Bedste integrerbare opvaskemaskiner i test

I tabellen nedenfor ses et udvalg af de mest populære produkter indenfor kategorien.

Model Navn Butik
1. Siemens
SN657X02ME
Klik
2. Bosch
SMV45AX00E
Klik

Læs mere om de bedste integrerbare opvaskemaskiner

Der kan være stor forskel på hver enkelt integrerbar opvaskemaskine og dens funktioner, men i følgende afsnit kan du blive meget klogere. Her er de mest populære modeller samlet, og er med til at give dig et overblik over de mest populære integrerbare opvaskemaskiner på markedet.

 

Siemens SN657X02ME

Om produktet

Denne integrerbare opvaskemaskine er oplagt til familien på 4 eller flere personer. Med bestikskuffen øverst i er der mere plads til dit øvrige service. Denne model SN657X02ME kan rumme op til 14 kuverter. Opvaskemaskinen fra Siemens tilhører den absolut bedste energiklasse, nemlig A+++ og er derved både miljø- og energivenlig.

Dette er altid en fordel for en familie, som tager hensyn både til sin egen økonomi, men også miljøet. Derudover har opvaskemaskinen tørreevne A, som ikke fås bedre. Det er altså en super maskine for hvad angår funktion og energiklasse. Lysniveauet er yderst lavt med kun 44 dB. Det er altid rart at have maskiner i hjemmet, som man ikke bemærker når de arbejder. I familier, hvor man opholder sig meget i køkkenet, er denne model helt ideel.

Opvaskemaskinen fra Siemens har 7 programmer. Disse er Forskyl, Lyn 45°C, Glas 40°C, Super 60°C, Øko 50°C, Auto 45-65°C og Intensiv 70°C. Dermed vil det være muligt at vælge et program, som passer netop til det service, som maskinen indeholder fra gang til gang. Som et ekstra plus har opvaskemaskinen yderligere 4 tilvalgsfunktioner. Disse er henholdsvis IntensivZone, VarioSpeed Plus, HygiejnePlus og Shine&Dry. Derudover er det muligt at udskyde starten af vasken. Alt i alt nogle super muligheder. Opvaskemaskinen har en mindstehøjde på 81,5 cm og en max højde på 87,5 cm. Opvaskemaskinens bredde er 60 cm og dybden er 55 cm. Brugerne er meget tilfredse med denne opvaskemaskine fra Siemens og giver den gode anmeldelser.

 

Bosch SMV45AX00E

Om produktet

Her er der tale om en enkelt og effektiv integrerbar opvaskemaskine fra tyske Bosch. Modellen har leveret gode resultater, hvilket har gjort den til topscorer hos både Forbrugerrådet Tænk og den svenske pendant Råd & Rön. Her beskrives den som et ganske fornuftigt køb, i sær prisen taget i betragtning.

Denne model passer rigtig godt til den gennemsnitlige familie på 3-5 personer, med en kapacitet på 12 kuverter. Opvaskemaskinen har bestikkurv i nederste skuffe og gode muligheder for bl.a. at kunne vaske vinglas.

Modellen har energimærke A++, hvilket er det næstbedste, som sikrer et lavt forbrug af både vand og energi mens den vasker op. Modellen har en tørreevne på A, som er det bedst mulige. De skal derfor ikke være bange for, at de vaskede tallerkner ikke også er tørre når den er færdig. Denne Bosch SVM45AX00E integrerbare opvaskemaskine er estimeret til at bruge 2660 liter vand årligt og have et energiforbrug på 258 kWh om året. Opvaskemaskinen har et lydniveau på kun 48 dB.

Denne Bosch opvaskemaskine har 5 mulige programmer at vælge imellem. Her kan vælges følgende programmer: 1 time 65°C, Glas 40°C, Øko 50°C, Auto 45-65°C og Intensiv 70°C. Derudover har den integrerbare opvaskemaskinen fra Bosch 2 tilvalgsprogrammer, som er henholdsvis VarioSpeed, så vasketiden kan forkortes efter behov, og ExtraDry. Derudover er der mulighed for at indstille udskudt start af sin vask. Opvaskemaskinens højde er 81,5 cm og med en justering kan maxhøjden være 87,5 cm. Bredden på opvaskemaskinen er 59,8 cm og dybden er 55 cm.

Generelt om integrerbare opvaskemaskiner

Mange køkkener er fra start indrettet således, at en opvaskemaskine skal stå inde under en bordplade. En integrerbar opvaskemaskine er tilegnet et køkken hvor man går op i design og simplicitet. En Integrerbar opvaskemaskine skal have en front som matcher resten af dit køkken, så man ikke kan se at der er en opvaskemaskine – herunder navnet integrerbar.

Kacacitet og indretning på en integrerbar opvaskemaskine

Når man skal finde den helt rette opvaskemaskine er det vigtigt at holde sig nogle forskellige ting for øje. Man kan først og fremmest gøre sig tanker om, hvor stor man ønsker ens opvaskemaskine skal være. Der findes nemlig opvaskemaskiner til forskellige størrelser af familier. Hvis man er en familie på 4 eller flere er det en god idé med en stor opvaskemaskine, da man derved har sikret sig en maskine med stor kapacitet. Er man en mindre familie, enlig, et par eller har man måske bare ikke plads til en bred opvaskemaskine i sit køkken, så kan man måske nøjes med en smal opvaskemaskineHvis ikke, så tage et kig på de traditionelle underbygningsopvaskemaskiner, som er de klart mest udbredte.

Det er en god ting at holde sig for øje, om det er muligt at ændre på indretningen af opvaskemaskinen, sådan at det er muligt at tilpasse det service man skal have vasket op. Skal man f.eks. have et ildfastfad er det rart at kunne ligge nogle holdere ned, og omvendt, hvis man skal vaske vinglas, så er det en god ting, at opvaskemaskinen er udstyret med glasholdere, så glassene ikke går i stykker. Siemens [nyt vindue] har lavet en række opvaskemaskiner, som er meget fleksibel i sin indretning, til stor glæde for forbrugerne.

Hold øje med energiklasse og tørringsevne

Derudover er det vigtigt at tænke over, hvor energivenlig opvaskemaskinen er. Der findes forskellige energiklasser, hvor A+++ er den bedste. Energiklassen på opvaskemaskinen fortæller noget om, hvor miljø- og energivenlig den er. Ved at vælge en opvaskemaskine med høj energiklasse tager man både hensyn til miljøet og sin families elregning. En anden ting man kan tænke over er opvaskemaskinens tørreevne. Det er mest praktisk at når man har kørt en opvask, så er servicet også tørt og klar til at komme hen på sin rette plads, når vasken er færdig. Den bedste tørreklasse er tørreklasse A, og der er mange opvaskemaskiner som tilhører denne klasse. Det er ikke et sted man vil nøjes. Bosch [nyt vindue] er en producent som har flere opvaskemaskiner med høj energiklasse.

Lydniveau og funktioner

Det er en god idé at tænke over opvaskemaskinens lydniveau. Har man et køkken-alrum eller opholder man sig meget i køkkenet og er det til tider nødvendigt at være i køkkenet imens opvaskemaskinen vasker, er det en god ting at lede efter en opvaskemaskine som er støjsvag. Det skal gerne være på 40-45 dB.

Det er væsentligt hvilke funktioner og programmer ens opvaskemaskine har. Mange opvaskemaskiner har dels såkaldte hovedprogrammer og dertil tillægsvalg, som blandt andet kan være udskudt start, variospeed eller andet. Derudover kan man som forbruger overveje, hvilket service man bruger særligt meget af, og om man ved et køb af en opvaskemaskine med skånsomme programmer kunne slippe for at vaske sarte vinglas op i hånden, hvis man vidste, at maskinen havde et glasprogram.

Som med så meget andet teknologi er det nu også muligt at styre en opvaskemaskine via WIFI og nogle udbyder en app så man kan styre sin opvaskemaskine fra sin mobil eller tablet. Man behøver derfor slet ikke at være hjemme for at sætte sin opvaskemaskine over. Man kan styre det hvor end man er, når opvaskemaskinen er tilkoblet WI-FI.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.