Bedste vaskemaskiner i test

I oversigten nedenfor ses et udvalg af de mest populære produkter indenfor kategorien.

Testvinder
Miele WCE320NDS
20års levetid på motoren
Energimærket med A+++
Watercontrol-system som styrer vandforbrug
Lækre funktioner til lavere forbrug

Om produktet

Smart hvid vaskemaskine fra Miele. Med en vaskekapacitet på 8 kg passer vaskemaskinen godt til familien på 3-4 personer. Energimærket er A+++ og dermed er denne vaskemaskine blandt de mest energivenlige på markedet. Det årlige energiforbrug ligger på 157 kWh og det årlige vandforbrug ligger på 9900 liter. Dermed får du en god besparelse på både vand- og el regning.

Denne Miele vaskemaskine har et lækkert design som passer ind i de fleste hjem. Derudover er støj fra vaskemaskinen ikke noget du behøver bekymre dig om. Lydniveauet under vask ligger på kun 48 dB og centrifugeringen ligger på 72 dB. Centrifugeringen kører desuden med 1400 omdrejninger per minut.

Når man har en travl hverdag er det dejligt at kunne spare noget tid på vasketøjet og dette har Miele selvfølgelig tænkt på. Med den indbyggede timer funktion gør vaskemaskinen det muligt at lave udskudt start og dermed kan maskinen være færdig til du står op eller kommer hjem fra arbejde, og dermed sparer du en del tid på vasketøjet. Motoren i vaskemaskinen er effektiv og slidfri og dette er et kæmpe plus hvis man vil have en vaskemaskine til at holde i mange år.

Højden på vaskemaskinen er 85 cm, bredden er 59,7 cm og dybden er 63,6 cm.

Funktioner

Ved købet af denne Miele WCE320NDS vaskemaskine får du funktioner som er med til at gøre den mere energivenlig og samtidig forbedre vaskeresultatet. Vaskemaskinen er udstyret med automatisk tøjregistrering som vil sige at hver vask bliver vejet og herefter benyttes kun den nødvendige mængde vand og energi til at få et tilfredsstillende vaskeresultat. Motoren i vaskemaskinen er en ProfiEco motor som er en særlig effektiv og slidfri motor. Dermed får du en forlænget levetid og samtidig en mere støjsvag motor. Endelig er motoren testet til 10.000 driftstimer som svarer til en levetid på 20 år. Din nye Miele vaskemaskine vil holde i rigtig mange år.

Vaskemaskinen er derudover også modtagelig for Cap Dosing som er portionskapsler med vaskemiddel og skyllemiddel. Endelig findes Watercontrol-system som er en vandsensor som konstant registrerer vandtilførslen.

9.395 kr
Til butik
Toppen af energiskalaen med A+++
Fyldt med mange lækre funktioner
Kan styres via smartphone
Stor tromle til den store familie

Om produktet

Med denne lækre og moderne vaskemaskine fra LG følger hele 12 kg kapacitet med – en rigtig stor vaskemaskine. Vaskemaskinen er beregnet til den store familie og der er ikke sparet på noget. Inkluderet får du én af markedets mest energivenlige maskiner med en score på A+++ i energiklassen, og dermed giver den dig en god besparelse på både vand- og elregningen. Det årlige vandforbrug ligger på ca. 11700 liter og det årlige energiforbrug på ca. 222 kWh. Vaskemaskinen indeholder samtidig den kulfrie motor som bl.a. Gør levetiden på maskinen længere og giver samtidig en meget støjsvag vask samt centrifugering. Lydniveauet under vask ligger på kun 55 dB og centrifugering ligger på 70 dB med 1400 omdrejninger pr. minut.

Restfugtigheden i tøjet efter en endt vask ligger på 44%, som sørger for at tøjet skal have kortere tid i tørretumbleren eller kortere tid på tørresnoren. Timer funktionen er også at finde i maskinen og mindsker tiden på dit vasketøj. Med timer funktionen er det muligt at bestemme hvornår vask skal både starte og slutte. Så med en store kapacitet, med en lav restfugtighed og en indbygget timer funktionen mindsker denne smarte LG vaskemaskinen på vasketøj gevaldigt.

Vaskemaskinens højde måler 85 cm, bredden måler 60 cm og dybden måler 64 cm. En dejlig stor vaskemaskine.

Funktioner

I vaskemaskinen er der bestemt ikke sparet på funktionerne og den indeholder bl.a. et hurtigt program på kun 30 min og et tromlerensningsprogram. Samtidig er 6 Motion Direct Drive indbygget. Denne funktion gør at de 6 tromlebevægelser der findes i maskinen bliver brugt til lige nøjagtig det tøj du har valgt at vaske. Dette giver en skånsom vask og et godt vaskeresultat.
En funktion LG særlig er stolt over er Inverter Direct Drive. LG’s motor er pålidelig, stabil og lydsvag og dermed giver motoren mindre slid, færre bevægelser og færre vibrationer. Inkluderet får du dermed 10 års motorgaranti da LG ved at det er en af de bedste vaskemaskinemotorer.

I maskinen finder du også True Stream som er en tre-i-en løsning. Allergy Care fjerner allergener med den rette vasketemperatur, Steam Refresh genopfrisker tøjet på blot 20 minutter og udglatter folder og Steam Softener blødgør tøjet med True-Stream vand som er det bedste skyllemiddel nogensinde og egner sig perfekt til sart hud og børn. Turbo Wash findes også i maskinen også sørger for at dit tøj kan blive vasket hurtigere.

Endelig findes SmartThinQ som sørger for at din maskine har Wifi adgang og du kan dermed styre dit vasketøj på din smartphone. Samtidig giver app’en dig mulig for at opdatere og hente nye programmer ned og sørger samtidig for at dine programmer er opdateret.

Anmeldelser

Kunder er ovenud tilfredse og glade for denne top lækre maskine fra LG, da den er meget energivenlig, har hurtig programmer, er støjsvag og har en dejlig stor tromle.

En kunde skriver: “Har haft denne maskine i en måned nu, er ovenud tilfreds. Den vasker effektivt og hurtigt. Kan rumme kæmpe mængder vasketøj på en gang. Super god funktion, at den vejer tøjet først og herefter regner vasketiden ud. Var bekymret for at vaske med mindre mængder, da det jo er lidt spild af vasketid, men den nedsætter selv vasketiden. Rigtig mange funktioner og valgmuligheder (måske lidt rigeligt). Fedt at den passer ind i et almindeligt vaskeskab (er lidt dybere, men den kan være der). Det eneste jeg fortryder er, at jeg ikke har købt den for længe siden!

7.399 kr
Til butik
i-DOS – automatisk dosering af middel
Hurtigprogram på kun 15 / 30 min
Op til 1.600 omdrejninger i minuttet
Energiklasse A+++ og 10 års garanti

Om produktet

Her er der tale om et topprodukt fra det tyske mærke Bosch. Med en vaskekapacitet på hele 9 kg kan selv den store familie få dækket sine vaskebehov. Vaskemaskinen er frontbetjent og har et super lækkert og moderne design. Med sådan et topprodukt følger selvfølgelig et energimærket som er blandt markedets bedste. Vaskemaskinen er mærket med A+++ som sikrer dig en god besparelse på budgettet og samtidig tager vaskemaskinen hånd om miljøet. Det årlige energiforbrug er estimeret til at være 152 kWh og det årlige vandforbrug er estimeret til at være 11.220 liter.

Motortypen i denne vaskemaskine er kulfri og dette medfører forlænget levetid og samtidig et lavere støjniveau. Under vask har vaskemaskinen kun et støjniveau på 47 dB som er blandt det laveste overhovedet. Under centrifugeringen har vaskemaskinen et lydniveau på 73 dB og desuden en hastighed på 1600 omdrejninger per minut.

Timer funktionen er til familien med den travle hverdag. Med timer funktionen at det muligt at smide tøjet ind om morgenen og sætte en udskudt start så vasken er færdig til du kommer hjem. Derudover kan du på blot 15 minutter få genopfrisket dit tøj. Med en lav restfugtighed tørrer dit tøj hurtigere på tørresnoren eller i tørretumbleren. Restfugtigheden ligger på 44% som er blandt de laveste restfugtigheder.

Højden på vaskemaskinen er 85 cm, bredden er 60 cm og dybden er 63,2 cm.

Funktioner

Tysk kvalitet sørger selvfølgelig også for at profylde deres maskiner med lækre funktioner som hjælper dig med spare på forbruget og samtidig give dig et perfekt vaskeresultat. ActiveWater Plus er vejen til et lavt vandforbrug. Med en special lavet tromle og to sensorer udnyttes hver en dråbe i maskinen effektivt. VarioPerfect er vejen til et perfekt vaskeresultat af alle tekstiler. Funktionen tillader dig at kombinere EcoPerfect og SpeedPerfect som kan give dig en besparelse på 65% tid og 50% energi.

AntiVibration Design skaber mere stabilitet og sørger for mere støjsvage kørsler, selv under centrifugering. EcoSilence System er funktionen som sørger for at du kan vaske tøj selv når babyen sover. HomeConnect er app’en til din smartphone som gør det muligt for dig at styre dine hvidevarer over en wi-fi forbindelse.

Endelig findes i-DOS som står for “Intelligent Dosing System” som tillader dig at hælde en hel flaske vaskemiddel og skyllemiddel i maskinen på én gang og dermed bliver doseringen gjort helt automatisk. Dette kan sparer dig for hele 7000 liter vand om året. Du kan selvfølgelig stadig vælge at dosere manuelt, hvis du ønsker det.   

Anmeldelser

Ud af 9 anmelder på den danske hjemmeside skousen.dk har denne vaskemaskine scoret 4.9 ud af 5. Købere af denne maskine er super tilfredse med alle de lækre funktioner.

En købere skriver: “Vi har nu haft denne vaskemaskine i nogle dage og rigtigt glade for vores valg. Det gik let at koble den på vores netværk og Home Connect appen, er lige så let at sætte op. Fandt manualen der medfølger, god som opslagsværk. Betjeningen af selve vaskemaskinen er ret lige til. Stort udvalg af programmer. “

12.399 kr
Til butik
Godt køb
Bosch WAN2828ISN
5.299 kr
Til butik
Testvinder
Miele WCF120NDS

Miele WCF120NDS

Lave forbrugsværdier
Energimærket med A+++
Watercontrol-system til din sikkerhed
Testet til 20 års levetid

Om produktet

Frontbetjent vaskemaskine fra Miele. Vaskekapacitet lyder på 8 kg og dermed kan familien på 3-4 nemt få klaret det ophobede vasketøj. Vaskemaskinen ligger i toppen af markedet hvad angår miljøvenlighed og derfor har den også fået energimærket A+++. Med A+++ får du en energivenlig vaskemaskine og samtidig en besparelse på både energi og vand. Centrifugeringen kører med 1600 omdrejninger per minut og har desuden centrifugeringsevnen A, som er den bedste man kan have.

Det årlige energiforbrug ligger på 176 kWh og det årlige vandforbrug ligger på 9900 liter. Motoren i vaskemaskinen er kulfri. Det vil sige du får en mere støjsvag maskine samt en forlænget levetid. Støj er ikke noget man behøver bekymre sig om. Under vask er lydniveauet nemlig kun 48 dB og under centrifugering på 73 dB. Timer funktionen er en genial opfindelse som sørger for at du ikke behøver gå og vente på vasketøjet bliver færdigt. Med timer funktionen kan du lave en udskudt start og dermed kan vasketøjet være færdigt når du vil have det.

Højden på vaskemaskinen er 85 cm, bredden er 59,7 cm og dybden er 63,3. Dermed kan vaskemaskinen typisk passe ind i familiens bryggers eller badeværelse.

Funktioner

Funktionerne i denne Miele vaskemaskine er med til at forbedre levetid, vaskeresultat og forbrugsværdier. Motoren i vaskemaskinen er en ProfiEco-motor som er meget besparende samt effektiv. Det lave energiforbrug giver en besparelse på budgettet og derudover er motoren også slidfri. Motoren er testet til at have en levetid på 20 år og dermed behøver ikke du ikke tænke på en ny vaskemaskine lige foreløbig, når du først har investeret i denne maskine.

Den automatiske tøjregistrering er funktionen som vejer hver vask og sørger herefter for at bruge akkurat den vand- og energimængde som er nødvendig for et optimalt vaskeresultat med vask og skylning. Cap Dosing er også at finde i denne Miele vaskemaskine og kan nemt klare portionskapslerne og sørger for nem dosering af special vaskemiddel og skyllemiddel.  

Endelig findes Watercontrol-system som er en vandsensor som registrerer vandtilførslen hele tiden. Derudover vil sensorer også registrere hvis vandet der bliver tilført ryger ud i maskinens indre. Her er der altså tale om en smart Miele vaskemaskine.

Anmeldelser

Købere synes godt om det lange levetid på motoren og derudover maskinen som helhed. En køber skriver: “Efter en længere periode valgte jeg at købe en Miele. Jeg fortryder på ingen måde mit valg og den vasker utrolig rent”.

8.395 kr
Til butik
★★★★ hos Skousen
Lydniveau ved vask på 51 dB
 Flere smarte funktioner
Stor maskine til en god pris

Lækkert design som passer ind hos familieboligerne

Med en vaskekapacitet på 9 kg og en tørrekapacitet på 6 kg passer denne AEG vaske-tørremaskine godt ind hos den mellemstore familie. Vaske-tørremaskinen er mærket med A i energiklassen og ligger dermed i den gode ende af skalaen. Det årlige energiforbrug ligger på ca. 1212 kWh og det årlige vandforbrug ligger på ca. 19800 liter og dermed får du ikke nogle unødvendige udsving på det månedlige budget.

Centrifugeringsevnen i denne vaske-tørremaskine ligger på 1600 omdrejninger pr minut og dette giver en restfugtighed på 44% i dit tøj efter en endt vask. Restfugtighed definerer hvor meget vand der er i dit tøj efter vasken. En lav restfugtighed gør at tøjet skal hænge kortere tid på tørresnoren eller have kortere tid i tørretumbleren. Lydniveauet under centrifugering ligger på 77 dB og under vask på kun 51 dB.

AEG kommer med gode fordele til dig som køber

AEG har en forståelse for at dig og din familie har en travl hverdag og derfor kan du køre et hurtigt program på 60 min. Derudover kan du lave en udskudt start så vasketøjet står klar lige præcis når du vil have det. Motortypen i denne vaske-tørremaskine har en kulfri motor er derfor kommer motoren med et lavere lydniveau end normalt og giver dig en mere stabil vask og centrifugering.

Vaske-tørremaskinen har også tænkt på at de primære købere er børnefamilier og derfor har de selvfølgelig sørget for en god sikkerhed omkring maskinen. Vaske-tørremaskinen er udstyret med børnesikring som sikrer at låge og betjeningspanel låses under kørsel. Dermed kan børnene ikke komme til at åbne lågen under vasken eller ændre i indstillinger når de først er indstillet.

Funktionerne er ideele

Denne AEG vaske-tørremaskine kommer med en masse funktioner som hjælper dig hen mod det bedste vaskeresultat. Du finder blandt andet ProSense som er funktionen som vejer hver eneste vask. Dermed får du en god besparelse på både vand og energi. DualSense findes også i maskinen og hjælper med at alt dit tøj kan vaskes og det er inklusiv uldtøj og sart tøj. Dermed er det slut med at vaske tøjet i hånden.

NewOutdoor er tørrefunktionen som kan tørre alt lige fra flyverdragter og regnjakker til sportstøj og dermed bevares din imprægnering på dit udetøj. Dampprogrammet giver dit tøj en genopfriskning og udglatter det værste krøller så du sparer tid ved strygebrættet. Udover de nævnte funktioner, findes der mange flere som vil gøre din oplevelse med denne vaske-tørremaskine endnu bedre.

8.399 kr
Til butik
★★★★ hos Skousen
NewOutdoor til imprægnering
Perfekt til børnefamilier
Masser af gode funktioner

Passer til familien på 4 personer

Med en vaskekapacitet på 8 kg og en tørrekapacitet på 4 kg passer denne vaske-tørremaskine fra AEG godt ind i hjemmet hos den gennemsnitlige familie på to voksne og to børn. Energimærket på vaske-tørremaskinen er A som er i den gode ende af skalaen. Derfor har vaske-tørremaskinen fra AEG også et årligt energiforbrug på ca. 1070 kWh og et årligt vandforbrug på ca. 19400 liter.

Centrifugeringsevnen i vaske-tørremaskinen ligger på 1600 omdrejninger per minut som samtidig resulterer i en restfugtighed på kun 44%. En lav restfugtighed gør at tøjet skal have kortere tid i tørretumbleren eller hænge kortere tid på tørresnoren. Lydniveauet under centrifugering ligger på de normale 76 dB og under vask er lydniveauet kun 51 dB. Motortypen i vaske-tørremaskinen er kulfri som giver en længere levetid, mindre støj og en mere stabil vask. På kun 60 minutter kan du ved hjælp af hurtig programmet få dit tøj rent og klar til brug.

Propfyldt med funktioner

Funktionerne i denne vaske-tørremaskine hjælper dig frem til bedre vaskeresultater. NewOutdoor funktionen gør det muligt for dig at vaske regnjakker, flyverdragter osv. som har en imprægnering som du gerne vil bevare. Derudover kan programmet også tørre disse tekstiler uden at imprægneringen bliver beskadiget.

Tromlen som er installeret i denne vaske-tørremaskine er en XXXL tromle som vil vaske dit tøj utrolig skånsomt. Med ProSense vejes hver vask inden start og dermed justeres vasketiden til hver enkelt vask som vil resultere i en besparelse i både energi og vand.

Med unger i huset og en masse praktiske ting kan vasketøjet godt være en presset opgave som får ens overskud til at falde. Med denne maskine kan du lave udskudt start så dit vasketøj står klart når du har tid til at hænge det op. Derudover er der børnelås så børnene hverken kan ændre i programmet eller åbne lågen efter du har sat maskinen i gang. Altså er vaske-tørremaskinen fra AEG et perfekt match til børnefamilierne.

4.499 kr
Til butik

Ny vaskemaskine – Testvindere er et godt valg

Det kan være meget svært at finde en ny vaskemaskine, som er det helt rigtige til netop dig. Der er rigtig mange forhold man skal være opmærksom på, herunder størrelse, energimærke, funktioner, garantier, design og mærker m.v. Som udgangspunkt kan det være en rigtig god ide at vælge de vaskemaskiner, som er blevet kåret til bedst i test.

Hermed sikre man, at vaskemaskinen er gennemtestet og har nogle smarte funktioner, som kan gøre din hverdag lettere og spare dig penge på den lange bane. Ofte kan det sagtens betale sig at betale lidt ekstra for en god vaskemaskiner, som til gengæld holder mange år ud i fremtiden. Nedenfor kan du læse om nogle af de funktioner hos en vaskemaskine, som du skal være opmærksom på.

 

Hvad skal du være opmærksom på ved en køb af ny vaskemaskine?

Størrelse: Ved størrelse er der flere ting som man skal være opmærksom på. Først og fremmest gælder det, at størrelsen på vaskemaskinen skal kunne stå, der hvor du har plads til vaskemaskinen. Om det er på toilettet, i bryggerset eller et tredje sted, så skal den passe i målene – højden, dybden og bredden.

Dernæst er det vigtigt at kigge på vaskekapaciteten på den enkelte model. Tidligere har det været typisk at tromlen i vaskemaskinen har kunne rumme 6-7 kg tøj. I dag er gennemsnittet omkring 8-9 kg, men kan fås helt op til 12 kg, som er i den store ende for vaskemaskiner til private hjem. Er du en husholdning på 4-5 personer, så kan en maskine med 8-9 kg kapacitet sagtens gå an.

Energimærke: En anden vigtig ting som man skal være opmærksom på ved køb af ny vaskemaskine, er energimærket/miljømærket. Energimærket får fra D, som er de vaskemaskiner der bruger mest el og vand, til A+++, der er det mest optimale, som bruger mindst muligt vand og el.

Energistyrelsen anbefaler at købe en vaskemaskine i energiklasse A++ eller A+++, som både skåner miljøet og skåner din elregning. Læs mere generelt information om vaskemaskiner her.

Centrifugeringsevne: Centrifugeringevnen er også en væsentlig overvejelse man bør gøre sig, når man skal købe ny vaskemaskine. Centrifugeringsevnen er en central del af vaskningen, som afgør hvor vådt tøjet er ved endt vask. Det anbefales at finde en vaskemaskine som har en centrifugeringsevne i A eller B, som er de to bedste klasser.

Herudover er det væsentligt at kigge på antal omdrejninger i minuttet, som typisk ligger i spændet 400-1600 omdrejninger per minut. Udgangspunktet er, at jo flere omdrejninger maskinen laver, desto mindre er tøjet når det er færdigt. Dette har selvfølgelig også en betydning for lydniveauet, som er det næste du bør overveje.

Lydniveau: Lydniveauet kan svinge meget fra vaskemaskine til vaskemaskine, men er en ting som bør overvejes. Her skelner man mellem lydniveau ved vask og lydniveau ved centrifugering. Bor du i lejlighed er det fordelagtigt at købe en vaskemaskine, som har et lavt lydniveau, så man generer mindst muligt.

Motor: De fleste producenter tilbyder 10 års garanti på deres motorer og det anbefales at du vælger en producent som tilbyder 10 års garanti. Får du en garanti med i prisen, betyder det at producenten står inden for motoren, og at du derfor ikke skal forvente nogle problemer de næste mange år. Det anbefales at gå efter en kulfri motor, da de har tendens til at hold langt længere end en traditionel motor og bruger signifikant mindre strøm.

Vaskeprogrammer: Inden du køber din næste vaskemaskiner, bør du også gøre dig nogle overvejelser angående hvilke vaskeprogrammer modellen har. Mange modeller i dag har eksempelvis smarte hurtigprogrammer ned på 10-15 minutter, bestemte skjorteprogrammer, uld, bomuld, sport, håndklæder og diverse andre vaskeprogrammer.

 

Vaskemaskine med stor tromle til stor familie?

I denne kategori har vi samlet nogle af de helt store vaskemaskiner, som der er at finde på det danske markedet. Her har du vaskemaskiner helt op i vaskekapaciteten 8-12 kg.

Er du en stor husstand med en stor familie, som bruger meget tøj i løbet af dagen, så kan det på det kraftigste anbefales at købe en vaskemaskine med stor tromle. En stor vaskemaskine kan typisk indeholde et par dages tøjforbrug, hvis man er en familie på 4-6 personer.

 

Køb af en stor vaskemaskine?

En vaskemaskine med stop kapacitet kan være at foretrække, når man er mange i familien. På den måde kan der gå længere tid mellem hver vask. På denne side kan du finde forskellige størrelser på vaskemaskiner, heriblandt vaskemaskine 8 kg, vaskemaskine 10 kg og vaskemaskine 12 kg. Hvad valget falder på, bør afhænge af hvor stor husstanden er, samt hvilke behov I har som familie i forhold til funktioner.

Eksempelvis, findes der nogle vaskemaskiner med automatisk dosering, og andre vaskemaskiner med “AddWash”, som er en lille låge i selve døren, så du kan tilføje tøj til vasken mens den er i gang.

error: