Bedste spejlreflekskameraer i test

I oversigten nedenfor ses et udvalg af de mest populære produkter indenfor kategorien.

Læs mere om de bedste spejlreflekskameraer

Er du på udkig efter et nyt kamera, så er et spejlreflekskamera måske det helt rette valg. Et spejlreflekskamera er til dig som ønsker billeder i den bedste kvalitet. Det kan være du skal ud og rejse, tage billeder af mad, babyer eller sportsaktiviteter.

På denne side finder du de bedste spejlreflekskameraer til forskellige lejligheder. Nedenfor kan du læse mere om du bedste kamera i test, som er udvalgte på baggrund af anmeldelser og popularitet.

Bedste køb
Perfekt til naturferier
★★★★★ hos Dustin Home
God kvalitet for pengene
Mulighed for trådløs overførsel

Skarpt og perfekt

Nikon er et meget kendt mærke indenfor kategorien kamera og de skuffer bestemt ikke med modellen D610. Du kan med dette kamera få nogle perfekte billeder og optagelser af naturen og derfor passer kameraet perfekt til naturparker, nationalparker og safari. Selv hvis du skulle sidde i en Jeep kan du med kameraet få skarpe billeder, når du selv er i bevægelse. Derudover kan du uden problemer få billeder af hurtigtløbende dyr eller fugle, da kameraet tager hele 6 billeder pr. sekund. Endelig præsterer kameraet også godt i en svag belysning og du vil kunne tage flotte billeder af forskellige motiver sent på eftermiddagen eller tidlig morgen.

Der er ikke sparet på funktionerne

Kameraet D610 fra Nikon optager film i fuld HD og laver nemt og hurtigt en trådløs overførsel til din computer, tablet eller smartphone. Time-lapse funktionen er også nem at indstille og derefter kan du blot finde den perfekte position til at overvære fx en solnedgang. Kameraet er produceret i blandt andet magnesiumlegeringer og kan derfor modstå de fleste vejrforhold. Derudover kan du på LCD-skærmen sørge for at du altid er i det vandrette plan og samtidig se dine billeder med det samme.

10.990 kr
Til butik
Godt køb
Detaljerede billeder
Klarer nemt vanskelige lysforhold
Øjeblikkelig overførsel via WiFi
Kan optage film i fuld HD

Detaljerede billeder

Med dette spejlreflekskamera fra Canon kan du uden bekymringer tage på ferie eller familieudflugt og være sikker på at du kommer hjem med nogle utrolige flotte og hyggeligt billeder. Selv under svage og vanskelige lysforhold vil billeder med dit nye spejlreflekskamera stå utrolig skarpt og pynte i familiealbummet. Derudover kan du optage med kameraet i fuld HD eller bare bruge Video Snapshot til at forevige dine bedste minder.

Canon har gjort det nemt

Spejlreflekskameraet har gjort en masse ting rigtige nemme for dig. Du kan for eksempel nemt overføre billeder eller videoer ved hjælp af Wifi eller Canon Camera Connect App’en til smartphones. Canon har indbygget autofokus så du aldrig behøver at tænke på om du har fået fokuseret korrekt inden du skyder dit næste billede. Derudover kan du tilvælge forskellige filtre til dine billeder således at der kommer lidt tan på kæresten eller bare en flottere farve på havet eller himlen.

 

2.624 kr
Til butik
Populær
Ligger fantastisk i hånden
24,2 megapixels
Vipbar LCD skærm
6 billeder pr. sekund

Viser verden som den er

Canons spejlreflekskamera Eos 800D er kameraet til dig som vil gengive verden som den virkelig ser ud. Kvaliteten kan man næsten ikke sætte en finger på og det er den kæmpe fordel med dette digitale spejlreflekskamera. Opløsninger er på 24,2 Megapixels og dermed kan du forvente detaljeret og flotte billeder selv under svære lysforhold.

Spejlreflekskameraet har hele 6 bps (billeder pr. sekund) og kan dermed indfange flotte billeder af den løbende leopard eller bare det perfekte udsnit af sønnens første saltomortale på trampolinen.

Fanger selv de sværeste perspektiver

Ved hjælp af den store touchscreen (LCD skærm) kan du vippe denne ud og dermed altid følge med hvad enten du ønsker et fugle- eller frøperspektiv. Perspektivet vil ved hjælp af den lysstærke optiske søger altid fange det perfekte billede og du kan rolig tage billedet og nyde resultatet på enten din smartphone eller computer når du kommer hjem. Hvad enten du ligger på jorden eller hæver kameraet højt kan du altid føle dig sikker, da kameraet ligger utrolig lækkert i hånden i næsten alle positioner.

399 kr
Til butik
Til profesionelle
Toppen af spejlrefleks
153 fokuspunkter og 99 sensorer
4K/UHD (Ultra HD)
10 bps (billeder pr. sekund)

Topklasse spejlreflekskamera

Falder dit valg af kamera på dette Nikon D500 kan du uden bekymringer se frem til et topklasse spejlreflekskamera. Prisen på kameraet er i modsætning til nogle af de andre modeller i den høje ende men du får dog også utrolig mange lækre og utrolig funktionelle funktioner med. Præcisionen af dine billeder er i top og du kan fokusere i næsten helt mørke og stadig få knivskarpe billeder ud. Med hele 153 fokuspunkter og 99 sensorer formår denne Nikon D500 af ramme næsten hele søgerbilledets bredde. Dette sikrer dig perfekte billeder selv under utrolig svære lysforhold.

Imponerende apparat

Med spejlreflekskameraet kan du tage hele 10 bps (10 billeder pr. sekund) og dermed kan du næsten altid være sikker på at få et perfekt billede af selv de hurtigste ting og oplevelser. Det sikrer dig altså et perfekt billede som du er garanteret med købet af dette kamera. CMOS-billedsensoren i DX-format på 20,9 megapixels sikrer sammen med RGB-lysmålingssensoren på 180.000 pixels utrolig præcise motivregistrering og detaljerige billeder med bløde toneovergange.

Ønsker du at filme på kameraet kan du roligt gøre det og regne med ufattelige kvalitetsfilm. Kameraet kan nemlig udføre 4K/UHD (ultra HD) direkte i kameraet og dermed får du med garanti en fantastisk flot og detaljeret film i optimal billedkvalitet.

59 kr
Til butik

Kreativitet lige ved hånden

399 kr
Til butik

Canon EOS 800D + EF-S 18-55/4-5.6 IS STM

4.816 kr
Til butik

Canon EOS 80D

168 kr
Til butik

Fra den store dag til hverdagen. Oplev glæden ved ægte fotografering. Det kompakte D3500 kombinerer en fin konstruktion med god performance.

2.890 kr
Til butik

Nikon D3500 + AF-P DX 18-55 f/3,5-5,6G VR + AF-P 70-300mm f/4,5-6,3 VR

3.990 kr
Til butik

Nikon D500 + AF-S DX 16-80/2.8-4E ED VR

19.595 kr
Til butik

Giv fantasien frie tøjler

3.690 kr
Til butik

Nikon D750

8.290 kr
Til butik

Nikon D750 + AF-S 24-85/3,5-4,5G ED VR

12.490 kr
Til butik

Udforsk det nye. Tag uforglemmelige billeder.

6.490 kr
Til butik

Generelt om spejlreflekskamera

Er du færdig med at tage billeder med din smartphone og ønsker lidt mere kvalitet i billeder, zoom og videoer? Så er spejlreflekskameraet lige noget for dig. Et spejlreflekskamera repræsenterer det første skridt i retning af seriøs fotografering for mange. Spejlreflekskameraerne dækker en bred vifte af evner og er ofte beregnet til at opfylde specifikke mål, samtidig med at de overholder de overordnede billede fordele der kræves af de fleste. I mange år har spejlreflekskameraer været det bedste valg for alle, der ønsker at tage deres fotografering til næste niveau. Uanset om du er en nybegynder eller en profession, tilbyder en spejlreflekskameraer tre fantastiske ting:

Manuelle betjeninger
Fremragende billedkvalitet
Udskiftelige linser

Dermed gør spejlreflekskameraet det sjovere for dig at tage billeder da du kan gengive virkeligheden som den virkelig er og samtidig sikre dig fantastiske resultater i de fleste tilfælde.

Hvorfor købe et spejlreflekskamera?

Ønsker du at få dine bedste minder og generelt dine oplevelser foreviget, og ovenikøbet i en fantastisk kvalitet? Så er spejlreflekskameraet lige præcis noget for dig. Om du er nybegynder eller har erfaring med et spejlreflekskamera vil købet af sådan et virkelig give dig gode muligheder for at få nogle fantastiske billeder og film. Spejlreflekskameraet er kendt for at være det ultimative udstyr for personer som ønsker kvalitet.

Alle kan tage billeder med et spejlreflekskamera og med alle de indstillinger og funktioner som medfølger vil du i næsten alle situationer kunne få hjælp til at få taget det bedste billede. Om du er på safari i Afrika, i junglen i Asien eller i en stor national park i USA så vil kameraet og dets funktioner hjælpe dig til at få disse fantastiske oplevelser foreviget på en utrolig flot og elegant måde. Derudover er det bare helt fantastisk at komme hjem fra en ferie og kunne nyde minderne på billeder som ligner virkeligheden fuldstændig.

Alt i alt er spejlreflekskameraet for dig som synes billeder skal være af kvalitet og samtidig kan man altid øve sig med indstillingerne og funktionerne til at få det flotteste billede frem. Det giver bare noget med kvalitets billeder og -film af dine bedste ferier, familieudflugter og fødselsdage.

 

Forskellige ting du kan kigge efter når du køber et spejlreflekskamera

Linser

Et af de vigtigste egenskaber, der skal overvejes, når du vælger dit ideelle spejlreflekskamera, er dets system af linser. Linser på spejlreflekskameraer kan enten udskiftes til større eller mindre ellers køber du et kamera som har én linse. Linserne hjælper dig til blandt andet kvalitet og at zoome. Alt afhængig af hvad du ønsker at tage billeder af vil du kunne finde den perfekte linse og dermed kunne forstørre en lille tissemyre op eller bare zoome ind på Empire State Building. Linserne fås i uhyggelig mange forskellige størrelse og samtidig med en række forskellige funktioner og det er her vigtigt, at du finder ud af hvad du ønsker at dit spejlreflekskamera.

Sensorer

Spejlreflekskameraer har som regel en større fotosensitiv digital sensor, som normalt oversætter til bedre billedkvalitet. Her er det værd at nævne at dette ikke har noget at gøre med megapixel eller opløsning, hvoraf ingen af ​​disse er indikatorer for billedkvalitet.

Autofokus

Autofokus-systemet er en andet meget vigtigt funktion i et spejlreflekskamera, som de fleste brugere skal være opmærksomme på. Autofokus systemer udvikler sig konstant, idet nyere systemer bruger to forskellige fokuserings metoder for at give skarpt fokus, der er både præcist og hurtigt. Konventionelt bruger et spejlreflekskamera en fasedetekterings metode til at finde fokus, der anvender et antal faste AF-punkter til at finde fokus baseret på detekterede objekter i hele scenen. Jo større antallet AF-punkter, jo mere præcision, som AF-systemet kan fungere hurtigt, da punkterne dækker et større og mere tæt område af scenen.

Film / Videooptagelse

Ønsker du at filme med dit spejlreflekskamera kan du sagtens gøre det. Alt afhængig af hvilken funktion spejlreflekskameraet indeholder kan du filme i både HD og ultra HD og dermed får du fantastiske film og videooptagelser. Billeder er gode til minder og gengive visse situationer, men der er en charme over filmoptagelser som giver dig en stemning som var der i den givne situation. Derudover når kvaliteten er i HD eller derover så vil dine hjemmevideoer blive noget sjovere at se når kvaliteten er helt i top og du kan se alt hvad der foregår.

Billedindstillinger

Et spejlreflekskamera er kendt for at have utrolig mange indstillinger og funktioner som vil dække de flestes behov for forskellige slags billeder. Spejlreflekskameraet har som udgangspunkt funktioner som vil dække natur, oplevelser om natten, hurtigt bevægende dyr / objekter osv. Dermed kan du næsten med alle slags spejlrefleks finde den funktion i kameraet som vil passer bedst til forskellige anledninger. Dette kræver dog også at du kender dit spejlreflekskamera godt og kan finde ud af at bruge funktionerne. Dog skal det her nævnes, at mange kameraer har en standard funktion som vil kunne lidt af det hele og dermed give dig flotte billeder, selvom du måske kunne have valgt en anden funktion til den situation du ønsker at skyde et billede af. Disse funktioner giver dig samtidig mulighed for at lege lidt rundt og derefter finde ud af hvordan disse funktioner bør bruges for at fange det bedste billede.

 

Hvordan virker et spejlreflekskamera?

Et spejlreflekskamera er faktisk lige til at gå til. Ligesom ved et normalt kamera stiller man sig klar til at tage det perfekte billede fra den perfekte vinkel og derefter trykker man på udløserknappen, hvortil spejlet klapper op og derefter åbnes lukkeren.

Billedet i spejlreflekskameraet skabes ved at der kommer et lys gennem objektivet som rammer sensoren og dermed skabes billedet. Efter billedet er blevet skabt falder spejlet tilbage og dermed kan du nu se motivet gennem søgeren igen. Afhængig af dine indstillinger til kameraet vil du ved ikke opfatte at søgeren er mørklagt. Endelig vil du kunne se dine billeder på skærmen med det samme og vurdere om du ramte det du ville.

 

Hvilke mærker bør du gå efter når du køber et spejlreflekskamera?

Der er flere forskellige mærker inden spejlreflekskameraer og der er en masse forskellige man kan vælge. De forskellige producenter laver forskellige modeller og samtidig er der flere mærker på markedet. Dog skal det nævnes at de dominerende drenge i klassen af spejlreflekskameraer er Nikon og Canon. Disse to mærker adskiller sig utroligt fra mængden og formår at lancere det ene kanon produkt efter det andet.

Af disse to mærker kan du forvente top kvalitet og nogle kanon lækre kameraer generelt. Udover Nikon og Canon findes der også mærker som Sony som har lanceret flere forskellige spejlreflekskameraer som også har god kvalitet, gode funktioner samt gode linser. Men toppen af spejlreflekskameraer går til Canon og Nikon.

 

10 ting du bør gøre EFTER du har købt dit spejlreflekskamera

Efter du har købt dit drømme kamera er der lige nogle ting som er rigtige gode at gjort med det samme og derefter kan du ellers bare tage afsted på din ferie eller tage kameraet med til familiefødselsdagen.

Du bør læse manualen og dette lyder utrolig kedeligt, men det er en super god ide at få gennemgået dit kamera så du præcis ved hvad det kan og hvad det kan holde til.

Derefter bør du gennemgå alle menupunkterne og dermed er du kendt med alle de lækre funktioner dit spejlreflekskamera kan. Du vil blive forarget over hvor meget dit kamera egentlig kan.

Efter menuen er gennemgået kan du passende indstille og tilpasse dine nyfundne funktioner, så de ligger lige hvor du helst vil have dem. Dermed sparer du tid under din billedtagning og være klar til alle slags udfordringer.

Nu er dine indstillinger på plads og hvad er mere passende end at sikre sig at hukommelseskortet er korrekt og du kan gemme billeder. Det ville være mega surt at fotografere en hel dag og derefter opdage at ingen af billederne er blevet gemt korrekt.

Billederne kan gemmes og derefter skal du lige dæmpe lyset i stuen og køre en ISO test (lukkertid og billedstøjen). Det kan godt være du har læst i manualen at dit kamera kan klare 5 cifrede iso værdier. Lyset i stuen er dæmpet og nu skal du bare starte med at skyde billeder fra den laveste iso. I takt med at du skruer op for iso, er det her vigtigt at du holder øje med farvefejl og støj. Under en iso test er det fint at tjekke billeder på kameraets skærm, det er dog ikke sikkert du ser alle detaljerne og dermed kan computeren med fordel benyttes.

ISO er på plads og nu er det tid til billedstilen (Picture style / Picture control). Med billedstilen finder du ud af hvad effekter i dit kamera gør ved billederne og dette er genialt at få på plads inden man drager ud i naturen og skyder sine billeder. Billedstilen i dit kamera skal vælges således at den håndterer kontraster, farver og lys.

Nu er det blevet tid til at få indstillet skærmen på dit kamera så du ikke bliver snydt for farverne du netop har fotograferet. Du kan her med fordel deaktivere kameraets auto-brightness så du ikke tror at farverne på billederne er skarpere end de egentlig er.

Efter skærmen er indstillet kan du nu køre en eksponeringstest. Det er næsten som ISO testen dog er det tre andre faktorer der spiller ind. Det er nemlig lukkertid, blænde og brændvidde. Når ændringen i eksponeringen er velkendt kan du nemmere indstille kameraet til den korrekte eksponering når du allerede er i fuld gang med at få skudt en masse billeder.

Nu er du næsten klar til at komme ud og lege med dit nye kamera. Dog er én af de vigtigste ting at få gjort er at anskaffe sig en linsebeskytter samt en kamerataske, så kan du medbringe dit kamera overalt. Samtidig beskytter du både kameraet og dit objektivs linse. Ekstra gadgets til et kamera kunne også være beskyttelsesfilm til skærmen, ekstra batterier eller en snor du kan have i kameraet og rundt om halsen og bære dette nemt.

Nu er tiden kommet. Du er nu klar til at komme ud og skyde en masse billeder. Øve alle de ting du har lært gennem manualen og alle de indstillinger du har gjort. Ligesom med næsten alle andre ting i livet – gør øvelse mester. Så se at komme ud af døren og skyd en masse billeder, det er helt fantastisk at se hvor meget et spejlreflekskamera egentlig kan. God fornøjelse!

error: