Bedste støvsugere i test

I oversigten nedenfor ses et udvalg af de mest populære produkter indenfor kategorien.

Hvorfor købe dette produkt?

Bedst i test hos Tænk, august 2018
★★★★★ Hos WhiteAway.com
★★★★★ Hos Coop Shopping
Særlig effektiv på alle gulvtyper
Høj kvalitet – testet til at holde i 20 år
Energibesparende og med godt filter

Bedste Miele støvsuger hos Tænk i 2018

Forbrugerrådet TÆNK tester utrolig mange forskellige produkter og disse tests er til at stole på. Er en støvsuger mærket med en testvinder fra TÆNK kan man godt regne med et godt produkt. Miele støvsugeren Complete C3 Ecoline Black Diamond fra Miele optager perfekt snavs og støv fra et underlag, hvorfor den også har fået scoren A, som er den bedste i denne kategori. På tæpper ligger støvsugeren middel og har mærket D.

Når støvsugeren arbejder har den et lydniveau på 76 dB og dette er rimelig standard for en almindelig støvsuger. Med støvsugeren kan du støvsuge større områder og der er en aktionsradius på 12 meter og du slipper derfor for at skulle skifte stikkontakt hele tiden.

Derudover er en god arbejdsstilling utrolig vigtig for at undgå rygproblemer og her kan du med teleskoprøret uden problemer regulere højden, så du har en fornuftig holdning når du gør rent.

Energiklasse og støvemission

En god energiklasse er vigtigt for mange og det er også med til at give et sundere miljø og samtidig får man en besparelse i det månedlige budget. Støvsugeren er mærket med A+ og er derfor blandt markedets aller mest energivenlige støvsugere overhovedet. Motoreffekten ligger på beskedne 550 watt og det er også blandt markedets aller laveste. Virkningsgraden skal man dog ikke tage fejl af, støvsugeren er nemlig udstyret med en Power Efficiency-motor som giver et bedre resultat.

Støvemissionen fortæller noget om hvor god støvsugerens filter er til at rense luften for skadelige partikler, og denne støvsuger har fået den bedste karakter nemlig A. Hvis du er allergiker eller lider af astma er det en god ide at vælge en støvsuger der har en støvemission på A. Støvsugeren kommer med flere forskellige mundstykker som er med til at bidrage til et renere hjem.

Du får et universal mundstykke, et mundstykke til fuger og møbler og en afstøvningsbørste. Støvsugeren er god at manøvrere rundt i hjemmet med de tre hjul som kan dreje 360 grader. Dermed kan du komme rundt mellem alle møbler uden at dette skulle være besværligt.

Sublim testvinder støvsuger til ethvert behov

Få støvsugere er lige så alsidige som dette eksemplar fra Miele. Støvsugeren er Mieles nyeste skud på stammen når det kommer til deres top serie C3. Modellen hedder C3 Ecoline Black Diamond og er allerede blevet kåret som en testvinder hos forbrugerrådet Tænk. Grunden til forbrugerrådets bedømmelse skal findes i den lange række af kriterier hvor støvsugeren blev bedømt – den klarede sig nemlig bedre end gennemsnittet i samtlige kategorier.

Helt konkret lyder Tænk’s bedømmelse af støvsugeren på at støvsugeren er utrolig nem at håndtere og at den suger meget kraftigt på trods at den energibesparende A+ motor. Støvsugeren klarer gulvtæpper rigtig godt med det medfølgende standard-mundstykke. Andre støvsugere skal typisk bruge et andet special-mundstykke til samme opgave. Det er langt fra første gang at Miele bliver kåret til testvinder. Mieles modeller er næsten altid med i toppen, da du er sikker på at deres støvsugere er af virkelig høj kvalitet.

Smarte funktioner hele vejen rundt

Støvsugerne er designet på en smart måde hele vejen rundt, og der er tænkt meget over selv de mindste detaljer. Et eksempel på dette kunne være ved støvsugerens automatiske ledningsoprul. Ledningen kan nemlig rulles op, helt uden at du behøver at bukke det.

Det er blot at trykke på fodtasten på støvsugeren. En anden smart funktion er det meget praktiske låsesystem, som støvsugeren er udstyret med. I låsesystemet er gulvmundstykke, støvsugerør og håndtaget samlet og kan justeres blot ved at klikke og rykke i røret.

De smarte funktioner stopper bestemt ikke her. En anden smart funktion hos støvsugeren er dens indbyggede møbelbeskyttelse, som gør at du undgår skrammer på døre og møbler. Rundt om selve støvsugeren er indbygget en kunststofliste, som virker beskyttende såfremt, du skulle køre støvsugeren ind i noget. Af andre funktioner kan også nævnes Mieles funktion som sikrer mod overophedning i støvsugerens motor og griberøret som fungerer som lunafleder.

Forbrugerne bakker om bedst i test støvsugeren

At støvsugeren er blevet kåret til bedst i test, kan i høj grad også ses på de mange positive bedømmelser støvsugeren allerede har fået. Selvom støvsugeren er forholdsvis ny på markedet, så har den allerede hos Coop Shopping fået 18 anmeldelser. Den gennemsnitlige bedømmelse baseret på de 18 anmeldelser er hele 4.8 ud af 5 mulige! Dette er et ekstremt godt resultat, som virkelig vidner om at kunderne er tilfredse med deres køb.

1.649 kr
Til butik

Hvorfor købe dette produkt?

Bedst i test hos TÆNK marts 2018
★★★★★ Hos Wupti.com
★★★★★ Hos Coop Shopping
Topkarakter i rengøringsevne (AAAA)
Yderst støjsvag med lydniveau 65 dB
Godt filter og lavt energiforbrug

Kort beskrivelse

Denne marts 2018 og april 2019 testvindede Electrolux støvsuger er udarbejdet i 70 % genbrugsplast og er dermed en god støvsuger til dit hjem og for miljøet. Støvsugeren har en lang rækkevidde på hele 12 meter og et lavt lydniveau på kun 65 dB. Electrolux EUO9GREEN er en del af UltraOne Serien, som er kendt for en høj luftgennemstrømning og en kraftig sugeevne. Denne Electrolux støvsuger har et vaskbart Allergy Plus filter og der medfølger flere slags mundstykker heriblandt et til hårdt gulv og et til møbler. Støvsugeren fra Electrolux får topkarakter (A) i både tæpperengøring, gulvrengøring og støvemission.

Electrolux EUO9GREEN – Tænk testvinder 2018

Electrolux har lanceret denne geniale støvsuger som virkelig scorer topkarakterer over hele linjen. Støvsugeren er testvinder fra forbrugerrådet TÆNK tilbage i 2018 og det er der en helt klar årsag til. På samtlige parametre ligger støvsugere bedre end gennemsnittet og købet af denne støvsuger vil gøre rengøringen i dit hjem sjovere og bedre.

Støvsugeren har scoret den højeste karakter (A) på både hårde gulve såsom trægulv, klinker og fliser men også på tæpper som virkelig ikke ses særlig tit i den samme støvsuger. Dermed kan du altså med fordel købe denne støvsugere når du har hårdt underlag men samtidig tæpper du vil rengøre.

Når der skal gøres rent skal det være nemt og ikke en udfordring og derfor har Electrolux også lavet en ledningslængde på 12 meter så du slipper for at skifte stikkontakt hele tiden.

Dermed kan du komme godt rundt omkring med støvsugeren. Støvsugere har en tendens til at være til gene for både husdyr og mindre børn. Med denne støvsuger kommer der et beskedent støjniveau på kun 65 dB som er i den utrolig lave ende af støj skalaen for støvsugere. Støvsugeren kommer med tre tilhørende mundstykker som er henholdsvis møbel-, parket- og fugemundstykke.

Brugere er glade og energimærket er i top

I disse tider er det utrolig fornuftigt at have et godt energimærke og det kan du roligt regne med fra denne støvsuger fra Electrolux. Energiniveauet er helt i bund og derfor har støvsugeren også fået en score på A på denne skala, som er det bedste for en støvsuger.

Støvsugeren suger med en stor kraft og har en motoreffekt på hele 850 watt. Styrken kan nemt reguleres og derudover kan du ved hjælp af teleskoprøret nemt indstille støvsugeren så den passer til din højde. Med det ergonomiske håndtag, bliver du garanteret tilfreds med denne Electrolux støvsuger.

Støvsugeren kommer med en pose som samler alt det skidt og snavs du støvsuger op. Posen har en kapacitet på hele 5 kg og dermed slipper du for at tømme posen som du sikkert har været vant til.

Støvsugeren fra Electrolux har udover prisen for testvinder fra forbrugerrådet TÆNK også fået 5 ud af 5 stjerner på tre danske hjemmesider med 450+ anmeldelser. Det er altså en støvsuger som klarer sig kanon godt i test og samtidig er købere af produktet ovenud tilfredse.

TÆNK’s undersøgelse og test har sat støvsugeren ind på den næstbedste kategori nemlig God og støvsugeren har fået 72% ud af 100% som er en rigtig flot karakter. Det er særligt holdbarheden, støjen og støvemissionen som virkelig er gode i denne støvsuger ifølge TÆNK.

Testresultater

Denne Electrolux EUO9GREEN klarer sig rigtig godt i støvsuger test. Modellen er blevet kåret som testvinder af Forbrugerrådet Tænk. Forbrugerrådet Tænk er meget kyndige hvad angår test og det må antages at denne model gør et godt stykke arbejde. Denne bedst i test støvsuger klarer dagens udfordringer ret godt, i sær hvis du ikke ønsker at lave larm. Modellen er nemlig yderst støjsvag og får karakteren “Meget god”, som er det bedst mulige i testen. Det lave lydniveau skyldes Silent Air Technology som er indbygget, som sikre et lydniveau på kun 65 dB.

Derudover får denne støvsuger karakteren “Meget god” i både støvemission og holdbarhed. Dette skyldes at støvsugeren har en godt filter indbygget – Allergy Plus filter, som er vaskbart. Modellen er lavet af 70 % genbrugsmateriale, så der er endda også en ekstra plus for at være skånsom overfor miljøet.

Denne støvsuger har desuden specifikationerne AAAA. Det betyder at den får A i energiklasse, A i støvemission samt A i både rengøringsevne på hårdt gulv og på gulvtæpper. Det er meget atypisk for støvsugere at få A i alle kategorier, men det er lykkedes Electrolux at lave det for denne bedste støvsuger.

Godkendt i støvsuger test

I den udvalgt støvsuger test får denne model blandede anmeldelser for brugervenligheden. Hvad der anslås som værende dårligt er den medfølgende brugervejledning, brugervenlighed ved støvsugning på gulvtæpper og trapper samt opmagasinering. Dette er de eneste områder hvor modellen leverer under middel, hvor alt eller er middel, god eller meget god.

Electrolux UltraOne Green er en yderst lydsvag støvsuger, som er bygget i genbrugsplast. Den testvindende model har hele 12 meter lang aktionsradius, samt automatisk ledningsoprul. Dette er meget standard for en moderne støvsuger, og er derfor ikke “noget særligt”. Modellen har en XXL støvsugerpose på hele 5 liter, som er mere end man plejer. Dette giver en billig drift, da der går lang tid mellem hver udskiftning af pose.

Denne model får i sær ros for dens greb på teleskoprøret, som gør det nemt at komme rundt omkring med støvsugeren. Et sted hvor den ikke får ros, er opsugning af hår på gulvtæpper. På trods af dens A-rating, skriver Forbrugerrådet Tænk at modellen ikke klarer sig i top i deres udførte test. Har man derfor dyr i hjemmet kan man med fordel kigge på en af de nævnte støvsugere til dyrehår.

Gode anmeldelser fra brugere

Denne støvsuger som er kåret til bedst i test, får generelt positive anmeldelser af de mange brugere. Ved at tage et kig på den danske Skousen.dk får modellen 4,4 stjerner baseret på +30 anmeldelser. En anmeldelser skriver følgende:

Super god støvsuger
“Jeg købte denne støvsuger for knapt en måned siden og den er klart den bedste støvsuger jeg nogensinde har ejet. Den suger rigtig godt og sugeevnen er nem at indstille. Den larmer virkelig ikke meget.

På den danske Coop.dk får den samme testvinder dog “kun” 3,8 stjerner ud af 5. Dette baserer sig dog også kun på +5 anmeldelser, og er måske derfor ikke 100 % retvisende. Størstedelen af de anmeldelser som har været, bliver støvsugeren rost til skyerne, mens en enkelt bruger har haft en anden oplevelse af modellen

 

1.288 kr
Til butik

Hvorfor købe dette produkt?

Bedst i test hos TÆNK 2017
Poseløs støvsuger med stor beholder
★★★★★ Hos Coop Shopping
Arbejdsradius på 11 meter
Medfølgende HEPA filter (99,95%)
Mundstykke til at støvsuge dyrehår

Bedste poseløse støvsuger hos Tænk i 2017

Denne lækre røde støvsuger fra Bosch er kåret til at være bedst i test af TÆNK tilbage i 2017. Støvsugeren har rigtig mange fordele og vil hjælpe dig til at holde dit hjem rent og nydeligt. Støvsugeren er poseløs og har i stedet for dyre støvsugerposer en beholder på 3 liter til at opsamle alt det snavs du støvsuger op. Rengøringsevnen for støvsugeren på hårdt gulv er den bedste og er mærket med A. Så har du trægulv eller klinker som skal rengøres kan denne støvsuger med fordel købes.

Lydniveauet for støvsugeren er 74 dB og dermed larmer den en smule men sikrer dig et rent hjem. Arbejdsradiussen er hele 11 meter og dermed slipper du for at tage stikket ind og ud hele tiden. Støvsugeren er udstyret med et teleskoprør som gør det nemmere for dig at nå alle steder. Derudover får du ikke rygproblemer da du nemt kan indstille længden så den passer til din højde.

Lavt energiforbrug og HEPA filter

Når du køber denne lækre Bosch støvsuger kan du regne med at du får en støvsuger som gør dit hjem hurtig rent og samtidig bruger minimal energi. Støvsugerens energiforbrug ligger nemlig i den lave ende og er mærket med C. Støvsugeren er udstyret HEPA-filter og er i klassen H13, som henviser til at optagelsesevnen er på hele 99,95%. Dermed kan du roligt regne med at du ikke behøver komme de samme steder flere gange, da optagelsesevnen er så god. Støvemissionen for støvsugeren er i klasse A, som er den bedste. Dermed kan du være sikker på at alt støv op fra dit gulv forbliver i støvsugeren.

Er du hunde- eller katteejer kan du med fordel købe denne støvsuger. Med i købet af denne støvsuger får du nemlig et turbo mundstykke som er perfekt til opsamling af dyrehår. Derudover får du også mundstykker til parket, møbel og et fuge-mundstykke. Med disse mundstykker har du en god frihed til at støvsuge hvor du vil og kan nemt skifte disse. Ligger der tæpper i hjemmet er støvsugeren dog ikke den bedste til disse. Støvsugeren har en støvoptagelse markeret med C på tæpper.

Velegnet til dyrehår

Bosch Zoo’o ProAnimal BGS5335 er særligt velegnet til dyrehår, og er en af grundende til at modellen bliver kåret som bedste støvsuger i test. Denne poseløse model bliver topscorer både i støvsuger test hos både det danske forbrugerråd Tænk samt den svenkse pendant Råd & Rön. Blandt begge parter er der ikke stor tvivl om, at det her er en poseløs støvsuger i høj klasse.

Som det kan udledes fra navnet af modellen, er denne bedste poseløse støvsuger særlig effektiv til dyrehår af forskellige typer. Modellen får et A i støvoptag på hårdt gulv, hvor dyrehår i sær har svært ved at finde sig til rette. Modellen får et C hvad angår støvsugning på gulvtæpper, da det specialfremstillede mundstykke, som skal støvsuge hundehår op.

Denne effektive poseløse støvsuger er udstyret med et HEPA filter, som sikre en effektiv optag af støvpartikler. Filteret sikre at at miljøet bliver bedre samtidig med at antallet af støvpartikler bliver formindsket.

Har du dyr i hjemmet, kan denne model klart være en fordel for dig. Med ProAnimal turbomundstykket fjerner den de mange hår som dyr kan smide omkring i rummene. Med sin stærke sugekraft, sikre du dig et rent hjem, som er til fordel for dem som bor i hjemmet.

Flere funktioner

Denne bedst i test poseløse støvsuger fra Bosch er effektiv og smart. Med sit AirTurbo system, fjerner den hår som aldrig før. Derudover har denne Bosch BGS5335 Zoo’o ProAnimal et SelfClean system, som sikre at støvsugeren selv rengør filteret efter behov. Dette er en særlig funktion fra Bosch, som ikke mange andre støvsugere besidder.

Udover ovenstående har Bosch BGS5335 et vaskbart hygiejnisk HEPA filter. Fordelen ved et HEPA filter er, at det filterer alle partikler bord, samtidig med at det renser luften og giver en ren og dejlig udblæsningsluft. Hertil skal det nævnes, at det støvsugeren har en super simpel betjening ved udtagelse og tømning af støvbeholderen.

Støvbeholderen har en netto volume på 3 liter støv, et ergonomisk og behageligt håndtag, parkering og opbevaringsholder, automatisk ledningsoprulning samt en aktionsradius på 11 meter.

Anmeldelser

Denne Bosch poseløs støvsuger får naturligvis flotte anmeldelser af de personer, som har købt denne bedst i test støvsuger. På danske Skousen får denne poseløse Bosch BGS5335 4,3 stjerner ud af 5, baseret på +7 stjerner. Flere bruger nævner at de er rigtige glade for modellen hvor i sær turbomundstykket fremhæves. Desuden nævnes det at den er rigtig effektiv på gulvtæpper, til trods for at modellen “kun” får C ud fra EU-mærket.

En bruger skriver:

Fantastisk
“Denne støvsuger fungerer bare. Den er ekstremt støjsvag og ufattelig effektiv. Den får bare alle hunde hårene med, selv fra mine genstridige gulvtæpper! Tømning af støvbeholder kan ikke være nemmere, og der er ingen lugtgener under og efter støvsugning! Som allergiker er dette mit bedste køb nogensinde.

På den danske Coop Shopping side, får selv samme testvinder 4,4 stjerner ud af 5, som baserer sig på +10 anmeldelser. Her nævnes det at modellen er velfungernede, effektiv men kan have tendens til at være en smule klodset grundet størrelsen. Dette nævnes ligeledes i støvsuger testen, som er blevet udført.

1.995 kr
Til butik

Hvorfor købe dette produkt?

Bedst i test hos TÆNK marts 2018
★★★★★ Hos Wupti.com
★★★★★ Hos Coop Shopping
Arbejdsradius på 12 meter
Et lydniveau på kun 70 dB(A)
Tre hjul for god manøvrering

Kort beskrivelse

Med denne testvindende støvsuger er du sikker på at få en støvsuger som leverer varen. Støvsugeren blev Tænk testvinder i 2018 og er en af de mest populære støvsugere blandt de mange Electrolux modeller. Støvsugeren er udstyret med et Silence Pro System (70 dB) og en rækkevidde på 12 meter.

Den stærke 650 W motor sørger for en god og effektive sugestyrke. Modellen får topkarakter (A) i dens rengøringsevne på hårdt gulv og karakteren B i rengøringsevne på gulvtæppe. Støvsugeren er har et vaskbart hygiejnefilter, som er godt til personer med allergi.

Electrolux støvsuger – Tænk testvinder 2018

Denne lækre blå støvsuger fra Electrolux er testvinder hos forbrugerrådet TÆNK fra marts 2018. Støvsugeren kommer med en aktionsradius på 12 meter og dermed slipper du for at skifte stikkontakt hele tiden.

Du kan komme godt omkring i huset og støvsugeren scorer den bedste score på hårdt underlag. Med en støvoptagelse på A på hårdt gulv kan du med trægulv, klinker eller fliser med fordel købe denne effektive støvsuger. Derudover kan støvsugeren også klare tæpper og har mærket B. Skalaen for støvoptagelse går fra A-G hvor A er det bedste.

Støvsugeren fra Electrolux er utrolig effektiv og samtidig lydsvag. Med et lydniveau på 70 dB støjer støvsugeren mindre end det gennemsnitlige lydniveau. Støvsugeren er nemlig en del af SilentPerformer-serien som er en lydsvag støvsuger som ikke går på kompromis med effektivitet.

Støvsugeren bruger en 3,5 liter støvsugerpose så du kan støvsugere mange gange før at posen skal skifte. Hvis posen skal skiftes giver støvsugeren dig besked om dette.

Gode energimærkninger og funktioner

Støvsugeren fra Electrolux ligger med en energimærkning på A+ og det er altså i den rigtig flotte ende af skalaen. Støvemissionen i støvsugeren er mærket med A og er altså den bedste på markedet.

Støvemissionens mærkning beskriver hvor god støvsugeren er til at holde de skadelige partikler tilbage i udblæsningsrøret. Sugeevnen på støvsugeren ligger på 600 watt og sugestyrken kan nemt justeres til det underlag du støvsuger.

Støvsugeren er udstyret med tre hjul som gør den utrolig nem at håndtere. Der kan står en masse ting på gulvet rundt omkring i et hjem og med de tre hjul gør støvsugeren det bare nemmere at undgå disse ting og samtidig støvsuge alt op den møder. Der findes følgende tilhørende mundstykker til støvsugeren og det er henholdsvis møbel-, børste- og fugemundstykke. Derudover kommer der et DustMagnet Silent mundstykke for sig også.

Gode anmeldelser hos brugerne

Støvsugeren fra Electrolux ligger med en energimærkning på A+ og det er altså i den rigtig flotte ende af skalaen. Støvemissionen i støvsugeren er mærket med A og er altså den bedste på markedet.

Støvemissionens mærkning beskriver hvor god støvsugeren er til at holde de skadelige partikler tilbage i udblæsningsrøret. Sugeevnen på støvsugeren ligger på 600 watt og sugestyrken kan nemt justeres til det underlag du støvsuger.

 

663 kr
Til butik

Hvorfor købe dette produkt?

Bedst i test hos TÆNK marts 2018
★★★★★ Hos Wupti.com
★★★★★ Hos Coop Shopping
Topkarakter i rengøringsevne (AAAA)
Yderst støjsvag med lydniveau 65 dB
Godt filter og lavt energiforbrug

Kort beskrivelse

Denne Electrolux støvsuger er kåret som bedst i test hos Forbrugerrådet Tænk i april 2019. Støvsugeren er en del af Electrolux UltraSilencer Zen serien, som er blandt markedet mest lydsvage støvsugere. Ved støvsugning, har støvsugeren kun et støjniveau som hedder 58 dB, hvilket er rigtig flot. Denne Electrolux støvsuger er bæredygtig, eftersom den er fremstillet i 55% genbrugsplast. Derudover har modellen en 12 meters lang aktionsradius, et strømforbrug på 24,5 kWh og en pose størrelse på 3,5 L. Den testvindende Electrolux støvsuger har A i gulvrengrøing og B i tæpperengøring. Energiklassen er bedst mulig, nemlig A.

Testvinder fra marts 2018 af Forbrugerrådet Tænk

Når der står testvinder ud fra en støvsuger kan man roligt regne med at få et produkt som helt igennem er kanon godt. Særlig kan du stole på undersøgelser foretaget af forbrugerrådet TÆNK og denne støvsuger har fået en stabil og flot score af forbrugerrådet.

Med en topscore på hårdt gulv (A) kan du uden problemer få dine trægulve, fliser eller klinker helt rene men en enkelt tur af Electrolux EUS8GREEN. På tæpper er støvsugeren også i den gode ende af skalaen og klarer her tæpper godt og har fået scoren B.

Støj har altid været irriterende og med denne støvsuger undgår du stort set støj fuldstændig. Man regner normalt med at en samtale mellem to personer ligger på omkring 60 dB og denne lydsvage støvsuger har et meget lavt lydniveau som ligger på kun 58 dB.

Motoreffekten i støvsugeren ligger på 750 watt og du kan derfor regne med en god sugekraft. Sugekraften kan yderligere blive indstillet til forskellige niveauer alt afhængig af hvad du ønsker. Støvsugeren kommer med en støvsugerpose som har en kapacitet på 3,5 liter.

Kanon energiklasse + allergivenligt HEPA filter

En god energiklasse er vigtig for dig som tænker på miljøet og dit månedlige budget. Støvsugeren fra Electrolux har scoret den bedste score på A og du kan med ro i sindet starte din støvsuger op når det passer dig.

Støvsugeren er god til store områder og har en aktionsradius på 12 meter og du slipper her for at skifte stikkontakt så ofte. Teleskoprøret er en del af støvsugeren og kan uden problemer justeres så alle i familien kan bidrage til en rengøring. Denne allergivenlige støvsuger kommer med et HEPA (High Efficiency Particulate Air) filter som er med til at holde luften ren for små støvpartikler som kan fremprovokere astma og allergi.

TÆNK’s undersøgelse og test har sat støvsugeren ind på den næstbedste kategori nemlig God og støvsugeren har fået 72% ud af 100% som er en rigtig flot karakter.

Det er særligt holdbarheden, støjen og støvemissionen som virkelig er gode i denne støvsuger ifølge TÆNK. Derudover har støvsugeren fået 5 ud af 5 stjerner på 3 danske hjemmesider, så købere af produktet er også meget tilfredse.

Læs mere om 8GREEN

Denne nye Electrolux UltraSilencer Zen EUS8GREEN er kåret som bedste støvsuger hos Forbrugerrådet Tænk i marts 2018. Støvsugeren er blevet bedst i test, da det er en støvsuger i god kvalitet, som er blandt de mest støjsvage støvsugere på markdet. Electrolux UltraSilencer Zen er generelt rigtig lave i lydniveau, ofte meget under gennemsnittet. Denne støvsuger har et støjniveau på kun 58 dB, og det er derfor muligt at føre en samtale, samtidig med at man støvsuger.

I Tænk testen er den samlede bedømmelse endt på 71 %, hvilket kårer den som bedst i test støvsuger. Testen kommer godt rundt om alle relevante emner, og giver et godt indblik i hvad støvsuger er rigtig god til, samt hvad den er mindre god til. Der hvor denne støjsvage Electrolux leverer rigtig godt, er på rengøringsevnen, støvemissionen, energiforbruget, holdbarheden og ikke mindst støjniveauet.

Modellen gør det rigtig godt blandt mange støvsuger tests og den får topkarakter i både rengøringsevne på hårdt gulv og støvemission. Derudover skal dt nævnes at modellen er indbegrebet af miljøvenlig støvsugning, da Electrolux UltraSilencer Zen EUS8GREEN er fremstillet af 55 % genbrugsplast.

Funktioner

Til denne Electrolux støvsuger medfølger et Silent Zen mundstykke, som sikre en endnu mere lydsvag og effektiv støvsuger end ellers. Denne bedst i test støvsuger har desuden et indbygget Motion Control Sustem, som sikre en blød og nem manøvredygtighed. De hjul som sidder på, giver stabile bevægelser, problemfri vendinger og et dynamisk trælt til flytning af støvsugeren fra rum til rum.

Der er indbygget parkeringsfunktion, hvor det både er muligt at parkere modellen både horisontalt og vertikalt. Af tilbehør medfølger et 3-i-1 tilbehørspakke, AeroPro. Her får du både et fugemundstykke, børste- og møbelmundstykke samt et Parketto Pro parketmundstykke.

Af støvsugerpose, medfølger en 3,5 liters s-bag støvsugerpose. Herudover får du et vaskbart hygiejnefilter, som blandt andet sikre en sund og frisk udblæsningsluft fra støvsugeren.

Anmeldelser

Denne lydløse støvsuger som er kåret som bedst i test hos Forbrugerrådet Tænk, får gode anmeldelser af brugerne. Selve forbrugermagasinet Tænk skriver at støvsugeren er ganske effektiv og lydsvag, mens brugerne kalder den “Alletiders” og “Vidunderlig”.

Hos forhandlerne får støvsugeren næsten kun fuld stjerner, og det fremhæves i sær at det er value-for-money, da modellen ligger i et meget venligt prisleje. Hertil nævnes det, at det er en fantastisk støvsuger, med en mega god sugeevne.

På danske Skousen.dk får støvsugeren hele 4,8 stjerner ud af 5, baseret på +30 anmeldelser. Her nævner brugerne også at den er ekstrem støjsvag, som på ingen måder går på kompromis med sugeevnen.

En bruger skriver:

Brugervenlig støvsuger
“Vi har nu haft vores støvsuger i 14 dage, og har støvsuget et utal af gange (livet med småbørn ;-)) – og det er bare en god oplevelse hver gang. Vi er meget overraskede over, hvor lydsvag den faktisk er, men den suger alligevel rigtig fint. Den er lækker i brug, teleskopstangen virker meget robust og håndtaget er rart, man kan med lethed støvsuge ergonomisk, altså bruge én arm og slippe for akavede stillinger, når man støvsuger.

999 kr
Til butik
Mest populære støvsuger valg
★★★★★ Hos WhiteAway og Wupti
★★★★★ Hos Coop og Skousen.dk
Uden ledning til den nemme rengøring
3 hastigheder for maksimal rengøring
Støvsug i op til 50 minutter

 

Ledningsfri støvsuger fra Bosch scorer flotte brugeranmeldelser

Punkterne ovenfor taler for sig selv. Denne ledningsfrie støvsuger har på fire danske hjemmesider fået utrolige anmeldelser baseret på mere end 210+ anmeldelser. Støvsugeren fra Bosch er den første ledningsfrie som Bosch lancerede og den er bare et kæmpe hit og drøner derudad. Støvsugeren kan klare alle slag gulve og har et utrolig fleksibelt mundstykke som gør rengøringen i hjemmet til en leg.

Støvsugeren er poseløs og dermed er det slut med at købe alt for dyre støvsugerposer. Støvsugeren er udstyret med en beholder på 0,9 liter som nemt kan tømmes for snavs og skidt. Støvsugeren er så kraftfuld at den giver det samme resultat som en støvsuger på 2400 watt. I og med at støvsugeren er ledningsfri kan du komme hele huset rundt uden at skulle flytte stikket konstant fra stikkontakt til stikkontakt. Støvsugeren skal lades op i 6 timer og så kan du ellers bruge den i hele 50 minutter på fuld kraft. Så der er ingen grund til at bekymre dig om hvorvidt du kan nå hele huset, fordi det kan du uden problemer.

Støvsugeren kommer med 3 hastigheder

Støvsugeren fra Bosch er et kanon køb og du kan indstille den til tre forskellige niveauer alt afhængig af hvad du ønsker at gøre rent. For at udnytte den maksimale driftstid skal du køre på niveau 1 for den lette rengøring. Niveau 2 er den normale rengøring som vil resultere i en middel driftstid. Endelig findes turbo niveauet nemlig niveau 3 som virkelig får suget igennem og vil give en lidt kortere driftstid. Niveau 3 vil egne sig meget til at få styr på hundens dyrehår ved kurven eller lignende.

Støvsugeren fra Bosch vejer kun små 3 kg og dermed er det ingen kamp at få støvsuget fordi den kan klares nemt med denne lette støvsuger. Støvsugeren kan nemt gemmes af vejen i et kosteskab og den vil på ingen måde optage så meget plads som en normal støvsuger plejer at gøre. Når du har købt dette produkt fra Bosch har du en tilfredshedsgaranti på 100 dage og du kan altså få pengene igen hvis du ikke er tilfreds.

 

1.458 kr
Til butik

Bosch BBH22042 Readyy’y – 2-i-1 støvsuger

Hvorfor købe dette produkt?

2-i-1 støvsuger – genial til hurtig støvsugning
★★★★ Hos Coop og Skousen.dk
Har en driftstid til 44 min
Brug håndstøvsuger til f.eks. bord eller sofa

2-i-1 er genialt til et renere hjem

Vejen til et renere hjem er selvfølgelig en støvsuger og med købet af denne 2-i-1 støvsuger får du både en stang- og en håndholdt støvsuger. Støvsugerne er begge ledningsfrie og dermed har du ikke nogen begrænsninger i form af irriterende ledninger. I stangstøvsugeren er mundstykket utrolig fleksibelt og du kan dermed komme godt rundt over det hele. Støvsugeren kan klare alle gulvbelægninger og du kan vælge mellem to indstillinger for at få dit ønskede resultat.

Den håndholdte støvsuger perfekt til hvis du skal have støvsuget dine vindueskarme eller hvis der en masse krummer på bordet. Du kan nemt og hurtigt få den håndholdte støvsuger ud af stangen og så er den ellers klar til brug. Støvsugeren skal lades op i ca. 12-16 timer og så har du hele 44 minutter til at komme rundt omkring i hele huset og i alle kroge.

Støvsugeren kommer uden dyre støvsugerposer

Støvsugeren er udstyret med en beholder frem for dyre støvsugerposer. Beholderen opsamler alt det skidt og snavs du støvsuger op og du kan nemt tømme beholderen som har en kapacitet på 0,3 liter. Støvsugeren vejer 3 kg og du kan derfor nemt og ubesværet komme rundt i hele huset uden at skulle slæbe på et tungt instrument. Støvsugeren kommer nemt ind overalt og det bliver bare lidt sjovere at støvsuge når man ikke er begrænset af ledninger.

 

999 kr
Til butik
Testvinder hos Aftonbladet 2017
Ledningsfri og poseløs model
★★★★★ Hos Coop Shopping
Kanon god støvsuger til dyrehår
Har tre forskellige indstillinger
Kommer med ekstra mundstykker

 

Testvindende støvsuger uden ledning

Bosch står bag denne geniale ledningsfrie støvsuger som er testvinder fra Aftonbladet tilbage i 2017. Du kan nemt komme rundt i hele huset uden at skulle tænke over at ledningen skal flyttes til en ny stikkontakt. Ikke nok med at støvsugeren kommer uden ledning så kommer støvsugeren også uden pose. Så det er slut med at bruge mange penge på dyre poser til din støvsuger. Støvsugeren har en beholder på 0,9 liter til at samle alt snavset sammen og den er utrolig nem og hurtig at tømme. Støvsugeren er kanon effektiv på hårdt underlag og er perfekt hvis du har trægulv, fliser eller klinker i hjemmet.

Støvsugeren har tre forskellige indstillinger hvad angår hastighed. Det er henholdsvis let rengøring, normal rengøring og turbo rengøring. Afhængig af hvilken indstilling du vælger at køre med bruger støvsugeren mere strøm. Støvsugeren er derudover super god til dyrehår og kommer nemt forbi dem og tager dem med sig. Dermed kan du uden problemer få støvsuget alle de hår op som generer i hjemmet.

Støvsugeren kan være lang tid i drift

Det vigtige med en støvsuger som er ledningsfri er at driftstiden er tilstrækkelig til at du kan støvsuge hele dit hjem på en gang. Støvsugeren kommer med en ladestation som ikke optager meget plads. Støvsugere kræver opladning i 6 timer hvortil den kan køre i 50 minutter. Dermed kan du på en enkelt opladning altså kommer overalt i dit hus og ikke være bekymret for at støvsugeren har brug for opladning undervejs. Bosch har installeret Lithium-Ion teknologien som er med til at batterierne kan holde i lang tid.

Tilhørende til støvsugeren fra Bosch kommer et fleksibelt mundstykke og et tilbehørssæt som gør din rengøring endnu nemmere. Støvsugeren kan benyttes af alle i hjemmet, fordi den vejer nemlig kun 3 kg. Dermed er støvsugere utrolig nem at køre rundt med og du får lynhurtigt et rent og lækkert hjem. Støvsugere vil fortælle dig når det er tid til at rense filteret og også indikere når det er tid til en opladning.

På den danske hjemmeside www.shopping.coop.dk har støvsugere fået 4,7 ud af 5 stjerner baseret på +72 anmeldelser fra brugere. Altså kan du godt regne med et kanon produkt fra Bosch med denne ledningsfrie og testvindende støvsuger.

1.527 kr
Til butik

Hvad betyder en støvsugers energimærke?

På hver eneste støvsuger som bliver solgt, vil du se et energimærke. Energimærket fortæller om støvsugerens egenskaber indenfor forskellige områder som du kan læse mere om i nedenstående tekst. Der kan være stor forskel på støvsuger til støvsuger på disse egenskaber, så det er derfor meget vigtigt at du ser på dette inden et evt. køb. Ud fra ethvert energimærke vil du kunne læse om støvsugerens egenskaber indenfor disse områder:

Rengøringsklasse hårdt gulv: I denne kategori bliver støvsugeren vurderet på dens evne til at gøre rent på et hårdt gulv. Støvsugeren kan blive bedømt fra A-G, hvor A er det bedst mulige og G det ringeste. Hvis du derfor har et trægulv, klinker eller andet hårdt gulv, så skal du være opmærksom på hvilken rengøringsevne, den støvsuger du overvejer at købe har. De fleste nyere støvsugere har en rengøringsevne på A eller B i denne kategori, og det er også det vi anbefaler at du skal gå efter.

Rengøringsklasse gulvtæppe: Denne kategori er meget lig den ovenstående, men i stedet for at fokusere på det hårde gulv, så er det her tale om rengøringsevnen på gulvtæppe. Det er ikke alle som behøver at kigge på denne kategori, men der er nogle mennesker, som udelukkende har gulvtæpper på deres gulve, så for disse er det helt oplagt, at gå efter en støvsuger med A bedømmelse her.

Energiklasse: Du skal være opmærksom på hvilken energiklasse du køber din støvsuger med, hvis du ønsker et lavt årligt energiforbrug. Jo lavere årligt energiforbrug en støvsuger har, jo bedre bedømmelse får den. Igen er en A bedømmelse den bedst mulige. Det skal dog nævnes at det er meget få kWh, der adskiller støvsugeren fra at få et A eller et D i bedømmelse. Hvis du derfor finder den helt rigtige støvsuger, men den har ikke en A bedømmelse, så behøver dette ikke at være et helt no-go.

Støvemissionsklasse: I denne klasse bliver støvsugeren bedømt på dens evne til at holde på støvet, når det først er blevet suget ind i maskinen. Jo bedre et filter som sidder i støvsugeren, jo bedre bedømmelse får en støvsuger her. En A bedømmelse er den bedst mulige og noget du som altid skal gå efter. Når en støvsuger har et A i støvemissionsklasse, så holder den på mere end 99,9% af de støvpartikler, som bliver suget ind i støvsugeren. Find de bedste støvsugere til allergikere her.

Støj dB: I denne kategori bliver støvsugeren ikke bedømt ud fra en bestemt skala. Her kan du i stedet se hvor meget en støvsuger larmer målt på decibel niveau. Jo højere et tal, jo mere larmer støvsugeren. Det er meget forskelligt fra model til model, og fra type til type, hvor meget støvsugeren egentlig larmer.

Hvad skal du være opmærksom når du køber støvsuger?

Alle de ovenstående punkter er i virkeligheden ting som du skal være opmærksomme på, når du skal til at investere i en støvsuger. Men udover at kigge på selve støvsugerens energimærke, er der også andre ting, som er helt oplagte at du har med i dine overvejelser.

Når du læser om en støvsuger vil du næsten altid kunne læse om dens “aktionsradius”. Dette betyder i virkligheden hvor langt du kan begære dig med støvsugeren, før du skal skifte stikkontakt. I de fleste nye modeller bør dette ikke være noget problem, men der er bestemt også tilfælde hvor at du får en meget kort ledning, hvis der er tale om en lidt billigere model.

En anden ting som også er meget forskellig fra model til model, er hvilke mundstykker du får med til din støvsuger. Til de fleste støvsugere får du det normale parketmundstykke med, som er det du bruger når du støvsuger gulvet. Herudover er der typisk et mundstykke som giver et hårdere sug, men på en mindre overflade. Dette bruges typisk i sofaer, senge og på puder. Slutteligt er der et mundstykke som har bløde børstehård, og den kan dermed bruges på sarte overflader uden at ridse dem.

Udover ovenstående mundstykker kan der sagtens medfølge endnu flere til en støvsuger, men det er som nævnt meget indivudelt fra model til model. Vi anbefaler derfor, at dette også er noget, som du er opmærksom på, når du skal vælge din næste støvsuger.

Hvilket støvsugermærke er mest populært i Danmark?

Pricesurf.dk har lavet en grundig markedsanalyse, som viser hvilke støvsugermærker der er mest populære i Danmark. Analysen er omfattende, og giver et meget retvisende billede over, hvordan støvsugermærke popularitet fordeler sig her i landet. På x-asken kan du se mærket på producenten og på y-asksen kan du se hvilken procentdel mærket har af det totale støvsuger markedet.

 

 

Det mest populære mærke i Danmark er Electrolux med en markedsandel på omkring en 1/5. Det kommer ikke som nogen overraskelse, da Electrolux har mange innovative modeller, som klarer sig godt i tests og som samtidig kan fås til en god pris i forhold til hvor gode de er. Electrolux nyder specielt godt af salget med deres UltraSilencer serie, som er den mest støjsvage husholdningsstøvsuger på markedet.

Hvem er der ellers? 

Det fjerde største mærke i Danmark er Nilfisk med en markedsandel på 10,5%. Nilfisk er især kendt for deres mange industristøvsugere, men har altså også vundet indtog i det private hjem, med deres mange prisvenlige modeller, som performer godt i diverse tests. Lige efter Nilfisk kommer Miele med en markedsandel på 10%. Miele er kendte for deres høje kvalitet og forholdsvis høje priser, og dette er formentlig også grunden til at de ikke har en større del af markedet.

Efter Miele kommer Dyson med en markedsandel på 9,4%. Dyson er et interessant mærke, da de udelukkende producerer poseløse støvsugere, og de benytter sig af en helt ny innovativ teknologi. Bosch har herefter en markedsandel på 5,7%, hvilket er lidt overraskende, da de også har mange gode modeller på markedet. De gør meget ud af branding, så de forsøger formentlig at lave om på dette i den nære fremtid.

De mindst populære mærker

I den sidste ende kommer OBH (4,8%) og Samsung (4,3%). Begge mærker er forholdsvis nye på markedet og har ikke mange modeller i deres sortiment. Begge producenter har nogle forholdsvis gode modeller på markedet, så det virker som om at disse også i fremtiden vil kæmpe om at øge deres markedsandel.

De resterende 11,4% af markedet er udgjort af mange men mindre producenter, herunder iRobot, AEG, LG, Volta, Panasonic, Neato osv.

Poseløs støvsuger vs. model med pose

Når du skal investere i en ny støvsuger, så er det vigtigt at den passer til lige præcis dit behov. I dette afsnit vil vi forsøge at afklare forskellen på de to forskellige modeller, så du er bedre rustet til at vurdere, hvilken der er den rigtige for dig. Begge typer støvsugere har nemlig hver sine fordele og ulemper.

Poseløs støvsuger

Denne form for støvsuger har ikke en traditionel støvsugerpose siddende inde i maskinen, som du ellers er vant til at der gør. I stedet for at støvet bliver suget ned i posen, så bliver det i stedet suget ind i en støvbeholder, som sidder oven på maskinen. Du kan se og finde en poseløs støvsuger her.

Poseløs støvsuger, hvor beholderen nemt kan klikkes af og tømmes.

Fordele: En af de store fordele ved en poseløs støvsuger er, at man kan følge med i hvor fyldt støvbeholderen er. Når man kan se at den er ved at være fyldt op kan beholderen nemt klikkes af, og støvet kan tømmes på et par sekunder ud over en skraldespand. Man vil på denne måde, slet ikke skulle røre ved noget støv når den skal tømmes.

En anden fordel er de udgifter der tidligere var til støvsugerposer, de er nu ikke mere til stede. Støvbeholderen kan bruges igen og igen, og kræver ikke at blive skiftet, ligesom det er tilfældet med en støvsugerpose. Du vil heller aldrig komme til at havne i den situation, hvor støvsugerposen er fyldt, og du har glemt at købe ny.

Den sidste fordel vi vil nævne er beholderens design. Beholderen er som oftest gennemsigtig, så dette gør det ekstremt let at finde evt. mistede ting da beholderen også kan åbnes. De fleste folk har sikkert prøvet at suge et smykke, en knap eller andet op i en støvsugerpose, og herefter skulle stå og tømme posen. Det efterlader et stort rod og er besværligt.

Ulemper: Der burde ikke være mange ulemper ved en poseløs støvsuger, eftersom det er en nyere teknologi som løbende bliver bedre og bedre. Men der er dog et par negative ting, som vi gerne vil fremhæve ved de poseløse støvsugere.

Da støvbeholderen sidder ude på støvsugeren, så har de poseløse støvsugere ofte en tendens til at larme mere end de støvsugere som har en pose. Producenterne har ikke mulighed for at tætne maskinen og centrere larmen nede i maskinen mere, eftersom støvet bliver suget ind i beholderen, som jo sidder ude på maskinen.

Det er dog kun et spørgsmål om tid, før dette bliver ændret. Mange af de sidste poseløse støvsugere vi har testet, har klaret sig lige så godt når det kommer til støj målt i decibel.

Når man støvsuger, er det rart at kunne støvsuge i lang tid og mange gange, før man skal tømme støvet. Med poseløse støvsugere er det som oftest ikke en særlig stor støvbeholder, disse er typisk på 1-2 liter, hvilket er i den lave ende hvad angår plads. De 1-2 liter skal sammenlignes med støvsugere som har en pose, her kan kapaciteten være på op til 5 liter.

Støvsuger med pose

Denne form for støvsuger en den helt traditionelle som du kender den. Man åbner et låg på maskinen, og herefter kan man se den støvsugerpose, hvor støvet bliver samlet i.

Traditionel støvsuger, hvor posen kan ses og skiftes, når låget åbnes.

Fordele: En af de store fordele ved en model med støvsugerpose, er at der er meget plads ned i posen. Producenterne kan ofte lave god plads til posen, da den sidder inde i selve maskinen. Vi har set støvsugere med poser op til 5 liter, så går der lang tid før den skal udskiftes.

En anden fordel, som nogle mennesker går op i, er selve designet på maskinen. En støvsuger med pose er ofte mere stilren og minimalistisk at se på, da støvsugerposen er gemt inde i selve maskinen, i forhold til en poseløs støvsuger, hvor støvbeholderen sidder ude på støvsugeren.

Ulemper: Når det kommer til ulemperne for støvsugeren med pose, så er der en del, og det er også derfor den poseløs støvusger er kommet frem på markedet. Først og fremmest så skal støvsugerposen skiftes regelmæssigt og dette koster penge. Ganske vidst koster støvsugerposer ikke kassen, men på den lange bane, så vil dette beløb kun blive større og større.

Det er ikke altid at man ved hvilken pose der sidder i maskinen, og om den kan fåes nede i det lokale supermarked. Hvis den ikke kan det, så skal man til at bestille over nettet, og så skal man vente i flere dage på at modtage poserne, også selvom du stod og skulle bruge dem her og nu.

En anden ulempe er hvis du nu har glemt at købe nye poser, og derfor ikke har nogle liggende derhjemme, når du skal til at støvsuge huset. Så er der ikke andet for end at tømme posen med hænderne over en skraldespand. Denne process er bestemt ikke særlig sjov, og kan ikke anbefales da det sviner rigtig meget.

Den sidste ulempe er sugeevnen. Desto mere støvsugerposen bliver fyldt op med støv, desto dårligere sugeevne vil du opleve. Dette sker pga. den process støvsugeren er opbygget i, luften skal filtres ud af posen igen, når støvet er inde i den, og jo mere fyldt posen er, jo sværere er det som sagt for støvsugeren at gøre dette.

Støvsuger test – kan man stole på testene?

At foretage en støvsuger test kræver, at man ved hvad man skal kigge efter. Mange testere har en rigtig god ide om netop hvilke kriterier som er relevante i en støvsuger test, og hvad en forbruger gerne vil blive gjort opmærksom på. Det danske forbrugermagasin Tænk har specialiseret sig i at teste produkter til fordel for forbrugere, som dermed undgår at købe produkter, som ikke er særlig gode.

Forbrugerrådet Tænk har lavet en stor støvsuger test, hvor de kommer ind på mange relevante ting i forhold til hvad man skal kigge på når man køber en støvsuger. Derudover har Tænk kåret en række bedst i test støvsugere, som de dermed angør til at være blandt de bedste støvsugere på markedet.

Forbrugerrådet Tænk er en meget troværdig kilde, og lever af at lave objektive og troværdige tests af blandt andet støvsuger. I deres støvsuger test kommer de blandt andet ind på støvsugeren evne til at støvsuge gulvtæpper og hårde gulve, evnen til at fjerne går fra gulvet samt skidt fra revner. Nedenfor kan du finde deres overordnede støvsuger test, samt deres test af ledningsfri støvsugere og deres test af robotstøvsugere (kræver abonnement).

Se Forbrugerrådet Tænks generelle støvsuger test her.
Se Forbrugerrådet Tænks robotstøvsuger test her.
Se Forbrugerrådet Tænks ledningsfri støvsuger test her.

Skal jeg købe en bedst i test støvsuger?

Det kan klart være en fordel at købe en bedst i test støvsuger. Der er oftest en klar årsag til at en støvsuger bliver kåret som bedst i test. En testvinder støvsuger er en model, som typisk klare til væsentlig bedre end dens konkurrenter, på en eller flere parametre. En støvsuger som er kåret som bedst i test, afhænger af hvad der præcist bliver testet i og hvad ens behov er. Der er eksempelvis en bedste støvsuger til gulvtæpper, en bedste støvsuger til hjem med dyr, en bedste støvsuger hvad angår støjniveau samt den bedste støvsuger til en god pris.

Som udgangspunkt er det en rigtig god ide at købe et produkt, som er kåret til bedst i test – og den bedste støvsuger en ingen undtagelse. Er den støvsuger som du er på udkig efter, kåret som testvinder, så skal det selvfølgelig ses som positivt.

Hvordan bliver en støvsuger testet?

Når en støvsuger bliver testet bliver den gennemgået og testet ud fra en lang række parametre. Det nytter eksempelvis ikke noget kun at kigge på hvordan støvsugerens sugeevne er, hvis den er ekstremt dårligt bygget og måske bruger exceptionelt meget strøm. Det giver derfor god mening at vurdere støvsugeren ud fra mange forskellige parametre, så den således får en samlet score. Hvis vi tager en virksomhed i Danmark som foretager flest støvsuger test, så vil det eksempelvis være det danske forbrugermagasin Tænk. Tænk tester jævnligt hvad den bedste støvsuger er, og præcis hvad de tester, når de skal finde den bedste støvsuger, kan du læse meget mere om i nedenstående afsnit.

Brugervenlighed

Det første parameter som der bliver kigget på er brugervenlighed. Brugervenlighed er et ekstremt vigtigt parametre, når den bedste støvsuger skal findes. En støvsuger kan være nok så kraftig i sin sugeevne, men hvis den er dårlig at manøvrere med, så kan dens sugeevne være nok så ligemeget. Under brugervenlighed kigges der eksempelvis på den brugervejledning som medfølger til støvsugeren. Er den letlæselig? Kan man nemt finde ud af hvad de forskellige knapper gør? etc.

Udover brugervejledningen bliver der også bedømt støvsugerens greb. Det er vigtigt at støvsuger har et godt greb. Når man støvsuger sit hjem bliver støvsugeren drejet mange gange, der bliver støvsuget under sofaen og sengen, i krogene og bag dørene. Alle disse steder kræver det at støvsugeren er nem at manøvrere med og dette starter med et godt greb.

Næste ting under brugervenlighed som der bliver set på er hvilke knapper og indikatorer, som der er tilgængelige på støvsugeren. Er de vigtigste knapper lettilgængelige? Er der gode tydelige indikatorer på støvsugeren ting? Det er eksempelvis vigtigt at vide hvornår støvsugerposen er ved at være fyldt, så man ikke støvsuger i for lang tid, med en ikke særlig effektiv sugeevne.

Brugervenligheden ved støvsugning på forskellige overflader er et andet vigtigt parameter. Hvor brugervenlig er støvsugeren eksempelvis, når man har støvsuget på hårdt gulv og pludselig skal skifte til at støvsuge på gulvtæppe. På de fleste støvsugere kan man skifte overflade via en pedal, så den bløde liste som beskytter trægulvet går væk og derved glider bedre på gulvtæppet.

Et andet vigtigt parameter er hvor nemt det er at vedligeholde støvsugeren, herunder skift af motorfilter og udblæsningfilter. Dette er ting som man sjældent gør, men når man endelig skal, så er det rart at vide at dette kan gøres nemt. Det sidste der bliver kigget på under brugervenlighed, når den bedste støvsuger skal findes, er hvor nemt det er at opmagasinere støvsugeren.

Støj

Når støvsugeren er blevet vurderet og testet i alle de forskellige punkter, går turen videre til støjniveauet. Hvor meget støvsugeren larmer er en anden vigtig ting, som kommer med i den samlede bedømmelse, når den bedste støvsuger skal findes. Under støj så bliver den hos Tænk først og fremmest vurderet subjektivt. Den bliver derudover også bedømt fra en afstand, som er tilsvarende med når man går og støvsuger. Udover den subjektive vurdering så bliver støjniveauet selvfølgelig også målt i decibel.

Grunden til at den subjektive vurdering bliver foretaget når støvsugeren bliver testet er, at en støvsuger godt kan larme lige meget målt i decibel, men de kan være designet anderledes, så larmen ikke opfanges på samme måde, når man står i en passe længde væk fra den og foretager sin støvsugning.

Energiforbrug

Når der skal findes den bedste støvsuger, bliver der selvfølgelig også kigget på energiforbruget i støvsuger testen. En støvsuger kan være nok så kraftig, men hvis den bruger unormalt meget strøm, så er der ikke meget ved det. I energiforbruger bliver støvsugeren målt på, hvor meget strøm den bruger for støvsugning på 10m2 hårdt gulv. Dernæst bliver støvsugeren endnu en gang målt på hvor meget strøm den bruger, men denne gang på gulvtæppe.

Grunden til at den bliver målt på de to forskellige overflader er, at nogle støvsugere kun er designet optimalt til at kunne støvsuge på en overflade. Derfor kan det være at en støvsuger er ekstremt god på hårdt gulv, men meget dårlig på blødt gulv og dermed bruger meget mere energi på dette. Det er trods alt vigtigt at vide, at man kan støvsuge i meget lang tid, uden at skulle tænke på at ens støvsuger bruger meget i strøm.

Holdbarhed

En støvsuger kan godt være rigtig god og blive bedst i test vinder, ved kun at være den bedste støvsuger indenfor nogle af områderne der bliver kigget på. Området holdbarhed er dog et af de punkter som vejer tungt ved bedømmelsen. Der er ingen som ønsker at investere i et produkt som er af dårlig kvalitet, også selvom specifikationer måske er rigtig gode. Under holdbarhed vil støvsugeren blive bedømt i kategorier som kvalitet på motoren og hvor godt ledningsoprul fungerer.

Støvsugning

Den sidste og måske aller vigtigste kategori som støvsugeren bliver testet i er, hvordan den helt generelt støvsuger. Eftersom dette selvfølgelig er det vigtigste for en støvsuger, så er der mange ting under støvsugning der bliver gennemgået med henblik på at finde den bedste støvsuger. Noget af det første der ses på er hvordan støvsugeren suger hår op fra et gulvtæppe – hvordan gør den det monteret det alm. mundstykke og hvordan gør den det, når når der monteret et specialmundstykke.

Ligeledes bliver der set på hvordan støvsugeren klarer sig når der skal støvsuges støv. Hvordan klarer støvsugeren sig, når der skal støvsuges støv med det alm. mundstykke og herefter samme test men med et specialmundstykke. Selvfølgelig bliver der også testet de samme ting, bare på hårdt gulv. På hårdt gulv er det ikke kun evnen til at suge støv og hår op som bliver bedømt. Her bliver der også i høj grad målt på hvor god støvsugeren er til at komme ned i revner, hvor god den er til at støvsuge mod en væg og hvor meget bredde støvsugerhovedet suger på.

Til sidst: Når forbrugermagasinet skal finde den bedste støvsuger, så bliver alle ovenstående punkter gennemgået og hver enkelt støvsuger bliver vurderet i alle kategorier. Den støvsuger som har det bedste samlede resultat, vil komme ud som værende den bedste støvsuger og dermed “vinderen” af støvsuger testen.

Skal jeg have en robotstøvsuger?

Der har efterhånden været robotstøvsugere på markedet i lang tid og du har nok ikke skænket det en særlig tanke. Men tænk lige over det – en robot og støvsugning? det betyder at du ikke selv skal bruge tid på at støvsuge længere. Dette henvender sig selvfølgelig til dig, som ikke bryder dig synderligt om at støvsuge i weekenden og mener at det måtte en anden gerne tage sig af. Og det er her en robotstøvsuger kommer ind i billedet.

5 fordele ved at købe en robotstøvsuger

En robotstøvsuger har udviklet sin teknologi siden sin indtræden på markedet i starten af 00'erne. I dag kan du styre robotstøvsugeren fra mobilen, sætte den til at kører på bestemte tidspunkter når du ikke er hjemme og meget mere. De kan spotte udenom selv de mindste forhindringer, kører over dørekamme og undgå at falde ned af trapper. Det hele afhænger selvfølgelig af hvilken model du køber og hvor meget du ønsker at betale for robotstøvsugeren. Her er 5 fordele ved at købe en robotstøvsuger, som måske kan give dig lyst til at tage springet.

 

   1. Den klarer støvsugningen automatisk og du sparer derfor en masse tid
   2. God til ejere af kæledyr, da det er en robot og kan støvsugere oftere
   3. Lavere energiforbrug end almindelig støvsuger
   4. Kan være i gang mens du ikke er hjemme
   5. Kan komme ind under sofa og borde, som ellers kan være besværligt
Her ses Miele's svar på en robotstøvsuger. Vidste du forresten at ca. 7% af danskerne har en robotstøvsuger kørende i deres hjem?

Fremtidens støvsuger er en robotstøvsuger

Robotstøvsugeren er helt sikkert kommet for at blive. Takket være en revolutionerende og nytænkende robotteknologi er det slut med beskidte gulve og grundet en af fremtidens absolut bedste rengøringsløsninger. Når først robotstøvsugeren har fundet vej til dit hjem, bliver den på hurtigt en uundværlig del af det daglige eller ugentlige husholdningsarbejde. De innovative teknologier som findes i dag er nøglen bag succesen. De smarte robotter er programmeret på en særlig måde, så de automatisk kommer omkring i hele hjemmet og fjerner alt støv og skidt på sin vej. De bedste robotstøvsugere som findes på markedet er så grundige og effektive, at du selv helt slipper for at skulle støvsuge med en almindelig støvsuger igen. Det gør du ikke da de kan få støv ud af hjørner såvel tæpper, som tidligere har været et problem.

Vi har samlet de mest relevante og bedste robotstøvsugere for dig her, og du kan læse meget mere og de enkelte maskiner. Her vil være uddybende afsnit omkring rengøringsevne, batteri, funktionalitet, pris og design.

Husdyr i hjemmet?

Rigtig mange danskere elsker at have husdyr og det kan også være en fantastisk ide. Husdyr er med til at skabe glæde og godt humør i hjemmet. En væsentlig ulempe ved at have husdyr, om end det er en kat, hund eller noget helt tredje, er hårene. Hvis du er ejer af enten en hund eller kat, ved du garanteret at de kan fælde noget som grumt – nogen værre end andre selvfølgelig.

Dyr kan være særligt overfølsomme overfor støvsugere der larmer.

Her på Pricesurf.dk har vi samlet de bedste støvsugere til husdyr – både katte- og hundehår. Fælles for støvsugerene er, at der medfølger et turbo mundstykke, som bruger flere kræfter på at samle de mange dyrehår op. Hvis du er ejer af et eller flere husdyr så klik dig videre her til oversigten over støvsugere til hundehår eller kattehår. Ønsker du en robotstøvsuger til at klare arbejdet, skal du have en robotstøvsuger til hundehår.

Overvejer du en billig støvsuger?

På denne side kan du uden problemer filtrere efter alle de støvsugere som kan fås til en billig pris – eksempelvis under 1.000 kr. Det er selvsagt at ikke alle modellerne, er nogle som har scoret en topscore, da de netop er så billige som de er. Når det så er sagt, så er der flere af dem, som klarer sig helt fint i det samlede billede og giver masser af value for money.

Du kan derfor være heldig at finde en billig støvsuger, som passer til lige præcis dint behov her på siden. Den bedste model er endda testvinder, som giver dig en god kombination af funktionalitet, design til en overskuelig pris.

Hvad går jeg glip af med en billig støvsuger?

Som oftest så vil du gå glip af en del funktionaliteter, såsom auto-sluk, lys i modellen osv. En anden ting du går glip af, er f.eks. at støvsugeren ikke kommer med særlig meget tilbehør, men dette er meget forskellige fra model til model.

Det skal nævnes at selvom at en støvsuger er under kategorien “Billig støvsuger”, er det ikke ensbetydende med at den er dårligt. Eksempelvis kan du med fordel kigge på nogle af de billige støvsugere, som er bedst rated, som typisk vil være et rigtig godt value-for-money køb.

Vi anbefaler altid at du klikker dig ind på modellen, og læser mere om den inden du evt. vælger at købe den. På den måde er du sikker på, at du ved alt om den pågældende model, og dermed ingen ubehagelige overraskelser får, når du modtager støvsugeren.

error: