Lille vaskemaskine

I oversigten nedenfor ses et udvalg af de mest populære produkter indenfor kategorien.

Lille vaskemaskine – passer det bedst til dig?

I denne kategori har vi samlet nogle af de helt små vaskemaskiner, som der er at finde på det danske markedet. Her har du vaskemaskiner helt ned i vaskekapaciteten 3-4 kg. Er du en lille husstand eller har du en lille lejlighed, hvor du godt kunne tænke dig en mini vaskemaskine, så kan en af ovenstående vaskemaskiner være det helt rette valg for dig.

 

Køb af en lille vaskemaskine?

Hvis du ønsker en lille vaskemaskiner, er det værd at gøre sig nogle overvejelser inden da. Først og fremmest skal man vide, at den kun kan vaske 3-4 kg tøj af gangen – dette svarer til én persons forbrug af tøj i 2-3 dage afhængigt af en række faktorer. Er du en stor familie, kan det ikke anbefales at købe en lille vaskemaskine, da den vil komme til at skulle køre i døgndrift. Her anbefales en stor vaskemaskine, som kan findes her.

Det positive med en vaskemaskine med 4 kg eller deromkring, er dens energi- og vandforbrug, som er væsentlig lavere end ved en stor vaskemaskine. Man sparer således lidt penge på årlige regning, hvis man nøjes med at købe en lille vaskemaskine.

 

Hvad skal du være opmærksom på ved en køb af ny vaskemaskine?

Størrelse

Ved størrelse er der flere ting som man skal være opmærksom på. Først og fremmest gælder det, at størrelsen på vaskemaskinen skal kunne stå, der hvor du har plads til vaskemaskinen. Om det er på toilettet, i bryggerset eller et tredje sted, så skal den passe i målene – højden, dybden og bredden.

Dernæst er det vigtigt at kigge på vaskekapaciteten på den enkelte model. Tidligere har det været typisk at tromlen i vaskemaskinen har kunne rumme 6-7 kg tøj. I dag er gennemsnittet omkring 8-9 kg, men kan fås helt op til 12 kg, som er i den store ende for vaskemaskiner til private hjem. Er du en husholdning på 4-5 personer, så kan en maskine med 8-9 kg kapacitet sagtens gå an.

Energimærke

En anden vigtig ting som man skal være opmærksom på ved køb af ny vaskemaskine, er energimærket/miljømærket. Energimærket får fra D, som er de vaskemaskiner der bruger mest el og vand, til A+++, der er det mest optimale, som bruger mindst muligt vand og el.

Energistyrelsen anbefaler at købe en vaskemaskine i energiklasse A++ eller A+++, som både skåner miljøet og skåner din elregning.

Centrifugeringsevne

Centrifugeringevnen er også en væsentlig overvejelse man bør gøre sig, når man skal købe ny vaskemaskine. Centrifugeringsevnen er en central del af vaskningen, som afgør hvor vådt tøjet er ved endt vask. Det anbefales at finde en vaskemaskine som har en centrifugeringsevne i A eller B, som er de to bedste klasser.

Herudover er det væsentligt at kigge på antal omdrejninger i minuttet, som typisk ligger i spændet 400-1600 omdrejninger per minut. Udgangspunktet er, at jo flere omdrejninger maskinen laver, desto mindre er tøjet når det er færdigt. Dette har selvfølgelig også en betydning for lydniveauet, som er det næste du bør overveje.

Lydniveau

Lydniveauet kan svinge meget fra vaskemaskine til vaskemaskine, men er en ting som bør overvejes. Her skelner man mellem lydniveau ved vask og lydniveau ved centrifugering. Bor du i lejlighed er det fordelagtigt at købe en vaskemaskine, som har et lavt lydniveau, så man generer mindst muligt.

Motor

De fleste producenter tilbyder 10 års garanti på deres motorer og det anbefales at du vælger en producent som tilbyder 10 års garanti. Får du en garanti med i prisen, betyder det at producenten står inden for motoren, og at du derfor ikke skal forvente nogle problemer de næste mange år. Det anbefales at gå efter en kulfri motor, da de har tendens til at hold langt længere end en traditionel motor og bruger signifikant mindre strøm.

Vaskeprogrammer

Inden du køber din næste vaskemaskiner, bør du også gøre dig nogle overvejelser angående hvilke vaskeprogrammer modellen har. Mange modeller i dag har eksempelvis smarte hurtigprogrammer ned på 10-15 minutter, bestemte skjorteprogrammer, uld, bomuld, sport, håndklæder og diverse andre vaskeprogrammer.

error: