Bedste røgalarmer til dit hjem

I oversigten nedenfor ses et udvalg af de mest populære produkter indenfor kategorien.

Kan serieforbindes med andre alarmer
Dansk design
Batterlievetid på 5 år
Lydniveau på 85 dB

Om produktet

Lækkert dansk design fra mærket Cavius. Denne røgalarm kan serieforbindes med andre Cavius produkter som blandt andet varme- eller oversvømmelsesalarmer og dermed kan du føle dig tryg i hele huset. Røgalarmen vil udgive et lydnivea på 85 dB og dermed kan du roligt regne med at høre alarmen. Med købet af røgalarmen kommer der et medfølgende batteri som har en levetid på 5 år.

Røgalarmen kan monteres direkte på loftet, men det anbefales at røgalarmen ikke placeres direkte ved åbne ildsteder eller køkkenet. Her bør varmealarmer monteres for at undgå fejlmeldinger.

399 kr
Til butik

E-Line røgalarm – 3 stk. – Bedst i test røgalarm

★★★★★ Hos Coop Shopping
Bedst i test 2018 – Forbrugerrådet Tænk
Med praktisk pausefunktion
Advarselstone ved batteriskift

Røgalarm testvinder fra E-Line

Denne testvindende røgalarm er din sikkerhed for at høre den farlige røg i tide. Hver enkelt røgalarm lyder med kraftigt LED-lys og giver et højlydt lydsignal ved registrering at røg. Denne røgalarm blev testvinder i september 2018, i en stor røgalarm test hos Forbrugerrådet Tænk. 

Denne røgalarm fra E-Line bliver rost i røgalarm testen, og vurderes som meget god i både alarmens lydniveau samt brugervenligheden. I testen skrives blandt andet: “E-lines røgalarm er Bedst i Test. En god, billig røgalarm, der varsler højt nok og i tide. Alarmen sælges uden batteri. Anvender du lithium-batterier til alarmen, som det også er gjort i testen, er batterilevetiden fornuftig, selv om du næppe kommer ud over at skulle skifte batteri i alarmens levetid.”

Optisk røgalarm med indbygget pausefunktion

Røgalarmen har en indbygget pausefunktion, som kan være ganske anvendelig. Med pauseknappen kan du manuelt frakoble alarmen kortvarigt, uden at batteriet behøver at blive taget ud. En sådan pauseknap kan være en fordel ved falsk alarm, som kan forårsaget af eksempelvis damp, madlavning eller noget tilsvarende.

Udover at være bedst i test røgalarm, er købere af produktet også glade for den. E-Line røgalarm får 5 ud af 5 stjerner på danske Coop Shopping, hvor det nævnes at de er brugervenlige og yderst nemme at sætte op.

Bemærk at modellen leveres uden batteri.

 

120 kr
Til butik
Kan nemt serieforbindes
Budgetvenlig pris
Klassisk design
Standard mål for en røgalarm

Om produktet

Røgalarm fra JO-EL kan trådløst tilkobles andre alarmer. Med denne alarm kan du få dine alarmer til at være tilkoblet hinanden hvis de er indenfor en radius af 25 meter. Ved denne serie tilkobling kan du roligt regne med at få besked hvis alarmen registrerer brand. Hvis en af dine alarmer registrerer røg sender den en direkte signal til de andre alarmer som vil udsende deres alarmsignal.  

Købere af denne alarm er glade for at kunne tilkoble flere alarmer med hinanden og dermed skabe mere tryghed. På den danske shopping.coop.dk har denne alarm fået en score på 4.5 ved 5+ anmeldelser. En køber skriver: “Jeg er tryg og glad for mine røgalarmer. De er pæne og enkelte”

95 kr
Til butik

Derfor skal du have en røgalarm

Røgalarmen er en af de vigtigste investeringer til dit hjem. Med røgalarmen installeret kan du føle dig tryg 24 timer i døgnet velvidende om, at du vil få en høj alarmtone hvis der er enten røgdannelse eller brand. Røgalarmen bør monteres således at hele huset kan høre denne og hvis dit hus er stort, kan de fleste røgalarmer serieforbindes og dermed kan du nå ud til alle i dit hus. De fleste røgalarmer kan nemt monteres på enten væggen eller i loftet og dermed kan disse nemt placeres overalt i huset. Med hensyn til sikkerheden vil de fleste røgalarmer give en melding om mangel på batteri. Dermed kan du hurtigt få skiftet batteriet og herefter er trygheden i huset igen genoprettet.

Læs desuden om hvilke typer røgalarmer som findes, hvor mange røgalarmer du skal have samt hvor du kan placerer røgalarmerne på beredskabsstyrelsens hjemmeside.

 

Hvilken røgalarm passer til mit hjem?

Når du skal ud og investere i en ny røgalarm bør du finde ud af hvor mange du har behov for. Hvis du bor i en lille lejlighed bør en alarm være nok, men hvis du bor i et stort hus, er flere alarmer værd at foretrække. Velvidende om at dit hus kræver flere alarmer bør du kigge efter om røgalarmerne kan serieforbindes. Hvis en røgalarm i en serieforbindelse aktiveres ved røgdannelse eller brand vil signal gå videre til de andre, og dermed sende alarmer ud på fulde udblæsning i hele huset. Dette vil skabe tryghed overalt i huset. Læs mere om hvorfor du bør have en røgalarm, som kan ende med at redde dit liv.

De fleste røgalarmer kan monteres direkte i loftet eller på væggen og du bør bestemt have udset dig et sted at placere alarmen inden du køber den/dem. Derudover kan nogle alarmer forbindes til andre alarmsystemer eller din smartphone og dermed får du en besked ligegyldig hvor du er i verden. 

error: