Gns. guide rating: 5

Bedste allergivenlige støvsugere i test

Se liste over de mest populære modeller i kategorien nedenfor.

Model Navn Butik
1. Electrolux
EUO9Green
Klik
2. Philips
FC8721/09
Klik
3. Philips
FC8780/09
Klik
4. Nilfisk
WCL13P08A1
Klik
4. Electrolux
PURED9
Klik
5. Bosch
BGS5335
Klik
6. Bosch
BGL85S330
Klik

Læs mere om bedste allergivenlige støvsugere i test

I følgende afsnit kan du læse mere om de mest allergivenlige støvsugere på markedet, som er dem du finder i tabellen overfor. De mest populære modeller er endt på listen af flere forskellige årsager. Som oftest er det fordi der er tale om testvindere eller at de generelt bare har fået rigtig gode anmeldelser på markedet.

Fælles for dem hver især er, at de opfylder de flestes behov til hvad en støvsuger skal kunne i privaten – nemlig at gøre det op med støvet. De mest allergivenlige støvsugere, har et rigtig godt filter, som opfanger alle støvpartikler og har en ren og frisk udblæsningsluft.

 

Electrolux EUO9GREEN

Bedst i test 2018 hos Tænk
★★★★★ hos Whiteaway
★★★★★ hos Skousen.dk
★★★★★ hos Coop Shopping

Testvindende allergivenlig støvsuger fra Electrolux

Denne Electrolux EUO9GREEN UltraOne støvsuger, er blevet kåret som bedst i test i marts 2018. Her nævnes det at støvsugeren levere godt på stort set alle parametre, som også antydes på EU datamærkningen, som er 4x AAAA. Med sit allergivenlige filter, som i øvrigt er vaskbart, er du sikker på at få en ren luft i hjemmet. Filteret hedder Allergy Plus og har en renere udblæsningsluft end ellers.
Udover at være allergivenlig, er denne støvsuger udarbejdet i 70% genbrugt plastmateriale, hvilket betyder at den også er miljøvenlig. Er dette noget du går op i, så er det den helt rette model for dig.

Høj ydeevne og lavt lydniveau

Electrolux EUO9GREEN UltraOne får rengøringsevne A på både hårdt gulv og gulvtæpper. Dette er usædvanligt for en støvsuger, og bevidner om en effektiv model. Hemmeligheden bag den gode støvopsamling er ikke kun en kraftig motor, men også en meget høj luftstrøm og et effektivt mundstykke.
Fra mundstykket til udblæsningen, er hele modellen blevet forseglet og optimeret, hvilket betyder at den har et ganske lavt lydniveau. Modellen har et støjniveau på 66 dB(A), hvilket et et godt stykke under gennemsnittet. Hvis du ønsker endnu mindre larm fra støvsugere, kan du se alle støvsugere med et lydniveau under 65 dB(A) her: Lydsvag støvsuger.

Philips FC8721/09 – Enkel og yderst effektiv

Philips’ bedste støvsuger
★★★★★ hos Whiteaway
★★★★★ hos Skousen.dk
★★★★★ hos Coop Shopping

Philips FC8721/09 er en lille racer af en støvsuger, som får enormt flotte anmeldelser af forbrugerne. Philips Performer Expert er en topmodel fra Philips, som får klasse A i støvemission (hvor god den er til at samle støvpartikler op og samtidig holde på dem).

Denne model har et HEPA 13 filter, som betyder at den holder over 99,95 % af alle støvpartikler tilbage. Dette må siges at være effektivt, hvilket også skyldes den A rating, som støvsugeren får i støvemission.

Hvad angår rengøringsevne på hårdt guld får modellen også et A, hvilket er det bedst muligt. Det samme gør sig gældende i modellens energieffektivitetsklassificering, hvor den har et årligt energiniveau på kun 27,8 kWh. Dette er ganske lidt, og gør at du ikke skal tænke på udsving på elregningen, selvom du støvsuger meget. Hvad angår rengøringsevne på gulvtæpper får Philips Performer Expert i C, som er hæderligt for en traditionel støvsuger.

Modellen leveres med dets standard mundstykke TriActiveMax, som er effektivt til de fleste gulvtyper. Derudover medfølger et sprækkemundstykke samt et lill 2-i-1 mundstykke. Som ekstra følger et specielt mundstykke til hårde gulve.

Sidst skal det nævnes at modellen er lavet af over 90 % genbrugsmateriale, den har en aktionsradius på 11 meter, bærehåndtag både i top og front, 5 liter støvkapacitet, 78 dB støjniveau og et smart rød design.

Philips FC8780/09

Allergivenlig støvsuger med filter
★★★★★ hos Skousen
★★★★★ hos Skousen.dk
★★★★★ hos Coop Shopping

Allergivenlig støvsuger fra Philips

Denne smarte støvsuger fra Philips, er det helt rette valg til en allergiker. Modellen har et indbygget allergifilter, som opsamler hele 99,9% af al støv som bliver suget op. Luftrensningsfiltersystemet fanger også pollen, dyrehår og støvmider. Så er du allergiker, eller har et højt hygiejebehov, vil du garanteret sætte stor pris på denne allergivenlige Philips FC8780 støvsuger. Filteret er desuden ECARF certificeret (European Centre for Allergy Research Foundation), hvilket giver dig en sikkerhed for kvaliteten.

Denne allergivenlige støvsuger, går på ingen måder kompromis med rengørignsevnen. Med en klasse A i rengøring på hårdt gulv, og en klasse B på rengøringsevne på gulvtæppe, ved du at den fanger det meste støv. Modellen har en støvsugerpose på 4 liter mens den har et lydniveau på 66 dB(A), som er et godt stykke bedre end gennemsnittet.

Integreret børste i håndtag og god energimærke

Som det måske kan anes på billedet, har denne Philips støvsuger en integreret børste på håndtaget, hvilket øger komforten. På den måske kan du altid bruge den fine børste til at fjerne støv i karme, på overflader eller i sofaen. Philips Performer Silent FC8780 har en energimærkning på A+, hvilket er det tredje bedste i kategorien. Ved almindelig brug estimeres støvsugeren fra Philips at bruge omkring 21,5 kWh årligt. Udover ovenstående, medfølger der et parketmundstykke, som kan af- og påmonteres efter behov. Som standardmundstsykke sidder Philips’ TriActive Pro, som er ganske effektiv til rengøring på hårde overflader.

Nilfisk WCL13P08A1

HEPA-filter til allergikere (H13)
★★★★★ hos Skousen
★★★★★ hos Whiteaway
Dansk designet støvsuger i høj kvalitet

Allergivenlig støvsuger fra nilfisk

Denne flotte Nilfisk støvsuger er rigtig god til det den skal – støvsuge. Derudover er den særdeles allergivenlig, hvorfor den er med på denne liste. Støvsugeren fra Nilfisk er blandt de absolut bedste støvsugere, når det gælder om at være allergivenlig. I modellen sidder et H13 HEPA filter, som betyder at udlæsningsluften renses for mikropartikler, som er generede for allergikere. Et H13 HEPA filter er blandt de bedste filter, med en optagelsesevne på hele 99,95%. Det betyder at det fanker stort set alt det støv og de mikropartikler/allergener du kunne ønske.Udover at have et effektivt filter, har modellen fået støvemission A på sit EU datamærke, hvilket er det bedst mulige.

Når det gælder støvsugningsevne, så er denne Nilfisk støvsugere også bedst i sin klasse. Med rengøringsevne A på både hårdt gulv og på gulvtæpper, bliver det ikke bedre på papiret. Med en digital sugestyrkeregulering og en lang arbejdsradius, er du sikker på at blive glad for denne dansk designet støvsuger fra Nilfisk.

Nilfisk Select støvsuger i topform

Der er tænkt over detaljerne på denne flotte og allergivenlige Nilfisk støvsuger. Modellen har et kompakt design med en række fordele til dig. Dette kommer blandt andet til udtryk ved sit ergonomiske håndtag, som øger komforten. Derudover har denne Nilfisk støvsuger en rækkevidde på11,2 meter, så du kan komme rundt i hjemmet uden de store problemer. Desuden kan du justere på teleskoprøret, som kan tilpasses din arbejdshøjde.

Til denne allergivenlige støvsuger fra Nilfisk medfølger 3 specialmundstykker, som er indbygget i støvsugeren. Kigger man på de anmeldelser som støvsugeren har fået, er det kun gode. På danske WhiteAway.com har modellen fået blot +4 anmeldelser, men tilgengæld fået topkarakter alle gange. Her nævnes det at det er en fantastisk støvsuger, som har en rigtig god sugeevne og nogle rigtige god mundstykker.

Electrolux PURED9 – Energi- og allergivenlig støvsuger

En af Electrolux’ bedste støvsugere
★★★★★ hos Whiteaway
★★★★★ hos Skousen
Nem udskiftning af støvsugerposen

Topmodel fra Elextrolux

Her er der tale om en ny smart allergivenlig støvsuger fra Electrolux. Modellen får rigtig gode anmeldelse, hvilket kan skyldes de gode specifikationer som medfølger. Denne støvsuger får selvfølgelig A i støvemission, som er et kriterie for at komme på listen over allergivenlige støvsugere. Til modellen medfølger et vaskbart PureAdvantage D11 filter (også omtalt HEPA filter), som stopper mere en 99 % af alle støvpartikler. Har du en ren udblæsningsluft, har du en god indeklima – hvilket er god for en allergiker.

Denne model har en rigtig god rengøringsevne, hvor den får A i rengøring på hårde gulve. Hvad angår støvopsamling på gulvtæpper, får modellen et C. Dette gøres med en meget lav motoreffekt på kun 350 watt og dermed en energieffektivitetsklasse på A+++. Det er den absolut bedste klasse for energiforbrug, hvilket er imponerende.

Produceret af genbrugsplast

Electrolux PURED9 (PD91-Green) er produceret i sort genbrugsplast og er miljøvenlig fra start til slut. Emballagen er lavet i 100 % genbrugsplast og kan desuden genanvendes igen. Udover det ovennævnte, har denne støvsuger 12 meters aktionsradius, automatisk ledningsoprul, smart aluminiums teleskoprør, flere smarte mundstykker og meget mere. Find den billigeste pris i tabellen lige ovenfor.

Bosch BGS5335 – Poseløs støvsuger i høj kvalitet

Bedst i test Tænk 2017
Arbejdsradius på hele 11 meter
★★★★★ hos Whiteaway
HEPA-filter i klasse H13

Her er der tale om en af mest effektive støvsugere som Bosch overhovedet har lavet. Støvsugeren har scoret det bedst mulige i støvemission, som betyder at den holder godt på støvet. Den er derfor ideel for dig, som har støvallergi eller på andre måder er generet at støv. Modellen har et intelligent SelfClean systen, som automatisk rengører det integrerede filtersystem, samtidig med at den har et vaskbart HEPA filter.

Hvis vi herefter tager er kig på en af de andre meget vigtige parametre for en støvsuger, så er det dens sugeevne på hårdt gulv. Her scorer støvsugeren også det bedst mulige, nemlig endnu en A rating. Sugeevnen på gulvtæppe er desværre ikke lige så god, da den får en C rating her. Hvis du derfor har gulvtæppe i de fleste rum i dit hjem, så kan du med fordel se efter en støvsuger, som har fået en A rating.

Støvsugeren er poseløs og støvbeholderen kan rumme 3 liter. De 3 liter er en ganske fin størrelse, som du kan samle en del støv i, før denne skal tømmes. Der medfølger selvfølgelig en passe mundstykker, som du kan benytte dig af, alt efter hvilken situation du skal bruge støvsugeren i. Af mundstykker medfølger der bl.a. parketmundstykke, turbomundstykke, møbelmundstykke og et fugemundstykke.

Du får selvfølgelig også masser af praktiske funktioner med i parken. Støvsugeren har en aktionsradius på 11 meter, som kan rulles ind igen med automatisk ledningsoprul. Du kan også selv regulere sugestyrken via den drejeknap som sidder på støvsugeren, hvis der viser sig at være nogle ekstra besværlige støvklumper på gulvet. Slutteligt skal det nævne at støvsugeren også er udstyret med Bosch’ automatiske integrerede filtersytem.

Bosch BGL85S330 – Lydsvag som aldrig før

Bosch BGL85S330 også kaldet In’Genius ProSilence 57 har rekordlavt lydniveau på 57 dB(A), takket være SilenceSound System fra Bosch. På den måde slipper du for at jage familie og kæledyr ud af huset, hver gang du tænder for støvsugeren. Det hele foregår desuden ved et lavt energiforbrug, for støvsugerens energiklasse er A, den bedst mulige klasse.

Bosch In’Genius ProSilence 57 har et vaskbart HEPA filter, som er perfekt for allergikerer, og den luft som kommer ud af støvsugeren er mere ren en den gennemsnitlige luft i en dansk lejlighed. Et HEPA filter er et af de mest effektive på markedet, og er godkendt til personer med allergi.

Med A i rengøringsevne på hårdt gulv, er denne støvsuger blandt de bedste på markedet til hårde gulve. På gulvtæpper scorer støvsugeren et hæderligt C, hvilket er i den gode ende af skalaen. Bosch producerer generelt støvsugere i højt kvalitet, som holder i mange år.

Støvsugerens poser har plads til 5 liter støv. Med en ekstra stor arbejdsradius på 12 meter er støvsugeren perfekt til at støvsuge større gulvområder, og vil derfor passe godt til større hjem, kontorområder eller lignende. Og det medfølgende teleskoprør betyder, at det er slut med rygproblemer mens du støvsuger. Du kan nemlig justere længden på røret efter behov.

Døjer du med allergi – køb en allergivenlig støvsuger

En større og større andel af danskere i dag lider af allergi af den ene eller anden art. Samtidig er der flere personer som døjer med støvallergi, hvorfor det er essentielt at have en rigtig god støvsuger i hjemmet. En støvsuger er monteret med et filter, som optager de grove støvpartikler der kommer fra støvsugerens udblæsningsluft.

Har man støvallergi er det første kendetegn at man nyser ofte. Samtidig kan man være udsat for at det klør i øjene, ganen eller luftvejene, som også kan være en stor irritation.

Opholder du dig ofte i et lokale med dårlig indeklima og hvor der er meget støv, er man tilbøjelig til at udvikle eller forværre ens støvallergi. Det forholder sig sådan med allergi, at hvis man bliver udsat for den område man er allergisk for, forværres det over tid. Derfor er det strengt nødvendigt, hvis man tror man har støvallergi, at man gør noget ved det. De to bedste metoder til det, er at lufte ud regelmæssigt og støvsuge regelmæssigt.

Mange er tilbøjelige til at støvsuge måske en gang om ugen eller hver anden uge. Har man støvallergi, er det nødvendigt at gøre det oftere – og med en allergivenlig støvsuger.

 

Hvad kendetegner en allergivenlig støvsuger?

Det som kendetegner en allergivenlig støvsuger er det filter som modellen er udstyret med. Der findes mange forskellige typer af filtre – nogle producenter laver deres eget samtidig med at der findes et “standard” filter, som er EU godkendt og sikre en støvsuger som er allergivenlig. Hele formålet med et filter er at opsamle støvpartiklerne i den luft som støvsugerens motor generer.

Nye EU regler kræver, at støvsugerens bliver klassificeret i henhold til modellens støvemission – altså hvor meget støv slipper ud af støvsugeren, efter at den at støvsuget det op. Er man allergiker skal man gå efter støvsugere med A klassifikation i støvemission, som gør at næsten intet støv slipper ud af støvsugeren, da filteret opfanger selv de mikroskopiske støvpartikler fra udstødningsluften. Klassifikationen kan ses på det EU mærke som alle støvsugere har.

Ønsker du at vide mere omkring de enkelte filtre, kan du med fordele lave en google søgning på det relevante filter. Det mest hyppige filter er et HEPA (High Efficiency Particulate Air) filter, som anses for at være et af de mest effektive på markedet.

 

Er poseløs eller støvsuger med pose bedst mod allergi?

Fremskridt inden for støvsuger verdenen har gjort verden forelsket i poseløse støvsugere. Hvis du har allergi og/eller astma, så noter dette ned: Almindelige støvsugere med pose er faktisk et bedre valg for dig. Hvorfor spørger du? Fordi der ikke er nogen mulighed for støv kan komme ud af posen, når det er tid til at skifte den ud – en skarp kontrast fra de uundgåelige støvbeholdere, du skal tømme med en poseløs støvsuger – og derfor har du mindre kontakt med støv og snavs.

Som du søger efter det rigtige støvsuger, kan du måske se efter et med et forseglings system eller HEPA filtreringssystem, som effektivt fælder allergener. Det er dog ikke en 100% skudsikker løsning, da støvsuger med HEPA – især dem, der er ledningsfri i forhold til de traditionelle støvsugere – da de lejlighedsvis også lækker støv. Du bør også tænke på din gulvtype. Hvis du for det meste har tæppebelagte gulve, er en oprejst støvsuger et godt valg for dig; mens beholder-støvsugeren er ideelle til trægulve. Der er selvfølgelig undtagelser fra denne regel, men at vide dette vil hjælpe med at lede din søgning.

 

Er en robotstøvsuger allergivenlig?

Det er lidt nuanceret, når man skal vurdere om en robotstøvsuger er allergivenlig eller ikke. Dette skyldes, at der både kan findes fordele og ulemper, når man lider af astma og allergi. Som umiddelbar anbefaling, skal man vælge en robotstøvsuger som supplement til ens rengøring og støvsugning, men ikke som den eneste løsnings til førnævnte. Nedenfor kan du læse om fordele og ulemper ved at købe en robotstøvsuger hvis du er allergiker.

Fordele:

En robotstøvsuger kan kører i døgndrift, og kan således være med til at holde niveauet af støv, allergener og hår nede på et minimum. Nyere robotstøvsugere kan sættes i gang på farten, hvis du ønskere at have det helt rent til du kommer hjem. Alternativt kan langt størstedelen af robotstøvsugere tidsindstilles til at køre på bestemte tidspunkter på bestemte dage.

Ulemper:

En robotstøvsuger egner sig ikke som den eneste støvsuger kilde, da de ikke altid kan komme rundt alle steder i hjemmet. Har du dyr i hjemmet, så kan være en god ide at holde hårstanden nede – dette kan du gøre med en robotstøvsuger til dyrehår.
Robotstøvsugere har støvbeholdere som skal tømmer jævnligt (selvfølgelig afhængigt at driftsintervallerne), hvilken kan være dårligt for dig med allergi/astma.

 

Hvad betyder støvemissionklasse og støvsuger med HEPA filter?

Støvemissionsklasse på støvsugeren

På hvilket som helst eu datamærke på en støvsuger, kan du finde en karakter fra A-G for støvemission. Natuligvis gælder det at A er den bedst mulige klasse, mens G er den dårligeste. I dag ser man typisk støvsugere have enten A eller B og nogle enkelte modeller med et C i denne klasse. Denne klassifivering giver dig et udtryk for om hvor mange støvpartikler der er i udblæsningsluften på din støvsuger. Det vil sige, at der bliver målt på, hvor meget støv, som initielt er blevet samlet op af støvsugeren, som forsvinder ud i rummet igen. Dette skulle helst gerne være så minimalt, som muligt, i sær hvis du er støvallergiker.

Som sagt, så er størstedelen af dagens støvsugere udstyret med den bedste klasificering indenfor støvemission, nemlig A. Det er imidlertid vigtigt at holde sig for øje, at dette ikke nødvendigvis er den mest allergivenlige støvsuger på markedet. Her handler det i høj grad om det filter som sidder i støvsugeren.

Støvsuger med HEPA filter

Et HEPA filter er vigtigt at kigge efter, når du er på jagt efter en allergi- og astmavenlig støvsuger. Dette skyldes, at et filter, som navnet antyder, filtrere støvpartikler, mikropartikler og andet snavs fra, når støvsugeren skal ud med luften igen. HEPA er kort for “High Efficiency Particulate Arrestance/Air”. HEPA filter en en amerikansk standard, som først blev introduceret i 1983, og er blevet anvendt lige siden blandt en lang række af de førende støvsuger producenter.

Egentligt findes der 3 forskellige klassificeringer indenfor filter systemet, som er EPA/HEPA/ULPA filtre. Det kan ses i tabellen længere nede.

For at sikre at et rent rum er i stand til at nå de ønskede renhedsniveauer, er det ekstremt vigtigt, at tilførselsluften ind i renseværelset fra støvsugeren filtreres med EPA / HEPA / ULPA filtre, der er i overensstemmelse med og er certificeret til EN1822: 2009. EN1822: 2009 er den standard, der styrer højtydende luftfiltre.

Denne standard beskriver ikke alene de effektivitetsstandarder, der kræves fra disse luftfiltre, men den beskriver også de testmetoder, der kræves for at klassificere disse filtre i deres kategorier. EPA, HEPA og ULPA filtre er de navne, der er givet til de forskellige filtergrupper for højtydende filtre.

Filterklasse beskrivelsen er:

EPA 10-12: Efficiency Particulate Air Filters
HEPA 13 – 14: High Efficiency Particulate Air Filters
ULPA 15-17: Ultra Low Penetration Air Filters

 

 

 

 

 

 

 

En tanke om “Allergivenlig støvsuger

  1. Hanne Petersen siger:

    Jeg endte med at købe Bosch BGS5335 på grund af min søns støvallergi. Vi er meget glad for den indtil videre 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.