Bedste gamer mus i test

Se liste over de mest populære modeller i kategorien nedenfor.

Læs mere om de bedste gaming mus

Mangler du lidt ekstra game eller blot en opgradering af dit nuværende udstyr? Ja, så er du kommet til det rette sted. Nedenfor har vi listet alle de bedste gamer mus på markedet, som har været med i gamer mus test.

I bunden af siden kan du finde en stor gamer mus guide, læse om de enkelte gamer mus mærker og læse om hvad du skal være opmærksom på. Men inden da, læs mere om de bedste gamer mus i test lige under dette afsnit.

Hvorfor købe dette produkt?

Testvinder hos PCGamer.com
Testvinder hos TheVerge.com
★★★★★ Hos Komplett og Power
Ligger godt i både stor og lille hånd
16.000 DPI, 6 knapper og optisk sensor
Anbefalet af flere indenfor eSporten

Testvindende Gaming mus anbefalet af professionelle

Denne smarte Razer DeathAdder Gaming mus er til de mest krævende gamere. Denne mus klare alle de strenge krav, som stilles når du skal levere din bedste performance i din yndlings computerspil. Denne gamer mus er testet af profesionelle eSport udøvere, og teknologi og design er i højsædet.

Denne smarte gamer mus er testvinder hos blandt andet PCGamer.com og TheVerge.com. Det nævnes blandt andet at denne Razer gamer mus har en af de absolut bedste sensorer på markedet. Derudover nævnes det, at det ergonomiske design passer perfekt i næsten alle håndflader. Modeller er lavet til højrehånd, men om den er stor eller lille, er af mindre betydning.

Teknisk overlegen og høj kvalitet

Razer DeathAdder Elite er alletiders. Tusindvis af timer kan bruger med denne gamer mus, uden at den bliver slidt ned. Modellen har en vægt på 105 gram, og ligger som sagt rigtig godt i hånden. Denne gamer mus passer til en lang række spil, og vil performe overlegent. Med en CPI/DPI på 16.000 kan du spille selv de mest krævende spil.

Hvilke spil kan den spille? Modellen her klare sig godt på tvært af spiltyperne. Er dit yndlings spil MOBA spil som League of Legends, kan denne meget nemt være det helt rette spil. Spiller du FPS, som Counter Strike eller Battlefield V, så er det også et ganske udemærket valg til lejligheden.

At gå længere end det perfekte betyder at sætte nye standarder. Vi har gjort netop dette med den bedste gaming mus i verden. Nu kan den hurtigste, mest præcise og mest følsomme gaming mus, Razer DeathAdder Elite, prale med en splinterny 5 G optisk sensor, som er i stand til at spore op til 16.000 DPI (ægte, uden interpolation) på 450 IPS. Den rummer også den højest målte opløsningsnøjagtighed af nogen gaming mus på 99,4%.

En gamer mus i særklasse

Ægte 16.000 DPI, ægte 450 IPS og 99,4% opløsningsnøjagtighed. Den er udstyret med den nye optiske sensor til e-sport, som har 16.000 ægte DPI og ægte tracking på 450 Inches Per sekund (IPS), Razer DeathAdder Elite giver dig den absolutte fordel ved at have den hurtigste sensor i verden. Denne utrolige musesensor, som er konstrueret til at omdefinere standarderne for nøjagtighed og hastighed, knuser konkurrenterne med en opløsningsnøjagtighed på 99,4%, så du kan levere flere dræbende slag med sylespids præcision.

Holdbar op til 50 millioner klik. Razer Deathadder Elite, som er udviklet til at give dig en urimelig fordel i intens gameplay, leveres med helt nye Razer mekanisk mus switche. De nye switche, som er designet og produceret i samarbejde med den førende globale leverandør af museswitche, Omron, er optimeret og forbedret til de hurtigste svartider inden for gaming og med forlænget holdbarhed på op til 50 millioner klik.

542 kr
Til butik

Hvorfor købe dette produkt?

Testvinder hos Tom’s Guide 2019
Bedste tunge gamer mus (PCgamer)
★★★★★ Hos Elgiganten.dk
Justerbar vægt og RGB-belysning
Eksklusiv Delta Zero optisk sensor
11 programmerbare knapper

Bedste gamer mus – Tom’s Guide 2019

Hvis din gamer mus skal kunne lidt af det hele, ja så kan det være at Logitech G502 Proteus Spectrum er det helt rette valg. Som nævnt i testen af Tom’s Guide 2019, er denne gamer mus den bedste overall gaming mus. Med gode knapper, som kan tilpasses efter behov, og et komfortabelt design, så er det her en af de bedste gamer mus på markedet.

Musen har indbygget software, som er virkelig høj standard fra Logitech. Denne software kan scanne din spil, og lave en profil som matcher det spil du spiller. Derudover kan du indstille vægten på musen, alt efter behov. Det samme gælder scrolleren, som kan indstillet til at være modstandsløs eller ej.

Tung og stor gamer mus til højre hånd

Logitech G502 har ligeledes været med i test hos PCGamer.com. Her er modellen blevet kåret som den bedste tunge gamer mus. På 121 gram er det den tungeste model, som du kan finde her på siden. Det er ikke en mus for alle, da den nemlig er større og tungere end de fleste andre modeller. Dertil skal det nævnes, at nogle af knapperne, kan man komme til at trykke på ved en fejl i kampens hede, grundet placering.

Denne gamer mus har en af de absolut bedste sensor på markedet, hvilket går igen ved alle Logitech modellerne. De er bare særklasse. Med sin optiske sensor, 12.000 DPI og justerbar vægt, så er denne mus et rigtig godt valg.

TIlpas til dine præferencer

Med Logitech Gs gamingmus G502 kan du tilpasse indstillingerne til dine præferencer. Du kan fordele fem forskellige 3,6 grams vægte for at justere vægten rigtig og få perfekt balance og komfort.

G502 har 11 programmerbare knapper så du kan vælge dine egne kommandoer. Vælg mellem tusindvis af profiler på din computer eller lav egne profiler med dine indstillinger.

Tilpas lyseffekterne og vælg mellem 16,8 millioner farver. Lysene kan synkroniseres med andre Logitech G-produkter med RGB-belysning via LGS-farvesynkronisering.

 

770 kr
Til butik

Hvorfor købe dette produkt?

Editors Choice hos Tom’s Guide 2019
Testvinder hos Techradar.com
★★★★ Hos Komplett og Elgiganten
Justerbar vægt og dobbelt sensor
RGB farvelys i flot design
1:1 tracking og ergonomisk design

En gamer mus med mange muligheder

Denne gamer mus fra SteelSeries, er en af de bedste af slagsen. Med denne model har du mulighed for at lave en række forskellige indstillinger, til din fordel. Først og fremmest har den et dual-sensor system, som sikre at dit markør altid står lige hvor den skal være. OGså selv når du løfter musen fra den musemåtte eller fra bordet.

Modellen har et DPI på op til 12.000 og har ligeledes 1:1 tracking, som særligt anvendes i FPS spil. Denne model er i særklasse når det gælder præcision. udover præcisionen, så har du mange muligheder for at indstille musen til dine behov. Om det er indstilling af RGB belysning, indbygget vægtsystem, eller programmerbare knapper, så kan du indstille det.

SteelSeries Rival 600 har indbygget justerbar vægt

Med en basisvægt på 128 gram og kan justeres ned til blot 96 gram, ved at tage smp vægte som er justeret på musen ud. Dette betyder, at du kan indstille musens vægt, lige til det du ønsker. Er musen for let, så er det blot at ligge noget mere vægt i den, så den kører bedre rundt på din musemåtte.

Modellen er er kåret som Editor’s Choice i bedste gamer mus test hos Tom’s Guide. Derudover er den kåret som testvinder hos Techradar.com, så beskriver denne SteelSeries Rival 600 mus som “the best affordable gaming mouse we’ve reviewed

Skabt til e-sport og customization

Venstre og højre museknap bruger et revolutionerende, forstærket særskilt knapdesign, der ganske enkelt sikrer de bedste klik inden for gaming. De eksklusive mekaniske kontakter er normeret til 60 millioner klik – hvert af dem udført med perfekt præcision. Hvert aspekt af Rival 600’s design tager højde for gameres strenge krav til komfort. Uanset om du foretrækker claw grip eller palm grip, har musen den perfekte form til at du kan game komfortabelt i lang tid ad gangen.

SteelSeries’ Engine-software giver adgang til et imponerende arsenal af apps, der gør det let og intuitivt at tilpasse Rival 600’s RGB-belysning i 8 separate zoner. Med apps til Discord og GameSense Engine kan belysningen konfigureres til at afspejle chatnotifikationer, begivenheder i spillet m.m.

601 kr
Til butik

Hvorfor købe dette produkt?

Testvinder hos TrustedReviews.com
Testvinder hos TheVerge.com
★★★★★ Hos Komplett og Elgiganten
Fantastisk sensor performance
Bedste trådløse gamer mus
Enkelt design men stabil forbindelse

Kort beskrivelse

Der er blevet lagt meget forskning i at lave denne trådløse gamermus. Logitech G Pro Wireless er udarbejdet i samarbejde med en lang række professionelle e-sportsudøvere, for at lave det bedste produkt på markedet for gamer muse. Med sin unikke HERO 16k sensor, er registerer musen hver en bevægelse og gør dig klar til kamp! Med 7 programmerbare knapper, trådløs forbindelse i særklasse og indbygget RGB belysningen, så er det bare med at komme i gang med at game. Se hvorfor dette er den bedste trådløse gaming mus i test nedenfor.

Logitech G Pro – bedste trådløse gamer mus

Denne mus virker meget simpel i sit udtryk, i forhold til de øvrige gamer mus. Men skindet kan bedrage – og det gør det her. Logitech G Pro er en trådløs gamer mus i særklasse. Modellen er skrabet for de særlige funktioner, men det ændre ikke på at performance er i top.

Af den årsag, er denne gamer mus fra Logitech kåret som bedst i test af to forskellige tests. Hos TrustedReviews.com bliver modellen testvinder grundet dens super komfortable design, som du bare ikke bliver træt af. En gamer mus er ultimativt nødt til at være komfortabel for at det er en succes – og det er denne. Med sit design som passer til både højre- og venstrehåndet gamer, kan det være den rette model for dig.

Af flere positive emner, nævnes dens højeffektive sensor performance, som er uden sammenligning. Derudover er forbindelsen til din computer uovertruffen, og kan sammenlignes med en kablet version.

På den modsatte side, argumenteres der for at Logitech G Pro kan være for lille til nogle gamere. Den er heller ikke ligeså spændende at se på, som nogle af de andre modeller vi har kigget på.

En gamer mus du ikke fortryder

Denne model er særlig effektiv. Med sin egen HERO (high efficiency rated optical) sensor, har du en sensor som er ekstremt præcis. Du skal derfor ikke være bange for at musen ikke kan følge med, hvis du er i gang med at dominere i dit yndlingsspil. Spiller du spil hvor der klikkes rigtig meget (League of Legends eller DOTA 2), så kan det her være en model for dig. Den er lavet til at kunne holde til mange kliks, og den er samtidig meget behagelig at trykke på.

Sidst skal det nævnes at modellen understøttet trådløs opladning og indbygget hukommelse. Køber du Powerplay musemåtten fra Logitech selv – ja, så er du rimelig godt kørende på gaming fronten. Med den indbyggede hukommelse kan du bruge G HUB til at gemme dine indstillinger direkte i musen så du hurtigt kan finde dem frem, når du skal bruge dem på turneringssystemer. Musens indstillinger er de samme derhjemme og ved turneringer. Du slipper for at skulle installere brugerdefineret software eller omkonfigurere indstillingerne. Du kan gå direkte til spillet.

Samarbejde med professionelle esportsudøvere

Den trådløse PRO-mus er designet til at være den ultimative gamingmus til professionelle e-sportsudøvere. Over en periode på 2 år samarbejdede Logitech G med mere end 50 professionelle gamere for at finde den perfekte form, vægt og “fornemmelse” kombineret med den trådløse LIGHTSPEED-teknologi og HERO 16K-sensoren. Resultatet er en gamingmus med uovertruffen ydeevne og præcision som giver dig alle de værktøjer og den selvsikkerhed der kræves for at vinde.

Med opfindelsen af HERO 16K, den nyeste generation af sensorer, har verden fået en ny leder. I den trådløse PRO-mus er HERO 16K blevet optimeret så den kan registrere ufatteligt hurtige bevægelser på over 400 IPS uden at miste orienteringen. HERO 16K leverer den maksimale ydeevne ved enhver følsomhed uden udjævning, acceleration eller filtrering fra 100 til 16.000 DPI. HERO 16K bruger desuden 10x mindre strøm end forgængerne som f.eks. PMW3366. Derfor er batteriet lettere, og batterilevetiden længere. De professionelle kræver det bedste, og det er HERO 16K.

Trådløs Lightspeed teknologi og 4-8 programmerbare knapper

For de professionelle er det vigtigt at slippe for ledningen. Træk i ledningen skaber friktion og er distraherende, og det kan professionelle e-sportsudøvere ikke leve med. Denne innovative, helt igennem trådløse teknologi overvinder grænserne for latens, tilslutning og strøm og leverer en helt ensartet forbindelse med en rapporteringsfrekvens på 1 ms uden forsinkelse – og uden en ledning.

Knapperne i venstre og højre side kan tages af hvilket gør at den trådløse PRO-mus passer til både højre og venstre hånd. Gamere kan desuden selv bestemme hvor mange sideknapper de har brug for og kan frit vælge mellem nul og fire knapper. DPI-knappen er kræves Logitech G HUB-software for at kunne omprogrammere DPI-knappen, og det vil blive tilgængeligt fra 3. september 2018 er placeret på undersiden af musen for at undgå utilsigtede DPI-skift midt i spillet. Den trådløse Logitech G PRO-gamingmus kan bruges med de forudindstillede knapindstillinger så snart du har pakket den ud, og den kan konfigureres efter dine egne præferencer vha. Logitech G HUB.

 

849 kr
Til butik

Hvorfor købe dette produkt?

Testvinder hos Jyllands-Posten 2018
Testvinder hos Techradar.com
★★★★★ Hos bl.a. Proshop og Tweak
Lynhurtig reaktion og skarp kontrol
Kan bruges med begge hænder
Passer bedst til mindre hænder

Testvinder hos Lyd & Billede gamer mus test

Denne model har fået topkarakter hos dansje Lyd & Billede i deres store gamer mus test, hvor de tester 8 forskellige modeller. Denne mus har som den eneste fået 6 ud af 6 stjerner, og er derfor testvinder i testen.

Denne flotte gamermus fra Razer, er ikke en helt ordinær gamer mus. Lavet som en konkurrenceudgave af den orginale Razer Lancehead (som normalt er trådløs), har denne model fået kabel. Derudover er den udstyret med en optisk sensor frem for en laser sensor. Optisk sensor er typisk både hurtigere og mere præcis – og denne udgave skulle have en af de absolut bedste sensorer på hele gamer mus markedet.

Denne Razer Lancehead Tournament er lavet til den seriøse gamer, som ønsker en mus der kan klare de skarpeste krav. Modellen er det perfekte værktøj til professionelle spillere, ellere blot mindre garvede e-sport udøvere, som har brug for lidt ekstra hurtighed. Den indbyggede software er også overdådig, som lader dig programmere genveje og egen-indstillede knapper.

Razer Lancehead Tournament Edition – smart design!

Denne model er, som du kan se på billedet ovenfor, lavet i et super smart design. Der er tænkt meget over det ergonomiske udtryk på denne model, og den passer derfor både til folk som spiller med venstre eller højre hånd. Derudover er der indbygget RGB lys, som gør at du selv kan skifte farverne efter ønske.

Med en vægt på 104 gram, ligger den i et interval som passer de fleste. Hvad angår størrelsen på musen, så er der eksempeler på folk, som synes den er lidt lille. Har du en meget stor hånd, bør du måske overveje Razer DeathAdder Elite eller Logitech G503, som er lidt større end denne model.

Razer gamer mus – lavet til at give dig en fordel

Razer Lancehead Tournament Edition er udviklet til at give dig en unfair fordel under intense spillesessioner og leveres med de helt nyudviklede mekaniske Razer-musetaster. De nye taster er udviklet og produceret i samarbejde med den førende globale musetasteleverandør Omron. De er optimeret og udviklet med henblik på hurtigste responstid i spil og har forbedret holdbarhed på op til 50 millioner klik.

Og for at give dig uindskrænket fleksibilitet drives Razer Lancehead Tournament Edition af Razer Synapse Pro (Beta)*, der sætter dig i stand til både at gemme dine indstillinger direkte på musen og i skyen. Det betyder, at du øjeblikkeligt kan aktivere dine foretrukne profiler, uanset hvor du er, også selvom du ikke har adgang til Razer Synapse eller internettet.

Takket være omfattende research i samarbejde med nogle af de førende e-sportsudøvere er musen udformet på en måde, der passer til såvel venstre som højre hånd til glæde for gamere overalt i verden. Så uanset om du er venstre- eller højrehåndet, kan du roligt regne med, at Razer Lancehead Tournament Edition vil føles perfekt i din hånd hver eneste gang.

 

556 kr
Til butik

Hvorfor købe dette produkt?

Topscorer hos Lyd&Billede 2018
Testvinder hos Techradar.com
★★★★★ Hos TrustedReviews.com
Gode knapper og ligger godt i hånden
Anvendes af professionelle inden eSport
1:1 tracking og holder til +50 mio klik

Blandt de mest populære gamer muse

SteelSeries Sensei er ikonisk indenfor gaming verdenen. Denne model er bygget til formålet, og denne mus levere varen. Med en gennemtestet mus, som kan klare 50 millioner klik før den kradser af, kan den utvivlsom række et lang vej. Denne gamer mus er simpel i sin udformning og har ikke alt for mange smarte funktioner. SteelSeries Sensei 310 får 5/6 i karakter i Lyd & Billede gamer mus test i 2018, som giver en delt 2. plads. Hos Techradar.com er musen testvinder og kaldes “The best gaming mouse we’ve reviewed”.

Bygget til både højre og venstrehåndet, kan du købe denne uanset hvad du er. Med 8 knapper kan du selv indstille knapperne til hvad du ønsker de skal kunne. Derudover har modellen 2 forskellige RGB zoner, som betyder at du selv kan skifte farverne på din gamer mus.

1:1 tracking med banebrydende optisk sensor

Den optiske sensor som sidder i denne mus, er helt uovertruffen. Som noget ekstraordinært, har netop denne SteelSeries gamer mus en 1:1 tracking. SteelSeries har, med denne mus, virkelig taget det tunge skyts i brug. Den nye sensor er resultatet af et tæt samarbejde mellem SteelSeries og verdens største sensorproducent Pixart. Den indbyggede sensor hedder TrueMove3 og er den første i verden der er i stand til at levere 100% 1:1 tracking. Denne funktion garanterer en ekstremt lav responstid og en enestående præcision. Det er der med din garanti for en ekstrem hurtig responstid og en enestående tracking. 1:1 tracking betyder, at din mus på skærmen har den 100 % samme bevægelse som din hånd. Rykker du din hånd 2 centimeter til højre, bevæger musemarkøren sig 2 centimeter til højre.

Denne gamer mus med kabel er uovertruffen i sin præstation, og den sikre dig en effektiv gaming i mange år frem. Kombinationen af simple med værdifulde funktioner, samt en ydeevne i topklasse, gør denne SteelSeries Sensei 310 en konge gamer mus til dig seriøse gamer.

SteelSeries Sensei 310 er et hit

En af de mest roste og elskede gamer mus fra SteelSeries er tilbage i helt ny og opdateret version. Med helt nye funktioner som indbefatter, men bestemt ikke er begrænset til, ægte 1:1 Esports sensor, mekaniske Omron switches med en holdbarhed på 50 milioner klik og et unikt split-trigger design. Alt dette gør Sensei 310 til den foretrukne mus for et væld af professionel gamere verden over.

Udover dette har SteelSeries brugt den super kraftige 32-bit ARM-processor og fiber-forstærket plastik for at garantere en lang levetid. Sensei 310 benytter selvfølgelig også SteelSeries eget avancerede PrismSync lyssystem. Musens form gør desuden, at den kan bruges med både højre og venstre hånd. Kombinationen af funktioner og ydeevne gør derfor SteelSeries Sensei 310 til et must-have for alle seriøse gamere!

 

549 kr
Til butik
Godt køb

Hvorfor købe dette produkt?

Editors Choice hos Tom’s Guide 2019
Topscorer hos PCGamer.com
★★★★ Hos Komplett og Elgiganten
3-i-1 mus: skiftbar side efter behov
God mus til MOBA og MMO spil
Razer 5G optisk sensor

Vælg den side som passer dig bedst

Som det kan ses på billedet, så sidder den mange forskellige knapper ved tommelfingeren. Disse kan skiftes ud, med 1 af de 3 muligheder, som medfølger ved køb af denne mus. Spiller du MOBA eller MMO spil, så kan den her mus virkelig gøre stor glæde for dig. Sidepanelet sætter sig fast med magnet og sidder ikke på nogen måde løst undervejs. Kvaliteten er høj og knapper virker rigtig gode at trykke på, også selvom at de er blevet udskiftet adskillige gange.

Med udskiftelige sideplader til 2, 7- og 12-knap- konfigurationer kan du forvandle din mus, så den passer til dit gameplay. Hver knap er designet til at skille sig ud, så du aldrig rammer forkert, da den giver taktil og hørbar feedback, så du vil være sikker på hver aktivering.

Gamer mus med god teknologi

Udover at have de nævnte udskiftelige knapper, så har den en DPI på 16.000 og en optisk sensor. Dette betyder at den kan følge med, ved selv de mest krævende spil. Med sin USB tilslutning til computer, er det blot at vælge det spil du vil spille og den side som du ønsker. Udstyret med verdens mest avancerede 5G optiske sensor med ægte 16.000 DPI er Razer Naga Trinity optimeret til præcision og hurtighed, der sikrer, at bevægelser er hurtige, dine spells er på målet og at du kommer væk fra brændpunktet, når kampene bliver intense.

Razer Naga Trinity har en vægt på 120 gram og er hhv. 19, 14 eller 9 knapper alt afhængig af den valgte side. Med denne gamer mus, kan du være sikker på at du kan præstere top klasse i det spil du spiller. Jo flere knapper du har direkte adgang til, jo større bliver din fordel. Med op til 19 programmerbare knapper bliver du forkælet med valg, uanset om du kun tildeler de væsentlige eller gå planken ud og låser -enheds-genvejstaster, spells eller andre kommandoer i spillet, du har brug for.

 

706 kr
Til butik

Hvorfor købe dette produkt?

Testvinder hos PCGamer.com
Topscorer hos TrustedReviews.com
Meget populær gamer mus i test
Uovertruffen og stabil trådløs forbindelse
Understøtter trådløs opladning
Bredt udvalg af tilpasningsmuligheder

Bedste trådløse gamer mus i test

Denne Logitech G903 er med i stort set alle tests du kan finde om gaming mus. Det er flagskibet, mastodonten, eliten inden for gamer mus, og det er der en grund til. Denne high-end luksus gamer mus fra Logitech, har alt hvad du har brug for. Med en bedst-i-test trådløs forbindelse (“Lightspeed” teknologi fra Logitech), så er den næsten i en klasse for sig.

For den seriøse gamer, så er denne Logitech gamer mus det helt oplagte valg. Modellen har 11 knapper i alt, hvoraf 8 programmerbare knapper og er blevet rost for sit ergonomiske design.

Kan bruges til både højre og venstre hånd

Logitech har ved denne model, valgt at gå efter en model, som passer til begge hænder. Det er de lykkedes rigtig godt med. I PCGamer.com test, nævnes det, at selve klikket på tasterne, er den bedste de har prøvet, nogensinde. Med sin ekstremt præcise og holdbare sensor, er du sikker på at kunne dominere i spillet.

Logitech G903 er ligeledes topscorer i en lang række tests, hvor den bliver rost til skyerne. Den roses i sær for dens lækre design og knaldhøje præcision. Den eneste anke ved denne gamer mus er, at den er i et noget højere prisleje end de øvrige konkurrenter.

Kablet eller trådløs gaming (og trådløs opladning)

Tilslut data- og opladningskablet, så du uden problemer kan skifte mellem trådløs eller ledningsforbundet tilstand uden at afbryde dit spil. Brug den medfølgende USB-adapter til at sikre, at LIGHTSPEED USB-modtageren er tæt på, så du hurtigt kan skifte mellem ledningsforbundet eller trådløs tilstand.

Logitech G har lanceret en ny æra inden for gaming. Og den er trådløs. De prisbelønnede gamingmus G900 og G403 har vist at de kan levere uovertruffen præcision i spil, høj hastighed og trådløs ydelse uden forsinkelse. Nu fjernes så også opladningstiden. Tilføj POWERPLAY, verdens første og eneste system til trådløs opladning af gamingmus, for at holde G903 og G703 opladet mens du spiller eller holder pause. Dette skal købes separat udover selve musen.

795 kr
Til butik

Hvad kendetegner en gamer mus?

Er der overhovedet forskel på en almindelig mus, arbejdsmus eller en spillemus? Det korte svar er: JA. Væsentlig forskel faktisk. En gamer mus har naturligvis samme funktion som en almindelig mus, men den har en række opgraderinger/ændringer, som gør den velegnet til at spille computerspil med. Der findes, som du måske allerede har opdaget, en lang række af forskellige gamer mus. Nogle af de mest mærkbare forskelle er flere knapper – som er programmerbare – højere følsomhed (kaldet sensitivity), justerbar vægt, som kan tilpasses efter behov og ikke mindst en lynhurtig responstid, som reagerer i takt med dine reflekser i computerspillet.

Ser man helt generelt på det, så har en almindelig mus og en gamer mus samme funktionalitet. Den styrer musen på computeren. Med det sagt, så er en gamer mus så meget bedre til netop den funktion, som er noget nær livsnødvendigt, at have en gamer mus som reagerer på selv de mindste ryk. I afsnittet nedenfor får du en stor gamer mus guide, hvor vi gennemgår de vigtigste termer og ting som du skal være særlig opmærksom på.

Stor gamer mus guide

Der er en hel række overvejelser man skal tænke over, inden man kaster sig over valget af ny gamer mus. Nedenfor har vi fundet de mest essentielle ting man skal være opmærksom på, både når det gælder design, specifikationer og funktionaliteter.

Trådløs gamer mus eller gamer mus med ledning?

Dette er et af de helt store spørgsmål, når man skal vælge sin nye gamer mus. Skal det være trådløs eller skal du have en gamer mus med kabel, som historisk set, har været det foretrukne valg blandt alverdens spillere, grundet øget præcision, tracking og responstid.

Det er en smagssag, om du ønsker en gamer mus med eller uden ledning.

Ligesom at almindelige “arbejds”muse kan fås enten kablet eller trådløst, så kan du ligeledes vælge din gamer mus med kabel eller uden. For blot et par år siden var der ingen tvivl om, at man skulle vælge sin gamer mus med ledning, da trådløse gamer muse var nær ubrugelige, grundet den langsomme tracking.

Der er sket en hel del siden da, hvor teknologi har gjort det muligt at gøre dem noget nær identiske på performance. I dag finder du mange professionelle gamere, som spiller med trådløse gamer muse. Det er dog stadig tilfældet, at skal du være helt sikker på at have den bedste performance, så er en kablet løsning det rette valg. Selvom forskellen kan være minimal, er den sikre løsning, at vælge en gamer mus med ledning, da de har 100 % stabilitet og har en rigtig god tracking og responstid.

Det skal også nævnes at der er en markant prisforskel på trådløse gamer mus, og gamer mus med ledning. En kablet gamer mus kommer typisk i en væsentlig lavere prisklasse end det trådløse model. Dette skyldes at den trådløse teknologi er mere omkostningstung i sin udvikling, hvilket afspejles i prisen.

Der er en dog klar fordel ved den trådløse gaming mus – tag den med dig på farten. Grundet Bluetooth opkobling, er det uhyre nemt at tage den med i tasken, da du ikke skal tænke på den tilhørende ledning. Konklusionen er, at valget om en trådløs mus eller en gamer mus med kabel er afhængig af dine behov og ønsker.

Der er ikke den voldsomme forskel i performance, men du får fordel ved kabel i stabiliteten og optimal tracking/præcision, mens trådløse gamingmus er nemme at tage med på farten og du slipper for den træls ledning, som trækkes frem og tilbage over skrivebordet.

Hvad er DPI / følsomhed / sensitivity?

Dette er nok den vigtigste specifikation at holde øje med, når du skal vælge ny gamer mus. Musens følsomhed – altså hvor god er den til at reagere på dine håndbevægelser – måles i DPI. DPI står for “Dots Per Inch”, og har en betydning for hvor hurtigt musen kan flytte sig på skærmen og hvor følsom din mus er. Et højt DPI betyder, at markøren vil bevæge sig yderligere i forhold til din håndbevægelse. Et lavt DPI vil derimod bevæge sig en kortere afstand.

Hver spilmus skal have et DPI-interval (f.eks. 200 – 8000), og brugeren kan vælge et punkt imellem, der føles behageligt. En meget høj DPI ville være noget som 16.000 – det er der nogle gamer mus som har – endda nogle af dem på vores liste. De fleste kontormus vil have en DPI på godt under 1000, som sammenligning. De fleste spillere vil finde 800 til 3.000 komfortable, men du kan træne dig selv til at klare højere følsomheder over tid – men det kræver træning og øvelse.

Fordelen ved at have en høj DPI er, at du kan udføre reaktive handlinger hurtigere, fordi din markør bevæger sig hurtigere. Ulempen er, at jo højere følsomhed du vælger, jo sværere musen er at styre, fordi markøren bevæger sig så hurtigt. De fleste mennesker vil ikke vove sig til høje DPI højder som 12.000, så pas på at falde i fælden for at antage, at en høj DPI svarer til en bedre mus. Det er ikke nødvendigvis rigtigt.

Men hvis du har en høj opløsning (1440p QHD, 4K eller 5K) skærm, kan det være en fordel at købe en høj DPI-mus. Det skyldes, at markøren har flere pixels til at rejse på tværs, jo højere DPI-indstillinger virker ikke så hurtigt, når man sammenligner med at bruge en “almindelig” 1080p Full HD-skærm.

Polling rate

Polling rate (afstemningsfrekvensen) er, hvor ofte musen vil rapportere sin position til computeren. En høj polling rate betyder, at din mus oftere fortæller din computer, hvor den befinder sig. Det er godt, fordi det betyder, at din markør vil afspejle dine musebevægelser mere præcist.

En høj polling rate betyder dog også, at din computer skal arbejde hårdere for at forstå, hvor din mus er, fordi den modtager flere data per sekund. De fleste high-end mus dækker ud på 1.000Hz, hvilket betyder at de rapporterer deres position 1.000 gange hvert sekund. Heldigvis giver virksomheder som Razer og Logitech dig mulighed for at ændre pollinghastigheden, så du behøver at bruge den højest mulige, hvis du bruger en computer med lav ydelse.

Det er generelt accepteret, at det er svært at se forskellen mellem 500Hz og 1.000Hz. Men du vil helt sikkert mærke forskellen mellem 125Hz og 1000Hz, fordi musen vil hoppe lidt mere. Derfor er valg frekvensen vigtig, men ligesom med DPI, kan man ikke blot gå ud fra, at et højere tal altid er bedre.

Gamer med med laser sensor eller optisk sensor?

Der findes 2 typer af sensor, når du kigger på undersiden af din gamer mus. Hvor det i gamle dage var styret af en kugle, som styrede markørens retning, er det nu baseret på enten optisk eller laser sensor. Vælger du en optisk sensor, er du sikker på at musen kan klare sig på stort set alle overflader. Vælger du en laser sensor, finder du ud af, at der er overflader som den ikke klare sig så godt. Køber du en gamer mus med laser sensor, så bør du være opmærksom på, at den klarer sig bedst på reflekterende overflader. Dog ikke sagt, at en ikke fungere rigtig godt på en god musemåtte.

Programmerbare knapper og profiler

Som du måske også har bemærket, så er der som udgangspunkt mange flere knapper på en gamer mus, end en almindelig kontormus. Størstedelen af disse knapper, er programmerbare. Det betyder at du kan indstille din gaming mus, lige som du har lyst til. Alt afhængig af hvilket spil, kan du vælge hvad en bestemt knap på musen skal kunne gøre, når du trykker på den. Det kan være i League of Legends hvor du bruger dine Summoner Spells via musen, eller at du i CS:GO kaster din granat på en bestemt knap på musen.

I den sammenhæng, er der også nogle af de smarte gamer muse, som giver mulighed for at have flere profiler. I og med der kan være sandsynlighed for at flere personer bruger den smarte gamer mus, kan man have forskellige indstillinger. Har du en gamer mus med programmerbare knapper, har den sikkert også mulighed for at have flere profiler, hvor indstillingerne kan være forskellige.

RGB lightning – Justerbart farvelys i musen

Gaming mus handler ikke kun om ydeevne. Som du nok har lagt mærke til, er stort tilsyneladende enhver gaming mus nu udstyret med multi-farvet belysning, der kan justeres for at passe spillerens præference. Det er værd at være opmærksom på, hvor mange individuelt oplyste zoner musen har, da dette vil bestemme størrelsen og omfanget af RGB-tilpasning.

Hvis du vil synkronisere farverne mellem andre eksterne enheder (eksempelvis et tastatur eller headset), skal du købe ind i samme mærke-økosystem, som Razer eller Roccat.

Mest populære gaming mus mærker

Razer gamer mus

Som du kunne se fra denne liste af bedste gamer muse på markedet, så er Razer repræsenteret adskillige game. Det amerikanske firma, Razer, blev stiftet tilbage i 1998 og er kendt for at levere de bedste produkter til gaming industrien – her snakker vi nogle af de bedste gaming muse, tastaturer, headsets og musemåtter. Razer er vækstet meget siden de blev stiftet i slutningen af 1990’erne. I dag har de kontorer i mange forskellige lande, og er et af de mest velkendte gamer mærker i verden.

Dette gamer brand kan du stifte bekendtskab med i USA, EU og Kina, hvor de har en dominerende position. Dette har de blandt andet opnået ved at modtage støtte og opbakning fra den amerikanske tech mastodont Intel, som bl.a. producerer computer chips.

Her ses Razer DeathAdder Elite, som er en af de bedste gaming mus på markedet.

Gamer muse fra Razer vinder hvert år priser. På den globale og anerkendte elektronikmesse CES (Consumer Electronics Show) afholdt årligt i Las Vegas, har Razer i over 6 år i træk vundet titlen “Best of CES”. Dette er en titel som betyder, at man er blandt de mest innovative/bemærkelsesværdige elektroniske produkter – hvilket ikke er helt så ringe en titel.

Razer gaming mus er særligt kendt for at lave mus i et særpræget design, og ofte med mange konfigurerbare knapper. Dette er for at øge hastigheden og niveauet i særlige spil, som eksempelvis World of Warcraft eller League of Legends. Stiftet af ingenører, er Razer muse kendt for at have en særlig høj DPI, som du kan kan læse mere om i afsnittet ovenfor.

Razer var nogle af de første gaming muse, som ramte 1.000 DPI, mens mange af deres konkurrerende gaming muse kun nåede op på 300-400 DPI. En gaming mus fra Razer er bestemt ikke noget dårligt valg, og kan være din vej til at øge dit gaming niveau til nye højder!

SteelSeries gamer mus

Ligesom razer gaming muse, er SteelSeries også en af de helt populære producenter af de bedste gamer muse på markedet. En SteelSeries gamer mus er at finde på stort set alle lister, når der bliver lavet gamer mus test.

En gamer mus fra SteelSeries har eksisteret i mange år, og du har garanteret hørt om modellerne SteelSeries Rival eller SteelSeries Sensei. Dette er navnene på deres mest populære modeller, som er lidt forskellige i deres funktionaliteter og design. I begge serier eksistere forskellige modeller kaldet 100, 110, 300, 310, 500, 510, 600 og videre op. Forskellen her, jo længere op du bevæger dig i modelrækken, vil være bedre materiale, hardware, design og funktionalitet. Jo højere op på stigen man går, der vil prisen selvfølgelig følge med. Eksempelvis er SteelSeries Rival 600 en af de absolut mest populære gamer muse på markedet, og det er samtidig en af topmodellerne fra producenten – hvilket ofte hænger sammen.

SteelSeries modellerne har vundet store markedsandele inden for CS:GO spillere og fans i hele verden. Dette skyldes at modellen altid leverer topkarakter ved krævende FPS skydespil, grundet en god tracking. Rival og Sensei er fænomenale valg, hvis du er Counter Strike gamer, eller blot ønsker en super gamer mus, der er præcis, effektiv og nogenlunde prisvenlig.

Roccat gamer mus

Du har måske eller måske ikke hørt om mærket Roccat før. Det er ikke underligt, hvis du ikke har hørt om det. Mærket er en relativ ny producent, som blev stiftet i slut 2000’erne, med fokus på e-sport. E-sport som har taget verden med storm, hvor populariteten er steget eksponentielt de senere år. Roccat har haft skarp fokus på dette, og det tyske gaming brand ligger alle deres kræfter i at producere de bedste gaming mus, tastaturer, headsets og anden form for tilbehør til e-sporten.

Udover at laver kvalitetsprodukter til e-sport og gaming, har Roccat også satset på selv at lave hold til de professionelle e-sport turneringer. Derfor eksisterer det tysk ejede e-sport hold Team Roccat, som haft haft stor succes i bl.a. LoL (League of Legends) og CS:GO. Team Roccat har haft størst success i LoL, hvor de vandt den prestigefyldte turnering LCS – selvfølgelig med brug af deres eget gaming udstyr og deres egne udviklede Roccat gamer mus.

Som nævnt ovenfor, laver Roccat nogle særlige gamer mus indimellem. Dette er blandt andet eksemplificeret gennem deres Roccat Leadr mus. Her får den nemlig funktioner langt ud over det sædvanlige, hvilket også afspejler sig i prisen på denne avancerede gamer mus. Her er der nemlig tale om en eksklusiv gamer mus, hvor præcision og teknologi er i fokus. Eksempelvis har du en DPI på hele 12.000 i denne gaming mus, hvilket er meget højt!

Logitech gamer mus

Det er ikke nødvendigvis Logitech man forbinder med en god gamingmus. Logitech er de absolut største og mest populære indenfor mus og tastatur på arbejdet. De har siddet massivt på den del af markedet i mange år, og udvikler fortsat utallige modeller til at tilfredsstille den arbejdende forbruger. Senest er de gået hardcore ind i gaming verdenen, da man har set en stigende efterspørgsel på særlige gamer mus, som kan dække nogle andre behov end det daglige. Dette er de lykkedes med, og i høj grad endda.

Med deres lange erfaring indenfor produktion og udvikling af mus og tastaturer, var det ingen sag at tage e-sport markedet med storm. En Logitech gaming mus er udviklet til at kunne opnå den utrolige hastighed og præcision der er nødvendig for at vinde. En gaming mus fra Logitech vil garanteret kunne tilfredsstille de krævende behov du har, for at vinde i dit favoritspil på computeren. Om det er League of Legends, Counter Strike eller Fortnite du spiller, så kan en Logitech gamer mus være med på selv det højeste niveau.

Gamer mus test – Testkilder

For at finde frem til de bedste gamer mus på markedet, er det nødvendigt at se på de mange gamer mus test, som findes. Og det er mange. Vi har samlet et overblik over de største test af gaming mus. Disse gaming mus tests er taget med i betragtning, for at finde frem til listen og rangeringen af de bedste gaming muse på markedet. En gamer mus test er udarbejdet på baggrund af decideret live test, samt vurdering af specifikationer, ergonomi/design, kvalitet og holdbarhed.

Lyd & Billede / Jyllands-Posten gaming-mus test

Den danske hjemmeside Lyd & Billede foretager en lang række tests, og finder frem til de bedste modeller inden for et specifikt område. Her har de udarbejdet en gamer mus test, som kigger på 8 forskellige smarte gaming muse. De gamer mus som er medtaget i denne test, har 7 ud af 8 kabel. Dette skyldes, at gamer mus med kabel stadig er den foretrukne, det du får mest værdi for pengene.

Gamer mus i testen:

Logitech G903 Wireless HP Omen Mouse 600 SteelSeries Rival 310 Asus ROG Gladius II Razer Lancehead Tournament Edition Roccat Kone AIMO Kingston HyperX Pulsefire FPS Mionix Castor Ice Cream Den bedste gamingmus i testen er Razer Lancehead Tournament Edition, som får topkarakter (6/6).

Konklusionen på denne gamer mus er, at den er bygget til gaming på konkurrenceplan. Den er fantastisk præcis og alle niveauer af gamere, kan få glæde af dette redskab. Modellen har desuden fremragende software, dig gør at du kan programmere dig til tricks og genveje, som du ikke kan på særlig mange andre modeller. Den er dyrere end gennemsnittet af gaming modeller, men det er stadig ikke en stor investering du skal ud i, for at få fat i denne bedst i test gamer mus, Razer Lancehead Tournament Edition.

Desuden er der 4 af de øvrige gaming mus, som får 5 ud af 6 stjerner. Dette er blandt andet Logitech G903, Asus ROG Gladius II og SteelSeries Rival 310.

Læs den fulde test af gaming muse her.

Læs mere

Tom's Guide – bedste gaming mus 2019

I denne gaming-mus test fra Tom’s Guide, bliver der løbende gennemgået de spillemus, som gør sig egnet til e-sport verdenen. I deres omfattende test, evalueres der først om fremmest hvor svært det er at sætte op, og hvilken software der høre med.

Derefter bliver der undersøgt hvordan man laver forskellige profiler, tilføjer funktionaliteter til knapper, ændrer lysindstillinger og sætter sensitiviteten. Vigtigst af alt, så gennemgår hver gamer mus den mest vigtige test. Hvordan er den at spille med?

Tom’s Guide gennemgår mindst 4 computerspil, på tværs af genre, for at evaluere hvor den excellere og hvor den evt. Fejler. Som udgangspunkt bliver gamer musen testet i minimum 4 dage, for at få en ide om hvor komfortabel musen er at bruge.

Gamer mus i testen:

Bedste overordnede mus: Logitech G502 Proteus Spectrum

Bedste budget gamer mus: Logitech G300S

Bedste game mus til venstrehåndede: SteelSeries Sensei 310

Editors Choice: Logitech G900 Chaos

Editors Choice: Razer Naga Trinity

Editors Choice: HyperX Pulsefire FPS Pro

Editors Choice: SteelSeries Rival 600

Editors Choice: Razer Lancehead

Læs hele testen her

PC Gamer – den bedste gamer mus 2019

Det store forbrugermagasin har lagt fokus på gamer mus. De har udarbejdet en stor gamer mus test, som vurdere og giver karakter til de mange gaming mus. I denne test er der blevet lagt vægt på følelsen af at bruge musen. Ja, selvfølgelig betyder specifikationerne og mulighederne en del for din gaming performance. Men skal du ultimativt blive glad for din nye gamer mus, så skal den altså føles godt i brug. Denne test har gennemgået 8 forskellige mus, som kan ses i den rangeret rækkefølge nedenfor.

Gamer mus i testen:

Razer Deathadder Elite (testvinder gamer mus)

Logitech G203 Prodigy (bedste budget gamer mus)

Logitech G903 (bedste high-end gamer mus)

Corsair Ironclaw RGB (bedste mus til store hænder)

Razer Naga Trinity (bedste MOBA og MMO mus)

SteelSeries Sensei 310 (bedste gamer mus til begge hænder)

Logitech G502 (bedste tunge gamer mus)

Logitech MX Vertical (bedste ergonomiske mus)

Læs hele testen her

Techradar – bedste gaming mus i test

Techradar.com er et stort magasin, som er eksperter indenfor alt hvad der handler om tech, gaming meget andet i den retning. Denne test har fundet 10 rigtig gode gamer muse, som er blandt de mest populære på markedet. Nedenfor kan du se de 5 bedste. Hvis du vil se den fulde liste over de bedste gamer mus i test, så kan du klikke i linket nedenfor.

Gamer mus i testen:

SteelSeries Rival 600

SteelSeries Sensei 310

Corsair Harpoon RGB Wireless

Logitech G903

Roccat Kone Aimos

Læs hele testen fra Techradar.com her

TrustedReviews.com – test af 13 gamer mus med og uden ledning

TrustedReview er kendt for at at lave tests, som er gennemborende og reelle. Denne gamer mus test er ingen undtagelse. TrustedReviews.com har testet hele 13 gamer mus modeller, og fundet frem til dig bedste modeller, du kan få på markedet. Ligesom de ovenstående tests, så vurdere de hvilken gaming mus, som er bedst i test, bedst hvis du er på budget, bedst til højre/venstre håndet osv.

Søger du en mus til spil, så kan det nemt være, at det er en af de modeller de har haft med i deres test, som er det rette valg for dig. Som enhver anden test udført af TrustedReviews.com, bliver der lagt vægt på reel og ægte test. De nævner selv, at de har testet disse modeller ved at låse sig inde i et mørkt rum, forsynet med diverse snacks og energidrikke. Og spillet en masse spil. Strategi, FPS, RPG og hvad der ellers findes, for at vurdere hvilket mus til spil som klarede sig bedst i test.

Gamer mus i testen:

Logitech G Pro Wireless – TESTVINDER

Corsair Dark Core RGB

Corsair Harpoon

Logitech G703

Logitech G903

Roccat Kone Aimo

SteelSeries Sensei 310

Udover ovenstående, er der også en række andre gamer mus med i testen, som alle bliver anbefalet af TrustedReviews.com. Dette gælder blandt andet Corsair M65 Pro RGB, SteelSeries Rival 700, Asus ROG Gladius II and Razer Lancehead.

Læs hele testen af gamer mus her

The Verge – Bedste trådløse gamer mus og mus med ledning til gaming

The Verge har lavet en omfattende gaming mus test, hvor de kigger nærmere på om du skal være en gamer mus med ledning eller en trådløs version. Som der nævnes i testen, så bliver det mere og mere udbredt blandt professionelle eSport spillere. Der er ikke nødvendigvis en version, som er bedre end den anden.

9/10 score: Logitech G Pro Wireless – Bedste trådløse gaming mus

8,5/10: Razer Deathadder Elite – Bedste gaming mus med ledning

Udover de to testvindere, har The Verge testpanel gennemgået 11 andre modeller med og uden ledning. Eksempelvis er nummer 3 i gamer mus testen, Corsair M65 RGB Elite med score 8/10. En række andre mus til gaming, som også får 8 ud af 10 i karakter er Roccat Kone Pure og Logitech G903.

Læs gamer mus testen her

error: