Bedste crosstrainere i test

I tabellen nedenfor ses et udvalg af de mest populære produkter indenfor kategorien.

 Model Navn Butik
1. Kettler
Axos Elliptical
Klik
2. Hammer
Crosslife XTR
Klik
3. Reebok
ZR7
Klik
4. BH
Cross 1000
Klik

Læs mere om de bedste crosstrainere i test

At have en crosstrainer i sit eget hjem er en perfekt måde, at dyrke motion på. En crosstrainer er kendt for at skåne led og muskler, men er samtidig en meget effektiv måde at dyrke cardio på. Her på siden har vi samlet nogle af de mest populære crosstrainere på markedet, som både private og erhvervsdrivende kan købe.

 

Kettler Axos Elliptical

16 modstandsniveauer
12 træningsprogrammer
Magnetisk bremsesystem
Prisvenlig model

smart og prisvenlig model

Her er en crosstrainer fra Kettler, som ligger i den billige ende af prisskalaen, når det kommer til kvalitets crosstrainere. Dette betyder dog på ingen måde, at du ikke kommer til at få en lige så god træning, som med en de helt dyre modeller. Crosstraineren her kan fås til under 6000 kr. og man får rigtig meget for pengene. Kettler er kendte for deres gode crosstrainere, hvor de som regel også har flere modeller, som ligger i den billigere segment, hvilket gør at mange også vælger dem.

Modellen her hedder Acos Elliptical P og er en såkaldt forhjuls crosstrainer. Maskinen har 16 modstandsniveauer, så du kan selv vælge hvor hårdt du ønsker at gå til den. De 16 niveauer burde være mere end nok for de fleste, og så er der tilmeld masser af plads til at forbedre sig i. Derudover har crosstraineren også 12 indbyggede træningsprogrammer, som der frit kan vælges imellem. I forlængelse af de mange træningsprogrammer, er det også muligt, at indstille sine helt egne programmer, hvor du kan skræddersy alle indstillinger. Hvis det lyder som en model for dig, så se også gerne videoen neden, hvor du kommer endnu tættere på crosstraineren.

 

 

Hammer Crosslife XTR

Elektromagnetisk bremse
12 træningsprogrammer
5-stjernet ★★★★★ anmeldelser
Prisvenlig model

Start den sunde træning

Er du klar til at give dig i kast med sund cardio træning, så er denne Hammer crosstrainer perfekt til dig. Crosstraineren er udstyret med en stor og tydelig LCD-skærm, som bliver oplyst med en blå baggrundsfarve. Hvis du bruger briller er displayet specielt godt egnet hertil, da displayet er meget tydeligt, hvilket sikrer let læsning af al data under alle lysforhold. Med maskinen findes der mange forskellige træningsmuligheder i form, af et af de mange programmer som du nemt kan starte. Der findes 12 forskellige programmer, samt 4 forskellige pulstræningsprogrammer.

De mange programmer stopper slet ikke her. Maskinen har også indbygget to forskellige programmer, designet med henblik på vægttab. Når du starter et af disse programmer skal du holde de computerdefinerede intensitetsniveauer, dermed er du sikret et automatisk højt antal af kalorier forbrændt. Det er specielt disse hårde intervaltræningsprogrammer som der giver de bedste og hurtigste resultater. De intensive faser vekslet med faser af mindre hårde faser sikrer at dit stofskifte bliver øget – således kan du nå din ønskede vægt, så hurtigt som muligt.

Moderne teknologi og gode anmeldelser

Når du skal skifte indstillinger skal det gerne gå så hurtigt som muligt, og derfor er maskinen her udstyret med en såkaldt “push and turn” teknologi. Måden hvorpå du vælger programmer og indstiller modstanden foregår via en meget brugervenlig “push and turn” teknik via en stor knap. Knappen lader dig altså nemt vælge dit ønskede program. Du kan dreje, trykke og vælge, så kan det ikke blive meget nemmere.

At maskinen tilbyder en masse programmer er ikke udelukkende det, som gør det til en god crosstrainer. Også det faktum at maskinen er bygget i en god kvalitet, har i den grad noget at sige. Crosslife XTR er eksempelvis udstyret med et magnetbremsesystem, som har en meget præcis belastningskontrol som gør maskinen god og behagelig at benytte. Inde på Hammers egen hjemmeside, har crosstraineren fået yderst gode anmeldelser. Her har maskinen fået 85 anmeldelser med en gnm. score på 5 stjerner.

 

Reebok Crosstrainer ZR7

Elektromagnetisk bremse
12 træningsprogrammer
5-stjernet ★★★★★ anmeldelser
Prisvenlig model

Smart crosstrainer fra Reebok

Denne crosstrainer fra Reebok har 8 manuelle belastningsniveauer. Derudover den udstyret med et svinhjul på 7 kg, hvilket giver en stabil og glidende brug. Ligesom de fleste andre crosstrainere, så er også denne udstyret med et LCD display, som viser dig alle de funktioner, som du er interesseret i når maskinen bruges. Funktionerne omfatter bl.a. hastigheden, tid brugt, distance, antal forbrændte kalorier, puls og omdrejninger. Al denne information bør være nok, til at du kan styre dine træninger med hård hund og dermed også komme i mål, med dine forskellige ønsker.

Crosstraineren er manuelt styret når det kommer til de niveauer, som man kan indstille til at motionere med. Dette er helt fint for nogle mennesker, men hvis du er typen som godt kan lide de automatiske træningsprogrammer, så tilbyder denne maskine desværre ikke dette. Grunden hertil er at når crosstraineren ikke har computerstyrede programmer, så kan niveauerne heller ikke snakke sammen computeren.

 

BH Cross1000 Dual HIIT Crosstrainer

13 forskellige træningsprogrammer
24 modstandsniveauer
Indbygget computerskærm
4 pulstræningsprogrammer

Crosstraineren til begynderen og den øvede

Hvad end om du er til fitness i din fritid, eller om du dyrker fitness på et mere seriøst plan, så er denne crosstrainer for dig. Crosstraineren henvender sig nemlig til både begyndere såvel som mere øvede. Maskinen er bygget i en god kvalitet og tilbyder en masse forskellige programmer, så du kan komme i mål med de målsætninger som du har besluttet dig for. Når der bliver nævnt at maskinen er for alle, så er det bestemt ikke for sjov. Crosstraineren har nemlig hele 24 modstandsniveauer, som du kan vælge imellem, hvilket betyder at selvom du er nybegynder, så kan du brude crosstraineren altid, da du blot kan stige i de modstandsniveauer som den har.

Hvis du ønsker at blive udfordret på et andet plan end blot modstandsniveauerne, så kommer maskinen også med 12 forudindstillede træningsprofilter. Til de allermest krævende programmer udfordrer crosstraineren dig også med luftmodstand. Hvis det stadig ikke er nok, så har maskinen også 4 pulstræningsprogrammer (HRC), hvor du er sikret en yderst målrettet træning når det kommer til fedtforbrænding. Hvis du er typen som godt kan lide selv at indstille på tingene, så tilbyder maskinen også at du selv kan designe dit eget træningsprogram – der er derfor ingen undskyldning for ikke at komme igang.

God kvalitet sikrer komfort i lang tid

Når man skal bruge rigtig mange timer på en maskine, så er det vigtigt at den er bygget ordentlig. Dette sikrer en maskine som er langt bedre og ikke mindst sjovere at bruge. I BH Cross1000 maskinen er der gået meget op i kvaliteten, hvilket bl.a. kan ses ved dens magnetbremsesystem, som sikrer en blød glidende bevægelse, med naturlig modstand på alle de niveauer, som maskinen kan indstilles på.

Udover den gode komfort, så er den indbyggede skærm også med til at give en god oplevelse. Via den indbyggede skærm kan du styre alle de forskellige træningsprogrammer, men udover dette byder computeren bl.a. også på hastighed, distance, kalorier, mål programmer osv.

 

Fordele ved en crosstrainer

Ved at henvende sig til alle fitnessniveauer er crosstraineren gået hen og blevet meget populær. Måske har du bemærket at der altid står en masse af dem i dit lokale fitnesscenter. Crosstraineren tilbyder en nem trænings, som både træner din over- og underkrop. Hvis du har svage knæ eller problemer med led, så er maskinen også utrolig skånsom mod dette. Udover disse ting så er maskinen selvfølgelig også god til, at hjælpe dig med at forbrænde en mase kalorier. Det er den perfekte maskine til at introducere en nybegynder til cardio, men også til at forbedre formen hos en erfaren atlet. Hvis du går og er i tvivl om en crosstrainer er noget for dig, så får du her nogle fordele ved maskinen, som du måske ikke havde tænkt over.

Skånsom mod dine led

Crosstraineren reducerer stress og belastning på dine ben gennem motion på maskinen. Dine fødder forlader adlrig pedalerne, hvilket gør at du ikke skal bevæge dig på samme måde, som hvis du eksempelvis tager ud og løber. Når du bruger en crosstrainer er det næsten som om, at man går på en sky. Det estimeres eksempelvis at løbere påvirker op til 2,5 gange deres kropsvægt. Dette har ikke kun indflydelse på led i dine ben, men også din nedre ryg. Lange gåture og mindre påvirkning, men crosstraining er endnu bedre.

En naturlig bevægelse for fod og ben

Essensen af træningen med crosstraineren er at du efterligner den naturlige bane i ankel-, knæ- og hofteled. Bevægelsen er i store træk den samme, som du ville lave under jogging eller løb for den sags skyld. For yderligere at reducere belastningen på dine led, så er mange crosstrainere udstyret med artikulerende fodpedaler, som svarer til din skridt. Det er ikke kun foden som løfter sig fra pedalen, men også pedalen som justerer sig til vinklen på din fod.

Dobbelt træning for under- og overkrop

Noget af det helt unikke ved en crosstrainer, er den både træner over- og underkroppen på samme tid. Rent faktisk er der ikke nogen anden maskine, der rammer så mange muskelgrupper på samme tid som crosstraineren gør. Dette er også en af grundende til at du ofte ser at crosstraineren bliver nævnt, når der bliver talt om tværgående trænings, da der er utrolig god til dette. Når du bruger en crosstrainer, så vil du træne dine quadriceps, hamstrings, glutes, bryst, ryg, triceps og biceps.

For at få den fulde fordel af denne multitræning er det vigtigt, at du fordeler modstanden mellem din over- og underkrop, så du altså både bruger benene og armene lige meget. Mange mennesker som træner på en crosstrainer, gør fejlagtigt det at de placerer størstedelen af modstanden med deres underkop og kun følger bevægelserne på styrestængerne med deres arme, i stedet for også at ligge nogle kræfter her. Begå ikke denne fejl, sørg endelig for, at du også gør et godt stykke arbejde med overkroppen.

Brænder flere kalorier på mindre tid

Den indlysende fordel ved at bruge flere muskler på samme tid, er at du træner din krop hurtigere. Derudover optimerer du også dit energiforbrug. Dette betyder at du i sidste ende ender med, at brænde flere kalorier og fedt på mindre tid. Mange mennesker som bruger crosstraineren mener også at opfattelsen af at bruge maskinen, rent faktisk er at det ikke føles særlig hårdt, men i virkligheden er træningen meget hårdere end man egentlig opfatter – dette “bedrag” skyldes at man bruger musklerne på en helt anden måde, end hvis man eksempelvis var ude og løbe en tur.

Sæt et træningsprogram igang

Ligesom et løbebånd er en crosstrainer udstyret med en række udfordrende træningsprogramer. Programmerne kan eksempelvis efterligne en tur op af en stejl bakke eller intervaltræning med forskellige modstandniveauer i løbet af træningen. Nogle moderne crosstrainere er endda udstyret med trådløs pulsmåling, som giver mulighed for at optimere træningen ved at lade ens hjertefrekvens kontrollere modstandsniveauet. Bemærk at denne funktion formentlig ikke vil være mulig at prøve i et center.

Nemmere vedligeholdelse

Du har måske opdaget at dit fitnesscenter har skiftet mange af løbebåndende ud med crosstrainere, og dette kan der meget vel være en god grund til. En crosstrainer er nemlig markant nemmere at vedligeholde ift. et løbebånd. På grund af den simple bevægelse man laver under træningen, så er der færre ting som kan gå i stykker. Typisk er der et stort hjul som drejer maskinen rundt og det er det. På et løbebånd er der mange flere ting som kan gå galt heriblandt motor, ruller eller lejer som brænder ud.

Det sidste

Til sidst sidder du sikkert med spørgsmålet; “jamen er der slet ingen ulemper med en crosstrainer?”. Nogle mennesker finder den dobbeltvirkende bevægelse akavet og har det meget bedre med, blot at jogge på et løbebånd. Derudover kan der også være nogle specifikke crosstrainer maskiner, som har en meget bred pedal eller omvendt, og føles dermed ikke behagelig at brge.

For mange mennesker er maskinen dog kun et plus at bruge – specielt er det netop den dobbeltvirkende træning som er tiltalende for dem. Hvis du ikke har prøvet en crosstrainer endnu, så skal du endelig prøve en i dit lokale fitnesscenter. Når du prøver maskinen, så giv dig fuldt ud i eksempelvis 30 minutter og mærk om det gør en forskel for din træning.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.