Bedste lydsvage støvsugere i test

I tabellen nedenfor ses et udvalg af de mest populære produkter indenfor kategorien.

Model Navn Butik
1. Electrolux
EUS8GREEN
Klik
2. Bosch
BGL85S330
Klik
3. Electrolux
ZUSALLFL58
Klik
4. Bosch
BGL8SIL59A
Klik

Læs mere om de bedste støjsvage støvsugere i test

I følgende afsnit kan du læse mere om de mest støjsvage støvsugere, som er dem du finder i tabellen overfor. Ovenstående støvsugere er de mest populære modeller og er endt på listen af flere forskellige årsager. Som oftest er det fordi der er tale om testvindere eller at de generelt bare har fået rigtig gode anmeldelser på markedet. Fælles for dem hver især er, at de opfylder kravet for at være på listen for lydsvage støvsugere, som er et lydniveau på under 60 dB(A).

 

Electrolux EUS8GREEN

Electrolux EUS8GREEN har et lydniveau på 58 dB(A) og er dermed en af de absolut mest lydsvage støvsugere på markedet. Denne støvsuger på topkarakter i rengøring af hårde gulve (A), hvor den er særlig effektiv på parket- og klinkegulv samt trægulv. Hvad angår tæpper modtager modellen et B, som også er rigtig flot. Det er generelt sværere for støvsugere, at så topkarakter i denne kategori, og kræver oftest at der medfølger et særligt mundstykke.

Denne støvsuger er indbegrebet af miljøvenlig støvsugning. UltraSilencer ZEN Green er fremstillet af 55 % genbrugsplast, og ved slutningen af dens levetid kan op til 92 % af den genbruges. Selv emballagen er fremstillet af 100 % genbrugsmateriale og kan selvfølgelig genanvendes fuldstændigt.

Modellen modtaget A i både energiklasse og støvemission, og er derfor både rigtig god for elregning og for allergikeren. Ydermere har modellen en arbejdsradius på 12 meter, vaskbart hygiejnefilter, lydsvags mundstykke, nem manøvredygtighed og en støvsugerpose med plads til 3,5 liter støv.

 

Bosch BGL85S330

Bosch BGL85S330 også kaldet In’Genius ProSilence 57 har rekordlavt lydniveau på 57 dB(A), takket være SilenceSound System fra Bosch. På den måde slipper du for at jage familie og kæledyr ud af huset, hver gang du tænder for støvsugeren. Det hele foregår desuden ved et lavt energiforbrug, for støvsugerens energiklasse er A, den bedst mulige klasse.

Med A i rengøringsevne på hårdt gulv, er denne støvsuger blandt de bedste på markedet til hårde gulve. På gulvtæpper scorer støvsugeren et hæderligt C, hvilket er i den gode ende af skalaen. Bosch producerer generelt støvsugere i højt kvalitet, som holder i mange år.

Støvsugerens poser har plads til 5 liter støv. Med en ekstra stor arbejdsradius på 12 meter er støvsugeren perfekt til at støvsuge større gulvområder, og vil derfor passe godt til større hjem, kontorområder eller lignende. Og det medfølgende teleskoprør betyder, at det er slut med rygproblemer mens du støvsuger. Du kan nemlig justere længden på røret efter behov. Bosch In’Genius ProSilence 57 har desuden et vaskbart HEPA filter, som er perfekt for allergikerer, og den luft som kommer ud af støvsugeren er mere ren en den gennemsnitlige luft i en dansk lejlighed.

 

Electrolux ZUSALLFL58

Electrolux ZUSALLFL58 – også kaldet Electrolux UltraSilencer Zen All Floor – har et lydniveau på kun 58 dB(A) og sikre sig dermed en plads på listen over de mest lydsvage støvsugere på markedet. Støvsugerens rengøringsevne på hårdt gulv er i klasse A (den bedst mulige). Hvad angår gulvtæpper, får modellen et C, som stadig er i skalens bedre halvdel. Den får “kun” et C fordi gulvtæpper er svære at støvsuge og de færreste modeller får A i denne kategori.

Electrolux UltraSilencer Zen All Floor 58 dB har en 12 meters aktionsradius, som gør at du skal skifte færre gange mellem hver stikkontakt. Desuden har modellen et vastbart Allergy Plus filter, som sikre denne model et A i støvemission. Det betyder at støvsugeren har meget ren udblæsningsluft og er dermed godt for allergikere.

Denne Electrolux støvsuger har automatisk ledningsoprul, letvægts teleskoprør i aluminium, ergonomisk slangehåndtag, flere smarte mundstykker og et lille display på støvsugeren indikerer, hvornår det er tid til at skifte støvposen.

 

Bosch BGL8SIL59A

Bosch BGL8SIL59A er en lydsvag model fra den tyske producent Bosch. Modellen bliver også kaldt Bosch In’Genius ProSilence 59, som er en del af den støjsvage serie fra Bosch.

Denne støvsuger er ekstra effektiv på hårde gulve, hvor den scorer topkarakter (A). Resultatet på gulvtæpper er også hæderligt, med et flot C, der ligger i den gode ende af skalaen. Den stærke 650 W motor sørger for en god sugestyrke. Energiforbruget er i bund, for støvsugeren har en energiklasse på A – den bedst mulige klasse for støvsugere. Det estimerede årlige energiforbrug ligger på 28 kWh.

Støvsugeren har en kapacitet på 5 liter. Den har en arbejdsradius på 12 meter, hvilket gør den oplagt til store gulvområder. Så hvis du bor i et stort hus eller skal støvsuge kontorområder, er den et oplagt valg. Du slipper også for rygproblemer, for støvsugerens praktiske teleskoprør kan let tilpasses til din højde.

Modellen får ligeledes at A i kategorien støvemission. Støvemission er graden af partikel udblæsningen fra motoren, og den er i den bedste klasse. Det skyldes det indbyggede EPA 10 filter, som er godt for allergikere, da det giver en sund og frisk udblæsningsluft.

Hvorfor vælge en lydsvag støvsuger?

Når man skal vælge den helt rigtige støvsuger til sit hjem, er der flere overvejelser man skal gøre sig. Det er blandt andet en god idé at tænke over, hvor meget støvsugeren larmer, hvis man har andre at tage hensyn til. Bor man i lejlighed vil det altid være at foretrække for ens naboer og underboer, at man ikke larmer unødigt. Ved at vælge en lydsvag støvsuger, vil man ikke genere dem, som bor omkring en og på den måde kan man gøre rent og støvsuge når det passer en, også selvom man bor i lejlighed og har andre at tage hensyn til.

For dem som har husdyr kan det også være en rigtig god idé at vælge en støjsvag støvsuger. Mange dyr kan nemlig ikke fordrage lyden af en støvsuger og langt de fleste dyr vil flygte fra støvsugeren eller angribe den, hvis de ser den som en trussel. Det kan derfor være en rigtig god idé at tage hensyn til dem man bor med. Det kan også være man har en lille baby i hjemmet, og man skal nå at gøre rent og støvsuge under barnets middagslur. I sådan et tilfælde vil det også altid være at foretrække at støvsugeren larmer så lidt som muligt.

Ud over at tage hensyn til sine omgivelser og dem man bor med, at så er det også rart for en selv, at når man støvsuger så larmer og hyler det ikke helt vildt. En lydsvag støvsuger vil være til alles glæde og fordel, for hvem gider egentlig en rigtig larmende støvsuger? Man skal altså også vælge en lydsvag støvsuger for at glæde en selv, så man kun glæder sig til at bruge den og støvsuge sit hjem stille og roligt, desuden vil man måske kunne støvsuge til musik, fordi støvsugeren nu ikke længere overdøver alt omkring en. På den måde vil en lydsvag støvsuger være med til at rengøringen bliver lige det sjovere end det plejer.

 

Hvad kendetegner en støjsvag støvsuger?

I en vurdering af, om en støvsuger er støjsvag eller ej, kigger man på dens lydniveau. Dette måles i enheden dB (decibel). En gennemsnitlig samtale mellem to personer ligger på omkring 60 dB. På en arbejdsplads er grænsen for støjniveauet sat til 85 dB, for at man undgår arbejdsskader i form af høreskader. Hos Pricesurfr kategoriserer vi støvsugerne som støjsvage, så snart deres støjniveau er på 60 dB eller lavere.

Selvom en støjsvag støvsuger har et lavere støjniveau, betyder det bestemt ikke, at støvsugerens øvrige funktioner bliver nedprioriteret. Sugeevne og design er også stadig i højsædet på de støjsvage støvsugere. Så man skal ikke være bekymret for at støvsugeren ikke længere lever op til dens formål, for de lydsvage støvsugere er fortsat super gode og har stadig en rigtig god sugeevne.

 

Førende mærker indenfor støjsvage støvsugere

Der er flere forskellige udbydere af lydsvage støvsugere. Dem som indtil videre har udviklet de bedste modeller at støjsvage støvsugere er Electrolux og Bosch. Begge disse udbydere har produkter på markedet, som er de mest støjsvage endnu set. Miele har også forsøgt sig med støjsvage støvsugere, men har indtil nu kun udviklet støvsugere med et højere lydniveau end vi her hos Pricesurfr vil kategorisere som støjsvage, hvorfor disse ikke er medtaget i vores udvalgte modeller.

Der er helt sikkert en stigende efterspørgsel på støjsvage støvsugere, da forbrugerne jo som oftest ikke ønsker en enormt larmende og hylende støvsuger, så det er klart en forventning, at der i fremtiden vil blive udviklet flere og flere super lækre modeller af lydsvage støvsugere, som vi selvfølgelig vil glæde os til at kunne præsentere for jer her på siden.

Hvis du ikke søger en støjsvag støvsuger med i stedet søger en allergivenlig støvsuger kan du læse mere om denne type her.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.