Populære Lamper

I tabellen nedenfor ses et udvalg af de mest populære produkter indenfor kategorien.

Model Navn Butik
1. Lous Poulsen
AJ Gulvlampe
Klik
2. Flowerpot VP1
&tradition
Klik
3. Le klint 172
Pendel
Klik
4. Le klint 195
Pendel
Klik
5. Verner panton
Globe
Klik

Læs mere om de mest populære lamper

I følgende afsnit kan du læse mere om de mest populære lamper, som er dem du finder i tabellen overfor. Nedenfor sammenligner vi priserne på nettet og finder den billigeste pris til dig.

 

AJ gulvlampe

OM PRODUKTET

Her er der tale om en af de mest populære gulvlamper på markedet. AJ gulv i sort er designet af Arne Jacobsen i 1960 – oprindeligt til SAS Royal Hotel i København. I dag er det en rigtig klassiker og det må vidst siges at lampen har opnået status som et egentligt designikon i Danmark. Lampen har et helt unikt udtryk som gør den meget genkendelig og sin helt egen.

Da lampen samtidig er diskret passer den ind i langt de fleste hjem. Lampen kan med fordel placeres i et rum, hvor man opholder sig meget, da den giver en behageligt lys, som bliver giver et naturligt lys til rummet. Lampen har en højde på 130 cm.. skærmen er 35 cm i længde. og foden er 27 cm. lang. Lampen kan fåes i flere forskellige farver, så du har mulighed for at finde lige præcis den model, som passer bedst ind i dit hjem.

 

Flowerpot VP1

OM PRODUKTET

Flowerpot er en smuk og simpel pendel som er designet af Verner Panton for det danske mærke &tradition. Lampen giver en elegant lys, da man ikke kan se lyskilden direkte. Lys bliver derimod “kastet” ud af lampen og lampen kan ikke skære i øjnene på nogen månde. Flowerpot VP1 er inspireret af 60’ernes og 70’ernes flower power revolution og hele hippiebevægelsen.

Når det kom til design dengang, så var det svært at undgå at se de mange farver som blev brug. Især når det kom til møbler og pendler, så hang de i alle mulige farverige kombinationer på restauranter og andre offentlige steder. Denne flowerpot er dog i hvid, men den kan købes i rigtig mange forskellige farver.

 

 

Le klint 172

OM PRODUKTET

Le klint 172 pendel er en moderne klassiker og en yderst populær lampe. Lampen er designet af Poul Christiansen for Le Klint. Lampen er med sine flotte bølgende former en fryd for øjet og bestemt et design, som vil klæde alle moderne hjem. Lampen er lavet i plast hvilket gør, at den kan fåes til en overkommelig pris, men stadig er meget holdbar, når det kommer til at kunne se slitage (f.eks. efter mange års rengøring).

Lampens skærm er med stor og nøje præcision blevet formet. Der er ingen maskine som kan erstatte dette håndværk og dette er selvfølgelig en af de ting, som man får lov til at betale for, når man køber denne lampe. Bemærk at lampen kan fåes i forskellige størrelser, så hvis du ønsker en

 

 

Le klint 195

OM PRODUKTET

Endnu en smuk pendel fra Le Klint. Lampen er designet af Lise Navne og er også gået hen og blevet en moderne klassiker allerede. Ligesom det er tilfældet med alle de andre Le Klint lamper lavet af foldende plast, så er denne også håndlavet med højeste præcision. Lampen kan fås i to forskellige størrelser, henholdsvis en lille og en stor model.

Den lille model er 47 cm. i diameteren og 26 cm. i højden. Denne størrelse er derfor perfekt til mange almindelige rum, hvor der ikke nødvendigvis er flere meter op til loftet. Den store størrelse er 53 cm. i diameter og 28 cm. i højden. Forskellen på de modeller er derfor ikke kæmpe stor, hvilket gør at de ofte bliver kombineret dvs. begge modeller eksempelvis hænger i et rum ved siden af hinanden.

 

 

VP Globe 40

OM PRODUKTET

VP Globe er uden tvivl en af de allermest genkendelige lamper, som der overhovedet er produceret. Lampen er designet af Verner Panton og er en sang klassiskker. Selve lampen er lavet af transparent akryl med fem forskellige reflektorer i udhulet aluminium, alle med en lakeret finish i forskellige farver indeni.

Hver eneste VP globe lampe er individuelt nummeret og med lampen medfølger der et certifikat med, den enkeltes lampes nummer. Hver derfor altid opmærksom på dette, når du køber en VP globe lampe. Som det også er tilfældet med mange af de andre lamper, så kan VP globe også fås i forskellige størrelser og farvekombinationer.

Hvad er forskellen på de forskellige typer lamper?

Når du skal ud og købe en lampe, så vil du hurtigt opdage at der findes tusindvis at vælge imellem. Noget af det første du derfor skal være opmærksom på, er at kunne adskille og kende forskellen på de forskellige typer lamper som findes på markedet. Netop dette vil du kunne blive meget klogere på i følgende afsnit.

Pendel lampe

Denne type lampe er nok en af de mest klassiske og normale i en husholdning. Definitionen på en pendel er en elektrisk lampe som hænger ned fra loftet i en ledning. En pendel kan selvfølgelig variere i udseende og størrelse, men fælles for dem alle er at de hænger i en ledning fra loftet.

Bordlampe

Som navnet også antyder er bordlamper lamper som er placeret på et bord. Denne type lampe er også yderst populær, da det i rigtig mange tilfælde er rart at have lys ved et bord. Det kunne eksempelvis være til lys på et arbejdsbord/skrivebord, hvor et godt lys er afgørende. Det kunne ligeledes være en lampe som kunne placeres i en vindueskarm eller på en skænk.

Gulvlampe

En gulvlampe er typisk en lidt større lampe, som er placeret på gulvet i dit hjem. En gulvlampe bliver udover dens praktiske funktion, også ofte brugt til at dekorere et rum. Den helt rigtige gulvlampe kan give noget helt ekstra til rummet og virkelig ændres dets udtryk. En gulvlampe kan fås i mange forskellige slags design, så du kan helt sikkert finde en som falder i din smag.

Væglampe

En væglampe er en lampe som bliver sat op på selve væggen. En væglampe er ikke så anvendt i de fleste hjem, da det typisk kræver at der er tænkt elinstallationer ind til væglamperne fra start af. Dette er også en af grundende til at man i højere grad ser væglamper i nybyggeri. Der er ingen tvivl om at en væglampe kan være både rigtigt funktionelt (tænk bare på lange gange) og samtidig se rigtig flot ud.

Loftlampe

En loftlampe er en lampe som er fastsat i loftet. Det hænger, modsat en pendel, ikke i en lang ledning ned fra loftet. Typisk så hænger en loftlampe tæt på loftet og er mere diskret i rummet, da den ikke behøver at fylde særlig meget i et værelse eller køkken. En loftlampe er en god mulighed, hvis man ønsker en god belysning (da lyset kommer højt oppe fra) og hvis man samtidig ønsker at der skal være fokus på andre lyskilder eller billeder i rummet.

 

 

Hvilken lampe skal du købe?

Det er et meget svært spørgsmål at svare på, da både stil og brugsbehov er meget individuelt fra person til person. Vi kan dog hjælpe dig med et par ting, som er vigtige at have med i sine overvejelser når du skal købe en lampe.

En af de første ting man skal svare på er selvfølgelig hvilket behov lampen skal løse. Hvis du har et meget stort rum, som du synes generelt er for mørkt så er dette er reelt problem, som eksempelvis kan løses ved at placere en loftlampe og to store gulvlamper i rummet.

Hvis du derimod har en skrivebord, hvor du ofte sidder og arbejder i længere tid af gangen. I rummet er der masser af lys fra en pendel, men den giver ikke et ”intensivt” lys på det skrivebord hvor du sidder og arbejder. I denne situation ville det være optimalt med en bordlampe, som kan give et skarpt retningsbestemt lys.

Ovenstående er blot to eksempler på hvordan lampen skal tænkes ind efter behovet. I dit tilfælde kan det være helt andre ting som spiller ind, når du overvejer at købe en lampe. Rådet er derfor altid hvis du er i tvivl, at tage ud i en butik og høre om fordele og ulemper ved den type lampe, som du overvejer at købe.

 

Er en lampe en god investering?

Som udgangspunkt er en normal lampe et helt almindeligt køb, som tager en afskrivning så snart den ikke er ny mere. Alt efter hvor populært mærket er og hvor stor efterspørgslen er, vil lampen kunne holde sin pris langt bedre end, hvis der er tale om et mærke som er knap så efterspurgt.

Hvis vi derimod snakker om ”designer lamper”, så er der tale om et helt andet marked. Mange designer lamper har en lang historie bag sig og netop af denne grund er de også markant dyrere end andre lamper. Hvis en designer lampe har nok år på bagen kan den sagtens gå ind og stige i værdi – i sådan et tilfælde må man sige at det sagtens kan være en rigtig god investering.

Leave a Reply

Your email address will not be published.