Bedste opvaskemaskiner i test

I tabellen nedenfor ses et udvalg af de mest populære produkter indenfor kategorien.

Model Navn Butik
1. Siemens
SN436S05IS
Klik
2. Siemens
SN436W01AS
Klik
3. Bosch
SMV68MD02E
Klik
4. Bosch
SMU46CI02S
Klik
5. Siemens
SN478S16TS
Klik
6. Siemens
SN657X02ME
Klik
7. Electrolux
EFS8820ROW
Klik

Læs mere om de bedste opvaskemaskiner i test

Der kan være stor forskel på hver enkelt opvaskemaskine og dens funktioner, men i følgende afsnit kan du blive meget klogere. Her er de bedste opvaskemaskiner samlet, og er med til at give dig et overblik over de bedste opvaskemaskiner i test.

 

Siemens SN436S05IS

Brugerfavorit med gode anmeldelser
Underbygningsopvaskemaskine i smart design
Plads til 13 kuverter og 6 programmer
Energiklasse A+++ og tørreevne A

 

Bedste opvaskemaskine blandt brugerne

Det er ikke alle vaskemaskiner som bliver inkluderet i officielle tests af eksperter og forbrugerorganisationer. For Siemens SN436S05ISSN er dette tilfældet. Det ændre dog ikke på at opvaskemaskinen er blandt markedets bedste og mest stabile opvaskemaskiner på markedet.

Denne model er en underbygningsopvaskemaskine, som betyder at modellen skal placeres under køkkenbordet på den måde bygges ind i køkkenet. Det betyder samtidig at denne underbygningsopvaskemaskine fra Siemens leveres uden en topplade. Det skal man lige være opmærksom på, hvis man ønsker at købe denne model.

Modellens design er lavet i rustfrit stål, og passer ind i de fleste moderne køkkener. Designet er minimalistisk og flot, men et kontrolpanel som sidder på den øverste del af opvaskemaskinen. Denne bedste opvaskemaskine, vurderet af brugerne, har en lang række funktioner som er til gavn for dig i hverdagen. Disse funktioner kan du læse mere om nedenfor.

Opvaskemaskine med plads til 13 kuverter

Denne opvaskemaskine er perfekt til den gennemsnitlige familie på 4-5 personer. Modellen kan rumme op til 13 kuverter, som betyder at man ikke behøver at have opvaskemaskinen kørende i døgndrift – heller ikke hvis man er 5 personer. Med sine 6 programmer og 4 tillægsfunktioner, er der rigeligt med muligheder, alt efter hvad man propper i opvaskemaskinen.

De 6 programmer og 3 tillægsfunktioner inkluderer:

Intensiv 70°C
Auto 45-65°C
Øko 50°C
1 time program 65°C
Glas 40°C
Forskyl

varioSpeed Plus
intensiveZone
hygiejnePlus

Derudover har moden en såkaldt Machine Care funktion. Dette er et specialprogram, som fjerner fedt og kalkaflejringer. Du har dermed rigeligt med muligheder for at vælge lige det program, som passer dig.

Denne smarte Siemens SN436S05IS underbygningsopvaskemaskine er energiklasse A+++, hvilket er det bedste på markedet. Modellen er estimeret til at bruge 234 kWh pr. År, hvilket er rigtig godt af en opvaskemaskine. Desuden estimeres opvaskemaskinen til at bruge 2660 liter vand, baseret på en gennemsnitsværdi. Med sin tørreevne A, hvilket også er det bedst mulige, så får du her en stabil og effektiv opvaskemaskine, der har alle specifikationerne i orden.

Den bedste opvaskemaskine – hør anmeldelserne

Som nævnt tidligere, har denne Siemens opvaskemaskine ikke været med i nogle ekspertests. Men det skal ikke afholde opvaskemaskinen i at være med på listen, hvis den er blandt de bedste opvaskemaskiner på markedet. Brugerne er vilde med den, fordi den gør lige præcis hvad den skal. Opvaskemaskinen er stabil, gør servicen rent og har de funktioner som man kunne ønske sig.

På danske Skousen.dk og WhiteAway.com får modellen i snit 4,7 stjerner ud af 5 stjerner i alt. Dette får den baseret på omkring 100 anmeldelser, hvilket må siges at være imponerende. Der er ingen dårlige anmeldelser, og dermed kan man konkluderer at denne model er en af de bedste opvaskemaskiner i test, set fra et forbrugerperspektiv. En bruger skriver:

Brugervenlig og funktionel – Super rummelig maskine, der er nem at betjene. Den fortæller selv når den skal have salt eller afspændingsmiddel eksempelvis. Jeg satte den i gang lige så snart den var installeret, jeg behøvede ikke at læse brugsanvisning.Den er støjsvag hvilket er rigtig rart, her vasker den gerne mens vi sover”

Størrelse og nøgleoplysninger

Højde: 815 mm
Højde max: 875 mm
Bredde: 598 mm
Dybde: 573 mm
Længde på el-ledning: 175 cm
Længde på afløbsslange: 190 cm
Længde på tilløbsslange: 165 cm

Type: Underbygningspvaskemaskine
Antal programmer: 6
Kapacitet: 13 kuverter
Energiklasse: A+++
Tørreevne: A
Støjniveau: 46 dB

 

Siemens SN436W01AS

★★★★★ fra brugere hos bl.a. Whiteaway
Passer perfekt til en familie
Energiklasse A++ og tørreevne A
6 programmer og 4 ekstra funktioner

 

Bedste opvaskemaskine til den gennemsnitlige familie

Denne smarte Siemens SN436WO1AS er perfekt til den gennemsnitlige familie på 3-4 personer. Denne opvaskemaskine kan rumme op til 12 kuverter. Modellen har energiklasse A++, og befinder sig dermed i den bedre ende af skalaen. Det betyder at din elregning ikke tager skade, hvis du køber denne Siemens opvaskemaskine.

Denne model har en smart timer-funktion. Det betyder at du kan udskyde starten på opvaskemaskinen, hvis den skal kører når du går hjemmefra eller noget i den stil. Derudover har modellen indbygget AquaStop, som ved lækage sikre at lukke for vandtilførslen – og dermed begrænse vandskader.

Programmer og tillægsfunktioner

Siemens SN436W01AS opvaskemaskine har en række smarte programmer og funktioner, som hjælper dig i hverdagen. Af programmer som du kan vælge mellem er:

Intensiv 70°C
Auto 45-65°C
Øko 50°C
1 time program 65°C
Party 45°C
Forskyl

Udover de smarte og bredt dækkende programmer, kan man finde 3 forskellige tillægsfunktioner. Tillægsfunktioner dækker følgende:

varioSpeed Plus – Her kan man reducerer vasketiden med op til 66%, uden at gå på kompromis med effektiviteten af opvasken. Dette kan dog øge energiforbruget.

halfLoad – Hvis du ikke har fyldt hele opvaskemaskinen, kan du med fordel vælge denne. Her sparer du på vand og energi. Virker typisk også rigtig fint, selvom du har opvaskeren mere end halv fyldt.

intensiveZone – Her har man fokus på den nederste del af opvaskemaskinen. Spuletrykket øges i underkurven, mens overkurven bliver skånet. Sørg for at placer dit mest snavsede service i bunden af opvaskemaskinen, som med garanti vil blive rent.

Opvaskemaskinens design og komfort

Denne bedste opvaskemaskine fra Siemens har et smart Vario kurvesystem, som kan justeres efter dit behov. Har kan du tilpasse det dine egne præferencer. Derudover har du en bestikkurv i underkurven. Modellen er desuden udstyret med en doseringsAssistent. Den er med til at sikre en effektiv og jævn fordeling af vaskemiddel i opvaskemaskinen.

Lågen er udarbejdet i et moderne design, og har Servolås. Denne lås sikre en nem og smidig åbning og lukning af lågen – helt uden besvær. Sidst skal det nævnes at modellen har elektroniske indikatorer på både manglende salt og afspændingsmiddel.

Størrelse og nøgleoplysninger

Højde: 815 mm
Højde max: 875 mm
Bredde: 600 mm
Dybde: 550 mm
Længde på el-ledning: 175 cm
Længde på afløbsslange: 150 cm
Længde på tilløbsslange: 150 cm

Type: Underbygningsopvaskemaskine
Kapacitet: 12 kuverter
Energiklasse: A++
Tørreevne: A
Støjniveau: 48 dB
Antal programmer: 6

 

Bosch SMV68MD02E

Topscorer hos Forbrugerrådet Tænk
Topscorer hos svenske Råd & Rön
Smart integrerbar opvaskemaskine
Stor kapacitet på 14 kuverter

 

Opvaskemaskine test – her er en topscorer

Bosch SMV68MD02E er blevet gennemtestet på en lang række områder såsom ydeevne, forbrug og funktioner – og modellen klarer sig rigtig godt i disse tests, hvilket munder ud i en placering som topscorer hos både Forbrugerrådet Tænk og svenske Råd & Rön

Denne opvaskemaskine fra Bosch er blevet topscorer i flere helt store opvaskemaskine tests. Modellen har en lang række fordele, som du vil kunne drage nytte af i hverdagen. Denne Bosch SMV68MD02E integrerbar opvaskemaskine passer til den store familie på 4-5 personer, da denne bedste opvaskemaskine har plads til hele 14 kuverter. På den måde kan du have plads til rigtig mange tallerkener og andet service. Energiklassen på denne store opvaskemaskine er i den bedre ende af energiklassen, nemlig A++. Det passer glimrende for elregningen og ikke mindst miljøet. Hvad angår støjniveauet, så er det heller ikke så ringe endda på denne store integrerbare opvaskemaskine – det er på kun 42 dB.

Denne model har mulighed for udskudt start, så du kan tilrettelægge opvaskemaskinen så det passer dig. Om den skal være klar til når du kommer hjem fra job, eller hvis den skal starte midt om natten – så indstiller du det bare.

Opvaskemaskine med de bedste fordele

Der er en lang række fordele, ved at købe denne Bosch SMV68MD02E integrerbare opvaskemaskine. Opvaskemaskinen har en indbygget mængdesensor, som tilpasser vandniveauet til den mængde service som er placeret i opvaskeren. Dette er med til at spare på både vand og energi, som også resulterer i en A++ energiklasse.

Med sin indbyggede EcoSilence Drive, udviklet af Bosch, gør modellen endnu mere energibesparende. Den adskiller sig fra mange af konkurrenterne ved at være ekstra hurtig, ekstra effektiv med et minimalt forbrug af strøm. Desuden er den udviklet til at larme så lidt som muligt, og det resulterer således i et lydniveau på kun 42 dB.

Eftersom at denne opvaskemaskine gør det godt i test, må den have nogle ekstra fordele. Det har den skam også. Denne Bosch SMV68MD02E test topscorer har blandt andet timeLight og openAssist. Den førstnævnte er med til at give det hurtige overblik over din opvask. På gulvet. Nede foran opvaskemaskinen kan man se tid tilbage og programvalg, ved hjælp af det lysende projektion fra maskinen. En super smart detalje, som du vil elske. openAssist betyder at du blot skal trykke på lågen, før den åbner. Et let tryk og så åbner lågen helt automatisk. Hvis du har fedtede fingre eller hænderne fulde at service som skal ind i maskinen, så er dette særdeles praktisk. Med denne integrerbare opvaskemaskine, passer det perfekt ind i et grebsløst og moderne køkken.

Brugeranmeldelser på Bosch SMV68MD02E

Udover at være topscorer i opvaskemaskine test hos både Forbrugerrådet Tænk og svenske Råd & Rön, får modellen gode brugeranmeldelser. På flere af de steder hvor modellen bliver anmeldt, får den tæt på topkarakter af de mange brugere. Eksempelvis har danske Skousen.dk en gennemsnitsscore på 4,5 ud af 5 stjerner, baseret på +20 anmeldelser.

En af brugerne på hjemmesiden skriver: Fantastisk maskine – Købte denne maskine da jeg søgte en meget støjsvag maskine og den lever fuldstændig op til forventningerne. Ikke en lyd fra den mens den kører. Meget funktionel og fede detaljer. Mange forskellige programmer at vælge imellem. Er super glad for mit valg af maskine.”

Størrelse og nøgleoplysninger

Højde: 815 mm
Højde max: 875 mm
Bredde: 598 mm
Dybde: 550 mm
Højde på låge min: 655 mm
Højde på låge max: 725 mm
Længde på el-ledning: 175 cm
Længde på afløbsslange: 190 cm
Længde på tilløbsslange: 165 cm

Type: Integrerbar opvaskemaskine
Antal programmer: 8
Kapacitet: 14 kuverter
Energiklasse: A++
Tørreevne: A
Støjniveau: 42 dB

 

Bosch SMU46CI02S – Testvinder

Testvinder hos forbrugerrådet TÆNK
Energiklasse A+++
Tørreevne A, som er den bedst mulige
Flot design og særligt støjsvag

Om produktet

Her er der tale om en testvindende underbygningsopvaskemaskine fra tyske Bosch. Modellen lever op til de moderne krav, som der stilles til opvaskemaskiner i dag. Denne underbygningsopvaskemaskine er kåret som bedst i test hos Forbrugerrådet Tænk, så blandt andet skyldes det flotte design og de gode funktionaliteter. Modellen tilhører energiklasse A+++ og har tørreevne A, hvilket er det bedst mulige.

 

Siemens SN478S16TS

Styring via HomeConnect app
Tilhører bedste energiklasse A+++
Tørreevne A, som er den bedst mulige
Særligt støjsvag

Om produktet

Denne smarte opvaskemaskine, som også er af typen underbygning, er hurtigt blevet populær. Modellen kan tilkobles Wi-Fi, således at du kan styre den væk fra hjemmet. Dette kaldes HomeConnects og fungerer rigtig godt. Er du moderne og interesseret i et smart hjem, hvor dine hvidevarer er tilkoblet nettet, er det her helt klart en mulighed. Foruden at være super smart, så er modellen ganske effektiv og støjsvag, som vil falde i de flestes smag. Modeller tilhører energiklasse A+++ og har tørreevne A. Det bedst mulige.

 

Siemens SN657X02ME

Om produktet

Denne Siemens opvaskemaskine er en integrerbar model, hvilket betyder at den skal have en front som matcher de køkken. Det er derfor en forudsætning at du kan skaffe en låge, som er magen til resten af dine køkkenmoduler. Modellen er rigtig smart indvendigt, men nogle gode funktioner. Derudover er der en række smarte programmer og 4 tillægsprogrammer, som du kan drage nytte af i hverdagen.

 

Electrolux ESF8820ROW

 

Om produktet

Denne Electrolux opvaskemaskine er i den bedst mulige energiklasse, hvilket sikre dig en lavere energiregning. Modellen her er god til at spare på både elektricitet og vand, hvilket gør at den er særdeles miljøvenlig. Derudover er den særlig støjsvag, har en lang række programmer og tillægsfunktioner og er neutral i designet. Denne model har en stor kapacitet, som gør at den passer til en husholdning på 4-6 personer. Dette er et populært valg blandt forbrugerne, som giver den gode anmeldelser på vejen.

 

Hvilken opvaskemaskine skal jeg vælge?

Står du og skal bruge en ny opvaskemaskine, så kan du med fordel læse videre her. Her vil vi forsøge at gennemgå de mest væsentlige aspekter ved køb af ny opvaskemaskine, herunder hvilken type der passer til dig og hvilke funktioner der er væsentlige at holde øje med.

Der findes en håndfuld typer af opvaskemaskiner, som passer ind til de forskellige køkkener. Man skal nemlig holde for øje at en opvaskemaskine skal passe ind i både design, størrelse og type. Overordnet set findes følgende typer af opvaskemaskiner

Mere om underbygningsopvaskemaskiner

Underbygningsopvaskemaskiner, også kaldet indbygningsopvaskemaskine, er den mest populære type af opvaskemaskiner. Denne type er lavet til at skulle sættes under en bordplade og dermed sikre underbygning, heraf navnet.

En indbygningsopvaskemaskine er til dig, som gerne vil have en pæn og effektiv opvaskemaskiner, som behøver at gøre dit køkken total strømlinet. Hvis man vælger en underbygningsopvaskemaskine, så kan det være en ide, at købe det i samme mærke som ens køleskab, da de vil have mange af de samme træk.

En underbygningsopvaskemaskine skal indbygges i et køkken, som skal have en bordplade hvilende på toppen. Dette er nødvendigt, da underbygningsopvaskemaskiner ikke leveres med et toppanel, modsat en fritstående opvaskemaskine. Det betyder også at man kan se, at der er tale om en opvaskemaskine og tager altså ikke fejl af den eller skabet med rengøringsmidler, fordi de har den samme låge, som man måske kunne med en integrerbar opvaskemaskine, der har samme front som resten af køkkenet.

Mere om integrerbare opvaskemaskiner

Hvis du søger en opvaskemaskine, som kan fuldt integreres i køkkenet – altså så man ikke kan se at der gemmer sig en opvaskemaskine inde bag lågen – så er en integrerbar opvaskemaskine det helt rette valg. Når du går på udkig efter en integreret opvaskemaskine, er det rigtig vigtigt at være opmærksom på, at den skal indbygges i dit køkken. Fronten på opvaskemaskinen skal beklædes med en køkkenlåge, der er tilsvarende dem, der er på dine øvrige køkkenmoduler. Det er er derfor en rigtig god idé at undersøge om der overhovedet kan skaffes en tilsvarende låge, før du investerer.

Det kan godt være at nogle modeller ligner hinanden på billederne, men der kan sagtens være væsentlige ting som skiller dem ad. Nogle områder, hvor næsten sammenlignelige modeller kan skille sig ad, er eksempelvis på kapacitet, opvasketider og programmer, energiforbrug og støjniveau. Hold derfor øje med disse funktioner, inden du køber.

Mere om smalle opvaskemaskiner

Smalle opvaskemaskiner. Kan være det helt rigtige valg til et mindre køkken, som ønsker mulighed for at kunne slippe for at tage opvasken i hånden. En smal opvaskemaskine købes typisk af personer som bor i lejlighed, hvor man typisk har et begrænset størrelse på køkkenet. Her kan en smal opvaskemaskine være optimal, da man stadig får muligheden for at have en opvaskemaskine, uden at den tager for meget plads. En traditionel opvaskemaskine er 60 centimeter i bredden, som er standard, er en smal opvaskemaskine typisk 45 centimeter i bredden. Dette giver mulighed for at sætte en opvasker et sted, hvor der ellers ikke var tiltænkt en maskine, uden at det bliver på bekostning af alt for meget skabsplads.

De smalle opvaskemaskiner er særdeles populære i ældre lejligheder med små køkkener, ligesom de også kan være en god mulighed for dig som bor i kolonihavehuset eller sommerhuset. Det giver dig mulighed for at spare på vandet – du bruger nemlig mere vand på at vaske op i hånden, end opvaskemaskinen bruger på at køre en opvask igennem. Og den bruger naturligvis også mindre vand end en traditionel indbygnings- eller integrerbar opvaskemaskine på 60 centimeter ville gøre. 

Mere om fritstående opvaskemaskiner

En fritstående opvaskemaskine er en opvaskemaskine som navnet antyder, kan stå frit i køkkenet. Den adskiller sig fra både underbygningsopvaskemaskiner og integrerbare opvaskemaskiner, da fritstående modeller har både sidebeklædning og topbeklædning. Det betyder at du i princippet kan placere modellen lige hvor det passer det, forbeholdt at den kan kobles til vand og strøm.

Fritstående opvaskemaskiner er ikke lige så udbredt som de ovenstående modeller, men der er selvfølgelig nogle husstande som har et behov for at have en fritstående model, som types afgøres af plads og opbygning. Er du på udkig efter en fritstående opvaskemaskine, kan du med fordel klikke inde på WhiteAways store udvalg af fritstående opvaskemaskiner.

Mere om bordopvaskemaskiner

En bordopvaskemaskine adskiller sig en del fra traditionelle opvaskemaskiner, mest af alt grundet dens placering. I stedet for at være integreret med de resterende køkkenmodel, placeres en bordopvaskemaskine oven på bordpladen.

Man har som udgangspunkt 2 valgmuligheden, når man køber en bordopvaskemaskine. Enten kan den tilsluttes vandhanen når den skal bruges. Ellers skal man vælge en mere permanent løsning, hvor maskinen tilkobles dit afløb, samme sted som de vandhane i køkkenet er tilsluttet. Dette gør, at du undgår, ikke at kunne bruge din vandhane mens bordopvaskemaskinen er i gang.

En bordopvaskemaskine har en væsentlig mindre kapacitet, og er forbehold den helt lille husstand på 1-3 personer, da den ellers vil skulle være tændt i døgndrift. En typisk størrelse er 4-6 kuverter ad gangen, som er et godt stykke under halv størrelse end en traditionel opvaskemaskine.

 

Hvilke funktioner på opvaskemaskinen skal jeg holde øje med?

Størrelse og kapacitet

Det er selvfølgelig helt essentielt at have for øje hvilken størrelse opvaskemaskinen har, samt hvilke behov man har som husstand. Kigger på man en typisk indbygningsopvaskemaskine, kan den som hovedregel vaske 12-14 kuverter pr opvask. Det vil sige, er du en gennemsnitlig familie på 4-5 personer, kan du have omkring 3-4 måltider sammen, inden at den skal kører.

Er du en enkelt person i husstanden eller er der nogle begrænsninger i forhold til størrelsen i dit køkken, så kan man overvejen enten en smal opvaskemaskine eller en bordopvasker. Disse modeller er forhold små husstand eller huse/lejligheden, hvor pladsen er begrænset.

Energi- og vandforbrug

Energiforbruget fra din opvaskemaskine er også vigtig at kigge på, da en opvaskemaskine er en af de hvidevarer man bruger meget. Det er derfor vigtigt at have for øje, hvilken energiklasse den opvaskemaskine du påtænker at købe ligger i. Det anbefales at man vælger en opvaskemaskine som ligger i energiklasse A og opefter. På den måde får man en energivenlig model, som både spare dig penge på elregning og vandregning. Det spare samtidig på miljøet, som er vigtigt at have for øje i dag..

Maskinernes vandforbrug svinger fra alt mellem 9 liter pr. vask til op i mod 17 liter. Vælger du en energiøkonomisk maskine, udgør omkostningerne til el og vand omkring 2,20 kr. pr. opvask. Sammenlignet med en gammeldags opvask i hånden er en indbygningsopvaskemaskine altså ikke dyrere målt på forbruget af el og vand. De færreste mennesker kan vaske bestik og service til 12 personer op uden at bruge mere end to opvaskebaljer med varmt vand.

Vaske- og tørreevne

Hold gerne øje med både vaskeevnen og tørreevnen på de enkelte opvaskemaskiner. Det er nemlig vigtigt, at din nye opvaskemaskine vasker rent og tørrer bestik og service ordentligt. Især plastikbøtter kan være svære at få tørre i maskine, så her skilles de middelmådige opvaskemaskiner typisk fra de gode.

Alle model har oplyst tørreevnen, som helst gerne skulle ligge i klasse A, da det giver det bedste resultat for dig. Flere opvaskemaskiner har en tilvalgsfunktion, som forlænger tørretiden. Det kan især være nyttigt, hvis du tit vasker plastikbøtter eller madkasser. Flere Bosch- og Siemens opvaskemaskiner har eksempelvis denne funktion.

Med hensyn til vaskeevne, er der ingen direkte indikator om det. Dog kan modellens kvalitet og funktioner hjælpe på en god vaskeevne. Eksempelvis er det godt hvis den har en række forskellige programmer, som gør at vandet kan bliver rigtig varmt. Dette kan nemlig fjerne og opløse alle madrester.

Støjniveau

Hvis du let bliver generet over lyde fra maskiner, så skal du være opmærksom på støjniveauet på den opvaskemaskine de påtænker at købe. De fleste modeller i dag er ganske lydsvage, men nogle er dog bedre end andre.

Mange af nutidens opvaskemaskiner er bygget i høj kvalitet og har inkorporeret funktioner, som sænker lydniveauet. Bosch SuperSilence serien er blandt andet en serie af opvaskemaskiner, som har forsøgt at begrænse lydniveauet.

 

Hvilke opvaskemaskine mærker er gode?

De fleste opvaskemaskiner er i dag rigtig gode, og sikre dig en effektiv rengøring af dit service. Stort set alle opvaskemaskiner rengøer uden problemer bestik og tallerkner. Større udfordringer kan man have med nogle typer af glas og plastikbeholdere. Læs derfor gerne anmeldelser af det enkelte produkt inden køb.

Nogle af de mest populære mærker inden for opvaskemaskiner er Bosch, Siemens og Miele. Alle tre producenter stammer fra Tyskland og leverer høj kvalitet. Alle 3 mærker er kendte for at producerer hårde hvidevarer i en god kvalitet. Dette gælder også deres produktion af opvaskemaskiner.

Står du og skal have udskiftning af dine hårde hvidevarer eller er du flyttet til et nyt sted, kan du med fordel kigge nærmere på både køleskabe og vaskemaskiner.

Det kan være ret så svært at finde en ny opvaskemaskine. Eftersom der findes et utal af modeller og en lang række forskellige producenter, er man nødt til at vælge et udgangspunkt. Dette udgangspunkt kunne meget vel være den bedste opvaskemaskine i test. Her får man nemlig noget som minder om en garanti, i forhold til at opvaskemaskinen er god, har gode funktioner og kan sørge for en ren opvaskemaskine.

Hvilke funktioner har en opvaskemaskine?

Blandt de mange steder hvor man kan vælge hvad der passer bedst til en, er blandt andet opvaskemaskinens funktioner. Her kan man blandt andet kigge på energiklassen, tørreevnen, antallet af programmer og tillægsfunktioner og meget mere. Nedenfor vil vi gennemgå nogle af de mest relevante områder, som du bør have for øje ved køb af ny opvaskemaskine.

Energiklasse – Dette er vigtigt at have for øje, når du er på udkig efter en ny opvaskemaskine. Her bør du gå efter en opvaskemaskine i den bedste ende af skalaen. Det vil sige enten A+++ eller A++.

Tørreevne – Tørreevnen er på de fleste nye model A, hvilket er det bedst muligt. Dette er et udtryk for, at din service er helt tørt når du opvaskeren er færdig. Det er vigtigt, at den er A, da det ellers kan skabe stor irritration.

Programmer – Dette er også en rigtig vigtig funktion at have for øje. I de moderne opvaskemaskiner ser man typisk minimum 5 programmer og opefter. Det er rart med flere forskellige programmer, da du kan have et passende program til den type service du vasker. Mange vaskemaskiner har eksempelvis et dedikeret glasprogram, eller et intensivt program (70 grader), som fjerner alt snavs fra servicen. De bedste opvaskemaskiner i test har typisk over 6 programmer, og en række tillægsfunktioner.

Tillægsfunktioner – Tillægsfunktioner er nogle tilvalg man kan slå til og fra, alt efter opvaskens behov. Eksempler på ekstrafunktioner er hurtigere vask, halvt fyldt og intensiv zone. Alle funktioner har et specifikt gøremål, og bør kun vælges til i nogle tilfælde. Funktionen “Halvt fyldt” betyder at opvaskemaskinen bruger mindre vand, fordi at den antager at opvaskemaskinen kun er halvt fyldt. Hold øje med hvilke ekstra funktioner opvaskemaskinen har, da det kan være ganske anvendeligt i hverdagen.  

Hvilke typer opvaskemaskiner findes der?

Der finder mange forskellige typer af opvaskemaskiner. Hvilken type af opvaskemaskiner som er relevant for dig afhænger af hvordan dit hjem ser ud. Har du ikke så meget plads i dit køkken, kan det være relevant for dig med en smal opvaskemaskine. Smalle opvaskemaskiner er særlig anvendelige i lejligheder, hvor pladsen typisk er mere begrænset end i et hus. En smal opvaskemaskine er typisk ligeså effektiv som en almindelig opvaskemaskine, Udover smalle opvaskemaskiner, så findes der to typer af almindelige opvaskemaskiner. Den ene type er en underbygningsopvaskemaskine, som placeres under en bordplade. Denne type leveres uden topplade, og skal af netop den årsag skubbes ind under pladen i køkkenet. Den anden type er en integrerbar opvaskemaskine. Denne type skal integreres ind i dit køkken, således at man ikke kan se, at der gemmer sit en opvaskemaskine bag lågen. Det betyder samtidig, at integrerbare opvaskemaskiner leveres uden låge. Derfor skal man have en ekstra låge i overskud, når man køber en integrerbar opvaskemaskine.

 

Bedste opvaskemaskine i test – kilder

På denne side har vi gennemgået de største og mest troværdige opvaskemaskine tests på nettet. Derudover er det kigget på de brugeranmeldelser, som de enkelte opvaskemaskiner har modtaget. Ved at kombinerer disse to parametre, er det muligt at finde frem til den bedste opvaskemaskine – om end det er bedste opvaskemaskine i test eller brugernes favorit.

Ved at finde den bedste opvaskemaskine, er der mange parametre, som skal tages med i ligningen. Derfor er det en god ide, at holde både eksperttest sammen med brugeranmeldelser, og se om der er en sammenhæng mellem de to. Er der det, så kan man godt konkluderer, at der er tale om en bedst i test opvaskemaskine.

Forbrugerrådet Tænk

Forbrugerrådet Tænk har i gennem 2017 og 2018  gennemgået over 90 opvaskemaskiner. I denne test gennemgår forbrugerrådet hvilke opvaskemaskiner som er bedst i test. Her oplyser de testresultaterne fra alle opvaskemaskinerne, og giver en samlet bedømmelse på opvaksemaskinen. De enkelte opvaskemaskiner bliver målt på en lang række parametre, herunder vaske- og tørreevne, energi- og vandforbrug og støjniveau. Derudover giver de en bedømmelse på brugervenligheden og tidsforbruget af opvaskemaskinen. Blandt favoritterne, ser vi Bosch opvaskemaskiner, Miele opvaskemaskiner og Siemens opvaskemaskiner.

Læs mere

Råd & Rön

Det store svenske forbrugermagasin Råd & Rön har været i gang med en kæmpe opvaskemaskine test og fundet frem til den bedste opvaskemaskine ifølge dem. Deres omfattende opvaskemaskine test placere Bosch og Siemens opvaskemaskiner i toppen af deres test, hvilket er et generelt billede. De tyske opvaskemaskine producenter er foran på point, da de laver nogle opvaskemaskiner i rigtig høj kvalitet.

Testen gennemgår en lang række parametre på opvaskemaskinerne, som i øvrigt bliver opdelt på almindelige opvaskemaskiner og smalle opvaskemaskiner.

Læs mere

Brugeranmeldelser

Som det er blevet nævnt tidligere på siden, så er der taget højde for brugeranmeldelserne af produktet. Dette er en meget vigtig parameter,  når man kigger på den bedste opvaskemaskine. Brugernes input giver udtryk for, hvordan modellen er i praksis og om det lever op til hverdagens udfordringer. Her er det vigtigt med feedback fra brugerne.

På de populære modeller findes altid en lang række brugeranmeldelser – dem har vi været i gennem. Her kan man se om der er nogle ting ved opvaskemaskinen, som volder problemer i hverdagen. Hvis der er, så har vi forsøgt at nævne det her på siden. Brugeranmeldelserne er gennemgået de steder, hvor den pågældende opvaskemaskine forhandles.

Læs mere

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.