Bedste elektroniske p-skiver i test

Se liste over de mest populære modeller i kategorien nedenfor.

Læs mere om de bedste elektroniske p-skiver

Er du træt af unødvendige og dyre parkeringsbøder? Så skal du have en elektronisk p-skive. Nedenfor kan du læse om alle fordele og ulemper ved de bedste elektroniske parkeringsskiver på markedet, samt læse en stor guide i enden.

En parkeringsskive er med til at reducere risikoen for en p-bøde. De fleste modeller indstiller sig selv efter sommer- og vintertid, giver besked når det er på tide at skrive batteri og er lavet i flotte designs. Læs mere nedenfor.

Jacob Jensen elektronisk p-skive

Indstiller automatisk tiden
Flot og moderne design
★★★★★ hos Coop
Medfølgende batterier

Elektronisk p-skive i dansk design

Lækker elektronisk p-skive fra Jacob Jensen med et stort og letlæseligt display. Parkeringsskiven er nem at sætte op i bilens forrude og registrerer selv når du parkerer bilen. Ved manuel indstilling kan du nemt ved hjælp af knapperne under frontdækslet indstille parkeringsskiven. Med en LED-indikator blinker parkeringsskiven blåt når tiden på parkering er indstillet og den vil blinke rødt når skiven mangler batteri.

Jacob Jensens elektroniske p-skive har et patenteret teknologi som med sikkerhed sikrer at din P skive virker helt problemfrit. Derudover vil parkeringsskiven også selv indstille sig i forhold til sommer- og vintertid. Det er en elektronisk p-skive, som gør livet lettere.

Hvad siger brugerne?

På den danske hjemmeside shopping.coop.dk har denne Jacob Jensen parkeringsskive fået en samlet score på 4.8 ud af 5 baseret på hele 130+ anmeldelser. Købere af parkeringsskiven er tilfredse med den nemme opsætning og samtidig det flotte design.

En købere skriver: “Jeg købte parkeringsuret for ca. En måned siden og er meget tilfreds. Det var nemt at installere, og virker upåklageligt. Herudover er det flot design. Det kan kun anbefales.”

Skal du have en ny parkeringsskive, kan du med fordel overveje en Jacob Jensen p-skive. Dette smarte Jacob Jensen p-ur er lavet i høj kvalitet, som holder i mange år. Udover at være i høj kvalitet, er designet også i topform. Det er lavet i et simpelt design med et stort og yderst læseligt display. Modellen bliver leveret med et batteri, som holder i 2-3 år.

499 DKK
Til butik

ParkOne exclusive parkeringsskive

100% dansk design
Automatisk indstilling til sommer- og vintertid
★★★★★ hos Coop Shopping
P-bøde garanti de første 2 år

Den eksklusive parkeringsskive

Der findes normale parkeringsure og så findes der ParkOne Exclusive. Dette parkeringsur er designet med absolut højeste æstetik i mente. Parkeringsskive er både eksklusiv af udseende og materialer, og er henvendt til den bilist som ønsker en flot parkeringsskive, som det bestemt ikke er alle og enhver der kører rundt med. Selve fronten af parkeringsskiven, består af børstet aluminium med indgraverede tal.

Bagskallen er i højglanspoleret og kombinationen af de forskellige materialer, skaber et helt unikt udtryk, som den kvalitetsbevidste bilist vil sætte pris på. Det skal også nævnes at ParkOne exclusive er designet i Danmark. At parkeringsskiven er designet i Danmark er bestemt også noget som er værd at støtte, i stedet for at købe mange af de andre billigere skiver fra udlandet, her er man heller ikke sikker på skivens driftsstabilitet.

Parkeringsskiven er designet til at være yderst tynd, hvilket fremgår af dens blot 12mm i tykkelse. Diameteren er 10 cm., så det bliver ikke noget problem at skulle aflæse hvad der står på skiven. Det kompakte design gør at skiven smyger sig til ruden. Designet sikrer ydermere at skiven kommer til at sidde flot og diskret i bilens rude, så den blot kommer til at fremstå som en forlængelse af bilen, og ikke skiller sig synderligt ud.

Automatisk p skive redder din dag

Vi kan selvfølgelig ikke komme uden om parkeringsskivens absolutte vigtigste egenskab, nemlig at den er fuldautomatisk. Skiven er lavet så smart, at når du har indstillet og monteret den i bilen, så skal du ikke tænke på andet. Nu tænker du sikkert at det tager lang tid at installere den, men dette kan gøres meget hurtigt på bare 5 minutter.

ParkOne exclusive skifter selv til sommer-og vintertid, så dette er heller ikke du skal tænke nærmere på. Parkeringsskiven helt konkret på den måde, at når du parkerer din bil, så stiller ParkOne exclusive sig på det nærmeste kommende kvarter efter ankomsttidspunkt. Dette tidspunkt kunne eksempelvis være kl 11:30, hvis du parkerede kl. 11:24.

Du skal være opmærksom på at parkeringsskiven findes i to forskellige farver – nemlig i ‘Black’ og ‘Metal’. Metal-modellen er den udgave, hvor fronten er lavet i aluminium og bagsiden er blank sort med hvidt logo. Black-modellen er helt sort, også lavet i aluminium og en blank bagside. Batteriet kan holde i ca. 3 år, før det skal skiftes. Batteriet kan desuden nemt udskiftes ved at dreje bagsiden af og herefter er der adgang til batterierne.

Godkendt og nem at bruge

ParkOne exclusive er selvfølgelig godkendt af Trafikstyrelsen i Danmark, så du kan være helt rolig, hvis du går med tanker om at købe den. Som vi har nævnt tidligere er det eneste du skal bekymre dig om, at indstille skiven, resten klarer den automatisk. Inden ParkOne exclusive blev sat til salg på markedet, så gennemgik den en lang række tests bl.a. nogle, hvor den blev udsat for ekstreme temperaturer fra -20 til +75 grader. Du kan derfor være sikker på at den elektroniske parkeringsskive funktion vil virke, lige meget hvor koldt der end bliver i Danmark. Det skal dog nævnes at batteriets levetid kan blive forringet, hvis skiven bliver udsat for meget ekstreme temperaturer i lang tid af gangen.

Hvis du på et tidspunkt får behov for at skulle flytte parkeringsskiven, dette kan eksempelvis være ved skift at ny bil, så kan du få klæbepuderne fri fra ruden ved, at opvarme området. Du kan bruge en hårtørrer, mens du i længere tid varmer parkeringsskiven op og forsigtigt trækker den fri. Såfremt du skulle opleve problemer med at få skiven af ruden, så kan du bruge en skarp genstand og forsigtigt skære alle de 4 puder igennem. Herefter kan man nulre puderne af på både vinduet og ParkOne exclusive.

Brugerne er vilde med skiven

Det er ikke for sjov at ParkOne exclusive er bedømt som en af de bedste elektroniske p skiver på markedet. Hvis der tages et kig hos forhandleren Coop, så har metal-udgaven af skiven fået hele 27 anmeldelser, med en samlet score på 4.7 ud af 5 mulige stjerner. Den sorte udgave har 40 anmeldelser og en gennemsnitlig score på 4.6 ud af 5. Det kan derfor udledes at kunderne generelt er meget tilfredse med deres køb, når det kommer til denne specifikke model.

Det er meget forskelligt hvad kunderne fremhæver, men der er bl.a. en som skriver at designet er endnu flottere i virkeligheden, og at skiven passer perfekt til hendes bil. En anden kunde skriver at opsætningen var utrolig nem, samt at den virker efter hensigten, så der nu aldrig skal tænkes over at indstille parkeringsskiven, når bilen forlades.

549 DKK
Til butik

ParkOne 2 p-skive -Favorit blandt brugere

★★★★★ hos Coop Shopping
Automatisk indstilling af sommer/vinter tid
Kvalitetsstemplet af Jan Magnussen
P-bøde garanti de første 2 år

ParkOne 2 – En intelligent parkeringsskive

ParkOne 2 elektroniske p-skive kommer i et super lækkert design og har derudover P-bøde garanti. Får du en P-bøde selvom du har indstillet ParkOne 2 parkeringsskiven korrekt i din bil, vil Needit refundere din bøde. Denne refundering gælder dog kun i op til 2 år fra købsdatoen. Parkeringsskiven indstiller sig selv og er meget nem at sætte op. Sæt den fast på ruden, indstil uret og så er du ellers køreklar. P skiven er desuden godkendt af Trafikstyrelsen. Parkeringsskiven indstiller sig selv indenfor 20 sekunder efter du har parkeret. Parkeringsskiven indstiller som sagt sig selv og gør det ved hjælp af batterierne CR2430 3V som har en levetid på ca. 3 år.

Jan Magnussen har givet ParkOne 2 parkeringsskiven et kvalitetsstempel for både design og funktionalitet. Det er designeren John Sebastian som står bag ved ParkOne 2 parkeringsskiven. Endelig kommer parkeringsskiven med en smart tilhørende app til både Android og Iphone. Ved hjælp af app’en kan du både få besked om at din parkering er ved at udløbe, hvor du har parkeret og endelig findes der et kort med rutebeskrivelser.   

Brugeranmeldelser

Købere af denne parkeringsskive fra ParkOne 2 er glade for dens funktionalitet og designet. Enkelte kunder har dog oplevet problemer med limen til at holde den fast i forruden. På den danske hjemmeside shopping.coop.dk har parkeringsskiven fået en samlet score på 4.7 ud af 5 mulige baseret på 80+ anmeldelser. En køber skriver: “Let at installere, fint funktionalitet og ser godt ud.”

299 DKK
Til butik

Park’n’go Eco p-skive

Automatisk indstilling af tid
Solcelleteknologi
Lækkert design
Nem at montere i ruden

Om produktet

Glemmer du at stille P skiven og vil gerne undgå bøder i fremtiden? Med denne Park’n’go silver/black p skive behøver du slet ikke tænke over at stille p skiven, eftersom den ved hjælp af solcelleteknologi stiller sig selv. P skiven er desuden godkendt af trafikstyrelsen og stilles automatisk hver gang du parkerer bilen, men den selvfølgelig også nemt indstilles manuelt. Parkeringsskiven monteres nemt med princippet plug and play og kommer med tilhørende klæbepuder.

år solen står højt på himlen vil parkeringsskiven benytte de indbyggede solceller men når det er mørkt derimod vil det indbyggede batteri tage over. Batteriet har en levetid på 5 år uden aflastning fra solcellerne men solceller vil dog aflaste batteriet så meget at levetiden kommer helt op på minimum 10 år. Endelig kan du med app’en Parkngo både få hjælp til at finde en P plads, få en reminder når din P tilladelse er ved at udløbe og desuden hjælpe dig tilbage til din bil, hvis du har glemt hvor du parkerede.

Anmeldelser

På den danske hjemmeside shopping.coop.dk har parkeringsskiven fået en samlet vurdering på 4.8 ud af 5 baseret på 149+ anmeldelser. Købere er utrolig glade for at P skiven er automatisk og en køber skriver: “En lettelse at have en “selvstændig” parkeringsskive, der fungerer perfekt.”

299 DKK
Til butik

Park Solar p-skive med solcelle

Automatisk indstilling af sæsontider
Solcelle teknologi – ingen batterier
Batteri holder 20 år med sol – 2 års backup
Godkendt at Trafikstyrelsen
★★★★★ hos Coop Shopping
Klar favorit bland brugerne

Solcelledrevet p-skive blandt favoritterne

Super lækkert og moderne design på denne solcelledrevne elektronisk p-skive fra Park Solar. Parkeringsskiven indstiller automatisk din parkeringstid og dermed slipper du for bøder hvor du glemmer at indstille tiden. Parkeringsskiven behøver ikke batterier og får dermed sin energi via de indbyggede solceller, som desuden har en estimeret levetid på hele 20 år. Parkeringsskiven er nem at montere i forruden og herefter kan tiden nemt indstilles og dermed kører alt helt automatisk. Med købet af parkeringsskiven får du klæbepuder med i købet og parkeringsskiven er selvfølgelig godkendt af trafikstyrelsen.  

Denne model er klart en af de bedste elektroniske p-skiver på markedet. Dette skyldes alle de ovenstående punkter. Har man en elektronisk p-skive med solcelleteknologi, godkendt af Trafikstyrelsen, som er i flot design, er det klart at den bliver populær. Nedenfor kan du læse mere om brugernes anmeldelser og hvad de siger om denne Park Solar parkeringsskive.

Anmeldelser af Park Solar p-skive

Købere af denne designsikre elektroniske p-skive er tilfredse med både funktionalitet og design. Sæt den op og den virker nemt og helt automatisk. På den danske hjemmeside shopping.coop.dk er parkeringsskiven blevet anmeldt af 260+ personer og har fået en score på 4.8 ud af 5. Dette betyder at det klart er en af de mest populære parkeringsskiver på markedet, når det kan få så mange positive anmeldelser. 

En køber skriver: “Vi er rigtig glade for parkeringsskiven som hjælper til at undgå bøder. Den er solcelledrevet, men vi har endnu ikke oplevet, at det ikke virker, så vi er rigtig glade for den.”

Hvad der bliver fremhævet ved denne Park Solar parkeringsskive, er blandt andet dens enkle design. Her nævnes det at den er lille og bliver ikke synderligt bemærket når den sidder i forruden. Derudover skrives der, at det er særlig smart at man kan se det klokkeslæt som bliver indstillet, således at man ved at den er indstillet korrekt. Desuden nævnes det adskillige gange at den var utrolig nem at opsætte. Og var man det mindste i tvivl undervejs, så var den medfølgende brugsanvisning let at forstå og slå op i.

 

299 DKK
Til butik

ParkOne Park Mini – verdens mindste elektronisk p skive

Perfekt til små og mindre biler
Verdens mindste elektroniske p-skive
Undgå bøder – godkendt at Trafikstyrelsen
★★★★★ hos danske Coop.dk

Verdens mindste elektroniske p-skive

Her er der tale om den absolut mindste elektoniske p-skive på markedet. Dette parkeringsur passer perfekt til de mindre biler, som findes på det danske markedet. Det kunne eksempelvis være hvis du ejede en Fiat 500, Citroen C1 eller Volkswagen Up. Modellen måler kun 8,2 cm i bredden og 4,5 cm i højden. ParkOne tilbyder en 0-bøde garanti, såfremt du får en bøde indenfor de første to år efter køb af din elektroniske parkeringsskive.

ParkOne Park Mini placeret som alle andre parkeringsskiver i et af hjørnerne i dit forrude. Med dens letlæselige digitale tal, skal du ikke tænke på at indstille den. Det klare den automatiske p-skive helt selv. Du skal bare være opmærksom på om batteriet stadig fungerer. Producenten siger selv, at det tilhørende batteri holder i ca. 2-3 år inden det skal udskiftes. Er du interesseret i at læse en brugervejledning til ParkOne Park Mini, samt mere om ParkOne og deres 0-bøde garanti, kan du finde mere information her.

Flotte anmeldelser og smart app

Udover at denne smarte elektroniske p-skive automatisk sætter tiden til det korrekte tidspunkt, har den også en smart tilhørende app. Producenten af ParkOne, Needit, har en app til både iPhone og Android. Denne app er gratis og kan give dig nogle smarte funktioner, som du helt sikkert vil synes om. Blandt andet kan den minde dig om hvornår parkeringstiden er ved at udløbe. Du vil få en notifikation når tiden er ved at nærme sig, så du kan nå hen til bilen i tiden og dermed undgå en parkeringsbøde.

Derudover kan appen også vise dig hvor bilen holder parkeret. I og med at den elektroniske p-skive har en indbygget GPS, kan appen vise dig på et kort hvor den holder parkeret, og give dig en detaljeret rutebeskrivelse. Med en elektronisk parkeringsskive fra ParkOne sikre du aldrig at forsvinde fra din bil, samtidig med at du ikke får nogle parkeringsbøder. Det er smart.

Det er faktisk rigtig smart, og det synes de forbrugere der har købt ParkOne Park Mini også. På danske Coop Shopping får dette elektroniske parkeringsur 5 ud af 5 stjerner. Her bliver modellen rost til skyerne af de +25 anmeldere, som der er. Blandt anmelderne bliver der i sær fremhævet at den er super smart og lille, og at man kan læse p-tiden indefra. På den måde kan du let sikre, at den har indstillet tiden korrekt, så du er helt sikker på ikke at få en p-bøde. Udover dette fremhæves det også, at Park Mini fra ParkOne er nemt at installere. Hvis man har problemer med at installere den, kan man med fordel læse en ParkOne manual, som detaljeret beskriver hvordan man gør.

299 DKK
Til butik

Park’n’go p-skive

Med smart solcelleteknologi
Automatisk tidsindstilling
Tilhørende app til din smartphone
Op til 10 års levetid

Om produktet

Lækker elektronisk p-skive fra Park’n’go med indbygget solcelleteknologi. Denne parkeringsskive indstiller automatisk tiden for din parkering og samtidig er parkeringsskiven miljøvenlig. Ved højlys dag benytter parkeringsskiven solcellerne til indstilling af tiden, mens når det er mørkt benytter p-skiven det indbyggede batteri. Solens energi forlænger batteriets levetid til over 10 år, mens hvis parkeringsskiven ikke får noget sollys vil batteriet kunne klare 5 år. Parkeringsskiven indstiller selv sommer- og vintertid og kan desuden let blive indstillet manuelt og har et let læseligt display.

Med appen Parkngo kan du få hjælp til at finde en p plads og desuden kan appen give dig en melding om hvornår det er tid til at sætte din p skive igen eller hvis den er ved at udløbe. Endelig er parkeringsskiven selvfølgelig godkendt af trafikstyrelsen.  

Anmeldelser

Ud af 142+ anmeldelser på den danske hjemmeside shopping.coop.dk har parkeringsskiven får en score på 4.6 ud af 5. Købere er generelt glade for at undgå batterier og selvfølgelig den automatiske tidsindstilling. En køber af produktet skriver følgende: “Super lækkert med solceller så man ikke skal “døje” med batteriskift.”

299 DKK
Til butik

Undgå p-bøder med en elektronisk p-skive

Er du træt af parkeringsbøder? Eller glemmer du bare at sætte din parkeringsskive? Så er det på tide at du får købt en ordentlig elektronisk p-skive som ovenikøbet indstiller tiden for dig, så du fremover aldrig glemmer at indstille tiden. I dag er bøderne oppe på 750 kr., og er stigende. Det betyder også, at har du investeret i en elektronisk p-bøde, er den tjent sig hjem så snart den har reddet dig én enkelt gang.

Hvis du er typen som har fået lidt for mange bøder er parkeringsskiver med automatisk indstilling helt sikkert et super godt køb for dig. Med disse parkeringsskiver kan du roligt regne med at parkeringsskiven bliver indstillet kort tid efter du har parkeret din bil. Udover at parkeringsskiven indstiller sig selv, er batteriet i disse parkeringsskiver uovertruffent. Det kan holde i flere år og dermed skal du ikke medregne dyre batterier med i budgettet.

Med en ParkOne parkeringsskive skal du ikke tænke på at skifte batteri særlige ofte. En ParkOne parkeringsskive giver dig besked, når batteriet skal skiftes. mangler din ParkOne batteri, er det blot at købe et parkeringsskive batteri her. Skal du have ParkOne klæbepuder til din ParkOne parkeringsskive, kan du købe dem her.

Sæt en elektronisk p-skive i forruden og undgå p-bøde når du holder parkeret.

Parkeringsskiverne med solcelleteknologi indstiller også sig selv med din parkeringstid og aflaster desuden det indbyggede batteri og der kan du forvente batteritid på op til 10 år. Ved at have en smart elektronisk p skive solceller, skal du stort set ikke bekymre dig om at stille parkeringsskiven. Et parkeringsur klare det hele for dig, hvor din p skive oplader ved hjælp af solceller. Derudover vil de fleste parkeringsskiver give dig et signal om hvorvidt det er tid til at skifte batteri. Nedenfor kan du læse mere om hvordan en elektronisk p-skive virker.

 

Hvordan virker en elektronisk parkeringsskive?

Når du har aktiveret parkeringsskiven og monteret den i din bil, registrerer parkeringsskiven automatisk, når bilen køres og parkeres. Tiden for parkering er synlig udefra bilen på et letlæseligt LCD display. På den måde har du en digital parkeringsskive som også fungerer som et parkeringsur. Fra inde i bilen vil du se en diskret LED-indikator blinkende blå, når parkeringstiden er indstillet og rød, når det er tid til en ændring af batteriet, som det også er nævnt ovenfor. Taster til manuel indstilling er typisk skjult under frontdækslet eller placeret diskret på siden af parkeringsuret.

Det smarte ved et elektronisk parkeringsur er helt klart, at du slipper for at skulle indstille tiden, når du eksempelvis er inde og handle. Du kan på den måde spare en masse penge, ved at have en automatisk parkeringsskive, som selv indstiller sig. En elektronisk p skive er et must-have til enhver som begår sig i storbyer, hvor man får parkeringsbøder stort set hvor end du holder parkeret.

 

Elektronisk p-skive med tilhørende app

Til nogle parkeringsskiver findes en tilhørende app, som er utrolig hjælpsomme i forhold til parkeringen og du skal dermed aldrig være i tvivl, om din parkering er ved at udløbe eller ej. Derudover vil app’en hjælpe dig med at finde din bil hvis du har mistet overblikket over parkeringshuset eller bare har glemt hvor du har parkeret.

Hvis du ønsker en elektronisk parkeringsskive med en tilhørende app, kan det anbefales at købe en ParkOne p-skive. En ParkOne parkeringsskive har en smart og gratis app, hvor du blandt andet kan finde et kort over hvor du har parkeret din bil, samt hvornår din parkering er ved at udløbe.

Køber du eksempelvis en elektronisk p-skive fra ParkOne – enten nedenstående ParkOne Mini eller ParkOne 2, så får den en tilhørende app, som gør livet endnu lettere for dig.

En elektronisk p-skive indstiller automatisk tiden. Her er det ParkOne Park Mini, som er monteret i forruden. Park Mini har en tilhørende app.

Det kan klart være en fordel at have en elektronisk p-skive. Her kan du læse mere om hvordan du indstiller din elektroniske p-skive, så du dermed undgår p-bøder i fremtiden. Dette kan du også læse mere om nedenfor i vores afsnit om ofte stillede spørgsmål.

 

Ofte stillede spørgsmål

Nedenfor kan du forhåbentlig finde svar på dit spørgsmål. Vi har samlet de ofte stillede spørgsmål, således at du kan finde svar på hvad end du måtte være i tvivl om.

Er det et krav at have en parkeringsskive i bilen?

Det korte svar er ja. Når du parkerer på en parkeringsplads med begrænset parkering (angivet på skiltene med teksten “P-skive påbudt” eller en lignende beskrivelse), er det et krav, at du skal have en godkendt parkeringsdisk monteret i ruden.  For din egen skyld, kan du jo med fordele købe en elektronisk p skive. Parkeringsskiven skal kunne læses af p-vagter og tydeligt angive ankomsttidspunktet.

Hvis du parkerer din bil i et område, hvor en parkeringsbillet skal købes, er det ligegyldigt, om der er en parkeringsdisk i din bil, og i denne sammenhæng vil du ikke modtage et parkeringsbøde for ikke at have en gyldig parkeringsdisk i din bil. Sørg for at have en automatisk p skive, så du slet ikke skal være bekymret for dette.

Hvordan skal jeg sætte min p skive?

Parkeringsskiven skal være indstillet til at vise den tid, du parkerede din bil. Du kan dog indstille tiden til slutningen af kvarter, hvor du startede din parkering. Har du en elektronisk p skive, skal du ikke være bekymret for dette.

Eksempel: Hvis du parkerer din bil kl. 12.35, skal du indstille p skiven til 12.45 (slutningen af kvarteret). Hvis parkeringspersonale inspicerer din bil, efter du har forladt det, men inden den angivne tid på dit parkeringsur, for eksempel 12.40, er der intet at være bekymret for i forhold til kontrolgebyr.

Kan jeg have flere parkeringsskiver?

Som udgangspunkt anbefales det ikke at have flere parkeringsskiver i forruden.

Det er ikke et problem, hvis begge parkeringsskiver viser samme tid. Men hvis servicepersonale ikke klart kan bestemme parkeringstiden, risikerer du at få et inspektionsgebyr. Det kan ikke forventes, at servicepersonalet udfører en vurdering af, hvilken p-skive og hvilket tidspunkt der er korrekt.

Undgå at have to parkeringsskiver i forruden. Hav kun én, men sørg for en backup hvis din elektroniske p-skive løbet før for batteri.

Af sikkerhedshensyn skal du derfor kun have én parkeringsskive i forruden. Hvis du ønsker en ekstra i bilen, hvis den elektroniske p skive holder op med at virke, kan du have en ekstra i handskerummet, så du problemfrit kan parkerer.

Hvad gør jeg hvis der både er påbud om parkeringsskive og gyldig parkeringsbillet?

Hvis du parkerer på en parkeringsplads, hvor der er betalt parkering sammen med et krav til en parkeringsskive, kan du vælge at parkere på flere måder.

Ordlyden på skiltet hvor du parkerer kan eksempelvis være:

“Parkering tilladt for X time(r) med en korrekt indstillet parkeringsdisk”

“Det er kun tilladt at parkere med en gyldig parkeringsbillet”

Du kan derefter vælge at:

Parker i den periode, der er angivet som tilladt med en korrekt indstillet parkeringsdisk. Her er da ingen grund til at købe en billet fra betalingsterminalen for at supplere parkeringstiden, da det er gratis at parkere.

Du kan købe en billet på betalingsterminalen, minus den tid, der er tilladt med en indstillet parkeringsskive, forudsat at du sætter parkeringsskiven til tidspunkt for udløb af din parkeringsbillet.

Du kan købe en billet på betalingsterminalen for den tid, du skal parkere din bil og undgå at indstille parkeringsdisken. På den måde kan du ikke drage fordel af den gratis parkering, når der kræves en parkeringsdisk.

Jeg har fået bøde selvom jeg har en elektronisk p skive?

Der ses flere og flere tilfælde, hvor elektroniske parkeringsskiver ikke virker som beregnet. Det skal derfor advares mod at tro, at man er fritaget for en inspektion og ethvert inspektionsgebyr for en forkert indstillet parkeringsdisk, som det desværre nemt kan forekomme. Det er dit ansvar at sørge for, at den elektroniske parkeringsskive har sat sig korrekt.

Et råd, når du anvender en elektroniske parkeringsskive, er altid at have en manuel parkeringsdisk i handskerummet, hvis den elektroniske parkeringsskive fejler. Husk at fjerne den elektroniske parkeringsskive, da det ikke er tilladt at have to parkeringsskiver. Eller, det er ikke forbudt, men det øger din risiko markant for at få en p-bøde.

Mange forhandlere af elektroniske p-skiver udbyder garanti i op til to. Får du en parkeringsbøde i denne periode, refunderer de beløbet til dig. Det er det de kalder 0-bøde garanti. Dette gives eksempelvis af ParkOne, som blot sætter det krav, at du skal have monteret og indstillet din elektroniske p-skive efter deres anvisninger.

Kan en elektronisk p skive klare sommer og vintertid?

Ja, det kan den. De moderne elektroniske parkeringsskiver kan håndtere det meste, og et skift mellem sommer- og vintertid er bestemt ingen undtagelse. Dette er hvert fald eksempel med langt de fleste modeller på markedet – i hvert fald dem som er samlet på denne side. Når du indstiller din elektroniske p skive – hvor du angiver dato, årstal og tid, ved parkeringsuret lige præcis hvornår den skal skifte fra sommer til vinter – og omvendt selvfølgelig.

error: