Bedste vaskemaskiner i test

I oversigten nedenfor ses et udvalg af de mest populære produkter indenfor kategorien.

Testvinder

Om produktet Smart hvid vaskemaskine fra Miele. Med en vaskekapacitet på 8 kg passer vaskemaskinen godt til familien på 3-4 personer. Energimærket er A+++ og dermed er denne vaskemaskine blandt de mest energivenlige på markedet. Det årlige energiforbrug ligger på 157 kWh og det årlige vandforbrug ligger på 9900 liter. Dermed får du en god […]

9.395 kr
Til butik
Topscorer

Om produktet Med denne lækre og moderne vaskemaskine fra LG følger hele 12 kg kapacitet med – en rigtig stor vaskemaskine. Vaskemaskinen er beregnet til den store familie og der er ikke sparet på noget. Inkluderet får du én af markedets mest energivenlige maskiner med en score på A+++ i energiklassen, og dermed giver den […]

7.399 kr
Til butik
Godt køb

Om produktet Her er der tale om et topprodukt fra det tyske mærke Bosch. Med en vaskekapacitet på hele 9 kg kan selv den store familie få dækket sine vaskebehov. Vaskemaskinen er frontbetjent og har et super lækkert og moderne design. Med sådan et topprodukt følger selvfølgelig et energimærket som er blandt markedets bedste. Vaskemaskinen […]

7.999 kr
Til butik
Godt køb
3.129 kr
Til butik
Testvinder

Miele WCF120NDS Om produktet Frontbetjent vaskemaskine fra Miele. Vaskekapacitet lyder på 8 kg og dermed kan familien på 3-4 nemt få klaret det ophobede vasketøj. Vaskemaskinen ligger i toppen af markedet hvad angår miljøvenlighed og derfor har den også fået energimærket A+++. Med A+++ får du en energivenlig vaskemaskine og samtidig en besparelse på både […]

8.395 kr
Til butik

Lækkert design som passer ind hos familieboligerne Med en vaskekapacitet på 9 kg og en tørrekapacitet på 6 kg passer denne AEG vaske-tørremaskine godt ind hos den mellemstore familie. Vaske-tørremaskinen er mærket med A i energiklassen og ligger dermed i den gode ende af skalaen. Det årlige energiforbrug ligger på ca. 1212 kWh og det […]

7.979 kr
Til butik

Passer til familien på 4 personer Med en vaskekapacitet på 8 kg og en tørrekapacitet på 4 kg passer denne vaske-tørremaskine fra AEG godt ind i hjemmet hos den gennemsnitlige familie på to voksne og to børn. Energimærket på vaske-tørremaskinen er A som er i den gode ende af skalaen. Derfor har vaske-tørremaskinen fra AEG […]

5.990 kr
Til butik

Ny vaskemaskine – Testvindere er et godt valg

Det kan være meget svært at finde en ny vaskemaskine, som er det helt rigtige til netop dig. Der er rigtig mange forhold man skal være opmærksom på, herunder størrelse, energimærke, funktioner, garantier, design og mærker m.v. Som udgangspunkt kan det være en rigtig god ide at vælge de vaskemaskiner, som er blevet kåret til bedst i test.

Hermed sikre man, at vaskemaskinen er gennemtestet og har nogle smarte funktioner, som kan gøre din hverdag lettere og spare dig penge på den lange bane. Ofte kan det sagtens betale sig at betale lidt ekstra for en god vaskemaskiner, som til gengæld holder mange år ud i fremtiden. Nedenfor kan du læse om nogle af de funktioner hos en vaskemaskine, som du skal være opmærksom på.

 

Hvad skal du være opmærksom på ved en køb af ny vaskemaskine?

Størrelse: Ved størrelse er der flere ting som man skal være opmærksom på. Først og fremmest gælder det, at størrelsen på vaskemaskinen skal kunne stå, der hvor du har plads til vaskemaskinen. Om det er på toilettet, i bryggerset eller et tredje sted, så skal den passe i målene – højden, dybden og bredden.

Dernæst er det vigtigt at kigge på vaskekapaciteten på den enkelte model. Tidligere har det været typisk at tromlen i vaskemaskinen har kunne rumme 6-7 kg tøj. I dag er gennemsnittet omkring 8-9 kg, men kan fås helt op til 12 kg, som er i den store ende for vaskemaskiner til private hjem. Er du en husholdning på 4-5 personer, så kan en maskine med 8-9 kg kapacitet sagtens gå an.

Energimærke: En anden vigtig ting som man skal være opmærksom på ved køb af ny vaskemaskine, er energimærket/miljømærket. Energimærket får fra D, som er de vaskemaskiner der bruger mest el og vand, til A+++, der er det mest optimale, som bruger mindst muligt vand og el.

Energistyrelsen anbefaler at købe en vaskemaskine i energiklasse A++ eller A+++, som både skåner miljøet og skåner din elregning. Læs mere generelt information om vaskemaskiner her.

Centrifugeringsevne: Centrifugeringevnen er også en væsentlig overvejelse man bør gøre sig, når man skal købe ny vaskemaskine. Centrifugeringsevnen er en central del af vaskningen, som afgør hvor vådt tøjet er ved endt vask. Det anbefales at finde en vaskemaskine som har en centrifugeringsevne i A eller B, som er de to bedste klasser.

Herudover er det væsentligt at kigge på antal omdrejninger i minuttet, som typisk ligger i spændet 400-1600 omdrejninger per minut. Udgangspunktet er, at jo flere omdrejninger maskinen laver, desto mindre er tøjet når det er færdigt. Dette har selvfølgelig også en betydning for lydniveauet, som er det næste du bør overveje.

Lydniveau: Lydniveauet kan svinge meget fra vaskemaskine til vaskemaskine, men er en ting som bør overvejes. Her skelner man mellem lydniveau ved vask og lydniveau ved centrifugering. Bor du i lejlighed er det fordelagtigt at købe en vaskemaskine, som har et lavt lydniveau, så man generer mindst muligt.

Motor: De fleste producenter tilbyder 10 års garanti på deres motorer og det anbefales at du vælger en producent som tilbyder 10 års garanti. Får du en garanti med i prisen, betyder det at producenten står inden for motoren, og at du derfor ikke skal forvente nogle problemer de næste mange år. Det anbefales at gå efter en kulfri motor, da de har tendens til at hold langt længere end en traditionel motor og bruger signifikant mindre strøm.

Vaskeprogrammer: Inden du køber din næste vaskemaskiner, bør du også gøre dig nogle overvejelser angående hvilke vaskeprogrammer modellen har. Mange modeller i dag har eksempelvis smarte hurtigprogrammer ned på 10-15 minutter, bestemte skjorteprogrammer, uld, bomuld, sport, håndklæder og diverse andre vaskeprogrammer.

 

Vaskemaskine med stor tromle til stor familie?

I denne kategori har vi samlet nogle af de helt store vaskemaskiner, som der er at finde på det danske markedet. Her har du vaskemaskiner helt op i vaskekapaciteten 8-12 kg.

Er du en stor husstand med en stor familie, som bruger meget tøj i løbet af dagen, så kan det på det kraftigste anbefales at købe en vaskemaskine med stor tromle. En stor vaskemaskine kan typisk indeholde et par dages tøjforbrug, hvis man er en familie på 4-6 personer.

 

Køb af en stor vaskemaskine?

En vaskemaskine med stop kapacitet kan være at foretrække, når man er mange i familien. På den måde kan der gå længere tid mellem hver vask. På denne side kan du finde forskellige størrelser på vaskemaskiner, heriblandt vaskemaskine 8 kg, vaskemaskine 10 kg og vaskemaskine 12 kg. Hvad valget falder på, bør afhænge af hvor stor husstanden er, samt hvilke behov I har som familie i forhold til funktioner.

Eksempelvis, findes der nogle vaskemaskiner med automatisk dosering, og andre vaskemaskiner med “AddWash”, som er en lille låge i selve døren, så du kan tilføje tøj til vasken mens den er i gang.

error: