Bedste robotplæneklippere i Test

I tabellen nedenfor ses et udvalg af de mest populære produkter indenfor kategorien.

 Model Navn Butik
 1. Robomow
RC 304 U
Klik
 2. Robomow
RS 615 U
Klik
 3. Gardena
Sileno
Klik
 4. Worx
Landroid 2.0
Klik

Læs mere om de bedste robotplæneklippere i test

Der kan være stor forskel på hver enkelt grobotræsslåmaskine og dens funktioner, men i følgende afsnit kan du blive meget klogere. Her er de mest populære modeller samlet, og er med til at give dig et overblik over de bedste robotplæneklipper på markedet.

 

Robomow RC 304 U robotplæneklipper

Til plæner op til 500 m2
Kan fjernstyres via app
Med unik kantfunktion
Højtydende batteri og tyverisikring

Om produktet

Går du meget op i en skøn have men synes du pasning af græsplænen er en noget uoverskuelig opgave? Så er den her robotplæneklipper fra Robomow måske det helt rette for dig. Denne ultrasmarte robotplæneklipper er det perfekte valg til dig med den mellemstore plæne, som går op til 500 m2.

Robomow RC 304 U kan nemt styres via en applikation på enten din mobil eller tablet. Du kan dermed med fordel smække benene op i en stol på terassen, mens du kommunikerer med din smarte Robomow. RC 304 U er veludstyret med en højydende batteri, som kan strække sig op til omkring 50 minutter pr fuld opladning. Robotplæneklipperen er fremstillet således, at den kører tilbage til sin ladestation, inden den løber tør for strøm. Det betyder at den bare skal sættes i gang og så klarer plæneklipperen resten.

Til denne model medfølges 150 meter kabel og 200 pløkker, som skal definerer robotmaskinens arbejdsområde – og dermed sikre at den ikke kommer på afveje. Skulle der opstå tilfælde hvor robotten møder en forhindring, stopper klingerne omgående med et slå, og robotten skifter herefter kørselsretning. Hvis man løfter den op fra jorden, stopper klingerne ligeledes omgående med at snore, så man ikke risikere at skære sig. De har gjort sig mange overvejelser omkring sikkerheden for denne Robomow robot, som gør at du ikke skal bekymre dig om sikkerhed.

Modellen er ganske effektiv, og Robomow RC 304 U er udstyret med en klinge, som rækker helt ud til den yderste kant på selve robotten. Dette gør at Robomow kan klippe selv de yderste områder på din plæne. Dermed undgår du at skulle gå plænen efter med en græstrimmer, for at få de sidste græsstrå med i kanten. Det er sørget for.

Det skal desuden nævnes at de har tænkt over tyverisikring, hvor du med denne Robomow RC 304 U har mulighed for at låse robotplæneklipperen med en personlig pinkode, så andre ikke kan rbuge den. Det betyder at vis en tyv stjæler din robotplæneklipper, så kan de ikke betjene den uden dit samtykke.

Modellen er med batteritypen Lithium, med en ladetid på 50-70 minutter og en batteridrifttid på omkring 45-50 minutter. Klippebredden er på 28 centimeter og har en klippehøjde på 15-60 mm. Skæresystemet er bioklio og den maksimale stigning modellen kan klare er 36 %. Robotplæneklipperen vejer 11,1 kilo.

 

Robomow RS 615 U

Testvinder april 2017 hos Tænk
Til plæner op til 1600 m2
56 cm. klippebredde for hurtigere klipning
Kan fjernstyres via app og er tyverisikret

Om produktet

Her er en testvinder inden for robotplæneklippere. Modellen blev kåret til Bedst i test af Forbrugerrådet Tænk i april 2017, på grund af dens smarte funktioner og holdbarhed. Denne robot er forbeholdt til de store plæner på helt op til 1600 m2. Og den kan spare dig for meget tid i forhold til hvis du brugte en benzindrevet plæneklipper.

Med denne smarte robotplæneklipper kan du med fordel sidde og slappe af på terrassen med et koldt glas vin. Din store plæne bliver nemlig flot og nyklippet af sig selv, hvis du investerer i en smart Robomow RS 615 U robotplæneklipper.

RS 615 U egner sig til plæner op til 1600 m². Robotten har en klippebredde på hele 56 cm, som sikre hurtig og effektiv klipning af græsset, og det giver mere tid til at nyde plænen. I det hele taget har robotplæneklipperne fra Robomow en sensationel klippehastighed i længere tid. De er meget holdbare og solide. Det skyldes høj gradi de højtydende litium-batterier, som deres modeller er udstyret med. RS 615 U har en gennemsnitlig driftstid på et sted mellem 55-70 min. Den kører selv tilbage til ladestationen, når det er nødvendigt, så det skal du heller ikke tænkte på.

Til denne Robomow robotplæneklipper medfølger en langt kantkabel, skal definere det arbejdsområde klipperen skal arbejde indenfor. Der medfølger 275 meter kabel og 250 pløkker, som skal sørge for dette. Støder robotten ind i noget undervejs, stopper klingerne med at roterer og kørselsretningen bliver ændret, så den tager et nyt stykke græs klar til klipning. Skæresystemet er bioklip, som gør at græsset bliver lagt ned mellem det slåede græs og opløser sig som er organisk materiale. Det er med til at give en flot og bæredygtig have.

RS 615 U er udstyret med klinger, der når helt ud til robottens sider. Dette sikrer, at robotten kan klippe helt ud til plænens kanter, og at du ikke skal gå plænen efter med en græstrimmer.

Denne robotplæneklipper fra Robomow kan styres ved hjælp af en applikation fra en tablet eller smartphone. Så når du vil kommunikerer med din græsslåmaskine, kan du bare gøre det fra terrassen. Robotten er desuden udstyret med tyverisikring, som gør at du kan indstille en personlig pinkode, så andre ikke kan bruge robotplæneklipperen ud over dig.

Modellen har en justerbar klippehøjde på 20-80 cm og en max stigning på 35 %. Hastigheden den kører rundt med er 3-4 km/t og robotten har et støjniveau på 72 dB.

 

Gardena Sileno robotplæneklipper

Til plæner op til 1000 m2
Støjsvag terrængående robotplæneklipper
Programmerbare klippetider
Nem vedligeholdelse og effektiv græsklipning

Om produktet

Robotplæneklipper fra Gardena er et populært, som blandt andet skyldes dens robuste design der giver en effektiv klipning af græsset i din have. Til denne model skal det særligt fremhæves at den er en terrængående plæneklipper, der kan klare et noget ustadigt terræn. Modellen er udstyret med programmerbare klippetider, som gør at du kan tidsindstille hvornår den skal klippe og hvornår den ikke skal.

Har du ikke blot et lille flad frimærke af en græsplæne, men en stor plæne med flere plæneklipper-udfordringer undervejs? Så er denne Gardena robotplæneklipper måske det rette valg til dig. Robotten er baghjulstrukket og klare uden problemer et noget ujævnt terræn og stigninger i haven på op til 35 %.

Denne Gardena Sileno robotplæneklipper er udstyret med et sensorcut-system, som er med til at sikre at græsplænen ikke efterlades med striber af højt græs som ikke er blevet slået. Derudover har du mulighed for at indstille klippehøjden til 9 forskellige niveauer som spænder mellem 20-60 mm.

Denne effektive robotplæneklipper er støjsvag med et lydniveau på 60 dB i aktion, så du ikke bliver særligt forstyrret mens den er i gang. Vil du samtidige undgå, at plæneklipperen går i gang på bestemte tidspunkter, så kan med fordel anvende de programmerbare klippetider, som er inkluderet.

Gardena Sileno har 3 svingbare knive, der sikre den effektive klipning af græsset. Derudover har robotplæneklipperen en funktion, som sikre at den automatisk finder tilbage til sin ladestation, når den har brug for mere strøm.

Der er også tænkt på sikkerheden med Gardena Sileno. Hvis den mod forventning skulle vælte, eller hvis du selv løfter den op, stopper knivenes rotation med det samme, så ingen kommer til skade. Robotten er også forsynet med flere forskellige præventive sikkerhedsfunktioner i forhold til tyverisikring, herunder elektronisk kodelås og indbygget alarm.

 

Worx Landroid M II 1000

Bedst i test hos svenske Hus & Hem
Til plæner op til 1000 m2
Kan fjernstyres via smartphone vha. WiFi opkobling
Automatisk regnvejrssensor

Om produktet

Worx Landroid M II 1000 er en ny robotplæneklipper på markedet, og den har vundet sig ind på plads ved hjælp af en god indbygget sikkerhed og en effektiv klippeevne. Modellen er blevet kåret som bedst i test hos svenske Hus & Hem, samt topscorer hos svenske Råd & Rön.

Noget som særligt udmærker sig ved denne Worx 2.0, er den fyldestegørende og brugervenlige manual/vejledning til at komme i gang med at bruge robotplæneklipperen. Det er stort set bare plug and play, hvor ingen programmering er nødvendig. Worx Landroid M II aktiveres dog med en pin-kode, som forhindre uautoriserede personer i at kunne bruge robotten. Det er en meget rar sikkerhed, og er beskrevet i manualen.

Hvad angår klippeegenskaberne for denne Worx robotplæneklipper, så leverer den flotte resultater. Om der skal klippes græs som er langt eller blødt, samt ujævne og skrående græsplæner, så klarer robotten sig rigtig godt. Som så mange andre plæneklippere, herunder robotterne, fungerer den ikke særlig godt i regn og på vådt græs. Men i praksis er det intet problem, da den indbyggede regnsensor i Worx 2.0 automatisk vil opdage regnvejr og søge ly. Det bevirker, at maskinen indstiller klipningen, kører tilbage til ladestationen og afventer bedre vejr. Den finder også selv tilbage til ladestationen, når den er færdig med at slå græsset.

Til modellen medfølger selvfølgelig en ladestation med 15 meter ledning, 20 klinger til løbende udskiftning, 180 meter afgrænsningskabel til arbejdsområde og 200 stk. pløkker. Denne robotplæneklipper har en batteriladetid på 90 minutter og 45 minutter driftstid. Klippebredden er 18 cm. Som er en den lille ende i forhold til mange andre af markedets modeller. Klippehøjden kan indstilles fra 20-60 mm og hastigheden er mellem 3-4 km/t.

 

Skal jeg købe en robotplæneklipper?

Enten så kan du godt lide at bruge din tid på arbejde i haven, som selvfølgelig også omfatter klipning af græsplænen. Hvis du ikke er en af dem, så kan en robotplæneklipper være det helt rigtige køb for dig. Du kan indstille dem til at kører lige når det passer dig, og så kan du nyde synet af en ny trimmet græsplæne, uden at du skal kæmpe for det. Det kan også være at du synes det er en noget uoverskuelig proces, ryggen gør måske lidt ondt – så kan en robotplæneklipper måske også være det helt rigtige valg.

En robotplæneklipper skal ses som en investering, da det kan spare dig for meget tid og samtidig give dig en tilfredsstillelse i form af en nyslået og flot græsplæne, ganske problemfrit. Nedenfor vil vi ridste lidt fordele og ulemper op, som måske kan hjælpe dig i din beslutning om du skal investerer i en robotplæneklipper eller ej

Fordele

For nemhedens skyld – Det er nok den mest åbenlyse fordel og nok den store årsag til at mange investerer i en robotplæneklipper. Græsslåmaskinen klipper sig selv. De personer som laver denne investering, synes når at det er en rigtig god investering, i og med de ikke skal tænke på at hive den gamle plæneklipper frem og trille den frem og tilbage over en længere periode. Det er perfekt til dem som ikke synes de vil bruge tiden på at slå græs, eller til ældre hvor kroppen og helbredet ikke længere tillader at man er så aktiv med havearbejdet. I det tilfælde kan du måske også drage fordel af en smart robotstøvsuger.

For et bedre miljø –  I forhold til miljøet, så er der meget at hente ved at købe en batteridrevet plæneklipper, frem for de traditionelle benzindrevne modeller. Her kommer vi tilbage til problematikken om anvendelse af fossile brændstoffer og miljøforurening. Får du således op i et bedre miljø, så kan en investering i en robotplæneklipper i hvert fald hjælpe i den rigtige retning.

En robot man kan blære sig med – Mange af de robotplæneklippere der kan købes i dag har internetopkobling, som gør at man kan fjernstyre dem ved hjælp af en smartphone eller tablet. Er du teknisk begavet, synes du garanteret det er smart med en fjernstyret robotplæneklipper – og det vil dem du viser det til garanteret også synes!

Ulemper

Ustadigt terræn – Har du en have som er indrettet på en lidt bøvlet måde, som gør det besværligt for en robotten at komme rundt, så kan du måske ikke drage fuld nytte af en robotplæneklipperen. Er der en række kringlede veje, mange planter og træer og andre steder som gør det svært for robotplæneklipperen, så er det måske ikke det mest oplagte valg. Her kan det være en at man skal se mod en traditionel plæneklipper, hvor man manuelt kan styre retning osv.

Risiko for tyveri – Der kan være en større risiko for tyveri forbundet med at anvende en robotplæneklipper set i forhold til en stor traditionel plæneklipper. Dette må antages, da en robotplæneklipper er meget mere mobil og dermed nemmere at stjæle. De moderne robotplæneklippere er dog godt rustet mod tyveri, hvis uheldet skulle være ude. Nogle modeller er indstillet med en personlig pinkode, så andre ikke kan anvende maskinen. Andre modeller, såsom de robotter fra Robomow, får du en direkte notifikation på din mobil, hvis nogen løfter robotplæneklipperen fra jorden. Dermed kan du hurtigt reagerer, hvis nogen skulle forsøge at løbe med den. Læs mere om risici og sikring for tyveri her [nyt vindue].

Komme helt ud til kanten – Nogle robotplæneklippere kan have svært ved at nå helt ud til kanten, som dermed efterlader en høj kant af græsstrå, da klingerne ikke når helt i kanterne. Denne udfordring er endvidere blevet tilgodeset af Robomow, som har udviklet en teknologi, hvor klingerne kommer helt ud til kanten, og dermed også klipper græsset langs kanten.

 

Hvad skal man kigge efter ved en robotplæneklipper?

Der er flere ting som er relevante at kigge på, når du har besluttet dig for at investerer i en robotplæneklipper. Nogle af de ting som kan gøre en væsentlig forskel, kan du læse mere om nedenfor.

Anbefalet plæneareal – det er ikke for sjovt at alle producenter af robotplæneklippere oplyser det anbefalede areal som plæneklipperen kan klare. Dette skyldes at hver enkelt model har nogle begrænsninger i forhold til batteridriftstiden og klippevidden. Hvis der ikke er sat et stort batteri og en bred klippevidde i robotten, ville det tage lang tid at færdiggøre et stort græsareal. Hold derfor øje med det anbefalede plæneareal, og vurder om det passer til dine behov.

Støjniveau – Hvis du i forvejen har et anspændt forhold til dine naboer, er det måske ikke vellidt at man anskaffer sig en robotplæneklipper med en rigtig højt lydniveau. I sær ikke hvis den kører hver weekend. Hold derfor øje med hvor mange decibel (dB) robotten er sat til. Hvis du skal have en støjsvag model, så gå da efter en som ligger et sted mellem 60-70 dB.

Komfort og tilbehør – Hold gerne øje med hvilke tekniske specifikationer den enkelte robotplæneklipper har. Nogle modeller kan tilkobles via Wi-Fi og dermed fjernstyres, men andre er mere basale. Mange modeller har også en lang række tilbehør, eksempelvis klinger til udskiftning. Det kan være ganske belejligt at have inkluderet i prisen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.