Bedste induktionskomfur i test

I tabellen nedenfor ses et udvalg af de mest populære produkter indenfor kategorien.

Model Navn Butik
1. Gram
EKIP12654-92X
Klik
2. Bosch
HCA748360U
Klik
3. Electrolux
EKI6763AOX
Klik
4. Siemens
HA748230U
Klik

Læs mere om de bedste induktionskomfurer i test

I tabellen overfor ser du nogle af de mest populære induktionskomfurer. Herunder kun du læse nærmere om hver enkelt model og dermed finde ud af, hvad det er som gør at modellen er så populær. Generelt for hver enkelt komfur er der tale om testvindere og mest værdi for pengene modeller.

 

Gram EKIP12654-92X

Om produktet

Et induktionskomfur fra Gram som er designet i et flot sort og gråt design. Komfuret er lavet i rustfrit stål, så det kan selvsagt holde i mange år fremadrettet. Komfuret har et ovnrum som svarer til 66 liter, hvilket er en standard størrelse, som de fleste komfurer kommer med. Som de fleste andre komfurer kommer dette også med 4 kogefelter, så der kan laves forskelligt mad på samme tid.

Komfuret har en højde på 90cm, en bredde på 60 cm og en dybde på 60,5 cm. Målene er meget standard og komfuret burde således passe fint ind på den plads, som du tidligere har haft dit komfur på. Komfuret byder ikke kun på et flot design, det har også nogle smarte funktioner, som er værd at nævne.

Funktioner

Er du typen som elsker at lave mad, så vil du helt sikkert blive glad for de mere end 10 forskellige indbyggede programmer som induktionskomfuret kommer med. Der er eksempelvis tale om en almindelig varmluft funktion, en optøningsfunktion og en pizzafunktion. Programmerne passer til langt de fleste typer mad som der skal laves, og netop dette gør komfuret meget anvendeligt i hverdagen.

Når et komfur bliver brugt meget, så skal det en gang imellem også gøres rent. Rengøringen er meget nem at gå til med denne model, da den har nogle elegante push/pull knapper, som kan skubbes ind og ud. Dette gør at der ikke sætter sig snavs eller madrester rundt om knapperne og gør det besværligt, når der skal rengøres.

Sommetider kan man være uheldig og komme til at brænde sig på en ovn, men dette har Gram gjort meget for at undgå. Eksempelvis har ovnen en børnesikring som kan slås fra og til, hvilket gør at børn ikke selv kan åbne lågen selv. Derudover så er induktionskomfuret designet med en ovnlåge at 4 lag glas, som betyder at selve glasset holder sig køligt til et punkt, hvor der ikke kan opstå nogle farlige skader, såfremt man skulle komme i kontakt med glasset.

Anmeldelser

Da komfuret giver ekstremt meget for pengene, har det også høstet rigtig gode anmeldelser på markedet. Hos WhiteAway har induktionskomfuret fået 11 anmeldelser, med en samlet bedømmelse på 4.8 stjerner ud af 5 mulige. Folk er meget positive og skriver at de har skiftet deres almindelige komfur eller gaskomfur ud med dette induktionskomfur, og det eneste de har fortrudt er, at de ikke har gjort det noget før. Her er et eksempel på en kunde, som har anemeldt produktet:

” Vi købte dette komfur for godt en måned siden, som erstatning for vores glaskeramiske komfur. Utrolig effektiv både komfur og ovn og rigtig flot design. Lys når ovnlågen åbnes, soft åbning/lukning af lågen og kun små markeringer på kogepladen i stedet for ringe. Meget professionel og hurtig betjening. Var specielt imponeret over kontrolopringning dagen efter bestilling på nettet, for at bekræfte bestillingen samt ønsket levering.”.

 

Bosch HCA748360U

Om produktet

Et flot induktionskomfur i et sort design. Den sorte farve er moderne og passer ind i de fleste køkkener, som bruger diskrete farver. Komfuret er energiklasse A, hvilket svarer til at det har et energiforbrug på 0,84 kWh per drift. Energiforbruget er generelt meget lavt, så hvis du bruger induktionskomfuret hver dag i et helt år, så svarer det kun til et par få hundrede kroner.

Når du skal lave mad via ovnen, så kan du gøre det i ovnrummet som har plads til hele 66 liter. Der burde derfor være masser af plads, til at lave op til flere retter på en gang. Hvis du skal bruge selve induktionskomfuret, så kan du bruge en af de 4 forskellige induktionszoner, som har helt op til 17 effekttrin. Den nederste del af komfuret har en magasinskuffe, hvor der er plads til et par bageplader og dine mest brugte stegepander eksempelvis.

Funktioner

Induktionskomfuret har mange smarte funktioner, som gør madlavningen lettere og sjovere for den sags skyld. Eksempelvis har komfuret 8 forskellige funktioner som inkluderer over- og undervarme, kun undervarme, 3D varmluft, pizza funktion, optøning, varmluft, stor vario grill og lille vario gril. De mange programmer giver derfor rig mulighed for, at lave lige præcis den mad som du ønsker.

Betjeningen til komfuret sker via funktionen TouchControl, og dette er yderst praktisk. Touch funktionen sikrer at du nemt og hurtigt kan skrue op og ned på varmen, og så er komfuret også nemt at rengøre efterfølgende.

Anmeldelser

Induktionskomfuret er en yderst populær model på markedet. Dette kan bl.a. ses hos den danske forhandler WhiteAway, hvor komfuret har fået 4.8 i bedømmelse. De 4.8 ud af 5 mulige stjerner er i skrivende stund baseret på 6 forskellige anmeldelser. Folk fremhæver eksempelvis at komfuret er let at rengøre, samt at det er utrolig let at betjene.

 

Electrolux EKI6763AOX

Om produktet

Electrolux er kendte for at lave stilede produkter til fornuftige priser og dette induktionskomfur er ingen undtagelse. Komfuret har 4 kogefelter som alle er med induktionsteknologi. Dette betyder at du kan varme dine plader eller gryder ekstremt hurtigt, da varmen kun varme selve bunden på panden/gryden og ikke varme selve varmepladen.

Derudover har induktionskomfuret også et ovnrum på hele 111 liter. Den store ovnstørrelse skyldes, at der rent faktisk er to separate ovne i stedet for kun en enkelt. Den øverste ovn er en lidt mindre størrelse, så her kan med fordel lave små og hurtige retter. Den øverste er også helt oplagt at varme morgenbrød og andet som skal gå hurtigt. Den nederste ovn kan bruges til de store retter, hvor der skal laves mad til flere personer.

Ovnen kan du roligt bruge hver eneste dag uden, at være synderligt nervøs for din elregning. Ingen af de to ovne bruger særlig meget i energiforbrug. Den lille ovn bruger 0,75 kWh pr. driftsgang og den store bruger lidt mere, nemlig 0,99 kWh.

Funktioner

Hele induktionskomfuret bliver betjent via touch betjening. Touch betjeningen er både hurtig og yderst praktisk at anvende. Da betjeningen ikke foregår via drejeknapper, som det ellers ses på mange modeller, så får du en overflade som er utrolig nem at rengøre efter brug. Det er ikke kun ydersiden af ovnen, som er let at rengøre. Inde i induktionskomfuret er alle sider (pånær bunden) belagt med katalytisk emalje. Du får derfor en delvist selvrensende ovn. Belægningen forbrænder automatisk alle fedtpartikler ved opvarmning over 200°C.

Er du typen som tit laver mad, så ved du også hvor vigtigt det er, at den helt præcist temperatur bliver opnået. Til dette kan du bruge madlavningstermometeret, som endda også har en autosluk funktion. Dvs. at du kan bruge termometeret således at når den korrekte kernetemperatur i maden er opnået, så slukker ovnen automatisk. Det kan bruges til mange slags mad, men oplagte ting kunne være brød, kager og kød.

De smarte funktioner stopper ikke her. En anden funktion som er værd at nævne, er induktionskomfurets aktive kølesystem. Systemet starter automatisk når en af ovnene er tændte. Systemet sørger for at ovnen ikke bliver for varm at røre ved, dette gør den ved at nedkøle nogle af de komponenter som man er i kontakt med. Det er ikke sådan at de bliver iskolde, men derimod blot holder en ”normal” temperatur.

Anmeldelser

Electrolux EKI6763AOX har som fået gode anmeldelser på markedet. Hos den danske forhandler WhiteAway, har induktionskomfuret fået 4.8 ud af 5 stjerner. Dette er baseret på hele 22 forskellige anmeldelser, så kunderne er meget enige om at det er et godt komfur. Mange af dem som anmelder komfuret, fremhæver at de to ovne er rigtig gode at have.

Komfuret er også blevet anmeldt på Electrolux’ egen hjemmeside. Her har komfuret fået 7 forskellige anmeldelser med en samlet score på 4.7 ud af 5 stjerner. Inde hos Electrolux er det også primært de to forskellige ovne som folk er vilde med, der er bl.a. en kunde som skriver at de to ovne giver super mulighed, for at lave forskellige typer mad på samme tid.

 

Siemens HA748230U

Om produktet

Leder du efter et flot hvidt induktionskomfur, så er denne model fra Siemens måske noget for dig. Komfuret har en flot hvid diskret farve, som passer ind i mange moderne køkkener, hvor låger og skuffer typisk også kan være hvide. Ovnen har helt klassisk 4 kogefelter, som kan benyttes særskilt eller på samme tid, hvis du har gang i flere ting på en gang i køkkenet.

Induktionskomfuret har fået en score på A, hvilket er en god score der betyder at det er meget energivenligt. Komfuret bruger i gennemsnit på en tænd sluk cyklus 0,99 kWh og dette tal er endnu mindre hvis der benyttes varmluft. Du kan derfor med god samvittighed bruge komfuret hver eneste dag, uden at bekymre dig om elregningen.

Funktioner

Induktionskomfuret har som nævnt 4 forskellige induktionskogezoner. Det specielle ved de 4 zoner er at de alle er udstyret med en såkaldt booster funktion. Booster funktionen gør at kogefeltet varmer ekstra hurtigt dvs. at hvis du eksempelvis skal have noget vand i kog hurtigt, så kan du tænde vandet med booster funktionen. Herefter går der faktisk kun 90 sekunder, før vandet er i kog.

Selve ovnen er udstyret med hele 8 forskellige funktionner/programmer. Af de klassiske programmer kan nævnes varmluft, over/under varme, grill og pizza etc. Der bør derfor altid være et program som passer til den mad, som du er ved at lave. Dernæst er en anden vigtig funktion induktionskomfurets sikkerhedsforanstaltninger – der er nemlig ikke noget værre end at brænde sig. Der er primært to ting som sørger for, at dette ikke kommer til at ske under din madlavning. Den første er et kølesystem som sørger for at døren ikke bliver mere end 40 grader varm, og den anden er kogefelter, som ikke kan varmes op medmindre der står en pande på den.

Anmeldelser

Induktionskomfuret er at de mest populære på markedet og dette kan eksempelvis ses, i de anmeldelser som det får rundt omkring på nettet. Inde hos forhandleren WhiteAway har hele 19 kunder anmeldt induktionskomfuret. De har samlet givet det 4.6 ud af 5 mulige. Næsten alle anmeldelser er positive og folk skriver at de er meget glade for komfuret, da det fungerer perfekt i hverdagen. En kunde skriver eksempelvis at komfuret er super let at betjene, samt et rengøre. Han anbefaler komfuret og siger at han fremover også vil købe Siemens, når der skal købes andre produkter.

 

Hvordan virker et induktionskomfur?

Induktionskomfurer bliver mere og mere populære og dette er med god grund. Der er rigtig mange mennesker som udskifter deres gamle traditionelle komfur (eller gaskomfur) med et nyt moderne, hvor der er indbygget induktionsteknologien. På et almindeligt komfur bliver hele kogefeltet varmt, på et induktionskomfur er det således kun selve gryden eller panden, som bliver rigtig varm, mens kogepladen kun bliver svagt varm. Hele teknikken bag skal findes via en elektrisk spole som sidder under kogepladen.

Når der sendes strøm igennem spolen, så danner den det som kaldes et højfrekvent magnetfelt. Herefter skabes der elektrisk strøm direkte i gryden eller pandens bund. På grund af denne elektriske modstand vil metallet i panden blive varmt og dermed kan maden blive varmet. Det positive ved et induktionskomfur er således at det bruger mindre energi, da det kun varmer selve panden op (og ikke hele kogefeltet). Der produceres således ikke noget unødig elektricitet, som ikke bliver brugt. Dette gør også at kogepladen efterfølgende meget hurtigt bliver kold, og at det faktisk slukker automatisk, så snart det ikke har kontakt med en pande eller gryde.

En af ulemperne ved et induktionskomfur er, at det ikke er alle gryder og pander som kan bruges. Der skal nemlig være en bund som er lavet af eksempelvis jern eller titanium, så en magnet kan sidde fast derpå. Det skal dog siges at langt de fleste gryder og pander, bliver lavet så de er kompatible med et induktionskomfur den dag i dag.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.