Bedste crosstrainer i test

I oversigten nedenfor ses et udvalg af de mest populære produkter indenfor kategorien.


  Fordele ved en crosstrainer

  Ved at henvende sig til alle fitnessniveauer er crosstraineren gået hen og blevet meget populær. Måske har du bemærket at der altid står en masse af dem i dit lokale fitnesscenter. Crosstraineren tilbyder en nem trænings, som både træner din over- og underkrop. Hvis du har svage knæ eller problemer med led, så er maskinen også utrolig skånsom mod dette.

  Udover disse ting så er maskinen selvfølgelig også god til, at hjælpe dig med at forbrænde en mase kalorier. Det er den perfekte maskine til at introducere en nybegynder til cardio, men også til at forbedre formen hos en erfaren atlet. Hvis du går og er i tvivl om en crosstrainer er noget for dig, så får du her nogle fordele ved maskinen, som du måske ikke havde tænkt over.

  Skånsom mod dine led

  Crosstraineren reducerer stress og belastning på dine ben gennem motion på maskinen. Dine fødder forlader adlrig pedalerne, hvilket gør at du ikke skal bevæge dig på samme måde, som hvis du eksempelvis tager ud og løber. Når du bruger en crosstrainer er det næsten som om, at man går på en sky. Det estimeres eksempelvis at løbere påvirker op til 2,5 gange deres kropsvægt. Dette har ikke kun indflydelse på led i dine ben, men også din nedre ryg. Lange gåture og mindre påvirkning, men crosstraining er endnu bedre.

  En naturlig bevægelse for fod og ben

  Essensen af træningen med crosstraineren er at du efterligner den naturlige bane i ankel-, knæ- og hofteled. Bevægelsen er i store træk den samme, som du ville lave under jogging eller løb for den sags skyld. For yderligere at reducere belastningen på dine led, så er mange crosstrainere udstyret med artikulerende fodpedaler, som svarer til din skridt. Det er ikke kun foden som løfter sig fra pedalen, men også pedalen som justerer sig til vinklen på din fod.

  Dobbelt træning for under- og overkrop

  Noget af det helt unikke ved en crosstrainer, er den både træner over- og underkroppen på samme tid. Rent faktisk er der ikke nogen anden maskine, der rammer så mange muskelgrupper på samme tid som crosstraineren gør. Dette er også en af grundende til at du ofte ser at crosstraineren bliver nævnt, når der bliver talt om tværgående trænings, da der er utrolig god til dette. Når du bruger en crosstrainer, så vil du træne dine quadriceps, hamstrings, glutes, bryst, ryg, triceps og biceps.

  For at få den fulde fordel af denne multitræning er det vigtigt, at du fordeler modstanden mellem din over- og underkrop, så du altså både bruger benene og armene lige meget. Mange mennesker som træner på en crosstrainer, gør fejlagtigt det at de placerer størstedelen af modstanden med deres underkop og kun følger bevægelserne på styrestængerne med deres arme, i stedet for også at ligge nogle kræfter her. Begå ikke denne fejl, sørg endelig for, at du også gør et godt stykke arbejde med overkroppen.

  Brænder flere kalorier på mindre tid

  Den indlysende fordel ved at bruge flere muskler på samme tid, er at du træner din krop hurtigere. Derudover optimerer du også dit energiforbrug. Dette betyder at du i sidste ende ender med, at brænde flere kalorier og fedt på mindre tid. Mange mennesker som bruger crosstraineren mener også at opfattelsen af at bruge maskinen, rent faktisk er at det ikke føles særlig hårdt, men i virkligheden er træningen meget hårdere end man egentlig opfatter – dette “bedrag” skyldes at man bruger musklerne på en helt anden måde, end hvis man eksempelvis var ude og løbe en tur.

  Sæt et træningsprogram igang

  Ligesom et løbebånd er en crosstrainer udstyret med en række udfordrende træningsprogramer. Programmerne kan eksempelvis efterligne en tur op af en stejl bakke eller intervaltræning med forskellige modstandniveauer i løbet af træningen. Nogle moderne crosstrainere er endda udstyret med trådløs pulsmåling, som giver mulighed for at optimere træningen ved at lade ens hjertefrekvens kontrollere modstandsniveauet. Bemærk at denne funktion formentlig ikke vil være mulig at prøve i et center.

  Nemmere vedligeholdelse

  Du har måske opdaget at dit fitnesscenter har skiftet mange af løbebåndende ud med crosstrainere, og dette kan der meget vel være en god grund til. En crosstrainer er nemlig markant nemmere at vedligeholde ift. et løbebånd. På grund af den simple bevægelse man laver under træningen, så er der færre ting som kan gå i stykker. Typisk er der et stort hjul som drejer maskinen rundt og det er det. På et løbebånd er der mange flere ting som kan gå galt heriblandt motor, ruller eller lejer som brænder ud.

  Det sidste

  Til sidst sidder du sikkert med spørgsmålet; “jamen er der slet ingen ulemper med en crosstrainer?”. Nogle mennesker finder den dobbeltvirkende bevægelse akavet og har det meget bedre med, blot at jogge på et løbebånd. Derudover kan der også være nogle specifikke crosstrainer maskiner, som har en meget bred pedal eller omvendt, og føles dermed ikke behagelig at brge.

  For mange mennesker er maskinen dog kun et plus at bruge – specielt er det netop den dobbeltvirkende træning som er tiltalende for dem. Hvis du ikke har prøvet en crosstrainer endnu, så skal du endelig prøve en i dit lokale fitnesscenter. Når du prøver maskinen, så giv dig fuldt ud i eksempelvis 30 minutter og mærk om det gør en forskel for din træning.

   

  Hvilke producenter laver crosstrainere?

  Om Tunturi Crosstrainere

  Det finske mærke Tunturi har produceret træningsmaskiner og cykler i mange årtier. De er derfor et meget anerkendt mærke, som leverer crosstrainere til fitnesscentre verden over. Det skyldes, at crosstrainerne er professionelle og i høj kvalitet. Derfor kan du både købe simple Tunturi crosstrainere til privat brug, men du kan også købe mere avancerede modeller, der er beregnet til private eller offentlige træningsrum. Crosstrainerne i den højeste prisklasse er derfor maksimalt funktionsdygtige og indeholder alle nødvendige funktioner.

  Professionel maskine i dit private hjem

  Hvis du leder efter en crosstrainer, der kan måle sig med træningsmaskinerne i dit fitnesscenter, så kan du med fordel investere i en Tunturi crosstrainer. Da crosstraineren befinder sig i den højere prisklasse, er den især velegnet til dig, der har forstand på din træningsmaskine og som ved, at du kommer til at bruge din crosstrainer i mange år fremover. Hvis du skal indrette et fitnesslokale, enten i dit eget hjem eller i et offentligt fitnesscenter, så er crosstraineren fra Tunturi din go-to. Maskinerne fra Tunturi vil effektivt træne din krop i mange år fremover.

  Hammer crosstrainere

  Hammer Sport er et tysk firma, der har produceret træningsudstyr i adskillige årtier. De er derfor også særligt specialiseret i at producere træningsmaskiner, herunder crosstrainere. En Crosstrainer fra Hammer er yderst funktionel og altid designet i et stilrent look. Du kan derfor med fordel investere i en crosstrainer fra Hammer, hvis du ønsker en træningsmaskine, der har et neutralt look, men som samtidigt kan træne din krop igennem på den mest effektive måde.

  Vælg den crosstrainer, der passer bedst til dig

  Da crosstrainerne fra Hammer varierer i størrelsen og har forskellige funktioner, så er det vigtigt, at du vælger den crosstrainer, der passer bedst til dine behov. Hvilke funktioner og størrelser, der gør sig gældende vil fremgå af produktbeskrivelsen. En crosstrainer fra Hammer kan fås forholdsvis billigt, men det betyder ikke, at der er indgået et kompromis med kvaliteten. Tværtimod er Hammer crosstrainerne designet i robuste materialer, hvilket gør dem til et kvalificeret bud på, hvilken crosstrainer der er værd at investere i.

  Om Kettler Crosstrainere

  Det tyske mærke Kettler er berømt for deres sportsudstyr og maskiner, på trods af at de også producerer andre varer. Kettlers crosstrainere er yderst funktionelle, på lige fod med deres andre motionsprodukter.

  Træn efter dit niveau

  Alle crosstrainerne fra Kettler kan justeres på forskellige niveauer, så du kan træne på det niveau, der passer bedst til, hvordan din form er lige nu. Er du nybegynder, bør du derfor starte på de mildeste programmer, men er du vant til at træde til, så kan du med fordel prøve kræfter med Kettler Crosstrainernes hårdeste programmer. På den måde kan du opbygge muskler i din krop i det tempo, som din krop tillader lige nu. Kettler Crosstrainere varierer i prisen alt efter, hvor mange features, crosstraineren har installeret. Alle maskinerne er lavet i et robust design, så din træningsmaskine kan holde i mange år fremover.

  Om Reebok Crosstrainer

  Du har formentlig hørt om det engelske mærke Reebok, der har produceret sportssko og tøj i årtier. Måske var du ikke klar over, at Reebok også producerer sportsmaskiner, såsom deres funktionelle crosstrainere? Crosstrainerne fra Reebok er produceret i den højeste kvalitet og i det allerbedste design, så din træningsmaskine kan holde i mange år fremover.

  Vælg den maskine, der passer til dig

  Reebok crosstrainere varierer i prisen, og det skyldes, at der er stor forskel på modellerne. Du kan både finde selvgenerende og batteridrevne crosstrainers fra Reebok med adskillige træningsprogrammer, som du kan vælge efter dit behov. Du kan også finde mere simple udgaver af crosstraineren, men for det meste ligger crosstrainerne fra Reebok i en mellemhøj prisklasse.

  Til gengæld er du sikret en ordentlig og god træningsmaskine, som du vil blive glad for i mange år fremover. Du kan desuden sommetider finde en Reebok crosstrainer på tilbud, så hold gerne øje med priserne for at finde den bedste træningsmaskine, der ligger inden for dit prisbudget.

  Om Titan Crosstrainere

  Det danske mærke Titan Fitness producerer forskelligt træningsmaskiner, f.eks.ministeppers, romaskiner og crosstrainere. Kvaliteten på Titans crosstrainere er yderst høj, og hvis du vælger at investere i en crosstrainer fra Titan, vil du få en træningsmaskine, der vil holde i mange år fremover. Titans crosstrainere varierer i prisen, størrelsen og funktionerne, så det er muligt at finde en crosstrainer, der passer til dine behov.

  Flere udgaver af crosstraineren

  Crosstrainere fra Titan fås i forskellige modeller. Du kan finde helt simple modeller, der ikke vil fylde det store, hvis du f.eks. vil have den stående i din stue. Titan producerer dog også yderst funktionelle træningsmaskiner, der har flere træningsprogrammer og kan justeres i størrelsen. Du kan derfor vælge den model, som du synes passer dig bedst inden for dit budget. De danske rødder afspejler sig i crosstrainerne, der har et enkelt og skandinavisk design. Maskinerne vil derfor fremstå neutrale i dit hjem uden at tiltrække for meget unødvendig opmærksomhed.

  No products were found matching your selection.

  error: