De bedste romaskiner

En romaskine er et uundgåeligt træningsudstyr, hvis du ønsker at træne effektivt og opnå gode resultater. Men med det store udvalg af romaskiner på markedet, kan det være svært at finde den helt rigtige romaskine til hjemmetræning.

Romaskine test med de bedste romaskiner til hjemmetræning

I denne artikel vil vi kigge nærmere på nogle af de bedste romaskiner til hjemmebrug der er på det danske marked lige nu.

Vi vil kigge i forskellige prisklasser og finde den bedste romaskine til hjemmetræning i hver priskklasse i denne romaskine test. På den måde er der både en god romaskine til dig og til mig.

Vi vil starte denne romaskine test med en billig romaskine. Denne romaskine koster under 5.000 kroner. Og ja, det er faktisk muligt at finde en god romaskine til hjemmetræning for under 5.000 kroner.

Abilica WinRower 2.0 – Bedste billige romaskine til hjemmetræning

En af de bedste og mest populære romaskiner i denne prisklasse er Abilica WinRower 2.0. Denne romaskine har en vejledende udsalgspris på 6.995 kroner, men du kan finde den til under 5.000 kroner online. Det er altså en billig romaskine, med magnetisk modstand, vi har med at gøre her.

Romaskinen er bredt anerkendt for at give god værdi for pengene. Faktisk har den vundet titlen som Bedst til prisen i utallige test af romaskiner. Vi vurdere den til at være den bedste billige romaskine til hjemmebrug lige nu.

Det gør vi fordi at Abilica Winrower 2.0 er solidt bygget, samtidig med at den har de basale funktioner, som er nødvendige for en effektiv træning. F.eks har den elektronisk justerbar magnetisk modstand og en brugervenlig træningscomputer med hele 12 programmer. Det er en kompakt romaskine.

På den brugervenlige computer på Abilica Winrower 2.0 romaskine kan du se alle de vigtige informationer om din træning, såsom antal rotag pr. minut, distance, forbrænding af kalorier og andet.

Foldbar romaskine med magnetisk modstand

Yderligere kan du også forbinde et pulsbælte til romaskinen og dermed få endnu flere informationer om din træning på romaskinen.

Som rosinen i pølseenden, er Abilica Winrower 2.0 romaskine også foldbar. Du kan altså nemt klappe den sammen og pakke den væk, når du ikke skal bruge den.

Et minus ved denne romaskine er, at den har magnetisk modstand og et lidt for kort rotag. Men man kan heller ikke få det hele, til den halve pris. Det er trods alt den billigste romaskine i denne romaskine test, og det er ikke elastisk modstand, som det dårligste. Det er standard for billige romaskiner at have magnetisk modstand.

Fordelen ved magnetisk modstand kontra f.eks hydraulisk modstand, er at det ikke larmer og at du altid kan justere modstanden.

Masterfit TP900 romaskine – Bedste mellemklasse romaskine til hjemmebrug

Så springer vi til mellemklassen, og her finder vi MasterFit TP900 romaskine. Det er en robust og driftsikker romaskine til hjemmet. Den vejlende pris er 9.000 kroner, men du kan finde den online til lige omkring 7.000 kroner.

Romaskinen har en elektronisk justerbar modstand på op til 9 niveauer. På den måde kan du altid finde den helt rigtige modstand for netop dig og din træning. Du kan nemt justere modstanden uden at det behøver at stoppe din træning.

Naturtro oplevelse på robust træningsmaskine

MasterFit TP900 romaskine har luftmodstand, hvilket er væsentlig bedre end magnetisk modstand, som den tidligere maskine har. Luftmodstand fungere som at ro på vandet; når du ror hurtigere, så får du mere modstand. Ror du langsommere, så får du mindre modstand. Det giver en god og realistisk følelse når du ror.

En ulempe ved luftmodstand er dog, at det kan larme lidt. Det er ikke slemt, men det er heller ikke så lydsvagt som det magnetiske modstandssystem.

Solid romaskine til hjemmebrug

MasterFit TP900 er utrolig solid med en maksimal brugervægt på hele 150 kg. Det fortæller noget om selve konstruktionen af denne romaskine til hjemmebrug. Det er tæt på at være en professionel romaskine. Det er en stabil romaskine.

Den brugervenlige computer fortæller dig selvfølgelig alle de normale informationer, og yderligere viser den dig også Watt og giver dig mulighed for at spille mens du ror.

Der er mulighed for tilslutning af pulsbælte og du kan skille maskinen ad i to dele, hvis du vil pakke den væk.

Det er ikke lige så nemt som at folde den sammen, som modellen ovenover kan, men trods alt, bedre end ingenting. Og med hydraulisk modstand, samt en maks brugervægt på 150 kg, er den et solidt valg til hjemmet.

Concept 2 romaskine model D/PM5 – Bedste professionelle romaskine til hjemmetræning

Så har vi her Concept2 model PM5/D som er kendt overalt som verdens bedste romaskine. Det er en professionel romaskine som du finder i roklubber, fitness centre og til konkurrencer. Men det bedste af det hele, selvom det er verdens bedste romaskine, så koster den ikke en formue.

Det er selvfølgelig heller ikke en billig romaskine, men kvaliteten taget i betragtning, så er det en god pris.

Den vejlende pris er 10.995 kroner, men du kan finde den online til under 9.000 kroner! Det er billigt for en bedst i test romaskine! Den kan købes på både danske og internationale webshops.

Denne her romaskine har bevist sit værd gennem mange år og i mange romaskine test. Den har, så at sige, modstået tidens tand. Den er nærmest uopslidelig og den brugervenlige træningscomputer er udover det sædvanlige.

Selvom skærmen ser lidt kedelig ud, så kan den en masse. Du kan f.eks ro mod andre via computeren, og spille spil. Du kan også overføre dine tider og præstationer til Concept2’s hjemmeside, hvor du kan oprette en profil.

Computeren besidder selvfølgelig også alle de andre nødvendige egenskaber for en effektiv træning, som tid, distance, kalorier, rotag pr minut osv.

Du finder desuden også et ergonomisk håndtag og et ergonomisk sæde på denne romaskine.

Alt i alt, giver maskinen dig en realistisk oplevelse.

Ekstrem robust romaskine

Hvis du synes at romaskinen ovenover, med min sin maksimale brugervægt på 150 kg virker solid, så bare vent til du læser næste linie.

Denne romaskine til hjemmebrug og professionel brug har en maksimal brugervægt på hele 225 kg! Ja du læste rigtigt. Så kan man tænke, er det virkelig nødvendigt, og det kan man på sin side have ret i, men på den anden side, så har historien om denne romaskine vist, at den ikke går i stykker, og det kan jo nok skyldes den utrolig solide konstruktion.

NordicTrack RW900 – Bedst i test romaskine til hjemmetræning

Her har vi det nyeste skud på stammen, NordicTrack RW900. NordicTrack er kendt for at producere unikke maskiner til motion og cardio træning. Det unikke er deres computere og skærme.

Det er en avancerede romaskine med mange træningsprogrammer, og romaskinen giver mange muligheder for variation i din træning.

Den har både luftmodstand og magnetisk modstand, som du selv kan indstille modstanden af. Det er der ikke mange andre romaskiner der har, hvis nogen overhovedet. Det er en meget effektiv metode til at få de bedste fra begge systemer. Den larmer nemlig mindre en Concept2 maskinen gør.

De mange modstandsniveauer giver dig en realistisk ro oplevelse, og med et ergonomisk sæde, foregår det behageligt.

Glimrende romaskine med mange programmer

Deres teknologi giver dig uanede mængder af muligheder, hvis du betaler for det. Ja det er ikke bare maskinen du skal betale for, du skal efterfølgende betale for et abb. til iFit, hvis du vil bruge alle de muligheder som f.eks denne romaskine byder på. Det koster ikke en formue, men over et år, bliver det alligevel til nogle penge.

Til gengæld får du også alt hvad du kan ønske dig, i form af online træning og muligheder. Du kan ro ned af verdens floder eller deltage i live træningssessioner med professionelle trænere. Du kan også se træningsvideoer, hvis du ikke er vild med live sessioner. Kort sagt, med NordicTrack RW900 romaskine til hjemmebrug, mister du ikke motivationen, hvis du betaler for det.

Ikke lige så solid som Concept2

Maskinen er solidt bygget, men den har ikke, som Concept2 maskine har, bevist sit værd igennem mange år. Og den maksimale personvægt er også en del lavere, nemlig 113 kg.

Romaskinen her er til dig der ikke går så meget op i prisen, men bare vil have den romaskine der kan det meste og som ser bedst ud i hjemmet.

Træning på en romaskine i hjemmet

Når du træner på en romaskine, så træner du mange muskelgrupper. Du træner dog primært alle de store muskelgrupper, som f.eks baller, lår og ryg. Det giver både styrke og kondition og på den måde er det optimal træning.

Du kan ikke sige at nogen af romaskinerne er bedre end andre, når det kommer til effektiviteten af din træning. De fleste romaskiner gør et godt job med at give dig en effektiv og god træning. Det er en god og alsidig træningsmetode.

Concept2 Model D/PM5 Og NordicTrack RW900 er dog alligevel de mest effektive, da de har den bedste computere og dermed mulighed for at tilpasse din træning perfekt til dig og give dig den bedste mulighed for ikke at miste din motivation.

Hvilken romaskine er bedst til hjemmebrug?

Det afhænger af mange forskellige ting, som f.eks hvor meget du vil betale for din romaskine. Hvis du ikke er interesseret i at betale for abonnementer, så gå efter en billigere model. De fleste romaskiner til hjemmebrug koster under 10.000kr, og giver alligevel den optimale træning.

Hvis du har råd, og vil have den bedste romaskine på markedet, så er det enten Concept2 romaskinen, som den mest solide, formentligt, eller NordicTrack romaskinen med masser muligheder, hvis du betaler ekstra for det. Begge modeller er en effektiv romaskine.

Alle relevante kilder og eksterne eksperter fra Kondition.dk peger på det samme. De vurdere også at Concept2 romaskine og NordicTrack RW900 er de to bedste romaskiner lige nu.

Hvad er et rotag?

Et rotag er det der måler, hvor mange gange du roer på romaskinen. En almindelig person laver typisk omkring 20-25 rotag pr minut, men det afhænger selvfølgelig af din styrke, kondition og teknik.

Det kan være en god idé at have fokus på at lave flest mulige rotag, for på den måde får du en bedre træning. Du skal dog ikke tvinge dig selv til at lave flere rotag end du kan klare, og samtidig er det også vigtigt at du laver dine rotag korrekt.

Kort eller langt rotag?

Bliver dine rotag for korte, så får du ikke så meget ud af træningen som du burde. Bruger du dine ben for meget, så får du ikke trænet overkroppen nok. Et korrekt rotag giver dig en alsidig træning.

Det kan anbefales at se nogle videoer om rigtig roning, hvis du ikke har prøvet det før. På den måde kan du hurtigt lære hvordan du ror som professionelle roere.

Hvor mange rotag skal du tage

Når du har fået styr på din teknik og dine rotag, så kan det være en god idé at finde ud af hvor mange rotag pr minut der passer til dig. Det er forskelligt fra person til person, hvor mange rotag man kan holde i et minut.

Romaskine træning med 20-25 rotag pr minut

Det er dog ikke sikkert at alle kan lave 20-25 rotag pr minut, som nævnt tidligere. Du skal ro med den hastighed der passer til dig, for at få den bedste træning.

Hvis du vil have maksimal effekt af din træning, skal du stille og roligt øge din mængde af rotag pr. minut.

Hvor skal jeg købe en romaskine til hjemmebrug?

Vi kan anbefale at du køber din romaskine online. Det er både billigere og ofte kan du finde flere og bedre modeller.

En anden fordel ved at købe online, er at det er nemmere at sammenligne de forskellige modeller.

Husk dog på at tjekke returneringspolitikken, hvis du ikke er helt tilfreds med din maskine.

De bedste romaskiner til hjemmet

Når det kommer til valget mellem Concept2 Model D/PM5 og NordicTrack RW900, så afhænger det af hvordan du vil bruge din romaskine?

Er det vigtigste underholdningen eller er det byggekvaliteten?

Byggekvalitet

Concept2 Model D/PM5 er bedre bygget, det gør den mere stabil. Concept2 Model D/PM5 har desuden en bedre computer.

NordicTrack RW900 er dog ikke langt efter, og har det man skal have for at få en effektiv træning. Concept2 Model D/PM5 er desuden nemmere at samle.

Underholdning

NordicTrack RW900 er langt mere underholdende med dens smarte skærm og muligheder for online træning. På den måde kan man holde sin motivation oppe.

Concept2 Model D/PM5 har ikke nogen af disse ting, og derfor er det ikke så underholdende at træne på.

Hvordan finder man den bedste romaskine til hjemmetræning?

Når det kommer til valget af romaskine, så afhænger det helt af din smag og behov. De to bedste på markedet i øjeblikket er Concept2 Model D/PM5 og NordicTrack RW900. Men hvilken skal du så vælge? Det lader vi være op til dig selv.

God fornøjelse!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

error: