Populære allergivenlige støvsugere

I tabellen nedenfor ses et udvalg af de mest populære produkter indenfor kategorien.

Model Navn Butik
1. Bosch
BGL85S330
Klik
2. Philips
FC8721/09
Klik
3. Electrolux
PURED9
Klik
4. Bosch
BGS5335
Klik

Læs mere om bedste allergivenlige støvsugere

I følgende afsnit kan du læse mere om de mest allergivenlige støvsugere på markedet, som er dem du finder i tabellen overfor. De mest populære modeller er endt på listen af flere forskellige årsager. Som oftest er det fordi der er tale om testvindere eller at de generelt bare har fået rigtig gode anmeldelser på markedet. Fælles for dem hver især er, at de opfylder de flestes behov til hvad en støvsuger skal kunne i privaten – nemlig at gøre det op med støvet. De mest allergivenlige støvsugere, har et rigtig godt filter, som opfanger alle støvpartikler og har en ren og frisk udblæsningsluft.

 

 

Bosch BGL85S330 – Lydsvag som aldrig før

Bosch BGL85S330 også kaldet In’Genius ProSilence 57 har rekordlavt lydniveau på 57 dB(A), takket være SilenceSound System fra Bosch. På den måde slipper du for at jage familie og kæledyr ud af huset, hver gang du tænder for støvsugeren. Det hele foregår desuden ved et lavt energiforbrug, for støvsugerens energiklasse er A, den bedst mulige klasse.

Bosch In’Genius ProSilence 57 har et vaskbart HEPA filter, som er perfekt for allergikerer, og den luft som kommer ud af støvsugeren er mere ren en den gennemsnitlige luft i en dansk lejlighed. Et HEPA filter er et af de mest effektive på markedet, og er godkendt til personer med allergi.

Med A i rengøringsevne på hårdt gulv, er denne støvsuger blandt de bedste på markedet til hårde gulve. På gulvtæpper scorer støvsugeren et hæderligt C, hvilket er i den gode ende af skalaen. Bosch producerer generelt støvsugere i højt kvalitet, som holder i mange år.

Støvsugerens poser har plads til 5 liter støv. Med en ekstra stor arbejdsradius på 12 meter er støvsugeren perfekt til at støvsuge større gulvområder, og vil derfor passe godt til større hjem, kontorområder eller lignende. Og det medfølgende teleskoprør betyder, at det er slut med rygproblemer mens du støvsuger. Du kan nemlig justere længden på røret efter behov.

 

Philips FC8721/09 – Enkel og yderst effektiv

Philips FC8721/09 er en lille racer af en støvsuger, som får enormt flotte anmeldelser af forbrugerne. Philips Performer Expert er en topmodel fra Philips, som får klasse A i støvemission (hvor god den er til at samle støvpartikler op og samtidig holde på dem).

Denne model har et HEPA 13 filter, som betyder at den holder over 99,95 % af alle støvpartikler tilbage. Dette må siges at være effektivt, hvilket også skyldes den A rating, som støvsugeren får i støvemission.

Hvad angår rengøringsevne på hårdt guld får modellen også et A, hvilket er det bedst muligt. Det samme gør sig gældende i modellens energieffektivitetsklassificering, hvor den har et årligt energiniveau på kun 27,8 kWh. Dette er ganske lidt, og gør at du ikke skal tænke på udsving på elregningen, selvom du støvsuger meget. Hvad angår rengøringsevne på gulvtæpper får Philips Performer Expert i C, som er hæderligt for en traditionel støvsuger.

Modellen leveres med dets standard mundstykke TriActiveMax, som er effektivt til de fleste gulvtyper. Derudover medfølger et sprækkemundstykke samt et lill 2-i-1 mundstykke. Som ekstra følger et specielt mundstykke til hårde gulve.

Sidst skal det nævnes at modellen er lavet af over 90 % genbrugsmateriale, den har en aktionsradius på 11 meter, bærehåndtag både i top og front, 5 liter støvkapacitet, 78 dB støjniveau og et smart rød design.

 

Electrolux PURED9 – Energi- og allergivenlig støvsuger

Her er der tale om en ny smart allergivenlig støvsuger fra Electrolux. Modellen får rigtig gode anmeldelse, hvilket kan skyldes de gode specifikationer som medfølger. Denne støvsuger får selvfølgelig A i støvemission, som er et kriterie for at komme på listen over allergivenlige støvsugere. Til modellen medfølger et vaskbart PureAdvantage D11 filter (også omtalt HEPA filter), som stopper mere en 99 % af alle støvpartikler. Har du en ren udblæsningsluft, har du en god indeklima – hvilket er god for en allergiker.

Denne model har en rigtig god rengøringsevne, hvor den får A i rengøring på hårde gulve. Hvad angår støvopsamling på gulvtæpper, får modellen et C. Dette gøres med en meget lav motoreffekt på kun 350 watt og dermed en energieffektivitetsklasse på A+++. Det er den absolut bedste klasse for energiforbrug, hvilket er imponerende.

Electrolux PURED9 (PD91-Green) er produceret i sort genbrugsplast og er miljøvenlig fra start til slut. Emballagen er lavet i 100 % genbrugsplast og kan desuden genanvendes igen.

Udover det ovennævnte, har denne støvsuger 12 meters aktionsradius, automatisk ledningsoprul, smart aluminiums teleskoprør, flere smarte mundstykker og meget mere. Find den billigeste pris i tabellen lige ovenfor.

 

Bosch BGS5335 – Poseløs støvsuger i høj kvalitet

Her er der tale om en af mest effektive støvsugere som Bosch overhovedet har lavet. Støvsugeren har scoret det bedst mulige i støvemission, som betyder at den holder godt på støvet. Den er derfor ideel for dig, som har støvallergi eller på andre måder er generet at støv. Modellen har et intelligent SelfClean systen, som automatisk rengører det integrerede filtersystem, samtidig med at den har et vaskbart HEPA filter.

Hvis vi herefter tager er kig på en af de andre meget vigtige parametre for en støvsuger, så er det dens sugeevne på hårdt gulv. Her scorer støvsugeren også det bedst mulige, nemlig endnu en A rating. Sugeevnen på gulvtæppe er desværre ikke lige så god, da den får en C rating her. Hvis du derfor har gulvtæppe i de fleste rum i dit hjem, så kan du med fordel se efter en støvsuger, som har fået en A rating.

Støvsugeren er poseløs og støvbeholderen kan rumme 3 liter. De 3 liter er en ganske fin størrelse, som du kan samle en del støv i, før denne skal tømmes. Der medfølger selvfølgelig en passe mundstykker, som du kan benytte dig af, alt efter hvilken situation du skal bruge støvsugeren i. Af mundstykker medfølger der bl.a. parketmundstykke, turbomundstykke, møbelmundstykke og et fugemundstykke.

Du får selvfølgelig også masser af praktiske funktioner med i parken. Støvsugeren har en aktionsradius på 11 meter, som kan rulles ind igen med automatisk ledningsoprul. Du kan også selv regulere sugestyrken via den drejeknap som sidder på støvsugeren, hvis der viser sig at være nogle ekstra besværlige støvklumper på gulvet. Slutteligt skal det nævne at støvsugeren også er udstyret med Bosch’ automatiske integrerede filtersytem.

 

Døjer du med allergi – køb en allergivenlig støvsuger

En større og større andel af danskere i dag lider af allergi af den ene eller anden art. Samtidig er der flere personer som døjer med støvallergi, hvorfor det er essentielt at have en rigtig god støvsuger i hjemmet. En støvsuger er monteret med et filter, som optager de grove støvpartikler der kommer fra støvsugerens udblæsningsluft.

Har man støvallergi er det første kendetegn at man nyser ofte. Samtidig kan man være udsat for at det klør i øjene, ganen eller luftvejene, som også kan være en stor irritation.

Opholder du dig ofte i et lokale med dårlig indeklima og hvor der er meget støv, er man tilbøjelig til at udvikle eller forværre ens støvallergi. Det forholder sig sådan med allergi, at hvis man bliver udsat for den område man er allergisk for, forværres det over tid. Derfor er det strengt nødvendigt, hvis man tror man har støvallergi, at man gør noget ved det. De to bedste metoder til det, er at lufte ud regelmæssigt og støvsuge regelmæssigt.

Mange er tilbøjelige til at støvsuge måske en gang om ugen eller hver anden uge. Har man støvallergi, er det nødvendigt at gøre det oftere – og med en allergivenlig støvsuger.

 

Hvad kendetegner en allergivenlig støvsuger?

Det som kendetegner en allergivenlig støvsuger er det filter som modellen er udstyret med. Der findes mange forskellige typer af filtre – nogle producenter laver deres eget samtidig med at der findes et “standard” filter, som er EU godkendt og sikre en støvsuger som er allergivenlig. Hele formålet med et filter er at opsamle støvpartiklerne i den luft som støvsugerens motor generer.

Nye EU regler kræver, at støvsugerens bliver klassificeret i henhold til modellens støvemission – altså hvor meget støv slipper ud af støvsugeren, efter at den at støvsuget det op. Er man allergiker skal man gå efter støvsugere med A klassifikation i støvemission, som gør at næsten intet støv slipper ud af støvsugeren, da filteret opfanger selv de mikroskopiske støvpartikler fra udstødningsluften. Klassifikationen kan ses på det EU mærke som alle støvsugere har.

Ønsker du at vide mere omkring de enkelte filtre, kan du med fordele lave en google søgning på det relevante filter. Det mest hyppige filter er et HEPA (High Efficiency Particulate Air) filter, som anses for at være et af de mest effektive på markedet.