Bedste Autostole i test

I tabellen nedenfor ses et udvalg af de mest populære produkter indenfor kategorien.

 Model Navn Butik
1. Cybex
Aton M i-Size
0-13 kg
Klik
2. Britax Römer
Baby-Safe Plus SHR II
0-13 kg
Klik

Læs mere om de bedste autostole i test

Der kan være stor forskel på hver enkelt autostol og dens funktioner, men i følgende afsnit kan du blive meget klogere. Her er de mest populære modeller samlet, og er med til at give dig et overblik over de bedste autostole på markedet.

 

Cybex Aton M i-Size (0-13 kg)

Testvinder i Stiftung Warentest, 2017
Optimal beskyttelse til din nyfødte
3-punkt sele eller Isofix
Øget sikkerhed ved sidekollision

Om produktet

En god producent på markedet af blandt andet autostole er Cybex. Med deres helt nye model Aton M i-Size har de lavet en sand testvinder. Autostolen er både yderst sikker for dit barn og er designet ergonomisk korrekt og funktionelt. Med en vægt på kun 4,2 kg er den yderst let at have med sig. Endelig er autostolen godkendt til at have med ombord på et fly.

Aton M i-Size er udstyret med et aftageligt sædeindlæg, som giver en næsten flad liggeposition for nyfødte og for tidligt fødte – med andre ord er det en ideel autostol for babyer. Det aftagelige indlæg skal ikke længere bruges, når barnet er 60 cm.

Det er muligt at indstille hovedstøtten til dit barn, så det har mulighed for at vokse i autostolen og fortsat sikres den optimale støtte. Autostolen kan indstilles til 11 forskellige positioner, hvilket er yderst mange. Dit barn holdes fast af seler, hvortil der følger bløde selepuder og sikrer at dit barn sidder komfortabelt.

Der medfølger en XXL kaleche, som har P50+ solbeskyttelse og som ligeledes er med til at sikre, at dit barn har det behageligt under transporten og ikke får solen i øjnene.

Autostolen fra Cybex er designet med det nyeste integrerede L.S.P. system, hvilket sørger for en større sikkerhed end tidligere ved et eventuelt uheld.

Funktioner

Det er både muligt at montere autostolen med Isofix og med bilens sikkerhedssele. Stolen er bagudvendt.

Autostolen passer på babyer, som måler 45-87 cm og har en vægt på 0-13 kg. Stolen vejer 4,2 kg.

Anmeldelser

Idet stolen er en nyhed er der endnu ikke anmeldelser fra forbrugerne, men vi ser frem til at høre, hvad forbrugerne mener om denne innovative og moderne autostol.

Autostolen er af Stiftung Warentest i november 2017 kåret til bedst i test.

 

Britax Römer Baby-Safe Plus SHR II (0-13 kg)

“Et godt valg” – sundhedsplejesken.dk
Højeste sikkerhed med bedste komfort
Naturlig sovestilling og høj beskyttelse
Inkl. babyindsats og solskærm

Om produktet

En god producent til autostole såvel som klapvogne og andet tilbehør til børn er Britax Römer. De har lavet mange forskellige modeller af autostole, som alle kan findes her [link til mærke-siden]. Autostolen Baby-Safe Plus indeholder en ny og innovativ sidekollisionsbeskyttelse. Dit barn opnår på den måde særlig beskyttelse fra begge sider ved et eventuelt sammenstød.

Babyindsatsen i autostolen lader dit barn sove i en naturlig sovestilling under transporten, og derfor kan du med god samvittighed lade barnet sove til det selv vågner når du er fremme, og blo tage autostolen med ud af bilen. Barnet har på den måde en høj komfort i autostolen, da det kan sove i sin naturlige position. Af samme årsag er autostolen anbefalet af sundhedsplejersken.dk.

Autostolen er bagudvendt og holder dit barn fast og sikker med en 5-punktssele. Materialerne er behagelige og bløde, så dit barn opnår en høj komfort. Det er desuden muligt at justere hovedstøtten og selens efter barnets højde.

Autostolen Baby-Safe Plus SHR II fås i flere forskellige farver.

Funktioner

Autostolen passer til børn og babyer, som vejer mellem 0-13 kg.

Betrækket på autostolen kan vaskes.

Det er muligt at montere autostolen på Isofix-beslag i din bil.

Stolens vægt er 3,9 kg, hvilket gør stolen nem at tage med sig – også selvom barnet sover sin lur færdig.

Anmeldelser

Brugerne er meget tilfredse med autostolen fra Britax Römer og anbefaler den til andre. Blandt anmeldelserne skrives:

“Fantastik service – Jeg købte en autostol til mit kommende oldebarn, og er fuldt ud tilfreds”

“God stol til fornuftig pris – Det var let at bestille, der var hurtig levering, og stolen er rigtig fin og nem at installere i bilen.”

 

Hvordan finder jeg den rigtige autostol?

Når man skal vælge autostol til sit barn er der flere elementer, man skal holde sig for øje. Der findes mange typer autostole, både nogle som er rettet med og mod kørslen. Det vigtige at holde sig for øje er for det første, hvor langt barnet er, hvor meget barnet vejer og samtidig hvilken type bil man har. Derfor er det altid en god idé at have både bilen og barnet med, når man skal prøve den rigtige autostol.  

Ifølge Rådet for Sikker Trafik skal børn under 135 cm være spændt fast i henhold til godkendt sikkerhedsudstyr, som passer til barnets vægt og højde. Nogle grundlæggende ting man skal sikre sig ved køb af en barnestol er som følger:

 – Er barnets vægt inden for autostolens vægtgrænse?
 – Er barnets hoved under stolens kant?
 – Sidder selen korrekt på barnet?
 – Sidder barnet godt?
 – Kan autostolen monteres korrekt i min bil?

Kan man besvare alle ovenstående spørgsmål med “ja”, så er man bestemt på rette vej med valget af autostol.

Dernæst er det vigtigt at sikre sig, at autostolen er sikkerhedsgodkendt. Har autostolen et E-mærke, hvor de to første cifre i den lange talrække er enten 03 eller 04, så er stolen godkendt. En tredje mulighed kan være at stolen er I-Size godkendt, hvilket vil sige, at den er kompatibel med Isofix.

Autostol med isofix

Isofix er en international standard inden for sikkerhed af autostole. Isofix findes i de fleste nyere biler. Et Isofix-beslag er placeret på bilens bagsæde, som giver mulighed for at klikke en Isofix-autostol fast i. Isofix-beslagene sidder fast på bilens karosseri, hvilket giver en højere sikkerhed for dit barn og gør det nemt at montere autostolen på bagsædet. Har man en autostol med Isofix skal man således ikke bruge bilens almindelige sele til at spænde stolen fast. Isofix er mulig at benytte ved alle grupper af autostole, herunder autostole til spædbørn og op til børn med en højde på 135 cm – ca. ved 12 års alderen.

Autostole til nyfødte (0-13 kg)

En autostol skal bruges allerede når det nyfødte barn skal hjem fra hospitalet. Det anbefales at en autostol til en baby er bagudvendt, således barnet er spændt fast med retning mod kørslen. På den måde har babyen mindre risiko for at få skader på hals og nakke, hvis uheldet skulle være ude. Man skal være opmærksom på, at hvis man placerer autostolen på passagersædet, skal man slå airbaggen fra.

Når man skal spænde babyen fast i autostolen skal selerne spændes, indtil man lige kan holde en flad hånd under selen. Man skal løbende holde øje med, om babyen er vokset ud af stolen og skal op i en større autostol. Babyen er vokset ud af autostolen, når dets hoved er stikker op over kanten på stoleryggen eller hvis babyen ikke længere overholder vægtgrænsen for den pågældende autostol. Herefter skal man have en autostol som er egnet til børn på typisk 1-4 år og har en vægtgrænse på mellem 9-18 kg.

Autostole til børn på 1-4 år (9-18 kg)

Når barnet har vokset sig lidt større er det fortsat den klare anbefaling, at barnet sidder i en bagudvendt autostol. Man skal være opmærksom på, at den bagudvendte autostol fylder en del, så hvis man har en lille bil skal man sikre sig, at der er plads til den på bagsædet. Placerer man autostolen på passagersædet skal airbaggen slås fra, da det både er ulovligt og livsfarligt for barnet, hvis airbaggen er slået til.

Det anbefales at vælge en Isofix kompatibel autostol, hvis din bil har Isofix beslag på bagsædet. Dette er ofte at finde i de nyere biler.

Autostole til børn på 4-10 år (15-36 kg)

Et barn vokser typisk ud af en barne-autostol i 3-4 års alderen. Efter barnestolen skal et barn fortsat være fastspændt efter godkendte efter gældende sikkerhedsregler. En autostol efterfølges af en selepude. Selepuden løfter barnet op, så barnet kan bruge bilens egen sele. Selepuden sørger således for, at barnet har selen forsvarligt på, så den sidder hen over skulderen og hoften, som den skal. Det er ulovligt at sætte selen under barnets arm og er samtidig også farligt for barnet i tilfælde af en ulykke.

En tanke om “Autostol

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.