Bedste poseløse støvsuger i test

I tabellen nedenfor ses et udvalg af de mest populære produkter indenfor kategorien.

Model Navn Butik
1. Bosch
BGS5335
Klik
2. Electrolux
UltraFlex
Klik
3. Dyson
Big Ball
Klik
4. Hoover
RC25
Klik

 

Læs om de bedste poseløse støvsugere i test

I følgende afsnit kan du læse mere om de mest populære poseløse støvsugere, som er dem du finder i tabellen overfor. De mest populære modeller er endt på listen af flere forskellige årsager. Som oftest er det fordi der er tale om testvindere eller at de generelt bare har fået rigtig gode anmeldelser på markedet. Fælles for dem hver især er, at de opfylder de flestes behov til hvad en støvsuger skal kunne i privaten – nemlig at gøre det op med støvet.

 

Bosch BGS5335 – En testvinder fra 2016

Her er der tale om en af mest effektive støvsugere som Bosch overhovedet har lavet. Støvsugeren har scoret det bedst mulige i støvemission, som betyder at den holder godt på støvet. Den er derfor ideel for dig, som har støvallergi eller på andre måder er generet at støv. Hvis vi herefter tager er kig på en af de andre meget vigtige parametre for en støvsuger, så er det dens sugeevne på hårdt gulv. Her scorer støvsugeren også det bedst mulige, nemlig endnu en A rating. Sugeevnen på gulvtæppe er desværre ikke lige så god, da den får en C rating her. Hvis du derfor har gulvtæppe i de fleste rum i dit hjem, så kan du med fordel se efter en støvsuger, som har fået en A rating.

Støvsugeren er poseløs og støvbeholderen kan rumme 3 liter. De 3 litter er en ganske fin størrelse, som du kan samle en del støv i, før denne skal tømmes. Der medfølger selvfølgelig en passe mundstykker, som du kan benytte dig af, alt efter hvilken situation du skal bruge støvsugeren i. Af mundstykker medfølger der bl.a. parketmundstykke, turbu, møbel og et fuge-mundstykke.

Du får selvfølgelig også masser af praktiske funktioner med i parken. Støvsugeren har en aktionsradius på 11 meter, som kan rulles ind igen med automatisk ledningsoprul. Du kan også selv regulere sugestyrken via den drejeknap som sidder på støvsugeren, hvis der viser sig at være nogle ekstra besværlige støvklumper på gulvet. Slutteligt skal det nævne at støvsugeren også er udstyret med Bosch’ automatiske integrerede filtersytem.

 

Electrolux UltraFlex – En effektiv støvsuger

Denne poseløse støvsuger er også en af se mest populære modeller på markedet. Modellen kommer fra Elextrolux som er det mest populære støvsugermærke i Danmark. Hvis vi ser nærmere på støvsugerens mærkeblad, så er den blev mærket med gode egenskaber. I energiklasse scorer modellen A+, hvilket er det 3. bedste resultat en støvsuger kan få. Hvis man måler A+ scoren om til kWh, så svarer det til 21.5 kWh om året – hvilket må siges at være utrolig lavt.

I støvemission har støvsugeren fået et A, hvilket er den bedst mulige bedømmelse. Den gode bedømmelse her betyder at støvsugeren er godt egnet til dig, som lider af støvallergi, eller på andre måder er generet af støven. Den gode bedømmelse er bl.a. opnået ved det HEPA-filter som er med til at filtrere støven i maskinen. Filteret betyder at 99,9% af støven i støvsugeren bliver dernede, når den først er blevet suget ind. Slutteligt er støvsugeren blevet bedømt i dens rengøringsevne. Her har modellen fået et A på gulvtæppe og et A på hårdt gulv. Støvsugeren vil således være effektiv upåvirket om du har trægulv, klinker eller gulvtæppe i dit hjem.

Der er nogle mennesker som går op i hvor meget støvsugeren larmer, og mener at den skal være meget stille. Modellen her har et lydniveau på 74dB, hvilket er i den høje ende. Hvis en støvsuger skal betegnes som værende stille skal den være under 60dB. Niveauet her er dog meget typisk for en poseløs model.

 

Dyson BigBall – Forførende teknologi

En støvsuger fra Dyson som er proppet med deres nyeste teknologier. Dyson er kendte for at lave poseløse støvsugere, da det er den eneste type de producerer. Med støvsugeren her får du en holdbar model, som bare kan støvsuge og støvsuge. Støvsugeren har en motoreffekt på 800 watt og et lydniveau på 84 decibel, hvilket ligger i den lige høje ende, men til gengæld får du en rigtig god rengøringsevne. Rengøringsevnen ligger nemlig på det bedst mulige A for hårdt gulv.

Dyson BigBall’s støvemission har ligeledes fået den bedste bedømmelse med topkarakteren ‘A’. Den gode støvemission betyder, at den støv du opsamler i støvsugerens beholder bliver dernede – også selvom du støvsuger videre i lang tid. Når du støvsuger hjemmet er der ikke noget værre end, at skulle skifte stikkontakt hver gang du skal ind i et nyt rum. Dyson BigBall har tænkt på dette, og derfor har modellen er arbejdsradius på hele 10,75 meter.

Når du er færdig med at støvsuge, så kan støvet nemt tømmes i skraldespanden direkte fra støvbeholderen som kan klikkes af. I støvbeholderen er der plads til 1,8 liter, så der går noget tid før den skal tømmes. Med til støvsugeren medfølger der selvfølgelig en masse tilbehør i form af forskellige mundstykker heriblandt et special mundstykke til trapper og et mundstykke til hjørner.

 

Hoover RC25 – Et billigere alternativ

Det er ikke alle støvsugere som behøver at være dyre for at være gode – det er denne støvsuger fra Hoover et eksempel på. Støvsugeren koster under 1000 kr. og det er der ikke mange poseløse støvsugere som gør. Nu kunne man tænke, at det ikke er meget man får for pengene, men modellen får faktisk rigtig anmeldelser på markedet og selve støvsugeren, er da også udstyret med nogle fine specifikationer trods prisen.

Støvsugeren har nemlig scoret sig det bedst mulige ‘A’ i alle dens egenskaber. Energiklasse er A, rengøringsevne på hårdt gulv A, rengøringsevne på blødt gulv A og støvemission A. På papiret er modellen derfor utrolig god, hvilket også er en af grundende til at den er blevet så populær.

Hvad kendetegner en poseløs støvsuger?

Her på siden kan du læse mere om poseløse støvsugere og se hvilke modeller, som er de mest populære på markedet. Poseløse støvsugere er kendetegnet ved, at de ikke har en støvsugerpose integreret, som man kender det fra traditionelle støvsugere. Der er mange som ser det som en stor fordel, at man aldrig skal tænke over at skulle købe støvsugerposer igen.

En anden ting som kendetegner de poseløse støvsugere er, at de typisk er mere moderne designet. Dette er noget som historisk set har afholdt mange fra at investere i denne form for støvsuger, da de så alt for avancerede ud. Derfor holdte man sig til den traditionelle type, som man kender og er vant til.

 

Er poseløse støvsugere dyrere?

Som udgangspunkt er poseløse støvsugere en smule dyrere end normale støvsugere. Der er dog ikke et fuldstændig entydigt svar på spørgsmålet, da du også finder eksempler på at de er billigere. Når vi siger at de er dyrere, så er det ofte fordi at den poseløse støvsugere er firmaets topmodel, den med alt ekstraudstyret, og denne er som regel prissat på et højere niveau end de andre modeller.

Derudover så har prisen også noget at gøre med, hvor mange penge firmaet har brugt på at udvikle deres poseløse støvsuger. Tag eksempelvis Miele, disse har udtalt at de ikke ville lave en poseløs støvsuger, før sugevnen og den generelle effektivitet hos støvsugeren, var lige så høj som i deres normale støvsugere. Dette har de derfor brugt mange år på at udvikle og forbedre, og det er først nu at de er kommet på markedet, med deres første poseløse model.

Slutteligt så skal det nævnes at du med en poseløs støvsuger, aldrig nogensinde skal tænke over at skulle købe støvsugerposer igen. Hvis du har en almindelig støvsuger i lang tid, så kan udgifterne til støvsugerposer blive en væsentlig omkostning over tid. Denne udgift slipper du helt for, da en poseløs støvsuger samler støver i en beholder, som nemt kan tømmes ud over en skraldespand.

 

Hvem laver de bedste poseløse støvsugere?

Der er mange producenter som laver gode og holdbare støvsugere som ingen pose har. Den producent som ofte vinder i test er Electrolux. Electrolux har lavet nogle rigtig gode modeller, som har masser af smarte funktioner, samtidig med at de har en høj sugeevne. Derudover så er Philips også godt med – modellerne fra Philips er flere gange blevet kåret som testvinder i diverse store undersøgelser som er blevet foretaget.

Når man taler om poseløse støvsugere, så kan man selvfølgelig ikke komme udenom Dyson. Dyson var det mærke, som for alvor gjorde den poseløse støvsuger populær. Dyson sælger udelukkende poseløse støvsugere, og disse er udstyret med deres egen patenterede teknologi. Der er mange som har kritiseret Dyson får at være for dyre, i forhold til hvad man får for prisen. Som med alt andet er det meget individuelt hvad man er til, så vi foreslår at du tager ned i en butik, hvor du kan prøve modellerne og se dem.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.