Bedste plæneklippere i test

I tabellen nedenfor ses et udvalg af de mest populære produkter indenfor kategorien.

 Produkt Model Butik
 1. Stiga
Combi 48 S
Klik
 2. McCulloch
M56-190AWFPX
Klik
 3. AL-KO
Highline 51.5 SP-A
Klik
 4. Stiga
Combi 48 S AE
Klik

Læs mere om de bedste græsslåmaskiner i test

Der kan være stor forskel på hver enkelt græsslåmaskine og dens funktioner, men i følgende afsnit kan du blive meget klogere. Her er de mest populære modeller samlet, og er med til at give dig et overblik over de bedste græsslåmaskiner på markedet.

 

Stiga Combi 48 S – Populær testvinder

Testvinder hos forbrugerrådet TÆNK
Selvkørende med robust stålskjold
3 klippesystemer inkl. bioklip
46 cm. klippevidde og 60 liter kapacitet

OM PRODUKTET

Med denne smarte plæneklipper fra Stiga, er du garanteret en flot og veltrimmet græsplæne. Modellen har flere forskellige klippesystemer: Multiclip, bagudkast og opsamling – og så er den selvfølgelig selvkørende, så det ikke er ligeså udmattet at slå sit græs.

Mulitclip, som også bliver kaldet Bioclip, betyder at det afklippede græs ligger sig i et tyndt og væskeholdigt lag på græsplænen, som fører fugt til græssets rødder, så det vokser bedre og ser pænere ud – og så slipper du for at skulle smide al den overskydende græs ud. Det afklippede græs bliver nemlig til økologisk og fornyet næring til din græsplæne.

Er det noget tid siden du har slået græs, eller vokser det overraskende højt, kan du have behov for at klippe det ekstra høj græs – så kan du ændre maskinen til bagudkast. Den påmonterede opsamler på 60 liter har du mulighed for at fjerne alt det afklippede græs. Den kan også opsamle efterårets løv, så du undgår det hårde arbejde med løvriven.

Denne Stige plæneklipper er selvkørende og bliver trukket ved hjælp af baghjulene. Klippevidden er 46 centimeter, har et stålskjold og er udstyret med en effektiv motor fra Stiga selv. Lydniveauet er på 96 dB(A), starter-systemet er håndtræk og klipperen vejer 29 kilo i alt.

 

McCulloch M56-190AWFPX

Testvinder hos svenske Råd & Rön
Bred klippebredde på 56 cm.
Selvkørende med hastighedsregulering
3-i-1 klippesystem

OM PRODUKTET

Her er der tale om en effektiv græsslåmaskine fra McCulloch, som er designet til at holde i lang tid. Modellen er Testvinder hos svenske Råd & Rön, som beskriver den som værende effektiv, robust og pålidelig. Modellen er stor, bred og kraftfult, men en ekstra stor vidde på hele 56 centimeter.

Med 3-i-1-klippesystemet kan du vælge imellem opsamling, sideudkast og BioClip, som findeler græsafklippet og sender det tilbage i plænen som gødning. Takket være den skarpe og robuste PX3-kniv opnår du et perfekt klipperesultat. Modellen er udstyret med Auto Prime med henblik på nem motorstart. Græsslåmaskinen har et robust design med klippebord i stål og er nem at vaske med Gardena-slangekobling.

Denne plæneklipper fra McCulloch har en klippehøjde på 30 – 90 cm, 9 trin til højdejustering og et lydniveau på 84 dB(A). Opsamlerstørrelsen er på hele 62,3 liter, så du slipper for at tømme den så ofte.

Den her plæneklipper er selvkørende og udstyret med forhjulstræk, og den er nem at starte/tænde. Den har et robust stålhus McCulloch-plæneklippere har robuste, pulverlakerede stålkarosserier, der maksimerer levetiden. Derudover har den en stærk ydeevne. Den stærke ydeevne gør plæneklipperen egnet til alle græsarealer.

 

AL-KO Highline 51.5 SP-A

OM PRODUKTET

AL-KO Highline er en plæneklipper i høj kaliber, som du garanteret vil blive tilfreds med. Denne benzindrevne græsslåmaskine har et væld af funktioner, og er den helt rette maskine til dig, som godt kan lide at arbejde i haven.

Denne plæneklipper har fire klippefunktioner, som omfatter klip, opsamling, bioklip og sideudkast. Modellen har en fast kørehastighed, en klippebredde på 51 cm, robust stålskjold og udstyret med AL-KO’s egen pålidelige motor.

AL-KO laver benzindrevne plæneklipper som er udviklet i Tyskland og fremstillet i Østrig. Det har de gjort i mere end 40 år, og deres ingeniører har med tysk grundighed udviklet innovative motoriserede havemaskiner, der løbende sætter nye standarder for design, teknik og funktion.

Takket være deres smarte MaxAirflow teknologi kan selv højt og tæt græs klippes problemfrit, uden at det bliver liggende på jorden i klumper, eller udkaster kanalen stopper til i løbet af græsslåningen. Du slipper dermed for snavsede fingre. Derudover er det slut med rygsmerter og klemte fingre. Takket være EasyClick-ophænget med styreskinne er det ganske nemt at tømme den store opsamler, som kan rumme 70 liter.

 

Stiga Combi 48 S AE

OM PRODUKTET

Med denne ultrastærke, batteridrevne plæneklipper fra Stiga har du flere valgmuligheder, når du skal slå græs der hjemme. Du får nemlig 3 klippesystemer i en og samme model: Multiclip, bagudkast og opsamling. Og så er den ekstra nem at håndtere, da den er selvkørende.

Med Multiclip får du en flot grøn græsplæne. Multiclip, også kaldet bioklip, sørger nemlig for, at det afklippede græs lægger sig i et tyndt, væskeholdigt lag i plænen og tilfører fugt til græssets rødder. Det afklippede græs formulder hurtigt og forvandles til den mest naturlige økologiske næring. Har du et behov behov for at klippe ekstra højt græs, kan du ændre maskinen til bagudkast. Påmonteres opsamleren på 60 liter har du mulighed for at fjerne alt det afklippede græs.

Stiga Combi 48 S AE er batteridrevet og afgiver derfor ikke emissioner. Det gør plæneklipperen mere miljøvenlig end benzindrevne modeller. Den er samtidig meget lydsvag, hvilket er til fordel for både dig, din familie og naboer.

Batteridrevne haveredskaber er generelt et godt valg, da de har en lav vægt, afgiver få vibrationer og er nemme at betjene. Stiga Combi 48 S AE er en utrolig stærk batteridreven plæneklipper. Den leveres med et 5,0 Ah 80 V batteri. Der er mulighed for at tilkøbe et ekstra batteri, så man kan skifte undervejs, hvis det andet løber tør eller bliver forringet over tid. Plæneklipperen er selvkørende og baghjulstrukket. Den har 46 cm klippebredde, 5 forskellige klippehøjder, stålskjold og er udstyret med Stigas egen motor.

Stiga Combi 48 S AE er en stærk og lydsvag batteri-plæneklipper, der med sin enkle betjening og mindre vibrationer er let at betjene. Alt sammen for at give dig den ultimative klippeoplevelse.

Værd at vide før køb af plæneklipper

Før du begynder at kigge nærmere på de mange forskellige former for plæneklippere, der findes på markedet, er det en god ide at beslutte, hvilken type du ønsker og hvad der passer bedst til dine behov. Som udgangspunkt er der seks hovedkategorier af græsslåmaskiner til normalt havebrug til dit private hjem eller sommerhus:

Benzindrevne modeller
Batteri-modeller
El-drevne modeller (kræver stikkontakt)
Robotplæneklippere
Håndskubbere
Havetraktorer

De to sidstnævnte typer er ikke så relevante for den gennemsnitlige forbruger, da håndskubbere er meget gammeldags og forbeholdt til meget små haver, mens havetraktorer er til dem med store græsstykker, som er mere omfattende at klippe.

 

Hvilken plæneklipper type passer til mig?

Som nævnt ovenfor, er der en række forskellige typer at vælge imellem. Det kan være svært lige at vurdere hvad som passer bedst til netop dine behov, så vi vil prøve at hjælpe dig.

De benzindrevne modeller er det klassiske valg, og er ligeledes den model man finder i de fleste husstande i Danmark. Dette skyldes blandt andet af batteri- og elklippere er relativt nye på markedet, da man har haft svært ved at lave gode nok batterier førhen. Fordelene ved en benzinmotor er, at den kan byde på flere kræfter og længere driftstid, som kan være en fordel hvis du har en stor have.

Benzinmotorerne har desværre også en række ulemper, som er blevet mere og mere synlige i takt med at de eldrevne modeller har taget en luns af markedet. Først og fremmest er lydniveauet høj i forhold til et batteri. Det er også en kendsgerning, at en benzindrevet plæneklippermotor forurener en del mere en de batteri- og eldrevne.

Selve motoren har ligeledes et højere servicebehov, idet der skal skiftes olie, filtre og påfyldes benzin med jævne mellemrum. En anden ulempe er vægten, der let kan være det tredobbelte af en tilsvarende eldrevet model. Dette kan dog kan udlignes ved at købe en selvkørende model.

Benzindrevne modeller passer uden tvivl bedst til den store have, da man får en længere driftstid, en større og mere effektiv maskine, som gør arbejdet hurtigere og bedre end eksempelvis en batteridrevet plæneklipper.

Den batteri- eller eldrevne plæneklipper giver høj komfort i forhold til en benzindreven græsslåmaskine. Dette skyldes naturligvis at du har et lydniveau der er væsentlig under en benzindreven motor og at der er en garanti for at motoren starter hver gang. Herudover er der en meget lavere vedligeholdelsesfaktor, i og med at der ikke er olie- og benzinpåfyldning. Typisk har modellerne også en meget lav vægt, som før det let at kører dem rundt.

Ulemperne er der naturligvis også en række af, som blandt andet omfatter hvor længe maskinen kan kører på en opladning og at en prisen kan ligge i den høje ende, i forhold til den effektivitet maskinen kan leverer.

De batteri- eller eldrevne græsslåmaskiner passer godt til mindre haver, da de har høj komfort, god driftssikkerhed og en lav vedligeholdelsesfaktor. Ligeså snart du har en lidt større have, anbefales det ikke at have en ren batteridrevet model, da den er begrænset af dens batteritid. I stedet anbefales det at købe en eldreven (med stik) eller benzindrevet model.

 

Klippebredden på din græsslåmaskine

Græsslåmaskinens klippebredde er faktisk et lidt overset forhold, når der skal traffes beslutning om køb af ny græsslåmaskine. Men rent faktisk er det en af de meget relevante forhold at kigge på, når man skal købe en ny model.

Årsagen til dette er, at man normalt vil gå med en nogenlunde konstant fart, når plænen klippes. Klipper græsslåmaskinen kun i en bredde på 30 centimeter, tager klipningen typisk dobbelt så lang tid, som hvis du havde en stor klippebredde på 60 centimeter. Kig derfor på klippevidden på den græsslåmaskine, som du er interesseret i.

En anselig klippevidde er i de fleste tilfælde en fordel, men den kommer dog med visse omkostninger. For eksempel bliver plæneklipperen dyrere, og den vil som ofte også veje mere, da den jo er større. Her skal man så finde en model som er selvkørende, så er man ude problemet med vægten. Det gælder med andre ord om at finde et passende kompromis. Til små græsplæner kan man rimeligvis nøjes med små klippebredder, mens effektiv klipning af den store græsplæne normalt kræver lidt ekstra klippebredde. Mange af de moderne græsslåmaskiner har en bredde et sted mellem 40-60 centimeter.

Dette kan endvidere være relevant i forhold til havens indretning, da man i tilfælde af mange små passager, måske helt skal undgå en bred plæneklipper, da den ellers ikke vil kunne komme rundt omkring.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.