgen og vil desuden gøre dette med hele 85 dB. Røgalarmen kommer med et lithium batteri som har estimeret levetid på et år. Røgalarmen vil ved hjælp af en indikator vise når det er tid til at skifte batteri men du kan med en simpel testfunktion nemt teste om der er strøm på røgalarmen. Højden på røgalarmen er 31 mm og diameteren er 100 mm.

Anmeldelser

Købere af denne røgalarm er generelt tilfredse med den lave pris og samtidig lydniveauet på de 85 dB. En køber skriver bl.a.: “Jeg har, heldigvis, ikke oplevet den i aktion endnu. Testknappen virker og den blinker som den skal så jeg er godt tilfreds med mit køb.”

Elworks røgalarm – 5 stk

5 alarmer som kan serieforbindes
Alarm lyd på 85 decibel
Mere tryghed i hverdagen
Giver signal ved mangel af batteri

 

Om produktet

Med købet af disse røgalarmer fra Elworks får du hele 5 stks med. Røgalarmerne kan serieforbindes således at hvis en af disse registrerer røg, vil alle begynde at hyle. De kan dog også bruges individuelt. Alarmerne har hver et støjniveau på hele 85 dB og dermed kan du roligt regne med at personerne i huset vil høre dem, da du kan sætte 5 op rundt omkring. Du kan roligt købe disse alarmer hvis du tænker på miljøet eftersom de fås uden radioaktive stoffer.

Røgalarmen vil automatisk give en besked om at den mangler batteri og herefter er det vigtigt at afprøve alarmen via testknappen. Efter 1,5 V batterierne er blevet udskiftet skal man også huske at forbinde alarmerne igen, hvis man har lavet en serieforbindelse. Højden på alarmerne er 31 mm og de har en diameter på 100 mm.

Købere af disse røgalarmer er generelt tilfredse med at få hele 5 alarmer med i købet og dermed føle sig ekstra trygge i hjemmet. En købere skriver: “Efter at have haft dårlig samvittighed i flere år er jeg nu tryg ved vores hjem og sikker på jeg hører, hvis der skulle opstå røg eller ild som vi skal reagere på. Det giver ro og tryghed i hverdagen!”

SikkertHjem røgalarm

Tilkobles andre SikkertHjem produkter
Kobles til S6evo alarmsystem
Støjniveau på 85 dB
Kommer med 9V batteri

 

Om produktet

Røgalarmen fra SikkertHjem kan registrere både brand og røgudvikling og kan desuden kobles til S6evo alarmsystem. Hvis røgalarmen fornemmer røg vil den sende et signal til alle dine tilkoblede sirener og dermed aktivere dit alarmsystem, selv når du ikke er hjemme. Via appen kan du nemlig få beskeder fra dit S6evo alarmsystem og du kan også sagtens tilkoble flere personer i appen. Derudover kan røgalarmen forbindes med andre produkter fra SikkertHjem.

Røgalarmen har et lydniveau på 85 dB og kommer med et 9V batteri som har en levetid på 18 måneder. Når batteriet er ved at få løbet tør vil du få en notifikation. Røgalarmen diameter er 10,7 cm og har en højde på 3,4 cm.

Købere af denne røgalarm er generelt glade for at kunne tilkoble den til andre produkter og samtidig S6evo alarmsystemet. En køber skriver følgende: “Jeg købte dette produkt som en fødselsdagsgave til min mand. Han har endnu ikke fået gaven, men modtagelsen af produktet var hurtig og den ser umiddelbart ud til at leve op til det jeg forventede 🙂 Køber gerne ved Coop.dk igen”

JO-EL røgalarm

Kan nemt serieforbindes
Budgetvenlig pris
Klassisk design
Standard mål for en røgalarm

 

Om produktet

Røgalarm fra JO-EL kan trådløst tilkobles andre alarmer. Med denne alarm kan du få dine alarmer til at være tilkoblet hinanden hvis de er indenfor en radius af 25 meter. Ved denne serie tilkobling kan du roligt regne med at få besked hvis alarmen registrerer brand. Hvis en af dine alarmer registrerer røg sender den en direkte signal til de andre alarmer som vil udsende deres alarmsignal.  

Købere af denne alarm er glade for at kunne tilkoble flere alarmer med hinanden og dermed skabe mere tryghed. På den danske shopping.coop.dk har denne alarm fået en score på 4.5 ved 5+ anmeldelser. En køber skriver: “Jeg er tryg og glad for mine røgalarmer. De er pæne og enkelte”

Cavius røgalarm

Kan serieforbindes med andre alarmer
Dansk design
Batterlievetid på 5 år
Lydniveau på 85 dB

 

Om produktet

Lækkert dansk design fra mærket Cavius. Denne røgalarm kan serieforbindes med andre Cavius produkter som blandt andet varme- eller oversvømmelsesalarmer og dermed kan du føle dig tryg i hele huset. Røgalarmen vil udgive et lydnivea på 85 dB og dermed kan du roligt regne med at høre alarmen. Med købet af røgalarmen kommer der et medfølgende batteri som har en levetid på 5 år.

Røgalarmen kan monteres direkte på loftet, men det anbefales at røgalarmen ikke placeres direkte ved åbne ildsteder eller køkkenet. Her bør varmealarmer monteres for at undgå fejlmeldinger.

Jacob Jensen røgalarm – UDGÅET

Højt alarmsignal
Tidsløst dansk design
Følsomhed kan justeres efter behov
Detektion hvert 8. sekund

 

Om produktet

Røgalarmen er et af hjemmets mest vigtige installationer og med denne Jacob Jensen røgalarm får du både et dejligt dansk design og samtidig en alarm som får dig til at føle dig tryg. Røgalarmen har et alarmniveau på 85 dB og dermed kan du ikke undgå at høre denne hvis der er røg i hjemmet. Alarmen vil reagere på synlig røg og herefter vil alarmsignalet gå i gang.

Røgalarmen kommer med medfølgende batterier (9V) og kan herefter nemt monteres. Hvis madlavningen laver meget røg kan du nemt med et tryk reducere følsomheden med 50% og dette vil herefter være ved i 10 min. Derudover foretager røgalarmen en detektion hvert 8. sekund. Dermed kan du roligt regne med at alarmen vil hyle hvis der opstår røg i hjemmet.

Anmeldelser

Købere af denne røgalarm fra Jacob Jensen er tilfredse med det tidløse design og desuden dens virke. En køber skriver: “Jeg købte denne fine Jacob Jensen røgalarm. Den hænger nu og pynter på væggen og opfylder samtidig en væsentlig funktion. Takker Coop for igennem årtier at have formidlet lækkert, klassisk og funktionelt design.”

 

 

Derfor skal du have en røgalarm

Røgalarmen er en af de vigtigste investeringer til dit hjem. Med røgalarmen installeret kan du føle dig tryg 24 timer i døgnet velvidende om, at du vil få en høj alarmtone hvis der er enten røgdannelse eller brand. Røgalarmen bør monteres således at hele huset kan høre denne og hvis dit hus er stort, kan de fleste røgalarmer serieforbindes og dermed kan du nå ud til alle i dit hus. De fleste røgalarmer kan nemt monteres på enten væggen eller i loftet og dermed kan disse nemt placeres overalt i huset. Med hensyn til sikkerheden vil de fleste røgalarmer give en melding om mangel på batteri. Dermed kan du hurtigt få skiftet batteriet og herefter er trygheden i huset igen genoprettet.

Læs desuden om hvilke typer røgalarmer som findes, hvor mange røgalarmer du skal have samt hvor du kan placerer røgalarmerne på beredskabsstyrelsens hjemmeside.

 

Hvilken røgalarm passer til mit hjem?

Når du skal ud og investere i en ny røgalarm bør du finde ud af hvor mange du har behov for. Hvis du bor i en lille lejlighed bør en alarm være nok, men hvis du bor i et stort hus, er flere alarmer værd at foretrække. Velvidende om at dit hus kræver flere alarmer bør du kigge efter om røgalarmerne kan serieforbindes. Hvis en røgalarm i en serieforbindelse aktiveres ved røgdannelse eller brand vil signal gå videre til de andre, og dermed sende alarmer ud på fulde udblæsning i hele huset. Dette vil skabe tryghed overalt i huset. Læs mere om hvorfor du bør have en røgalarm, som kan ende med at redde dit liv.

De fleste røgalarmer kan monteres direkte i loftet eller på væggen og du bør bestemt have udset dig et sted at placere alarmen inden du køber den/dem. Derudover kan nogle alarmer forbindes til andre alarmsystemer eller din smartphone og dermed får du en besked ligegyldig hvor du er i verden. 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.