Bedste bordfodbold sæt

I oversigten nedenfor ses et udvalg af de mest populære produkter indenfor kategorien.


Læs mere om de bedste bordfodbold sæt

Et spil bordfodbold er en af de sjoveste aktiviteter, der findes. Bord fodbold kan stort set spilles af alle aldersgrupper, og derfor er det et spil, der samler hele familien. Der findes mange forskellige udgaver af det populære spil, og derfor kan det også være svært at finde rundt i, hvilket bordfodbold sæt, der er det bedste.For at du kan blive klogere på de forskellige bordfodbold sæt, har vi samlet de bedst testede bordfodbold borde til den bedste pris her.

Din guide til køb af et bordfodboldbord

Er du vild med at spille bordfodbold? Så kan du overveje at investere i et bordfodboldbord, som gør hjemmet sjovere. Bordfodbold er et spil, der kan spilles af 2-4 personer i alle aldre, mens resten af vennerne eller familien hepper med. Der findes forskellige typer af bordfodboldborde, så hvad end du er ny i bordfodboldverdenen eller vant til at tæve alle dine kammerater i spillet, så findes der er et bordfodboldbord, der passer til dine behov.

Hvad er bordfodbold?

Du har formentlig stødt på et spil bordfodbold, selv hvis du ikke har meget erfaring med spillet selv. Fodboldborde står ofte på barer, skoler eller pauserum i kontorlokaler, men der er også mange, der har et fodboldbord i hjemmet.

Kort sagt, gælder det om at score så mange mål som muligt, så din modstander ikke vinder, ligesom i rigtig fodbold. Bordfodbold består af otte stænger med små fodboldfigurer monteret fast. Det gælder om at score mål mod din modstander ved at få bolden ind i modstandernes mål via de fire stænger, som dit hold har kontrol over. Du flytter bolden på bordet ved at kontrollere stængerne via håndtag.

Spillet er ikke kun for børn, men kan spilles af folk i alle aldre. Derfor er spillet god til at samle familien på tværs af generationer. Da der både findes mini bordfodbold og store professionelle bordfodboldspil, så er det vigtigt, at du køber det bordfodboldbord, der passer bedst til dine behov.

Hvilke typer bordfodbold findes der?

Når du køber et nyt bordfodboldbord, så kommer du formentlig til at have det i mange år fremover. Der findes flere forskellige typer bordfodbold, så det er vigtigt, at du overvejer på forhånd, hvilken type bordfodbold der er værd at investere i for dig, så du er glad for det i mange år fremover.

Standard bordfodbold

Det almindelige bordfodbold er formentlig det, du er stødt på flest gange. Bordet er forholdsvis stort og tungt, da det er designet til permanent at stå det sted, som det er placeret. De er designet i høj kvalitet i massiv træ, så det kan holde i mange år fremover. Nogle bordfodbolde i den type er designet til at stå udendørs, hvorfor materialerne er yderst robuste, så de kan holde til vind og vejr.

Mini bordfodbold/bordplade fodbold 

En billigere og mindre udgave af bordfodboldbordet er et mini fodbold bord. Mini fodboldbordet kommer ofte som en bordplade i plastik, som du blot kan folde ud over dit eget spisebord eller skrivebord, så det står fast. Det er en billig og mere praktisk måde at spille bordfodbold, da du kan pakke spillet væk igen, når i er færdige med at bruge det. Det er også en god størrelse til børneværelset, hvor børnene ofte vokser fra deres interesser i løbet af et par år.

Alternative bordfodbolde

Der findes naturligvis flere udgaver af bordfodboldbordet end dem, vi har beskrevet indtil videre. Eksempelvis kan du også købe et møntdrevet bordfodboldbord, der er beregnet til offentlige steder. De er dog ofte meget dyre og møntfunktionen kan være irriterende, hvis du ikke skal bruge den. Du kan også få et kombinations spillebord, der åbner op for, at du kan spille flere spil end blot bordfodbold, eksempelvis billard eller bordhockey.

Hvilke overvejelser bør jeg gøre mig, inden jeg investerer i et nyt bordfodbold bord?

Der er en række overvejelser, som du kan gøre dig, når du har besluttet dig for, hvilken type bordfodboldbord du vil investere i. I dette afsnit vil vi beskrive de vigtigste overvejelser, som du bør gøre dig, inden du investerer i et nyt bordfodboldbord.

Størrelsen

Det er naturligvis vigtigt, at du beslutter dig for, hvilken størrelse dit bordfodboldbord maksimalt skal have, så du ikke risikerer at investere i et bordfodboldbord, der er større end, hvad der er plads til i dit hjem. Standard modellerne er omkring 140 x 75 cm, så hvis du leder efter et bordfodboldbord i den størrelse, så kan du kigge efter et i den størrelse. Du skal dog altid huske at tage højde for, at stængerne faktisk er længere end bordet, så hvis du har målt en plads op til bordet, så sæt et par ekstra cm af, så der er plads til stængerne.

Højde 

Det er vigtigt, at dit nye bordfodboldbord passer dig i højden. Hvis du køber et bordfodboldbord til dine børn, så husk at købe en mindre model. Nogle bordfodboldborde kan justeres efter din højde, hvilket kan være yderst praktisk. Hvis du skal læne dig for meget ned over bordet, kan du overanstrenge din ryg, og hvis bordet er for højt, får du problemer ved at kunne se spillet i aktion.

Stænger 

Du bør ikke gå på kompromis med kvaliteten af stængerne på bordfodboldbordet. Du bør altid vælge et fodboldbord, der har metalstænger, da du ellers kan komme til at knække stængerne på bordet, når spillet går lidt voldsomt for sig. De bedste metalstænger er desuden hule indeni, så de er lettere at kontrollere, og du derfor nemmere kan spille med dem.

Placering af bordet

Det er vigtigt, at du har overvejet bordets placering, så du ikke køber et for stort eller småt bord. Hvis du skal placere bordfodboldbordet et offentlig sted, eksempelvis en bar eller en restaurant, så skal du huske at dine materialer skal være ekstra solide og nemme at rengøre, så i kan få glæde af det i lang tid.

Design

Der findes naturligvis et hav af forskellige designs, når det kommer til bordfodboldborde. Eksempelvis har Søren Søgaard mange forskellige bordfodboldborde fra varierende producenter, der har et klassisk design. Hvis du leder efter et bordfodboldbord til børneværelset, så har Smoby nogle fine modeller, der er designet til formålet.

Derudover bør du lede efter et bordfodboldbord i solidt træ, så det kan holde i mange år fremover. På den måde kan du sælge bordfodboldbordet videre, hvis dine børn vokser fra det. Der er netop efterspørgsel på brugte bordfodboldborde, og en god og solid model er lettere at sælge.

Det er naturligvis også vigtigt, at bordfodboldpladen er 100 % lige, så bolden ikke bliver påvirket af en hældning. Det giver et fair spil, der ikke er påvirket af nogle ydre faktorer.

Spillerens niveau 

Et af de vigtigste overvejelser, du bør gøre dig, inden du investerer i bordfodboldbordet er naturligvis, at du tænker over, hvad spillernes niveau er. Hvis du køber et bordfodboldbord til børn eller begyndere, så kan du sagtens nøjes med et mini fodboldbord eller en anden billig udgave. Hvis bordfodboldbordet derimod er til en erfaren spiller, der skal bruge bordfodboldbordet lejlighedsvist, så kan du gå efter et bordfodboldbord i højere kvalitet. Du kan finde nogle gode og simple bordfodboldborde på tilbud, så hold gerne øje med priserne. Er bordfodboldbordet derimod til den professionelle eller seriøse spiller, så bør du købe et bordfodboldbord i højeste kvalitet. De er ofte dyre, men til gengæld er de robust og designet i de flotteste materialer.

Brug 

Det hænger sammen med forrige parameter, men det er en god idé at regne på, hvor ofte du forventer at komme til at bruge dit bordfodboldbord. Hvis du kun skal bruge dit fodboldbord lejlighedsvist, så behøver du ikke at investere i det dyreste og mest robuste bordfodboldbord. Hvis du derimod planlægger at spille kampe hver gang vennerne er på besøg, så bør du overveje at købe et bord, der kan holde til lidt mere end bare det sædvanlige.

Vægt

Det er en god idé at undersøge de forskellige typer af bordfodboldbordes vægt, da det også er en vigtig parameter i målet om at finde et godt bordfodboldbord. Det skal helst være meget tungt, da spillet kan blive intenst. Den ekstra vægt holder bordet lige og på plads, så det ikke tipper midt i kampens hede. Hvis du til gengæld planlægger ofte at flytte på bordfodboldbordet, så skal du nok investere i en mindre tung model.

1 eller 3 målmænd

Nogle bordfodboldborde har tre målmænd, og det er fordi de er amerikanske. Det kan være generende for spillet, hvis du forventede noget andet. De fleste solgte bordfodboldborde i Danmark har kun en målmand pr. mål, så hvis du ønsker et spil med flere målmænd, skal du kigge efter de amerikanske modeller.

Hvad koster et nyt bordfodboldbord?

Prisen på et nyt bordfodboldbord varierer naturligvis efter kvaliteten. De billigste bordfodboldborde koster omkring 500 kroner, hvor de professionelle borde koster op til flere tusinde kroner. Du kan sagtens finde et billigt bordfodboldbord på tilbud, hvis du kan nøjes med en simplere udgave.

Mit bordfodboldbord er til mit barn – hvad bør jeg vide?

I dette afsnit vil vi beskrive de vigtigste funktioner, som dit barns kommende bordfodboldbord bør have. Først og fremmest er det vigtigt, at du køber et bordfodboldbord, der passer barnet og barnets venner i højden. Du kan eventuelt overveje at købe et justerbart bordfodboldbord, så du kan tilpasse højden i takt med, at barnet vokser. Du kan også købe et mini bordfodboldbord, eksempelvis et bordpladefodboldspil, som du kan placere ovenpå et allerede eksisterende bord. Vi anbefaler ikke, at du investerer i det dyreste bordfodboldbord til dit barn til at starte med, men efterhånden som interessen udvikler sig, kan du gå over til en bedre model. Særligt Smoby har nogle gode bordfodboldborde i børnestørrelse, der er forholdsvis prisvenlige.

Opsummering

Der er forskel på, hvilke bordfodboldborde der er anbefalet til forskellige mennesker. Er du nybegynder, så kan du starte med at prøve kræfter med en billig model. Hvis du derimod er en rutineret spiller, så bør du investere i et robust og holdbart bordfodboldbord, der kan glæde dig i mange år fremover. Det er vigtigt, at du vælger et bordfodboldbord i den rette størrelse og højde, så det passer til dig og hjemmets indretning.

Du bør vælge materialer i solide materialer og gerne med hule metalstænger, da det vil optimere din spiloplevelse. Hvis du bliver træt af bordet, så kan du altid vælge at sælge bordet videre, hvis du har valgt et bord af solide materialer. Det er vigtigt, at bordfodboldbordet er tungt, så det ikke vælter, når i er midt i en kamp.

Hvis du derimod skal kunne flytte på det, og du leder efter et billigt bordfodboldbord, så kan du overveje at investere i en bordfodboldbordsplade. Du placerer blot pladen ovenpå et af hjemmets borde, når du vil bruge det, og så er du klar til at spille! God fornøjelse!

error: