Bedste støvsugere i test

Nedenfor ses en oversigt over de bedste produkter indenfor kategorien.

Læs mere om de bedste støvsugere

En god støvsuger er alfa omega hvis du ønsker at holde dit hjem rent. Der kan være stor forskel på hver enkelt støvsuger og hvilke funktioner den har. Vi har her på siden samlet alle de bedste støvsugere, så du kun behøver at kigge et sted.

Hvorfor købe dette produkt?

Bedst i test – Tænk august ’18
★★★★★ Hos WhiteAway.com
Særlig effektiv på alle gulvtyper
Testet til at holde i 20 år

Bedste Miele støvsuger hos Tænk i 2018

Forbrugerrådet TÆNK tester utrolig mange forskellige produkter og disse tests er til at stole på. Er en støvsuger mærket med en testvinder fra TÆNK kan man godt regne med et godt produkt. Miele støvsugeren Complete C3 Ecoline Black Diamond fra Miele optager perfekt snavs og støv fra et underlag, hvorfor den også har fået scoren A, som er den bedste i denne kategori. På tæpper ligger støvsugeren middel og har mærket D.

Når støvsugeren arbejder har den et lydniveau på 76 dB og dette er rimelig standard for en almindelig støvsuger. Med støvsugeren kan du støvsuge større områder og der er en aktionsradius på 12 meter og du slipper derfor for at skulle skifte stikkontakt hele tiden.

Derudover er en god arbejdsstilling utrolig vigtig for at undgå rygproblemer og her kan du med teleskoprøret uden problemer regulere højden, så du har en fornuftig holdning når du gør rent.

Energiklasse og støvemission

En god energiklasse er vigtigt for mange og det er også med til at give et sundere miljø og samtidig får man en besparelse i det månedlige budget. Støvsugeren er mærket med A+ og er derfor blandt markedets aller mest energivenlige støvsugere overhovedet. Motoreffekten ligger på beskedne 550 watt og det er også blandt markedets aller laveste. Virkningsgraden skal man dog ikke tage fejl af, støvsugeren er nemlig udstyret med en Power Efficiency-motor som giver et bedre resultat.

Støvemissionen fortæller noget om hvor god støvsugerens filter er til at rense luften for skadelige partikler, og denne støvsuger har fået den bedste karakter nemlig A. Hvis du er allergiker eller lider af astma er det en god ide at vælge en støvsuger der har en støvemission på A. Støvsugeren kommer med flere forskellige mundstykker som er med til at bidrage til et renere hjem.

Du får et universal mundstykke, et mundstykke til fuger og møbler og en afstøvningsbørste. Støvsugeren er god at manøvrere rundt i hjemmet med de tre hjul som kan dreje 360 grader. Dermed kan du komme rundt mellem alle møbler uden at dette skulle være besværligt.

Sublim testvinder støvsuger til ethvert behov

Få støvsugere er lige så alsidige som dette eksemplar fra Miele. Støvsugeren er Mieles nyeste skud på stammen når det kommer til deres top serie C3. Modellen hedder C3 Ecoline Black Diamond og er allerede blevet kåret som en testvinder hos forbrugerrådet Tænk. Grunden til forbrugerrådets bedømmelse skal findes i den lange række af kriterier hvor støvsugeren blev bedømt – den klarede sig nemlig bedre end gennemsnittet i samtlige kategorier.

Helt konkret lyder Tænk’s bedømmelse af støvsugeren på at støvsugeren er utrolig nem at håndtere og at den suger meget kraftigt på trods at den energibesparende A+ motor. Støvsugeren klarer gulvtæpper rigtig godt med det medfølgende standard-mundstykke. Andre støvsugere skal typisk bruge et andet special-mundstykke til samme opgave. Det er langt fra første gang at Miele bliver kåret til testvinder. Mieles modeller er næsten altid med i toppen, da du er sikker på at deres støvsugere er af virkelig høj kvalitet.

Smarte funktioner hele vejen rundt

Støvsugerne er designet på en smart måde hele vejen rundt, og der er tænkt meget over selv de mindste detaljer. Et eksempel på dette kunne være ved støvsugerens automatiske ledningsoprul. Ledningen kan nemlig rulles op, helt uden at du behøver at bukke det.

Det er blot at trykke på fodtasten på støvsugeren. En anden smart funktion er det meget praktiske låsesystem, som støvsugeren er udstyret med. I låsesystemet er gulvmundstykke, støvsugerør og håndtaget samlet og kan justeres blot ved at klikke og rykke i røret.

De smarte funktioner stopper bestemt ikke her. En anden smart funktion hos støvsugeren er dens indbyggede møbelbeskyttelse, som gør at du undgår skrammer på døre og møbler. Rundt om selve støvsugeren er indbygget en kunststofliste, som virker beskyttende såfremt, du skulle køre støvsugeren ind i noget. Af andre funktioner kan også nævnes Mieles funktion som sikrer mod overophedning i støvsugerens motor og griberøret som fungerer som lunafleder.

Forbrugerne bakker om bedst i test støvsugeren

At støvsugeren er blevet kåret til bedst i test, kan i høj grad også ses på de mange positive bedømmelser støvsugeren allerede har fået. Selvom støvsugeren er forholdsvis ny på markedet, så har den allerede hos Coop Shopping fået 18 anmeldelser. Den gennemsnitlige bedømmelse baseret på de 18 anmeldelser er hele 4.8 ud af 5 mulige! Dette er et ekstremt godt resultat, som virkelig vidner om at kunderne er tilfredse med deres køb.

1.649 DKK
Til butik

Hvorfor købe dette produkt?

Bedst i test hos TÆNK marts 2018
★★★★★ Hos Wupti.com
★★★★★ Hos Coop Shopping
Topkarakter i rengøringsevne (AAAA)
Yderst støjsvag med lydniveau 65 dB
Godt filter og lavt energiforbrug

Electrolux EUO9GREEN – Tænk testvinder 2019

Electrolux har lanceret denne geniale støvsuger som virkelig scorer topkarakterer over hele linjen. Støvsugeren er testvinder fra forbrugerrådet TÆNK i både 2018 og 2019 og det er der en helt klar årsag til. På samtlige parametre ligger støvsugere bedre end gennemsnittet og købet af denne støvsuger vil gøre rengøringen i dit hjem sjovere og bedre.

Støvsugeren har scoret den højeste karakter (A) på både hårde gulve såsom trægulv, klinker og fliser men også på tæpper som virkelig ikke ses særlig tit i den samme støvsuger. Dermed kan du altså med fordel købe denne støvsugere når du har hårdt underlag men samtidig tæpper du vil rengøre.

Når der skal gøres rent skal det være nemt og ikke en udfordring og derfor har Electrolux også lavet en ledningslængde på 12 meter så du slipper for at skifte stikkontakt hele tiden.

Dermed kan du komme godt rundt omkring med støvsugeren. Støvsugere har en tendens til at være til gene for både husdyr og mindre børn. Med denne støvsuger kommer der et beskedent støjniveau på kun 65 dB som er i den utrolig lave ende af støj skalaen for støvsugere. Støvsugeren kommer med tre tilhørende mundstykker som er henholdsvis møbel-, parket- og fugemundstykke.

Brugere er glade og energimærket er i top

I disse tider er det utrolig fornuftigt at have et godt energimærke og det kan du roligt regne med fra denne støvsuger fra Electrolux. Energiniveauet er helt i bund og derfor har støvsugeren også fået en score på A på denne skala, som er det bedste for en støvsuger.

Støvsugeren suger med en stor kraft og har en motoreffekt på hele 850 watt. Styrken kan nemt reguleres og derudover kan du ved hjælp af teleskoprøret nemt indstille støvsugeren så den passer til din højde. Med det ergonomiske håndtag, bliver du garanteret tilfreds med denne Electrolux støvsuger.

Støvsugeren kommer med en pose som samler alt det skidt og snavs du støvsuger op. Posen har en kapacitet på hele 5 kg og dermed slipper du for at tømme posen som du sikkert har været vant til.

Støvsugeren fra Electrolux har udover prisen for testvinder fra forbrugerrådet TÆNK også fået 5 ud af 5 stjerner på tre danske hjemmesider med 450+ anmeldelser. Det er altså en støvsuger som klarer sig kanon godt i test og samtidig er købere af produktet ovenud tilfredse.

TÆNK’s undersøgelse og test har sat støvsugeren ind på den næstbedste kategori nemlig God og støvsugeren har fået 72% ud af 100% som er en rigtig flot karakter. Det er særligt holdbarheden, støjen og støvemissionen som virkelig er gode i denne støvsuger ifølge TÆNK.

Testresultater

Denne Electrolux EUO9GREEN klarer sig rigtig godt i støvsuger test. Modellen er blevet kåret som testvinder af Forbrugerrådet Tænk. Forbrugerrådet Tænk er meget kyndige hvad angår test og det må antages at denne model gør et godt stykke arbejde. Denne bedst i test støvsuger klarer dagens udfordringer ret godt, i sær hvis du ikke ønsker at lave larm. Modellen er nemlig yderst støjsvag og får karakteren “Meget god”, som er det bedst mulige i testen. Det lave lydniveau skyldes Silent Air Technology som er indbygget, som sikre et lydniveau på kun 65 dB.

Derudover får denne støvsuger karakteren “Meget god” i både støvemission og holdbarhed. Dette skyldes at støvsugeren har en godt filter indbygget – Allergy Plus filter, som er vaskbart. Modellen er lavet af 70 % genbrugsmateriale, så der er endda også en ekstra plus for at være skånsom overfor miljøet.

Denne støvsuger har desuden specifikationerne AAAA. Det betyder at den får A i energiklasse, A i støvemission samt A i både rengøringsevne på hårdt gulv og på gulvtæpper. Det er meget atypisk for støvsugere at få A i alle kategorier, men det er lykkedes Electrolux at lave det for denne bedste støvsuger.

Godkendt i støvsuger test

I den udvalgt støvsuger test får denne model blandede anmeldelser for brugervenligheden. Hvad der anslås som værende dårligt er den medfølgende brugervejledning, brugervenlighed ved støvsugning på gulvtæpper og trapper samt opmagasinering. Dette er de eneste områder hvor modellen leverer under middel, hvor alt eller er middel, god eller meget god.

Electrolux UltraOne Green er en yderst lydsvag støvsuger, som er bygget i genbrugsplast. Den testvindende model har hele 12 meter lang aktionsradius, samt automatisk ledningsoprul. Dette er meget standard for en moderne støvsuger, og er derfor ikke “noget særligt”. Modellen har en XXL støvsugerpose på hele 5 liter, som er mere end man plejer. Dette giver en billig drift, da der går lang tid mellem hver udskiftning af pose.

Denne model får i sær ros for dens greb på teleskoprøret, som gør det nemt at komme rundt omkring med støvsugeren. Et sted hvor den ikke får ros, er opsugning af hår på gulvtæpper. På trods af dens A-rating, skriver Forbrugerrådet Tænk at modellen ikke klarer sig i top i deres udførte test. Har man derfor dyr i hjemmet kan man med fordel kigge på en af de nævnte støvsugere til dyrehår.

Gode anmeldelser fra brugere

Denne støvsuger som er kåret til bedst i test, får generelt positive anmeldelser af de mange brugere. Ved at tage et kig på den danske Skousen.dk får modellen 4,4 stjerner baseret på +30 anmeldelser. En anmeldelser skriver følgende:

Super god støvsuger
“Jeg købte denne støvsuger for knapt en måned siden og den er klart den bedste støvsuger jeg nogensinde har ejet. Den suger rigtig godt og sugeevnen er nem at indstille. Den larmer virkelig ikke meget.

På den danske Coop.dk får den samme testvinder dog “kun” 3,8 stjerner ud af 5. Dette baserer sig dog også kun på +5 anmeldelser, og er måske derfor ikke 100 % retvisende. Størstedelen af de anmeldelser som har været, bliver støvsugeren rost til skyerne, mens en enkelt bruger har haft en anden oplevelse af modellen.

1.399 DKK
Til butik

Hvorfor købe dette produkt?

Bedst i test hos TÆNK marts 2018
★★★★★ Hos Wupti.com
★★★★★ Hos Coop Shopping
Arbejdsradius på 12 meter
Et lydniveau på kun 70 dB(A)
Tre hjul for god manøvrering

Electrolux støvsuger – Tænk testvinder 2019

Denne lækre blå støvsuger fra Electrolux er testvinder hos forbrugerrådet TÆNK fra marts 2018. Støvsugeren kommer med en aktionsradius på 12 meter og dermed slipper du for at skifte stikkontakt hele tiden. Du kan komme godt omkring i huset og støvsugeren scorer den bedste score på hårdt underlag.

Med en støvoptagelse på A på hårdt gulv kan du med trægulv, klinker eller fliser med fordel købe denne effektive støvsuger. Derudover kan støvsugeren også klare tæpper og har mærket B. Skalaen for støvoptagelse går fra A-G hvor A er det bedste.

Støvsugeren fra Electrolux er utrolig effektiv og samtidig lydsvag. Med et lydniveau på 70 dB støjer støvsugeren mindre end det gennemsnitlige lydniveau. Støvsugeren er nemlig en del af SilentPerformer-serien som er en lydsvag støvsuger som ikke går på kompromis med effektivitet. Støvsugeren bruger en 3,5 liter støvsugerpose så du kan støvsugere mange gange før at posen skal skifte. Hvis posen skal skiftes giver støvsugeren dig besked om dette.

Gode energimærkninger og funktioner

Støvsugeren fra Electrolux ligger med en energimærkning på A+ og det er altså i den rigtig flotte ende af skalaen. Støvemissionen i støvsugeren er mærket med A og er altså den bedste på markedet. Støvemissionens mærkning beskriver hvor god støvsugeren er til at holde de skadelige partikler tilbage i udblæsningsrøret. Sugeevnen på støvsugeren ligger på 600 watt og sugestyrken kan nemt justeres til det underlag du støvsuger.

Støvsugeren er udstyret med tre hjul som gør den utrolig nem at håndtere. Der kan står en masse ting på gulvet rundt omkring i et hjem og med de tre hjul gør støvsugeren det bare nemmere at undgå disse ting og samtidig støvsuge alt op den møder. Der findes følgende tilhørende mundstykker til støvsugeren og det er henholdsvis møbel-, børste- og fugemundstykke. Derudover kommer der et DustMagnet Silent mundstykke for sig også.

Gode anmeldelser hos brugerne

Støvsugeren fra Electrolux ligger med en energimærkning på A+ og det er altså i den rigtig flotte ende af skalaen. Støvemissionen i støvsugeren er mærket med A og er altså den bedste på markedet.  Støvemissionens mærkning beskriver hvor god støvsugeren er til at holde de skadelige partikler tilbage i udblæsningsrøret. Sugeevnen på støvsugeren ligger på 600 watt og sugestyrken kan nemt justeres til det underlag du støvsuger.

799 DKK
Til butik

Hvorfor købe dette produkt?

Favorit blandt brugere – topkarakter!
★★★★★ hos forhandlere
Topkarakter i rengøring på hårdt gulv
Høj sugeevne og høj kvalitet

Miele C1 – Sugekraft kan let reguleres

Med denne støvsuger fra Miele kan du uden problemer justere sugekraften så du får den ønskede effekt. Støvsugere klarer sig super godt på hårdt underlag hvor støvsugeren scorer A, som er den bedste karakter på denne skala. Tæpper er normalt sværere at få rengjort men støvsugere scorer et flot C, så den ligger altså i den gode ende af skalaen. Hvad angår lyd er støvsugeren dog i den høje ende og har et støjniveau på 79 dB.

Motoreffekten i støvsugeren er på 800 watt og du kan uden problemer justere højden så du altid har en behagelig arbejdsstilling. Med en aktionsradius på 9 meter kan du klare store gulv områder uden at skulle skifte stikkontakt hele tiden. Derudover benytter støvsugeren støvsugerposer som har en kapacitet på 4,5 liter og dermed slipper du for at skulle tømme posen så ofte.

Tilbehør til en flot og effektiv rengøring

Med købet af støvsugeren får du et universal gulvmundstykke som klarer rengøring til et flottere resultat. Derudover kommer støvsugeren med flere muligheder for udskiftning og du kan dermed komme rundt hvor du normalt ikke får støvsuget. Du får både et mundstykke til møbler og til fuger.

Energiklassen fortæller om hvor energivenlig støvsugeren er og her kan du godt være tilfreds fordi støvsugeren har nemlig fået karakteren B. Dermed ligger støvsugeren altså i den flotte ende af denne skala. Støvemissionen er også mærket med et B, hvor man altid skal sørge for at få en så høj støvemission som overhovedet mulig. Støvsugeren kører på 3 hjul som kan dreje 360 grader og dermed kan du nemt komme rundt over det hele i huset.

999 DKK
Til butik

Hvorfor købe dette produkt?

Favorit blandt brugere – topkarakter!
★★★★★ Hos WhiteAway.com
★★★★★ Hos Coop og Skousen.dk
Topkarakter i rengøring på hårdt gulv
Universal mundstykke medfølger
Høj sugeevne og høj kvalitet

Miele C2 Powerline støvsuger til hårdt gulv

Denne lækre støvsuger fra Miele klarer rengøringen dejlig nemt på hårdt underlag hvor den har fået den bedste score (A). Støvsuger er derfor perfekt til dig som har trægulve, klinker eller fliser. Støvsugeren kan også klare tæpper hvor støvsugeren får karakteren C, som bevidner om at støvsugeren også er i den gode ende af denne skala. Lydniveauet på denne støvsuger er i den høje ende med sine 80 dB.

Motoreffekten er på 890 watt som medvirker til at støvsugeren er utrolig effektiv. Støvsugeren kan nemt reguleres så du får præcis den sugekraft du ønsker. Derudover passer støvsugeren til alle og enhver da teleskoprøret nemt kan justeres til en behagelig arbejdsstilling. Støvsugeren har en aktionsradius på 10 meter som er i den korte ende, men der burde være rigelig ledning til at klare hele stuen.

Stor støvsugerpose og med ekstra tilbehør

Energiklassen siger C i denne model fra Miele og dermed ligger støvsugeren i den bedre ende af skalaen som går fra A-G. Støvsugeren benytter støvsugerposer som er godt for allergikere og folk som lider af astma da alt snavset holdes samlet. Posestørrelser er på hele 4,5 liter og dermed kan du støvsuge mange gange før posen behøver at blive skiftet. Der er derudover også en knap som viser hvornår det er tid til at skifte posen.

Med til støvsugeren medfølger der et universal mundstykke som er godt til hårdt underlag. Derudover kommer der både et fugemundstykke og et mundstykke til sofaer og møbler. Støvemissionen er mærket med B og ligger derfor som det næstbedste på markedet. Støvsugeren har 3 hjul at køre på som gør det nemt at manøvrere støvsugeren rundt i hele huset.

 

1.295 DKK
Til butik

Hvorfor købe dette produkt?

Kvalitetstestet til 20 års levetid
★★★★★ Hos Skousen.dk
★★★★★ Hos Coop Shopping
12 meters aktionsradius
Sugestyrkeregulering direkte i grebet
Indbygget HEPA filter (allergivenligt)

Miele støvsuger – testet til en levetid på 20 år

Miele har alle dage lavet kanon produkter og denne støvsuger er bestemt ikke en undtagelse. Støvsugeren er blevet testet til at have en levetid på hele 20 år og du behøver derfor ikke at tænke på at købe en ny støvsuger lige med det samme. Støvsugeren scorer den bedste score (A) på hårdt underlag og er derfor perfekt til dig med trægulv, klinker eller fliser. Tæpper kan støvsugeren også klare godt og her får den scoren B. Skalaen går fra A-G og dermed får du altså en god støvsuger til alle forhold i et hjem.

Motoreffekten i støvsugeren ligger på hele 900 watt og styrken kan selvfølgelig nemt justeres på grebet. Dermed kan du hele tiden justere styrken så dit hjem bliver så rent som muligt. Lydniveauet under støvsugning ligger på 72 dB og støvsugeren har en aktionsradius på 12 meter.

Dermed kan du klare store gulvområder uden at skulle skifte stikkontakt hele tiden. Støvsugeren har et teleskoprør som let kan justeres til din højde så alle der støvsuger har en behagelig arbejdshøjde. Støvsugeren benytter støvsugerposer og disse har en kapacitet på 4,5 liter og dermed kan du støvsugere mange gange uden at skulle skifte pose. Støvsugeren giver dig selvfølgelig besked om hvornår det er tid til at skifte posen.

HEPA filter og god enegiklasse

Støvsugeren fra Miele har energiklassen A+ og er dermed blandt markedets mest energivenlige overhovedet. Derudover har støvsugeren den bedste støvemission (A). Hvis du har astma eller allergi er det rigtig vigtigt, at vælge en støvsuger som har den bedste støvemission og Mieles Complete C3 Comfort Ecoline klarer dette til perfektion. Støvsugeren er desuden udstyret med et HEPA (high efficiency particulate air) filter som er med til at fange de små støvpartikler som også kan lede til astma og allergi symptomer. Jo højere HEPA-filterets tal er, jo flere støvpartikler bliver fanget. HEPA-filteret i denne støvsuger klarer op til 99,9%

Støvsugeren er udstyret med 3 gummibelagte hjul som skåner din gulve. De 3 hjul gør det nemt at styre støvsugeren og du kan nemt komme rundt. Støvsugeren kommer derudover også med både et møbel- og et fugemundstykke som gør det nemmere for dig at gøre rent i hele huset.

Miele støvsuger – støvsugning med høj komfort

Denne smarte Miele støvsuger er blandt de bedste støvsugere på markedet. Miele Complete C3 Comfort Ecoline er en topmodel fra Miele, som gør støvsugning til en leg. Dette er en støvsuger som er spækket med lækre funktioner og er med til at du får en komfortabel støvsugning, uden at du skal bruge mange kræfter.

Med en rengøringsevne i top, skal Miele støvsugeren nok sørge for ikke at efterlade noget støv på gulvet. På hårdt gulv får støvsugeren topkarakter (A), mens Miele Complete C3 Comfort får karakter B for sin støvoptagelse på tæppe. Når lydniveauet er på sit højeste, leverer denne effektive Miele støvsuger et lydniveau på 72 dB(A), hvilket er gennemsnitligt.

Gør støvsugning til en leg med disse funktioner

Eftersom modellen her Miele Comfort, handler det i høj grad om at støvsugeren har indbygget en række funktioner, som gør det lettere for dig at støvsuge. Dette betyder at støvsugeren ikke kun har fodtaster til sugestyrkeregulering, men at det også er indbygget i grebet. Du kan derfor ubesværet skifte mellem sugestyrken når du bevæger dig rundt i huset. Det er kun de bedste støvsugere, som har denne funktion indbygget.

Derudover har det kvalitetsikrede teleskoprør en tilpasselige højde, så du kan vælge længden herpå. Skulle der være flere i husstanden som støvsuger, så er dette en rigtig anvendelig funktion. Skulle du sætte mundstykket fast på holderen som er placeret bagpå støvsugeren, slukker den automatisk i samme øjeblik. På den måde spare du strøm, og slipper for larmen med at støvsugeren er tændt. Tager du fat på støvsugeren for at genoptage støvsugningen, tænder den automatisk op.

Allergivenligt filter og stor pose

I denne topmodel fra Miele, Complete C3 Comfort, finder du et allergivenligt filter, så du sikre en renere luft end tidligere. Denne Ecoline model har et indbygget HEPA filter, som sørge for bedst mulig støvoptag og mindst mulig støvemission. Af den årsag har støvsugeren fået den bedste karakter inden for støvemission – nemlig A.

Med HyClean støvsuger poser med plads til 4,5 liter, motorbeskyttelsesfilter og et effektivt udblæsningsfilter, sikre støvsugeren af optage mere end 99,9% af finstøvet. Til det skal det nævnes, at modellen har en indikator som lyser, så snart det er tid til at udskifte den indbyggede filter.

Klar favorit blandt brugere

Tager man et kig på de anmeldelser som denne støvsuger modtager, så er der ikke tvivl om det er en af de absolut bedste støvsugere på markedet. På danske Coop Shopping får denne Miele C3 Comfort Ecoline 4.9 stjerner ud af 5 stjerner. Dette baserer sig på +15 anmeldelser, som tyder på en eftertragtet og populær model.
Ser man på danske WhiteAway.com, får modellen ligeledes topkarakter. Her har modellen fået +11 anmeldelser, hvor alle uden undtagelse har givet 5 ud af 5 stjerner.

2.795 DKK
Til butik
Testvinder hos Forbrugerrådet Tænk
Topscorer hos svenske Råd & Rön
★★★★★ hos Skousen og Coop
God sugeevne og allergivenlig

Bedst i test støvsuger fra Philips

Denne Philips Performer Expert er kåret som testvinder hos danske Forbrugerrådet Tænk, samt topscorer hos svenske Råd & Rön. Denne testvinder bliver blandt andet kåret som bedst i test grundet dens store posekapacitet, effektiv sugeevne samt en dens allergivenlige performance.

Som led i den udarbejdede støvsuger test, bliver denne smarte Philips støvsuger testet i alt fra støjniveau til holdbarhed og brugervenlighed. I Forbrugerrådet Tænk støvsuger test får denne Philips støvsuger en samlet bedømmelse på 71 % og bliver dermed kåret som bedst i test.

Hvor denne bedste støvsuger Philips FC8721 Performer expert særligt udskiller sig, er på støvemission og holdbarhed. I disse to kategorier modtager støvsuger bedst mulig score af Forbrugerrådet Tænk.

Smarte og brugervenlige funktioner

Denne Philips støvsuger er ikke blevet kåret som testvinder uden grund. Modellen leverer et flot stykke arbejde, når det både gælder støvopsamling, luftgennemstrømning og samt et række smarte funktioner.  Denne støvsuger har en rækkevidde på 11 meter, som gør at du sjældent behøver at skifte stikkontakt. Derudover har denne Philips Performer Expert et unikt 5 liter støvkammer, som gør at du ligeledes sjældent skal udskifte støvsugerposen.

En anden årsag til at det er en bedst i test støvsuger, skyldes den indbyggede filter. Der er tale om et HEPA 13 allergivenligt filter, som gør at man som allergiker med fordel kan købe denne støvsuger. Til modellen medfølger et smart 3-i-1 mundstykke, som maksimerer støvopsamlingen og optimerer ydeevnen.x

Hvad siger brugerne?

Denne Philips støvsuger, som er blevet kåret som bedst i test støvsuger, får rigtig gode anmeldelser med sig på vejen. Ved at tage et kig på danske Skousen.dk har denne testvinder fået +110 anmeldelser. Antallet er meget, men modellen har endda også fået en samlet score på 4,7 stjerner ud af 5. Dette er et rigtig flot resultat og tyder dermed på at det er blandt de bedste støvsugere på markedet.

Dette samme billede gør sig gældende på Coop Shopping. På denne side får modellen 4,6 stjerner ud af 5, som baserer sig på +70 anmeldelser. Igen, tyder det på at modellen ikke er kåret som bedst i test uden grund.

En køber af denne støvsuger skriver følgende:

“Jeg købte støvsugere pga den lave vægt og at den skulle larme mindre end så mange andre. Min søn med skoliose (skæv ryg) kan nu selv støvsuge trapperne pga støvsugerens lave vægt. Det lave støjniveau er også en fornøjelse. Den er effektiv også når man har hund. Rigtigt godt køb, og jeg vil klart anbefale den til andre.”

1.299 DKK
Til butik

Hvad betyder en støvsugers energimærke?

På hver eneste støvsuger som bliver solgt, vil du se et energimærke. Energimærket fortæller om støvsugerens egenskaber indenfor forskellige områder som du kan læse mere om i nedenstående tekst. Der kan være stor forskel på støvsuger til støvsuger på disse egenskaber, så det er derfor meget vigtigt at du ser på dette inden et evt. køb. Ud fra ethvert energimærke vil du kunne læse om støvsugerens egenskaber indenfor disse områder:

Rengøringsklasse hårdt gulv: I denne kategori bliver støvsugeren vurderet på dens evne til at gøre rent på et hårdt gulv. Støvsugeren kan blive bedømt fra A-G, hvor A er det bedst mulige og G det ringeste. Hvis du derfor har et trægulv, klinker eller andet hårdt gulv, så skal du være opmærksom på hvilken rengøringsevne, den støvsuger du overvejer at købe har. De fleste nyere støvsugere har en rengøringsevne på A eller B i denne kategori, og det er også det vi anbefaler at du skal gå efter.

Rengøringsklasse gulvtæppe: Denne kategori er meget lig den ovenstående, men i stedet for at fokusere på det hårde gulv, så er det her tale om rengøringsevnen på gulvtæppe. Det er ikke alle som behøver at kigge på denne kategori, men der er nogle mennesker, som udelukkende har gulvtæpper på deres gulve, så for disse er det helt oplagt, at gå efter en støvsuger med A bedømmelse her.

Energiklasse: Du skal være opmærksom på hvilken energiklasse du køber din støvsuger med, hvis du ønsker et lavt årligt energiforbrug. Jo lavere årligt energiforbrug en støvsuger har, jo bedre bedømmelse får den. Igen er en A bedømmelse den bedst mulige. Det skal dog nævnes at det er meget få kWh, der adskiller støvsugeren fra at få et A eller et D i bedømmelse. Hvis du derfor finder den helt rigtige støvsuger, men den har ikke en A bedømmelse, så behøver dette ikke at være et helt no-go.

Støvemissionsklasse: I denne klasse bliver støvsugeren bedømt på dens evne til at holde på støvet, når det først er blevet suget ind i maskinen. Jo bedre et filter som sidder i støvsugeren, jo bedre bedømmelse får en støvsuger her. En A bedømmelse er den bedst mulige og noget du som altid skal gå efter. Når en støvsuger har et A i støvemissionsklasse, så holder den på mere end 99,9% af de støvpartikler, som bliver suget ind i støvsugeren.

Støj dB: I denne kategori bliver støvsugeren ikke bedømt ud fra en bestemt skala. Her kan du i stedet se hvor meget en støvsuger larmer målt på decibel niveau. Jo højere et tal, jo mere larmer støvsugeren. Det er meget forskelligt fra model til model, og fra type til type, hvor meget støvsugeren egentlig larmer.

 

Hvad skal du være opmærksom når du køber støvsuger?

Alle de ovenstående punkter er i virkeligheden ting som du skal være opmærksomme på, når du skal til at investere i en støvsuger. Men udover at kigge på selve støvsugerens energimærke, er der også andre ting, som er helt oplagte at du har med i dine overvejelser.

Når du læser om en støvsuger vil du næsten altid kunne læse om dens “aktionsradius”. Dette betyder i virkligheden hvor langt du kan begære dig med støvsugeren, før du skal skifte stikkontakt. I de fleste nye modeller bør dette ikke være noget problem, men der er bestemt også tilfælde hvor at du får en meget kort ledning, hvis der er tale om en lidt billigere model.

En anden ting som også er meget forskellig fra model til model, er hvilke mundstykker du får med til din støvsuger. Til de fleste støvsugere får du det normale parketmundstykke med, som er det du bruger når du støvsuger gulvet. Herudover er der typisk et mundstykke som giver et hårdere sug, men på en mindre overflade. Dette bruges typisk i sofaer, senge og på puder. Slutteligt er der et mundstykke som har bløde børstehård, og den kan dermed bruges på sarte overflader uden at ridse dem.

Udover ovenstående mundstykker kan der sagtens medfølge endnu flere til en støvsuger, men det er som nævnt meget indivudelt fra model til model. Vi anbefaler derfor, at dette også er noget, som du er opmærksom på, når du skal vælge din næste støvsuger.

 

Hvilket støvsugermærke er mest populært i Danmark?

Pricesurf.dk har lavet en grundig markedsanalyse, som viser hvilke støvsugermærker der er mest populære i Danmark. Analysen er omfattende, og giver et meget retvisende billede over, hvordan støvsugermærke popularitet fordeler sig her i landet. På x-asken kan du se mærket på producenten og på y-asksen kan du se hvilken procentdel mærket har af det totale støvsuger markedet.

 

 

Det mest populære mærke i Danmark er Electrolux med en markedsandel på omkring en 1/5. Det kommer ikke som nogen overraskelse, da Electrolux har mange innovative modeller, som klarer sig godt i tests og som samtidig kan fås til en god pris i forhold til hvor gode de er. Electrolux nyder specielt godt af salget med deres UltraSilencer serie, som er den mest støjsvage husholdningsstøvsuger på markedet.

Hvem er der ellers? 

Det fjerde største mærke i Danmark er Nilfisk med en markedsandel på 10,5%. Nilfisk er især kendt for deres mange industristøvsugere, men har altså også vundet indtog i det private hjem, med deres mange prisvenlige modeller, som performer godt i diverse tests. Lige efter Nilfisk kommer Miele med en markedsandel på 10%. Miele er kendte for deres høje kvalitet og forholdsvis høje priser, og dette er formentlig også grunden til at de ikke har en større del af markedet.

Efter Miele kommer Dyson med en markedsandel på 9,4%. Dyson er et interessant mærke, da de udelukkende producerer poseløse støvsugere, og de benytter sig af en helt ny innovativ teknologi. Bosch har herefter en markedsandel på 5,7%, hvilket er lidt overraskende, da de også har mange gode modeller på markedet. De gør meget ud af branding, så de forsøger formentlig at lave om på dette i den nære fremtid.

De mindst populære mærker

I den sidste ende kommer OBH (4,8%) og Samsung (4,3%). Begge mærker er forholdsvis nye på markedet og har ikke mange modeller i deres sortiment. Begge producenter har nogle forholdsvis gode modeller på markedet, så det virker som om at disse også i fremtiden vil kæmpe om at øge deres markedsandel.

De resterende 11,4% af markedet er udgjort af mange men mindre producenter, herunder iRobot, AEG, LG, Volta, Panasonic, Neato osv.

 

Poseløs støvsuger vs. model med pose

Når du skal investere i en ny støvsuger, så er det vigtigt at den passer til lige præcis dit behov. I dette afsnit vil vi forsøge at afklare forskellen på de to forskellige modeller, så du er bedre rustet til at vurdere, hvilken der er den rigtige for dig. Begge typer støvsugere har nemlig hver sine fordele og ulemper.

Poseløs støvsuger

Denne form for støvsuger har ikke en traditionel støvsugerpose siddende inde i maskinen, som du ellers er vant til at der gør. I stedet for at støvet bliver suget ned i posen, så bliver det i stedet suget ind i en støvbeholder, som sidder oven på maskinen. Du kan se og finde en poseløs støvsuger her.

Poseløs støvsuger, hvor beholderen nemt kan klikkes af og tømmes.

Fordele: En af de store fordele ved en poseløs støvsuger er, at man kan følge med i hvor fyldt støvbeholderen er. Når man kan se at den er ved at være fyldt op kan beholderen nemt klikkes af, og støvet kan tømmes på et par sekunder ud over en skraldespand. Man vil på denne måde, slet ikke skulle røre ved noget støv når den skal tømmes.

En anden fordel er de udgifter der tidligere var til støvsugerposer, de er nu ikke mere til stede. Støvbeholderen kan bruges igen og igen, og kræver ikke at blive skiftet, ligesom det er tilfældet med en støvsugerpose. Du vil heller aldrig komme til at havne i den situation, hvor støvsugerposen er fyldt, og du har glemt at købe ny.

Den sidste fordel vi vil nævne er beholderens design. Beholderen er som oftest gennemsigtig, så dette gør det ekstremt let at finde evt. mistede ting da beholderen også kan åbnes. De fleste folk har sikkert prøvet at suge et smykke, en knap eller andet op i en støvsugerpose, og herefter skulle stå og tømme posen. Det efterlader et stort rod og er besværligt.

Ulemper: Der burde ikke være mange ulemper ved en poseløs støvsuger, eftersom det er en nyere teknologi som løbende bliver bedre og bedre. Men der er dog et par negative ting, som vi gerne vil fremhæve ved de poseløse støvsugere.

Da støvbeholderen sidder ude på støvsugeren, så har de poseløse støvsugere ofte en tendens til at larme mere end de støvsugere som har en pose. Producenterne har ikke mulighed for at tætne maskinen og centrere larmen nede i maskinen mere, eftersom støvet bliver suget ind i beholderen, som jo sidder ude på maskinen.

Det er dog kun et spørgsmål om tid, før dette bliver ændret. Mange af de sidste poseløse støvsugere vi har testet, har klaret sig lige så godt når det kommer til støj målt i decibel.

Når man støvsuger, er det rart at kunne støvsuge i lang tid og mange gange, før man skal tømme støvet. Med poseløse støvsugere er det som oftest ikke en særlig stor støvbeholder, disse er typisk på 1-2 liter, hvilket er i den lave ende hvad angår plads. De 1-2 liter skal sammenlignes med støvsugere som har en pose, her kan kapaciteten være på op til 5 liter.

Støvsuger med pose

Denne form for støvsuger en den helt traditionelle som du kender den. Man åbner et låg på maskinen, og herefter kan man se den støvsugerpose, hvor støvet bliver samlet i.

Traditionel støvsuger, hvor posen kan ses og skiftes, når låget åbnes.

Fordele: En af de store fordele ved en model med støvsugerpose, er at der er meget plads ned i posen. Producenterne kan ofte lave god plads til posen, da den sidder inde i selve maskinen. Vi har set støvsugere med poser op til 5 liter, så går der lang tid før den skal udskiftes.

En anden fordel, som nogle mennesker går op i, er selve designet på maskinen. En støvsuger med pose er ofte mere stilren og minimalistisk at se på, da støvsugerposen er gemt inde i selve maskinen, i forhold til en poseløs støvsuger, hvor støvbeholderen sidder ude på støvsugeren.

Ulemper: Når det kommer til ulemperne for støvsugeren med pose, så er der en del, og det er også derfor den poseløse støvusger er kommet frem på markedet. Først og fremmest så skal støvsugerposen skiftes regelmæssigt og dette koster penge. Ganske vidst koster støvsugerposer ikke kassen, men på den lange bane, så vil dette beløb kun blive større og større.

Det er ikke altid at man ved hvilken pose der sidder i maskinen, og om den kan fåes nede i det lokale supermarked. Hvis den ikke kan det, så skal man til at bestille over nettet, og så skal man vente i flere dage på at modtage poserne, også selvom du stod og skulle bruge dem her og nu.

En anden ulempe er hvis du nu har glemt at købe nye poser, og derfor ikke har nogle liggende derhjemme, når du skal til at støvsuge huset. Så er der ikke andet for end at tømme posen med hænderne over en skraldespand. Denne process er bestemt ikke særlig sjov, og kan ikke anbefales da det sviner rigtig meget.

Den sidste ulempe er sugeevnen. Desto mere støvsugerposen bliver fyldt op med støv, desto dårligere sugeevne vil du opleve. Dette sker pga. den process støvsugeren er opbygget i, luften skal filtres ud af posen igen, når støvet er inde i den, og jo mere fyldt posen er, jo sværere er det som sagt for støvsugeren at gøre dette.

 

Støvsuger test – kan man stole på testene?

At foretage en støvsuger test kræver, at man ved hvad man skal kigge efter. Mange testere har en rigtig god ide om netop hvilke kriterier som er relevante i en støvsuger test, og hvad en forbruger gerne vil blive gjort opmærksom på. Det danske forbrugermagasin Tænk har specialiseret sig i at teste produkter til fordel for forbrugere, som dermed undgår at købe produkter, som ikke er særlig gode.

Forbrugerrådet Tænk har lavet en stor støvsuger test, hvor de kommer ind på mange relevante ting i forhold til hvad man skal kigge på når man køber en støvsuger. Derudover har Tænk kåret en række bedst i test støvsugere, som de dermed angør til at være blandt de bedste støvsugere på markedet.

Forbrugerrådet Tænk er en meget troværdig kilde, og lever af at lave objektive og troværdige tests af blandt andet støvsuger. I deres støvsuger test kommer de blandt andet ind på støvsugeren evne til at støvsuge gulvtæpper og hårde gulve, evnen til at fjerne går fra gulvet samt skidt fra revner. Nedenfor kan du finde deres overordnede støvsuger test, samt deres test af ledningsfri støvsugere og deres test af robotstøvsugere (kræver abonnement).

Se Forbrugerrådet Tænks generelle støvsuger test her.
Se Forbrugerrådet Tænks robotstøvsuger test her.
Se Forbrugerrådet Tænks ledningsfri støvsuger test her.

Skal jeg købe en bedst i test støvsuger?

Det kan klart være en fordel at købe en bedst i test støvsuger. Der er oftest en klar årsag til at en støvsuger bliver kåret som bedst i test. En testvinder støvsuger er en model, som typisk klare til væsentlig bedre end dens konkurrenter, på en eller flere parametre. En støvsuger som er kåret som bedst i test, afhænger af hvad der præcist bliver testet i og hvad ens behov er. Der er eksempelvis en bedste støvsuger til gulvtæpper, en bedste støvsuger til hjem med dyr, en bedste støvsuger hvad angår støjniveau samt den bedste støvsuger til en god pris.

Som udgangspunkt er det en rigtig god ide at købe et produkt, som er kåret til bedst i test – og den bedste støvsuger en ingen undtagelse. Er den støvsuger som du er på udkig efter, kåret som testvinder, så skal det selvfølgelig ses som positivt.

 

Hvordan bliver en støvsuger testet?

Når en støvsuger bliver testet bliver den gennemgået og testet ud fra en lang række parametre. Det nytter eksempelvis ikke noget kun at kigge på hvordan støvsugerens sugeevne er, hvis den er ekstremt dårligt bygget og måske bruger exceptionelt meget strøm.

Det giver derfor god mening at vurdere støvsugeren ud fra mange forskellige parametre, så den således får en samlet score. Hvis vi tager en virksomhed i Danmark som foretager flest støvsuger test, så vil det eksempelvis være det danske forbrugermagasin Tænk. Tænk tester jævnligt hvad den bedste støvsuger er, og præcis hvad de tester, når de skal finde den bedste støvsuger, kan du læse meget mere om i nedenstående afsnit.

Brugervenlighed

Det første parameter som der bliver kigget på er brugervenlighed. Brugervenlighed er et ekstremt vigtigt parametre, når den bedste støvsuger skal findes. En støvsuger kan være nok så kraftig i sin sugeevne, men hvis den er dårlig at manøvrere med, så kan dens sugeevne være nok så ligemeget. Under brugervenlighed kigges der eksempelvis på den brugervejledning som medfølger til støvsugeren. Er den letlæselig? Kan man nemt finde ud af hvad de forskellige knapper gør? etc.

Udover brugervejledningen bliver der også bedømt støvsugerens greb. Det er vigtigt at støvsuger har et godt greb. Når man støvsuger sit hjem bliver støvsugeren drejet mange gange, der bliver støvsuget under sofaen og sengen, i krogene og bag dørene. Alle disse steder kræver det at støvsugeren er nem at manøvrere med og dette starter med et godt greb.

Næste ting under brugervenlighed som der bliver set på er hvilke knapper og indikatorer, som der er tilgængelige på støvsugeren. Er de vigtigste knapper lettilgængelige? Er der gode tydelige indikatorer på støvsugeren ting? Det er eksempelvis vigtigt at vide hvornår støvsugerposen er ved at være fyldt, så man ikke støvsuger i for lang tid, med en ikke særlig effektiv sugeevne.

Brugervenligheden ved støvsugning på forskellige overflader er et andet vigtigt parameter. Hvor brugervenlig er støvsugeren eksempelvis, når man har støvsuget på hårdt gulv og pludselig skal skifte til at støvsuge på gulvtæppe. På de fleste støvsugere kan man skifte overflade via en pedal, så den bløde liste som beskytter trægulvet går væk og derved glider bedre på gulvtæppet.

Et andet vigtigt parameter er hvor nemt det er at vedligeholde støvsugeren, herunder skift af motorfilter og udblæsningfilter. Dette er ting som man sjældent gør, men når man endelig skal, så er det rart at vide at dette kan gøres nemt. Det sidste der bliver kigget på under brugervenlighed, når den bedste støvsuger skal findes, er hvor nemt det er at opmagasinere støvsugeren.

Støjniveau

Når støvsugeren er blevet vurderet og testet i alle de forskellige punkter, går turen videre til støjniveauet. Hvor meget støvsugeren larmer er en anden vigtig ting, som kommer med i den samlede bedømmelse, når den bedste støvsuger skal findes. Under støj så bliver den hos Tænk først og fremmest vurderet subjektivt. Den bliver derudover også bedømt fra en afstand, som er tilsvarende med når man går og støvsuger. Udover den subjektive vurdering så bliver støjniveauet selvfølgelig også målt i decibel.

Grunden til at den subjektive vurdering bliver foretaget når støvsugeren bliver testet er, at en støvsuger godt kan larme lige meget målt i decibel, men de kan være designet anderledes, så larmen ikke opfanges på samme måde, når man står i en passe længde væk fra den og foretager sin støvsugning.

Energiforbrug

Når der skal findes den bedste støvsuger, bliver der selvfølgelig også kigget på energiforbruget i støvsuger testen. En støvsuger kan være nok så kraftig, men hvis den bruger unormalt meget strøm, så er der ikke meget ved det. I energiforbruger bliver støvsugeren målt på, hvor meget strøm den bruger for støvsugning på 10m2 hårdt gulv. Dernæst bliver støvsugeren endnu en gang målt på hvor meget strøm den bruger, men denne gang på gulvtæppe.

Grunden til at den bliver målt på de to forskellige overflader er, at nogle støvsugere kun er designet optimalt til at kunne støvsuge på en overflade. Derfor kan det være at en støvsuger er ekstremt god på hårdt gulv, men meget dårlig på blødt gulv og dermed bruger meget mere energi på dette. Det er trods alt vigtigt at vide, at man kan støvsuge i meget lang tid, uden at skulle tænke på at ens støvsuger bruger meget i strøm.

Holdbarhed

En støvsuger kan godt være rigtig god og blive bedst i test vinder, ved kun at være den bedste støvsuger indenfor nogle af områderne der bliver kigget på. Området holdbarhed er dog et af de punkter som vejer tungt ved bedømmelsen. Der er ingen som ønsker at investere i et produkt som er af dårlig kvalitet, også selvom specifikationer måske er rigtig gode. Under holdbarhed vil støvsugeren blive bedømt i kategorier som kvalitet på motoren og hvor godt ledningsoprul fungerer.

Støvsugning

Den sidste og måske aller vigtigste kategori som støvsugeren bliver testet i er, hvordan den helt generelt støvsuger. Eftersom dette selvfølgelig er det vigtigste for en støvsuger, så er der mange ting under støvsugning der bliver gennemgået med henblik på at finde den bedste støvsuger. Noget af det første der ses på er hvordan støvsugeren suger hår op fra et gulvtæppe – hvordan gør den det monteret det alm. mundstykke og hvordan gør den det, når når der monteret et specialmundstykke.

Ligeledes bliver der set på hvordan støvsugeren klarer sig når der skal støvsuges støv. Hvordan klarer støvsugeren sig, når der skal støvsuges støv med det alm. mundstykke og herefter samme test men med et specialmundstykke. Selvfølgelig bliver der også testet de samme ting, bare på hårdt gulv. På hårdt gulv er det ikke kun evnen til at suge støv og hår op som bliver bedømt. Her bliver der også i høj grad målt på hvor god støvsugeren er til at komme ned i revner, hvor god den er til at støvsuge mod en væg og hvor meget bredde støvsugerhovedet suger på.

Til sidst: Når forbrugermagasinet skal finde den bedste støvsuger, så bliver alle ovenstående punkter gennemgået og hver enkelt støvsuger bliver vurderet i alle kategorier. Den støvsuger som har det bedste samlede resultat, vil komme ud som værende den bedste støvsuger og dermed “vinderen” af støvsuger testen.

 

Husdyr i hjemmet?

Rigtig mange danskere elsker at have husdyr og det kan også være en fantastisk ide. Husdyr er med til at skabe glæde og godt humør i hjemmet. En væsentlig ulempe ved at have husdyr, om end det er en kat, hund eller noget helt tredje, er hårene. Hvis du er ejer af enten en hund eller kat, ved du garanteret at de kan fælde noget som grumt – nogen værre end andre selvfølgelig.

Dyr kan være særligt overfølsomme overfor støvsugere der larmer.

Her på Pricesurf.dk har vi samlet de bedste støvsugere til husdyr – både katte- og hundehår. Fælles for støvsugerene er, at der medfølger et turbo mundstykke, som bruger flere kræfter på at samle de mange dyrehår op. Hvis du er ejer af et eller flere husdyr så klik dig videre her til oversigten over støvsugere til hundehår eller kattehår. Ønsker du en robotstøvsuger til at klare arbejdet, skal du have en robotstøvsuger til hundehår.

 

Overvejer du en billig støvsuger?

På denne side kan du uden problemer filtrere efter alle de støvsugere som kan fås til en billig pris – eksempelvis under 1.000 kr. Det er selvsagt at ikke alle modellerne, er nogle som har scoret en topscore, da de netop er så billige som de er. Når det så er sagt, så er der flere af dem, som klarer sig helt fint i det samlede billede og giver masser af value for money.

Du kan derfor være heldig at finde en billig støvsuger, som passer til lige præcis dint behov her på siden. Den bedste model er endda testvinder, som giver dig en god kombination af funktionalitet, design til en overskuelig pris.

Hvad går jeg glip af med en billig støvsuger?

Som oftest så vil du gå glip af en del funktionaliteter, såsom auto-sluk, lys i modellen osv. En anden ting du går glip af, er f.eks. at støvsugeren ikke kommer med særlig meget tilbehør, men dette er meget forskellige fra model til model.

Det skal nævnes at selvom at en støvsuger er under kategorien “Billig støvsuger”, er det ikke ensbetydende med at den er dårligt. Eksempelvis kan du med fordel kigge på nogle af de billige støvsugere, som er bedst rated, som typisk vil være et rigtig godt value-for-money køb.

Vi anbefaler altid at du klikker dig ind på modellen, og læser mere om den inden du evt. vælger at købe den. På den måde er du sikker på, at du ved alt om den pågældende model, og dermed ingen ubehagelige overraskelser får, når du modtager støvsugeren.

 

Generelt om støvsugere fra Bosch

Hvis du er på jagt efter en ny støvsuger, så er Bosch et rigtig godt bud. Bosch har produceret støvsugere i en menneskealder og har haft målet om at lave gode produkter til at gøre hverdagen nemmere. Dette gør sig gældende ved hjælp af enkle men samtidige smarte produkter, der holder længere end så mange andre.

Den dag i dag er tyske Bosch en af de mest anerkendte og ikke mindst største producenter af støvsugere. Bosch har en stor markedsandel på den danske marked, men er særdeles stor i store dele af Europa.

Bosch er i sær kendte for at have en høj kvalitet fra ende til anden i deres støvsugere, som typisk kan holde mange år frem. Modellerne er lavet med henblik på at kunne klar mange års støvsugning, samtidig med at de er lavet smarte. Mange af deres modeller har således smarte funktioner, såsom automatisk ledningsoprul, parkeringsfunktion med videre.

Hvorfor vælge en støvsuger fra Bosch?

Står du og mangler en ny støvsuger, så kan en Bosch støvsuger måske være det helt rette valg. Hvis du vægter god kvalitet højt, så er størstedelen af støvsugere fra Bosch produceret i rigtig høj kvalitet, der kan holde gennem adskillige årrækker.

Alle nye Bosch støvsugere lever op til EU’s regulativ fra 2014 om, at en støvsuger maksimalt må have en motoreffekt på 1.600 watt. Denne grænse er blevet sat yderligere ned til 900 watt fra september 2017, hvorfor Bosch nu har introduceret nye støvsugere, med endnu mere energivenlige motorer som har større sugeevne. Et eksempel på dette er deres serie In’genius ProSilence.

Du kan få Bosch støvsugere i flere forskellige modeller og varianter, som strækker sig fra støvsugere til hundehår til ledningsfri støvsugere, som kan gemmes væk i selv det mindste skab. Ovenfor kan du læse om de bedste modeller fra Bosch, samt finde markedets bedste pris.

Bosch er en tysk virksomhed som er kendt for at lave produkter der er af virkelig god kvalitet. Bosch støvsugere er overordnet set rigtig gode til at dække alle de behov du kan have. Om du har tæpper, husdyr eller parketgulv kan en Bosch støvsuger klare disse udfordringer. Bosch støvsugere har fleksible mundstykker som gør det nemmere at komme rundt i alle husets kroge. Derudover er støvsugerne generelt utrolig energivenlige og de fleste kommer med en passende lavt lydniveau.

Bedste Bosch støvsuger i test

Som du måske har bemærket et sted på denne side, så er der flere af de Bosch støvsugere der er udvalgt, kåret som bedst i test. Dette skyldes at Bosch støvsugere kan konkurrere blandt de absolut bedste støvsugere på markedet.

Mange af de støvsugere som Bosch producerer, blivet testet af de helt store forbrugerorganisationer. Det betyder at mange af Bosch støvsuger har været hos blandt andet Forbrugerrådet Tænk i test. I støvsuger test af Tænk fra august 2017 har flere af deres støvsugere til dyrehår blevet kåret som bedst i test. Det gælder blandt andet den poseløse model Bosch BGL5335 og den almindelige støvsuger Bosch BSGL5400.

Blandt de ledningsfri udgaver, har deres støvsuger Bosch BCH6ZOO klaret sig som topscorer i testen. Her nævnes det at den er særlig god til dyrehår, som også er hensigten. Derudover er den selvsamme model blevet kåret som bedst i test hos Aftonbladet.se, i deres store støvsuger test. Mange Bosch støvsugere i test klarer sig rigtig godt, netop fordi kombinationen af kvalitet og pris er korrekt.

Forskellige Bosch støvsuger typer

Almindelige Bosch støvsugere: Almindelige Bosch støvsugere kommer med teleskoprør som kan indstilles til din højde. Dermed får du ikke rygproblemer når du er rundt omkring i hele huset med støvsugeren. Mundstykkerne er fleksible og kan typisk klare alt fra dyrehår, hårdt underlag til tæpper. Støvsugerne kommer med tilhørende poser som er et vigtigt match for at alt det snavs og møg du støvsuger op, kommer korrekt op i posen.

Poserne kan som udgangspunkt købes i dine sædvanlige butikker, det er her vigtigt at du holder øje med at poserne passer til præcis din model. Alt i alt er Boch normale støvsugere brugervenlige og har et godt sug således at alt skidtet i dit hjem kommer hurtigt væk og du dermed får en renere og mere nydeligt hjem.

Ledningsfri støvsugere fra Bosch: Et nyere tiltag i Bosch serien er de ledningsfrie støvsugere som virkelig er blevet et populært valg. Bosch ledningsfrie støvsugere suger med en utrolig god kraft og du kan uden problemer komme rundt i hele huset på en enkelt opladning.

Mundstykkerne er typisk utrolig fleksible og gør det nemt at støvsuge alle de steder der normalt er problematiske. En anden fordel med en ledningsfri støvsuger er at du ikke er begrænset på noget tidspunkt og du skal aldrig tænke over at flytte stikket til en ny stikkontakt.

Du kan hele tiden køre lige præcis derhen du vil og det er bare en dejlig frihed at have når man svinger støvsugeren.

Poseløs støvsuger fra Bosch: Poseløse støvsugere er en genial opfindelse og vil på længere sigt spare dig for en masse dumme penge på støvsugerposer. De poseløse støvsugere kommer med små eller større beholdere til at samle alt det skidt du støvsuger op. Dermed kan du altid efter du har støvsuget tømme beholderen og så er støvsugeren klar til brug næste gang. Beholderne kan komme i mange forskellige størrelser, det er alt lige fra 0,3 liter – 0,9 liter.

En fordel med beholderen frem for posen er også at hvis du støvsugere en lego klods op eller et smykke, kan du nemt tage beholderen ud og finde det du kom til at støvsuge op. Beholderen kan renses således at der ikke sidder skidt og møg i denne som vil komme til at lugte. Den poseløse støvsuger er fremtiden og er en genial opfindelse.

Støvsugere til kæledyr: Flere og husstande får kæledyr. Dyr er vores bedste venner og det skaber et liv og en utrolig glæde i et hjem hver eneste dag. Men hvor der er fordele er der også ulemper. Dyr fælder og det kan alle dyreejere nikke genkendende til. Dyrehår ligger overalt og der er rigeligt hvor det kommer fra.

Derfor er det smart med en støvsuger som er beregnet til at samle disse hår op så de kommer hurtigt væk. Mundstykkerne fra Bosch kommer lynhurtigt over alle dyrehårene og efterlader ingenting. Derfor kan du med god grund investere i en Bosch støvsuger til dyrehår og få et rent og nydeligt hjem, selv med dyr indenfor.

 

Generelt om Dyson støvsugere

Ønsker du har få en støvsuger som er helt atypisk i look og virkelig skiller sig ud? Så er en Dyson støvsuger noget for dig. Dyson støvsugerne kommer i unikke designs som er helt sine egne og samtidig klarer de rengøringen på den bedste vis. Dyson har gode motorer som sikrer dig gode rengørings resultater på alle slags underlag.

Dyson støvsugere kommer med forskellige funktioner og det her op til dig at vælge hvad du vægter højest i forhold til hvilken støvsuger som skal være din næste. Med et Dyson produkt kan du godt regne med kvalitet og dermed får du nemt og hurtigt et rent og pænt hjem igen.

Dyson poseløse støvsuger – først på markedet

“I 1978 blev James Dyson frustreret over, at hans støvsuger sugede mindre og mindre. Da han skilte den ad, fandt han ud af, at posen var stoppet til med støv, så støvsugeren tabte sugestyrke. Han havde for nylig udviklet et industrielt cyklontårn, der fjernede malingpartikler fra luften vha. centrifugalkraft, for den fabrik, hvor han arbejdede. Men ville det samme princip fungere i en støvsuger?”

Han gik i gang. Fem år og 5.127 prototyper senere havde han opfundet verdens første poseløse støvsuger. Er man træt af at skifte støvsugerpose og have en stor traditionel støvsuger i hjemmet, kan man med fordel vende blikket mod en Dyson støvsuger, som alle har fået fjernet støvsugerposen. Dyson har i dag specialiceret sig i produktion af poseløse støvsugere og ledningsfri støvsugere.

I dag sælges Dysons produkter i over 60 lande. Dyson er vokset fra en mand med en ide til en verdensomspændende teknologivirksomhed, som har ansat over 1.000 ingeniører og mange flere tusinde ansatte. I dag er virksomheden meget fokuseret på af videreudvikle forretningen, med flere ideer og flere opfindelser. Mange af Dysons ansatte befinder sig i England, Singapore og Malaysia, som konstant arbejder på at opfinde og forbedre Dysons produkter.

Dyson ledningsfri og poseløse støvsugere leveres i høj kvalitet og de har flere smarte fordele. Blandt andet kan de ledningsfri støvsugere stilles ind i et skab, og dermed fylde meget mindre, i det ellers trænge skab.

Dyson støvsugere vinder mere og mere af markedsandelene herhjemme, takket være moderne teknologi fra poseløse støvsugere uden filter, men som stadig lever op til de allerhøjeste og seneste krav fra EU. Vi anbefaler at du læser om produktet grundigt inden køb, og dermed får et godt overblik over hvad netop den Dyson støvsuger er samt hvad den kan.

Forskellige Dyson støvsuger typer

2-i-1 støvsuger fra Dyson: Er du træt af at tage den store gamle støvsuger ud og skabet når du skal støvsuge? Med en 2-i-1 støvsuger fra Dyson har du mulighed for at tage en let og elegant stangstøvsuger ud af holderen og hurtigt klare rengøringen og det er endda uden en irriterende ledning.

Stangstøvsugere er virkelig overskuelig at tage hurtigt frem og du kan endda klikke den lille håndholdte støvsuger af og hurtigt støvsuge krummer fra bordet eller lidt støv fra vindueskarmen. De to støvsugere er utrolig smarte og det bliver pludselig lidt nemmere at klare rengøringen. Se alle håndstøvsugere og 2-i-1 støvsugere her.

Robotstøvsugeren: Hvis du også er træt af at støvsuge hver uge og altid er presset inden du får gæster er robotstøvsugeren måske noget for dig. Med en robotstøvsuger klares rengøringen nemt og du indstiller hvornår du vil have robotten skal gå i gang. Du kan altså få robotstøvsugeren til at støvsuge dit hjem mens du ikke er hjemme. Det eneste du skal tænke på er hvornår du vil have et rent hjem og derudover også tømme den aftagelige beholder.

Robotstøvsugere bruger ikke dyre støvsugerposer, så der er ingen ekstra udgifter efter du har investeret i denne smarte lille teknologi robot. Efter at robotstøvsugeren har klaret rengøringen kører der automatisk tilbage til sin ladestation og gør klar til det endnu engang bliver tid til at klare rengøringen for dig. Se alle robotstøvsugere her.

Den almindelige støvsuger: Dyson har også almindelige støvsugere i deres sortiment og disse kommer i et helt fantastisk look. Design er noget Dyson går op i og de laver altså deres helt egne støvsugere. Man er ikke i tvivl når man ser en Dyson støvsuger og det er altid lækkert at have lidt ting som skiller sig ud. En almindelig støvsuger fra Dyson hjælper dig til at få et lækkert og rent hjem igen og det klares nemt.

Støvsugere kan nemt manøvreres rundt i hjemmet og de kan samtidig også indstilles i højden med deres teleskoprør, så du undgår rygproblemer når du gør rent. De vigtige med en god støvsuger er sugekraften og der kan du roligt regne med at Dyson støvsugeren får suget alt det skidt og snavs op som du møder, når du gør rent.

Leder du efter en bestemt type af støvsugere, kan du finde dem i menuen til højre. Ønsker du mest værdi for pengene, kan du se de mest populære støvsugere bedste støvsugere i test her.

Dyson støvsuger test – Testkilder

Dyson er efterhånden et særdeles velkendt brand når det gælder støvsugere. Af den årsag er deres støvsugere også ofte inkluderet i en række tests af støvsugere. En støvsuger test går som oftest ind og kigger på hvordan støvsugerens sugeevne er, hvordan energiforbruget er og hvordan de enkelte mundstykker fungere på forskelige typer af gulv. I en stor støvsuger test udarbejdet af Forbrugerrådet Tænk, har flere af Dyson støvsugerene på denne side været med.

Dyson Cinetic Big Ball Animalpro 2 er blandt de absolut bedste poseløse støvsugere, og er testet som topscorer i august 2018 med en score på 66%. Derudover har Forbrugerrådet Tænk udarbejdet en stor test af ledningsfri støvsugere med over 30 støvsugere testet. Deres seneste støvsuger test er fra februar 2019, og her ligger Dyson støvsugere som de absolut bedste støvsugere indenfor den ledningsfri kategori.

Du kan læse hele testen af støvsugere her hos Forbrugerrådet Tænk.

Dyson V8 Absolute støvsuger test

Dyson V8 Absolute er en af de mest populære støvsugere fra Dyson. Denne model har været med en en række støvsuger test, hvor alle dens specifikationer, funktionaliteter og brugervenlighed er blevet testet i bund.

Dyson V8 Absolute  får 96/100 i den store støvsuger test hos GoodHousekeeping.com – læs testen af Dyson V8 Absolute her.

Tek.no har også lavet en stor støvsuger test, hvor Dyson V8 har været med. Her bliver modellen rated som den bedste støvsuger i testen med en score på 89/100. Læs støvsuger testen fra Tek.no her.

TrustedReview.com har ligeledes testet støvsugeren, og her får den også topkarakter – 5/5 stjerner. Konklusionen er, at støvsugeren er en meget kraftfuld og fleksibel ledningsfri støvsuger, som gør det rigtig godt. Den største anke ved støvsugeren er prisen. Læs det her.

Expertreviews.co.uk har også testen Dyson V8 Absolute, og her er karakteren ikke anderledes. Modellen får en række positiv kritik med sig og får en samlet karakter på 5/5 stjerner. Læs testen fra Expertreviews.co.uk her.

 

Genrelt om støvsugere fra Nilsk

Blandt alle de forskellige Nilfisk støvsugere finder du mange forskellige modeller.

Den almindelige støvsuger: Den almindelige støvsuger er et populært valg og det smarte ved den almindelige støvsuger af mærket Nilfisk er størrelse og effekten. Nilfisk er kendt for at lave små og smarte støvsugere uden at de går på kompromis med effektivitet.

Alle de almindelige støvsugere er nemlig utrolig effektive hvad angår sugekraft. Du kan altså roligt regne med at få en effektiv støvsuger selvom den er lille.

2 i 1 støvsuger: Med en 2 i 1 støvsuger kan nemt klare hele huset på en gang. Du er ikke begrænset af en irriterende ledning og desuden kører støvsugeren langt på en fuld opladning.

Derudover kan du nemt klikke den håndholdte støvsuger af og klare vindueskarme og andre vanskelige steder. Denne ledningsfrie støvsuger kommer med en ladestation som ikke fylder alverden og kan uden problemer placeres hvor end du ønsker.

Den håndholdte støvsuger: En håndholdt støvsuger er utrolig smart og kan nemt tages frem og klare lidt krummer på bordet eller hvis du tager lidt havregryn i køkkenet. Det kræver ikke særlig meget at finde denne smarte lille støvsuger frem og den er selvfølgelig poseløs. Du sparer udgiften på dyre støvsugerposer og så kan de støvsuge tilpas nok tid på en enkelt opladning.

 

Generelt om støvsugere fra Electrolux

Når det drejer sig om støvsugere, er der en stor sandsynlig for at du har hørt om mærket Electrolux før. Årsagen er simpel, støvsugere fra Electrolux er et yderst populært valg her i Danmark. En Electrolux støvsugere en det helt rette valg for dig, som ønsker en pålidelig, testvindende og effektiv støvsugere.

Mange af de Electrolux støvsugere, som du finder her på siden, er her enten fordi den er kåret som testvinder, eller fordi det er et absolut mest populære valg blandt forbrugerne. Nedenfor kan du læse meget mere om de bedste Electrolux støvsugere, herunder, funktioner, specifikationer og design. God læselyst.

Electrolux støvsuger – et populært valg

Som overskriften antyder så er Electrolux støvsugere yderst populære på det danske marked. Electrolux er faktisk det mest populære mærker, når man ser på antal solgte modeller og dermed har mærket også den største andel af markedet.

Der er mange grunde til at deres støvsugere er så populære, men der er især et par ting som er værd at fremhæve. Først og fremmest så laver Electrolux super flotte støvsugere, som er designet moderne – flere af deres støvsugere har masser af farve og ser næsten futuristiske ud.

Dernæst så ligger deres modeller i et fint prisleje, hvor andre mærker kan være meget dyre. Dette kombineret med at Electrolux har vundet rigtig mange tests, gør at flere og flere simpelthen vælger at investere i en støvsuger fra Electrolux. Øverst her på siden kan du se de mest populære modeller og måske selv blive inspireret til dit næste køb.

Hvorfor vælge en støvsuger fra Electrolux?

Er du på udkig efter en ny støvsuger kan du med fordel købe en støvsuger fra mærket Electrolux. Electrolux støvsugere klarer sig generelt rigtig godt i tests og flere af modellerne er testvindere. Electrolux støvsugerne klarer sig godt hos forbrugerrådet TÆNK, hos det svenske teknologi magasin samt brugeranmeldelser på flere danske hjemmesider.

Forbrugerrådet TÆNK gennemtester støvsugerne og man kan derfor stole 100% på disse test. Klarer en støvsuger sig godt gennem sådan en test kan man roligt regne med at få et produkt som kan klare de udfordringer som står i produktbeskrivelsen.

Brugeranmeldelserne er også et godt pejlemærke da dette er erfaringer fra køberne. Du kan læse om det daglige erfaringer fra købere og de vil beskrive hvad der gik godt og hvad der måske gik mindre godt. Alt i alt klarer Electrolux støvsugerne sig godt over hele linjen og din næste støvsuger kunne sagtens blive en Electrolux støvsuger.   

En Electrolux støvsuger af genbrugsplast

Rigtig mange af de støvsugere du kan købe fra Electrolux, er produceret i genbrugsmateriale, som dermed skåner miljøet mest muligt. Der står på alle deres støvsugere, hvor meget af støvsugeren som er produceret i genbrugsplast, men det kan spænde i alt fra 40% til 100% genbrugsplast.

Er du en person som går op i miljøet, kan du med fordel vende blikket mod en Electrolux støvsuger, da de både er miljøvenlige, allergivenlige og meget energieffektive. Hver model har et EU datablad, hvor du kan læse om den enkeltes støvsugers specifikationer, og dermed vide hvad den bruger i energi, hvor støvsvag den er samt hvor god sugeevne støvsugeren har.

Et eksempel på en Electrolux støvsuger i genbrugsplast er Electrolux EUO9GREEN og Electrolux EUS8GREEN.

Forskellige Electrolux støvsuger modeller

Der findes mange forskellige modeller fra Electrolux, som blandt andet inkluderer UltraOne serien, UltraSilencer serien, SilentPerformer serien og UltraFlex serien.

Electrolux støvsugerne er både ens men samtidig også forskellige. Du kan vælge at købe en støvsuger med støvsugerposer, som hygiejnisk samler alt det støv og snavs som du støvsuger op fra gulvet. Dette er en fordel til folk med allergi og astma.

Derudover kan du købe en støvsuger uden pose som har en beholder til at samle snavset. Denne beholder kan tømmes direkte i skraldespanden og du kan nemt tømme din støvsuger efter hver gang du har støvsuget. Electrolux har også lanceret ledningsfrie støvsugere som giver en fleksibilitet da du ikke behøver skifte stikkontakt rundt omkring i dit hus. Dette valg af støvsuger er blevet populært da disse typisk også kommer med en beholder og ikke en støvsugerpose.

Noget af de vigtigste at kigge efter når man køber sin næste støvsuger er sugekraft og tilbehør. Sugekraften skal selvfølgelig være så effektiv som overhovedet mulig så du ikke behøver køre de samme steder flere gange, for at få alt skidt og møg med. Hvis du er hundeejer og har en masse dyrehår liggende skal udstyret være i orden til at kunne klare alle disse hår, så du kan få en rent og nydeligt hjem selvom din bedste ven fælder i hele huset.   

Electrolux UltraOne støvsugere

Electrolux UltraOne støvsugerserien kan findes i flere forskellige former og farver og er en af de bedste støvsugerserier fra Electrolux. Her får du en støvsuger som er AAAA i de kategorier som måles på, herunder rengøringsevne på hårdt gulv, rengøringsevne på gulvtæppe, støvemission og energiforbrug. Her score modellen i topklasse, og er dermed en topmodel fra Electrolux.

Electrolux UltraSilencer støvsugere

Electrolux UltraSilencer giver dig komfort ved en fremragende støvsugning og et udsædvanlig lavt lydniveau på et af markeds laveste niveau. Deres UltraSilencer Serie er blevet meget populær over tid, da det både kan anskaffes til en god pris, samtidig med at den leverer rigtig gode resultater i test. Den er i sær god til personer som bor i lejlighed, da lydniveauet jo er ekstra lavt.

Forskellige Electrolux støvsugere i test

Som du måske har bemærket, så er der mange Electrolux støvsugere, som er kåret som bedst i test. Mange af de støvsuger test, som bliver udført i dag, indebærer en Electrolux støvsuger. Dette skyldes at Electrolux laver nogle rigtig gode modeller, som tilgodeser både en høj kvalitet, et miljømæssige perspektiv, samt et innovativt perspektiv.

Hvis vi tager udgangspunkt i støvsuger test fra Forbrugerrådet Tænk, så ser vi at flere af deres “Bedst i test” støvsugere er fra Electrolux. Senest i marts 2018 blev blandt andet Electrolux EUO9GREEN UltraOne og Electrolux EUS8GREEN UltraSilencer kåret som bedst i test, med en score på 72 %. I selv samme test blev Electrolux ESP72DB SilentPerformer også kåret som bedst i test med scoren 71 %. Dette skete på baggrund af en gennemgående støvsuger test, med fokus på rengøringsevne, kvalitet og brugervenlighed.

Læs den omfattende test af støvsugere her.

Forbrugerrådet Tænk har ligeledes lavet en test af ledningsfri støvsugere, som også inkludere flere Electrolux modeller. Her ser vi blandt andet Electrolux PURE F9 Animal som en af topscorerene i testen, som blev udført i februar 2019.

Electrolux støvsugere er desuden et af de mest populære valg blandt brugerne, hvilket kan ses på de mange anmeldelser. Modellerne får typisk tårnhøje anmeldelser (5/5), som tyder på at de også klare den støvsuger test, som bliver udført i de private husholdninger.

 

Generelt om Miele støvsugere

Det tyske mærke Miele er måske det mest velkendte støvsugermærke på det danske marked. De har eksisteret i en lang årrække og en Miele støvsuger har fundet vej hjem i rigtig mange hjem i Danmark. Dette skyldes blandt andet den gode tyske kvalitet, som sikre at støvsugeren holder til rigtig mange støvsugertimer – og dermed holder i en lang årrække.

Kvaliteten på støvsugere fra Miele er høj. Dette skyldes Miele vision og slogan ”Immer Besser”, som på dansk oversættes til ”Altid bedre”. Her skal det forstås, at Miele bestræber sig på altid at lave bedre produkter – både bedre end deres tidligere og bedre en konkurrenternes.

Hvorfor vælge en støvsuger fra Miele?

Miele er et velkendt mærke indenfor en række hårde hvidevarer og de fremstiller utrolig mange lækre produkter til alle slags husstande. Miele støvsugere har mange forskellige funktioner og du med kan med garanti finde en støvsuger som vil passe til dine behov. Miele støvsugere er generelt gode hvad angår energiforbrug samt sugeevne.

Det vigtigste ved en støvsuger er at få alt snavs støvsuget op og her er en god sugekraft ideel. Mieles støvsugere har et flot design og du kan nemt styre alle funktionerne. Til Mieles almindelige støvsugere kommer der næsten altid lækkert tilbehør som bidrager til et renere hjem. Forskellige mundstykker vil sørge for at du får gjort rent selv der hvor det er bøvlet at komme til.

Miele er kendt for at have en god kvalitet i alle deres produkter og derfor kan du også regne med et godt produkt hvis du køber en støvsuger af mærket Miele.

Miele støvsugerserier – forskellen på C1, C2 og C3

Miele C3 støvsuger – den mest populære

Miele C3 er den tyske producents største og mest effektive støvsugerserie – her får du den bedste rengøringseffekt, da den motor som sidder i modellerne er de største som Miele har produceret. Miele Complete C3 laves i flere kombinationer, alt efter hvilket behov man har. Deres laves blandet andet en model som hedder Miele Complete C3 Silence Ecoline, som har fokus på lydniveau og energiforbrug. Derudover laver de en model som hedder Miele Complete C3 Cat & Dog, som henvender sig til husejere, der har et specielt turbomundstykke.

Miele C2 støvsuger – den mellemste

Miele C2 modelserien er lillebror til Miele C3 modelserien, som er beskrevet ovenfor. Miele C2 kan mange af de samme ting som C3, men er typisk i en lavere prisklasse, og har dermed også typisk et mindre godt filter, en lidt mindre motoreffekt og færre tilhørende mundstykker. Det afhænger dog af hvilken model man kigger på, hvor Miele C2 Powerline eksempelvis er samme sugeevne som Miele Complete C3 Powerline, men med et lidt mindre design og et knap så godt filter som C3.

Miele C1 støvsuger – den lille og handy

Miele C1 er den mindste model i Mieles sortiment af støvsugere, som har et væsentligt mindre design og som er endnu mere prisvenlig en dens to storebrødre. Miele C1 har desuden også mindre tilbehør inkluderet, og henvender sig til mindre husholdninger hvor der ikke er plads til en rigtig stor støvsuger. Denne lille model passer godt ind i de fleste skabe og den levere samtidig et flot støvsugningsresultat, på trods af størrelsen.

Miele producerer et bredt udvalg af støvsugere indenfor hver serie, og det er vigtigt at du læser om den enkelte støvsuger inden du køber. Nogle af støvsugerne er eksempelvis mere lydsvage end andre, og kan være en fordel for dig som bor i lejlighed. Derudover kan der også følge særlige mundstykker med, som kan være en fordel hvis du har mange gulvtæpper, meget trægulv eller har fliser i husstanden. Hvis du derimod ikke gider at bruge meget tid på støvsugningen selv, kan du med fordel tage et kig på de bedste robotstøvsugere på markedet.

Almindelig støvsuger

Mieles almindelige støvsugere præsterer generelt super godt på hårdt underlag. Støvsugeren er altså god på både trægulv, klinker og fliser. Derudover scorer støvsugeren også generelt godt på tæpper og kan godt overkomme tæpper i hjemmet. De almindelige støvsugere har en god aktionsradius og kan indstilles i højden ved teleskoprøret, så ens holdning er god mens man støvsuger. Der kommer altid godt med tilbehør til de forskellige støvsugere og dermed kan du uden problemer både støvsuge møbler og fuger i hjemmet. Det sikrer altså en stabil rengøring selv de mest vanskellige steder.

Miele støvsugere til hundeejere

Støvsugere til dyrehår har Miele også tænkt på, fordi der er så utrolig mange dyreejere rundt omkring. Ens dyr er ligesom ens elskede børn og de skal også have lov og plads til at være i hele hjemmet. Dog fælder både katte og hunde utrolig meget og med specialfremstillede mundstykker kan du lynhurtig få styr på hår situationen og få et rent og nydeligt hjem. Du får hurtigt suget alle hårene op og så kan du ellers bare nyde dit rene hjem indtil at du må frem med støvsugeren igen og få støvsuget alle hårene op. Desuden kan du også få robotstøvsugere til hundehår, hvis man ønsker dette.

Robotstøvsuger

En robotstøvsuger er en fantastisk opfindelse og du kan nemt indstille disse til at støvsuge mens du er på arbejde. Man kan altså forlade et beskidt hjem og komme hjem til et nydeligt og rent hjem – det er da smart! En robotstøvsuger fra Miele er udstyret med en masse smarte funktioner og du kan for eksempel lave en ‘virtuel væg’ således at støvsugeren ikke kører steder du ikke vil have. Støvsugeren kommer med en ladestation som kan placeres lige hvor du føler det passende.

Fordelen ved en robotstøvsuger er også at lydniveauet er utrolig lavet og de larmer ikke meget mere end normal samtale. Så er der lidt stress i hjemmet inden en fødselsdag eller inden der kommer gæster, kan du nemt sætter støvsugeren i gang mens du lige ordner maden.

Bedste Miele støvsugere i test

Som det fremgår ovenfor, så er Miele støvsuger udarbejdet i høj kvalitet og har været med i en række støvsuger test de senere år. Senest har en Miele støvsuger været i test hos Forbrugerrådet Tænk. Her blev det Miele Complete C3 Black Diamond Ecoline som løb med sejren. Denne Miele støvsuger er kåret som bedst i test, med en score på 73 %. Dette skete i en stor test tilbage fra august 2018.

Læs hele støvsuger testen fra Forbrugerrådet Tænk her. Bemærk at det kræver abonnement for at kunne læse støvsuger testen.

Derudover har der været en række andre Miele støvsuger tests, som blandt andet en test af Miele Complete C3 Cat&Dog støvsugeren. Denne støvsuger er testet hos amerikanske TrustedReview.com, hvor den får en karakter på 4,5/5. Læs Miele støvsuger testen i linket.

Generelt kan det godt svare sig at købe en støvsuger fra Miele. Dette skyldes at test af Miele støvsugere viser, at produkterne bare leverer. Modellerne er særligt hårdtføre, og er kvalitetsstemplet til at kunne støvsuge i flere generationer – selvom de bliver brugt meget. Se alle Miele støvsugere på Miele egen hjemmeside.

 

Philips støvsugere

Inden man skal købe et produkt researcher man typisk en masse informationer, om det produkt man står overfor at skulle købe. Her finder man hurtigt ud af, om et produkt har fået ekstremt lave anmeldelser, eller om folk er tilfredse med deres køb.

Med næsten alle Philips' støvsuger modeller forholder det sig således, at folk er rigtig tilfredse med mærket. Philips er det 3. mest solgte støvsugermærke i Danmark og dette er med god grund. Philips laver som oftest støvsugere i den lave-mellem ende af prisskalaen, og for prisen får man som oftest en model som er rigtig god og klarer alle dine behov, når det kommer til støvsugning.

 

 

Hvorfor vælge en lydsvag støvsuger?

Når man skal vælge den helt rigtige støvsuger til sit hjem, er der flere overvejelser man skal gøre sig. Det er blandt andet en god idé at tænke over, hvor meget støvsugeren larmer, hvis man har andre at tage hensyn til. Bor man i lejlighed vil det altid være at foretrække for ens naboer og underboer, at man ikke larmer unødigt. Ved at vælge en lydsvag støvsuger, vil man ikke genere dem, som bor omkring en og på den måde kan man gøre rent og støvsuge når det passer en, også selvom man bor i lejlighed og har andre at tage hensyn til.

For dem som har husdyr kan det også være en rigtig god idé at vælge en støjsvag støvsuger. Mange dyr kan nemlig ikke fordrage lyden af en støvsuger og langt de fleste dyr vil flygte fra støvsugeren eller angribe den, hvis de ser den som en trussel. Det kan derfor være en rigtig god idé at tage hensyn til dem man bor med. Det kan også være man har en lille baby i hjemmet, og man skal nå at gøre rent og støvsuge under barnets middagslur. I sådan et tilfælde vil det også altid være at foretrække at støvsugeren larmer så lidt som muligt.

Ud over at tage hensyn til sine omgivelser og dem man bor med, at så er det også rart for en selv, at når man støvsuger så larmer og hyler det ikke helt vildt. En lydsvag støvsuger vil være til alles glæde og fordel, for hvem gider egentlig en rigtig larmende støvsuger? Man skal altså også vælge en lydsvag støvsuger for at glæde en selv, så man kun glæder sig til at bruge den og støvsuge sit hjem stille og roligt, desuden vil man måske kunne støvsuge til musik, fordi støvsugeren nu ikke længere overdøver alt omkring en. På den måde vil en lydsvag støvsuger være med til at rengøringen bliver lige det sjovere end det plejer.

 

Hvad kendetegner en støjsvag støvsuger?

I en vurdering af, om en støvsuger er støjsvag eller ej, kigger man på dens lydniveau. Dette måles i enheden dB (decibel). En gennemsnitlig samtale mellem to personer ligger på omkring 60 dB. På en arbejdsplads er grænsen for støjniveauet sat til 85 dB, for at man undgår arbejdsskader i form af høreskader. Hos Pricesurfr kategoriserer vi støvsugerne som støjsvage, så snart deres støjniveau er på 60 dB eller lavere.

Selvom en støjsvag støvsuger har et lavere støjniveau, betyder det bestemt ikke, at støvsugerens øvrige funktioner bliver nedprioriteret. Sugeevne og design er også stadig i højsædet på de støjsvage støvsugere. Så man skal ikke være bekymret for at støvsugeren ikke længere lever op til dens formål, for de lydsvage støvsugere er fortsat super gode og har stadig en rigtig god sugeevne.

 

Førende mærker indenfor støjsvage støvsugere

Der er flere forskellige udbydere af lydsvage støvsugere. Dem som indtil videre har udviklet de bedste modeller at støjsvage støvsugere er Electrolux og Bosch. Begge disse udbydere har produkter på markedet, som er de mest støjsvage endnu set. Miele har også forsøgt sig med støjsvage støvsugere, men har indtil nu kun udviklet støvsugere med et højere lydniveau end vi her hos Pricesurf vil kategorisere som støjsvage, hvorfor disse ikke er medtaget i vores udvalgte modeller.

Der er helt sikkert en stigende efterspørgsel på støjsvage støvsugere, da forbrugerne jo som oftest ikke ønsker en enormt larmende og hylende støvsuger, så det er klart en forventning, at der i fremtiden vil blive udviklet flere og flere super lækre modeller af lydsvage støvsugere, som vi selvfølgelig vil glæde os til at kunne præsentere for jer her på siden.

Hvis du ikke søger en støjsvag støvsuger med i stedet søger en allergivenlig støvsuger kan du læse mere om denne type her.

 

Døjer du med allergi – køb en allergivenlig støvsuger

En større og større andel af danskere i dag lider af allergi af den ene eller anden art. Samtidig er der flere personer som døjer med støvallergi, hvorfor det er essentielt at have en rigtig god støvsuger i hjemmet. En støvsuger er monteret med et filter, som optager de grove støvpartikler der kommer fra støvsugerens udblæsningsluft.

Har man støvallergi er det første kendetegn at man nyser ofte. Samtidig kan man være udsat for at det klør i øjene, ganen eller luftvejene, som også kan være en stor irritation.

Opholder du dig ofte i et lokale med dårlig indeklima og hvor der er meget støv, er man tilbøjelig til at udvikle eller forværre ens støvallergi. Det forholder sig sådan med allergi, at hvis man bliver udsat for den område man er allergisk for, forværres det over tid. Derfor er det strengt nødvendigt, hvis man tror man har støvallergi, at man gør noget ved det. De to bedste metoder til det, er at lufte ud regelmæssigt og støvsuge regelmæssigt.

Mange er tilbøjelige til at støvsuge måske en gang om ugen eller hver anden uge. Har man støvallergi, er det nødvendigt at gøre det oftere – og med en allergivenlig støvsuger.

 

Hvad kendetegner en allergivenlig støvsuger?

Det som kendetegner en allergivenlig støvsuger er det filter som modellen er udstyret med. Der findes mange forskellige typer af filtre – nogle producenter laver deres eget samtidig med at der findes et “standard” filter, som er EU godkendt og sikre en støvsuger som er allergivenlig. Hele formålet med et filter er at opsamle støvpartiklerne i den luft som støvsugerens motor generer.

Nye EU regler kræver, at støvsugerens bliver klassificeret i henhold til modellens støvemission – altså hvor meget støv slipper ud af støvsugeren, efter at den at støvsuget det op. Er man allergiker skal man gå efter støvsugere med A klassifikation i støvemission, som gør at næsten intet støv slipper ud af støvsugeren, da filteret opfanger selv de mikroskopiske støvpartikler fra udstødningsluften. Klassifikationen kan ses på det EU mærke som alle støvsugere har.

Ønsker du at vide mere omkring de enkelte filtre, kan du med fordele lave en google søgning på det relevante filter. Det mest hyppige filter er et HEPA (High Efficiency Particulate Air) filter, som anses for at være et af de mest effektive på markedet.

 

Er poseløs eller støvsuger med pose bedst mod allergi?

Fremskridt inden for støvsuger verdenen har gjort verden forelsket i poseløse støvsugere. Hvis du har allergi og/eller astma, så noter dette ned: Almindelige støvsugere med pose er faktisk et bedre valg for dig. Hvorfor spørger du? Fordi der ikke er nogen mulighed for støv kan komme ud af posen, når det er tid til at skifte den ud – en skarp kontrast fra de uundgåelige støvbeholdere, du skal tømme med en poseløs støvsuger – og derfor har du mindre kontakt med støv og snavs.

Som du søger efter det rigtige støvsuger, kan du måske se efter et med et forseglings system eller HEPA filtreringssystem, som effektivt fælder allergener. Det er dog ikke en 100% skudsikker løsning, da støvsuger med HEPA – især dem, der er ledningsfri i forhold til de traditionelle støvsugere – da de lejlighedsvis også lækker støv. Du bør også tænke på din gulvtype. Hvis du for det meste har tæppebelagte gulve, er en oprejst støvsuger et godt valg for dig; mens beholder-støvsugeren er ideelle til trægulve. Der er selvfølgelig undtagelser fra denne regel, men at vide dette vil hjælpe med at lede din søgning.

 

Er en robotstøvsuger allergivenlig?

Det er lidt nuanceret, når man skal vurdere om en robotstøvsuger er allergivenlig eller ikke. Dette skyldes, at der både kan findes fordele og ulemper, når man lider af astma og allergi. Som umiddelbar anbefaling, skal man vælge en robotstøvsuger som supplement til ens rengøring og støvsugning, men ikke som den eneste løsnings til førnævnte. Nedenfor kan du læse om fordele og ulemper ved at købe en robotstøvsuger hvis du er allergiker.

Fordele:

En robotstøvsuger kan kører i døgndrift, og kan således være med til at holde niveauet af støv, allergener og hår nede på et minimum. Nyere robotstøvsugere kan sættes i gang på farten, hvis du ønskere at have det helt rent til du kommer hjem. Alternativt kan langt størstedelen af robotstøvsugere tidsindstilles til at køre på bestemte tidspunkter på bestemte dage.

Ulemper:

En robotstøvsuger egner sig ikke som den eneste støvsuger kilde, da de ikke altid kan komme rundt alle steder i hjemmet. Har du dyr i hjemmet, så kan være en god ide at holde hårstanden nede – dette kan du gøre med en robotstøvsuger til dyrehår.
Robotstøvsugere har støvbeholdere som skal tømmer jævnligt (selvfølgelig afhængigt at driftsintervallerne), hvilken kan være dårligt for dig med allergi/astma.

 

Hvad betyder støvemissionklasse og støvsuger med HEPA filter?

Støvemissionsklasse på støvsugeren

På hvilket som helst eu datamærke på en støvsuger, kan du finde en karakter fra A-G for støvemission. Natuligvis gælder det at A er den bedst mulige klasse, mens G er den dårligeste. I dag ser man typisk støvsugere have enten A eller B og nogle enkelte modeller med et C i denne klasse. Denne klassifivering giver dig et udtryk for om hvor mange støvpartikler der er i udblæsningsluften på din støvsuger. Det vil sige, at der bliver målt på, hvor meget støv, som initielt er blevet samlet op af støvsugeren, som forsvinder ud i rummet igen. Dette skulle helst gerne være så minimalt, som muligt, i sær hvis du er støvallergiker.

Som sagt, så er størstedelen af dagens støvsugere udstyret med den bedste klasificering indenfor støvemission, nemlig A. Det er imidlertid vigtigt at holde sig for øje, at dette ikke nødvendigvis er den mest allergivenlige støvsuger på markedet. Her handler det i høj grad om det filter som sidder i støvsugeren.

Støvsuger med HEPA filter

Et HEPA filter er vigtigt at kigge efter, når du er på jagt efter en allergi- og astmavenlig støvsuger. Dette skyldes, at et filter, som navnet antyder, filtrere støvpartikler, mikropartikler og andet snavs fra, når støvsugeren skal ud med luften igen. HEPA er kort for “High Efficiency Particulate Arrestance/Air”. HEPA filter en en amerikansk standard, som først blev introduceret i 1983, og er blevet anvendt lige siden blandt en lang række af de førende støvsuger producenter.

Egentligt findes der 3 forskellige klassificeringer indenfor filter systemet, som er EPA/HEPA/ULPA filtre. Det kan ses i tabellen længere nede.

For at sikre at et rent rum er i stand til at nå de ønskede renhedsniveauer, er det ekstremt vigtigt, at tilførselsluften ind i renseværelset fra støvsugeren filtreres med EPA / HEPA / ULPA filtre, der er i overensstemmelse med og er certificeret til EN1822: 2009. EN1822: 2009 er den standard, der styrer højtydende luftfiltre.

Denne standard beskriver ikke alene de effektivitetsstandarder, der kræves fra disse luftfiltre, men den beskriver også de testmetoder, der kræves for at klassificere disse filtre i deres kategorier. EPA, HEPA og ULPA filtre er de navne, der er givet til de forskellige filtergrupper for højtydende filtre.

Filterklasse beskrivelsen er:

EPA 10-12: Efficiency Particulate Air Filters
HEPA 13 – 14: High Efficiency Particulate Air Filters
ULPA 15-17: Ultra Low Penetration Air Filters

 

 

 

 

 

 

 

error: