Populære opvaskemaskiner

I tabellen nedenfor ses et udvalg af de mest populære produkter indenfor kategorien.

 Model Navn Butik
1. Bosch
SMU46CI02S
Klik
2. Siemens
SN478S16TS
Klik
3. Siemens
SN657X02ME
Klik
4. Electrolux
EFS8820ROW
Klik

Læs mere om de mest populære opvaskemaskiner

Der kan være stor forskel på hver enkelt opvaskemaskine og dens funktioner, men i følgende afsnit kan du blive meget klogere. Her er de mest populære modeller samlet, og er med til at give dig et overblik over de bedste opvaskemaskiner på markedet.

 

Bosch SMU46CI02S – Testvinder

Testvinder hos forbrugerrådet TÆNK
Energiklasse A+++
Tørreevne A, som er den bedst mulige
Flot design og særligt støjsvag

 

Om produktet

Her er der tale om en testvindende underbygningsopvaskemaskine fra tyske Bosch. Modellen lever op til de moderne krav, som der stilles til opvaskemaskiner i dag. Denne underbygningsopvaskemaskine er kåret som bedst i test hos Forbrugerrådet Tænk, så blandt andet skyldes det flotte design og de gode funktionaliteter. Modellen tilhører energiklasse A+++ og har tørreevne A, hvilket er det bedst mulige.

 

Siemens SN478S16TS

Styring via HomeConnect app
Tilhører bedste energiklasse A+++
Tørreevne A, som er den bedst mulige
Særligt støjsvag

 

Om produktet

Denne smarte opvaskemaskine, som også er af typen underbygning, er hurtigt blevet populær. Modellen kan tilkobles Wi-Fi, således at du kan styre den væk fra hjemmet. Dette kaldes HomeConnects og fungerer rigtig godt. Er du moderne og interesseret i et smart hjem, hvor dine hvidevarer er tilkoblet nettet, er det her helt klart en mulighed. Foruden at være super smart, så er modellen ganske effektiv og støjsvag, som vil falde i de flestes smag. Modeller tilhører energiklasse A+++ og har tørreevne A. Det bedst mulige.

 

Siemens SN657X02ME

Om produktet

Denne Siemens opvaskemaskine er en integrerbar model, hvilket betyder at den skal have en front som matcher de køkken. Det er derfor en forudsætning at du kan skaffe en låge, som er magen til resten af dine køkkenmoduler. Modellen er rigtig smart indvendigt, men nogle gode funktioner. Derudover er der en række smarte programmer og 4 tillægsprogrammer, som du kan drage nytte af i hverdagen.

 

Electrolux ESF8820ROW

 

Om produktet

Denne Electrolux opvaskemaskine er i den bedst mulige energiklasse, hvilket sikre dig en lavere energiregning. Modellen her er god til at spare på både elektricitet og vand, hvilket gør at den er særdeles miljøvenlig. Derudover er den særlig støjsvag, har en lang række programmer og tillægsfunktioner og er neutral i designet. Denne model har en stor kapacitet, som gør at den passer til en husholdning på 4-6 personer. Dette er et populært valg blandt forbrugerne, som giver den gode anmeldelser på vejen.

 

Ny opvaskemaskine – hvilken type skal jeg vælge?

Står du og skal bruge en ny opvaskemaskine, så kan du med fordel læse videre her. Her vil vi forsøge at gennemgå de mest væsentlige aspekter ved køb af ny opvaskemaskine, herunder hvilken type der passer til dig og hvilke funktioner der er væsentlige at holde øje med.

Der findes en håndfuld typer af opvaskemaskiner, som passer ind til de forskellige køkkener. Man skal nemlig holde for øje at en opvaskemaskine skal passe ind i både design, størrelse og type. Overordnet set findes følgende typer af opvaskemaskiner

Mere om underbygningsopvaskemaskiner

Underbygningsopvaskemaskiner, også kaldet indbygningsopvaskemaskine, er den mest populære type af opvaskemaskiner. Denne type er lavet til at skulle sættes under en bordplade og dermed sikre underbygning, heraf navnet.

En indbygningsopvaskemaskine er til dig, som gerne vil have en pæn og effektiv opvaskemaskiner, som behøver at gøre dit køkken total strømlinet. Hvis man vælger en underbygningsopvaskemaskine, så kan det være en ide, at købe det i samme mærke som ens køleskab, da de vil have mange af de samme træk.

En underbygningsopvaskemaskine skal indbygges i et køkken, som skal have en bordplade hvilende på toppen. Dette er nødvendigt, da underbygningsopvaskemaskiner ikke leveres med et toppanel, modsat en fritstående opvaskemaskine. Det betyder også at man kan se, at der er tale om en opvaskemaskine og tager altså ikke fejl af den eller skabet med rengøringsmidler, fordi de har den samme låge, som man måske kunne med en integrerbar opvaskemaskine, der har samme front som resten af køkkenet.

Mere om integrerbare opvaskemaskiner

Hvis du søger en opvaskemaskine, som kan fuldt integreres i køkkenet – altså så man ikke kan se at der gemmer sig en opvaskemaskine inde bag lågen – så er en integrerbar opvaskemaskine det helt rette valg. Når du går på udkig efter en integreret opvaskemaskine, er det rigtig vigtigt at være opmærksom på, at den skal indbygges i dit køkken. Fronten på opvaskemaskinen skal beklædes med en køkkenlåge, der er tilsvarende dem, der er på dine øvrige køkkenmoduler. Det er er derfor en rigtig god idé at undersøge om der overhovedet kan skaffes en tilsvarende låge, før du investerer.

Det kan godt være at nogle modeller ligner hinanden på billederne, men der kan sagtens være væsentlige ting som skiller dem ad. Nogle områder, hvor næsten sammenlignelige modeller kan skille sig ad, er eksempelvis på kapacitet, opvasketider og programmer, energiforbrug og støjniveau. Hold derfor øje med disse funktioner, inden du køber.

Mere om smalle opvaskemaskiner

Smalle opvaskemaskiner. Kan være det helt rigtige valg til et mindre køkken, som ønsker mulighed for at kunne slippe for at tage opvasken i hånden. En smal opvaskemaskine købes typisk af personer som bor i lejlighed, hvor man typisk har et begrænset størrelse på køkkenet. Her kan en smal opvaskemaskine være optimal, da man stadig får muligheden for at have en opvaskemaskine, uden at den tager for meget plads. En traditionel opvaskemaskine er 60 centimeter i bredden, som er standard, er en smal opvaskemaskine typisk 45 centimeter i bredden. Dette giver mulighed for at sætte en opvasker et sted, hvor der ellers ikke var tiltænkt en maskine, uden at det bliver på bekostning af alt for meget skabsplads.

De smalle opvaskemaskiner er særdeles populære i ældre lejligheder med små køkkener, ligesom de også kan være en god mulighed for dig som bor i kolonihavehuset eller sommerhuset. Det giver dig mulighed for at spare på vandet – du bruger nemlig mere vand på at vaske op i hånden, end opvaskemaskinen bruger på at køre en opvask igennem. Og den bruger naturligvis også mindre vand end en traditionel indbygnings- eller integrerbar opvaskemaskine på 60 centimeter ville gøre. 

Mere om fritstående opvaskemaskiner

En fritstående opvaskemaskine er en opvaskemaskine som navnet antyder, kan stå frit i køkkenet. Den adskiller sig fra både underbygningsopvaskemaskiner og integrerbare opvaskemaskiner, da fritstående modeller har både sidebeklædning og topbeklædning. Det betyder at du i princippet kan placere modellen lige hvor det passer det, forbeholdt at den kan kobles til vand og strøm.

Fritstående opvaskemaskiner er ikke lige så udbredt som de ovenstående modeller, men der er selvfølgelig nogle husstande som har et behov for at have en fritstående model, som types afgøres af plads og opbygning. Er du på udkig efter en fritstående opvaskemaskine, kan du med fordel klikke inde på WhiteAways store udvalg af fritstående opvaskemaskiner.

Mere om bordopvaskemaskiner

En bordopvaskemaskine adskiller sig en del fra traditionelle opvaskemaskiner, mest af alt grundet dens placering. I stedet for at være integreret med de resterende køkkenmodel, placeres en bordopvaskemaskine oven på bordpladen.

Man har som udgangspunkt 2 valgmuligheden, når man køber en bordopvaskemaskine. Enten kan den tilsluttes vandhanen når den skal bruges. Ellers skal man vælge en mere permanent løsning, hvor maskinen tilkobles dit afløb, samme sted som de vandhane i køkkenet er tilsluttet. Dette gør, at du undgår, ikke at kunne bruge din vandhane mens bordopvaskemaskinen er i gang.

En bordopvaskemaskine har en væsentlig mindre kapacitet, og er forbehold den helt lille husstand på 1-3 personer, da den ellers vil skulle være tændt i døgndrift. En typisk størrelse er 4-6 kuverter ad gangen, som er et godt stykke under halv størrelse end en traditionel opvaskemaskine.

 

Hvilke funktioner på opvaskemaskinen skal jeg holde øje med?

Størrelse og kapacitet

Det er selvfølgelig helt essentielt at have for øje hvilken størrelse opvaskemaskinen har, samt hvilke behov man har som husstand. Kigger på man en typisk indbygningsopvaskemaskine, kan den som hovedregel vaske 12-14 kuverter pr opvask. Det vil sige, er du en gennemsnitlig familie på 4-5 personer, kan du have omkring 3-4 måltider sammen, inden at den skal kører.

Er du en enkelt person i husstanden eller er der nogle begrænsninger i forhold til størrelsen i dit køkken, så kan man overvejen enten en smal opvaskemaskine eller en bordopvasker. Disse modeller er forhold små husstand eller huse/lejligheden, hvor pladsen er begrænset.

Energi- og vandforbrug

Energiforbruget fra din opvaskemaskine er også vigtig at kigge på, da en opvaskemaskine er en af de hvidevarer man bruger meget. Det er derfor vigtigt at have for øje, hvilken energiklasse den opvaskemaskine du påtænker at købe ligger i. Det anbefales at man vælger en opvaskemaskine som ligger i energiklasse A og opefter. På den måde får man en energivenlig model, som både spare dig penge på elregning og vandregning. Det spare samtidig på miljøet, som er vigtigt at have for øje i dag..

Maskinernes vandforbrug svinger fra alt mellem 9 liter pr. vask til op i mod 17 liter. Vælger du en energiøkonomisk maskine, udgør omkostningerne til el og vand omkring 2,20 kr. pr. opvask. Sammenlignet med en gammeldags opvask i hånden er en indbygningsopvaskemaskine altså ikke dyrere målt på forbruget af el og vand. De færreste mennesker kan vaske bestik og service til 12 personer op uden at bruge mere end to opvaskebaljer med varmt vand.

Vaske- og tørreevne

Hold gerne øje med både vaskeevnen og tørreevnen på de enkelte opvaskemaskiner. Det er nemlig vigtigt, at din nye opvaskemaskine vasker rent og tørrer bestik og service ordentligt. Især plastikbøtter kan være svære at få tørre i maskine, så her skilles de middelmådige opvaskemaskiner typisk fra de gode.

Alle model har oplyst tørreevnen, som helst gerne skulle ligge i klasse A, da det giver det bedste resultat for dig. Flere opvaskemaskiner har en tilvalgsfunktion, som forlænger tørretiden. Det kan især være nyttigt, hvis du tit vasker plastikbøtter eller madkasser. Flere Bosch- og Siemens opvaskemaskiner har eksempelvis denne funktion.

Med hensyn til vaskeevne, er der ingen direkte indikator om det. Dog kan modellens kvalitet og funktioner hjælpe på en god vaskeevne. Eksempelvis er det godt hvis den har en række forskellige programmer, som gør at vandet kan bliver rigtig varmt. Dette kan nemlig fjerne og opløse alle madrester.

Støjniveau

Hvis du let bliver generet over lyde fra maskiner, så skal du være opmærksom på støjniveauet på den opvaskemaskine de påtænker at købe. De fleste modeller i dag er ganske lydsvage, men nogle er dog bedre end andre.

Mange af nutidens opvaskemaskiner er bygget i høj kvalitet og har inkorporeret funktioner, som sænker lydniveauet. Bosch SuperSilence serien er blandt andet en serie af opvaskemaskiner, som har forsøgt at begrænse lydniveauet.

 

Hvilke opvaskemaskine mærker er gode?

De fleste opvaskemaskiner er i dag rigtig gode, og sikre dig en effektiv rengøring af dit service. Stort set alle opvaskemaskiner rengøer uden problemer bestik og tallerkner. Større udfordringer kan man have med nogle typer af glas og plastikbeholdere. Læs derfor gerne anmeldelser af det enkelte produkt inden køb.

Nogle af de mest populære mærker inden for opvaskemaskiner er Bosch, Siemens og Miele. Alle tre producenter stammer fra Tyskland og leverer høj kvalitet. Alle 3 mærker er kendte for at producerer hårde hvidevarer i en god kvalitet. Dette gælder også deres produktion af opvaskemaskiner.

Står du og skal have udskiftning af dine hårde hvidevarer eller er du flyttet til et nyt sted, kan du med fordel kigge nærmere på både køleskabe og vaskemaskiner.